Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχω ηδη αγοράσει - για να μην προτεινετε αλλες - την MSI Radeon RX 5700 XT 8GB Gaming X.

Συνεργαζεται με gaming συστημα και με οθονη AOC G2460VQ6 24'' LED GAMING FULL HD.

Το προβλημα ειναι οτι η καρτα θελει 2χ8 pin ενω το PSU μου εχει 2χ6 pin.

Aρα θα παιζει η καρτα ή θα εχω θέματα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eχω ηδη το PSU XFX XTR SERIES 750W. Nα παρω αλλο υποδεεστερο? με αναταπτοπρορα απο 6 σε 8 δεν θα κανω δουλεια?

Στην MSI RX580 (εχει 1 pin 8αρι) το εχω κανει με ανταπτορα και δουλευει κανονικα.

Επεξ/σία από FasTaker
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, FasTaker είπε

Eχω ηδη το PSU XFX XTR SERIES 750W. Nα παρω αλλο υποδεεστερο? με αναταπτοπρορα απο 6 σε 8 δεν θα κανω δουλεια?

Στην MSI RX580 (εχει 1 pin 8αρι) το εχω κανει με ανταπτορα και δουλευει κανονικα.

Με λίγο google με έβγαλε στην σελίδα του eshop που λέει ότι έχει όχι ενα αλλά 4, 8 pin πράγμα λογικό για το κόστος κ τα 750w. 

Μη μπερδευεσαι το 8 pin δεν είναι ενιαίο βισμα είναι 6pin + 2 pin ξεχωριστά

Edit : ετσι εξηγείται που έπαιξε η 580 με προσαρμογέα το καλώδιο μετέφερε ήδη το σωστό ρεύμα. Αν θυμάμαι καλά τα 6+2 μεταφέρουν ακριβώς το διπλό ρεύμα από τα 6pin

Επεξ/σία από nickk0kkav
  • Like 4
Δημοσ.
22 ώρες πριν, nickk0kkav είπε

Με λίγο google με έβγαλε στην σελίδα του eshop που λέει ότι έχει όχι ενα αλλά 4, 8 pin πράγμα λογικό για το κόστος κ τα 750w. 

Μη μπερδευεσαι το 8 pin δεν είναι ενιαίο βισμα είναι 6pin + 2 pin ξεχωριστά

Edit : ετσι εξηγείται που έπαιξε η 580 με προσαρμογέα το καλώδιο μετέφερε ήδη το σωστό ρεύμα. Αν θυμάμαι καλά τα 6+2 μεταφέρουν ακριβώς το διπλό ρεύμα από τα 6pin

Όχι τις ίδιες γραμμές 12 βολτ έχουν και τα δυο. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, Sheogorath said:

Όχι τις ίδιες γραμμές 12 βολτ έχουν και τα δυο. 

Και όμως τα specs λένε 75W το 6pin και 150W το 8pin. Ίσως να βοηθάνε οι παραπάνω γειώσεις σε αυτό...

Πάντως αν το τροφοδοτικό είναι ικανό, οι αντάπτορες 6 to 8 pin παίζουν μια χαρά, γιατί και το πάχος της καλωδίωσης το αντέχει αλλά και η GPU δεν ρουφάει συνεχώς ακριβώς το όριο από ρεύμα από το φισάκι, αλλά συνήθως αρκετά λιγότερο.
Πχ η 1080Ti μου έχει 2x8 pin, άρα θεωρητικά μπορεί να ρουφήξει μέχρι 375W και να είναι εντελώς within spec (150+150+75 από τη pcie). Και όμως πάνω από 300 δεν την έχω δει ποτέ, και είναι και oc'ed στα 2000MHz.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos5800 είπε

Και εγώ αυτό γνωρίζω 6pin 75w, 6+2pin 150w

1 ώρα πριν, nikos5800 είπε

Και εγώ αυτό γνωρίζω 6pin 75w, 6+2pin 150w

Το ορίτζιναλ επίσημο σπεκ για το εξαπινο έχει 2 καλώδια 12 βολτ. Δεν έχει το μεσαίο. Όλα τα τροφοδοτικά όμως το βάζουν.

Συνεπώς έχει την ίδια carrying capacity με το 8πιν.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

δηλαδη απλα βαζω ενα 6pin μαζι με ενα 2pin?

Γιατι εχει 2πινα και αναρωτιομουν γιατι τα εχει.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, FasTaker είπε

δηλαδη απλα βαζω ενα 6pin μαζι με ενα 2pin?

Γιατι εχει 2πινα και αναρωτιομουν γιατι τα εχει.

λογικα τα 2pin ειναι "ενωμενα" στο τελος του 6pin οποτε ναι τα βαζεις μαζι. οσα τροφοδοτικα εχω δει παντως ετσι ειναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@FasTaker

Αν κ μπήκε νωρίτερα φωτό ολόκληρου του καλωδίου νομίζω δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα . Αυτό ειναι το 8pin

Screenshot_2020-06-02-23-02-22-228_com.android.chrome.jpg

Επεξ/σία από nickk0kkav
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...