Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα ένα λάπτοπ πριν περίπου ένα μήνα μάρκας Lenovo από το eshop.gr. Μόλις το άνοιξα είδα ότι το λάπτοπ ήταν στα Πολωνικά!! Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί τους καθώς ήταν Σαββάτο βράδυ.

Το λάπτοπ όμως έπρεπε να το ρυθμίσω γιατί το χρειαζόταν η κόρη μου λόγω εξεταστικής στο πανεπιστήμιο της.

Οπότε κάλεσα τεχνικό  και εφόσον έβγαλε τα μάτια του και αυτός τελικά τα γύρισε όλα στα Ελληνικά. Εννοείται ότι αυτό μου κόστισε (65€) για κάτι που θα μπορούσα να έχω κάνει μόνος μου και δωρεάν εφόσον το λάπτοπ ήταν στα Ελληνικά.

Επικοινώνησα μαζί τους την Δευτέρα και μου είπαν ότι έπρεπε να το στείλω πίσω με αποτέλεσμα να έχανα τουλάχιστον μια εβδομάδα. Αν βέβαια το ανέφεραν αυτό στην περιγραφή του λάπτοπ θα επέλεγα κάποιο άλλο εξ αρχής.

Άφησα μια κριτική στη σελίδα τους όπου ανέφερα το γεγονός και εννοείται δεν την ενέκριναν ποτέ.

Το αναφέρω εδώ για να προσέξετε και εσείς αν τυχόν αγοράσετε λάπτοπ από εκεί και έχετε παρόμοιο θέμα...

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, platon2 είπε

Αγόρασα ένα λάπτοπ πριν περίπου ένα μήνα μάρκας Lenovo από το eshop.gr. Μόλις το άνοιξα είδα ότι το λάπτοπ ήταν στα Πολωνικά!! Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί τους καθώς ήταν Σαββάτο βράδυ.

Το λάπτοπ όμως έπρεπε να το ρυθμίσω γιατί το χρειαζόταν η κόρη μου λόγω εξεταστικής στο πανεπιστήμιο της.

Οπότε κάλεσα τεχνικό  και εφόσον έβγαλε τα μάτια του και αυτός τελικά τα γύρισε όλα στα Ελληνικά. Εννοείται ότι αυτό μου κόστισε (65€) για κάτι που θα μπορούσα να έχω κάνει μόνος μου και δωρεάν εφόσον το λάπτοπ ήταν στα Ελληνικά.

Επικοινώνησα μαζί τους την Δευτέρα και μου είπαν ότι έπρεπε να το στείλω πίσω με αποτέλεσμα να έχανα τουλάχιστον μια εβδομάδα. Αν βέβαια το ανέφεραν αυτό στην περιγραφή του λάπτοπ θα επέλεγα κάποιο άλλο εξ αρχής.

Άφησα μια κριτική στη σελίδα τους όπου ανέφερα το γεγονός και εννοείται δεν την ενέκριναν ποτέ.

Το αναφέρω εδώ για να προσέξετε και εσείς αν τυχόν αγοράσετε λάπτοπ από εκεί και έχετε παρόμοιο θέμα...

Όταν το άνοιξες για να μπεις windows την πρώτη φορά έφτιαξες όνομα χρήστη δικό σου η σε πέταξε κατευθείαν στην επιφάνεια εργασίας ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

google is your  friend ................

Με μια απλη αναζητηση θα το εκανες μονο σου............

Τι δουλεια εχει τι μαγαζι με την γλωσσα των windows

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Like 5
  • Thanks 4
  • Sad 1
Δημοσ.

Μου έβγαλε σε μπλε φοντο, εγκατάσταση απο την αρχη με χωρα ,ωρα, γλωσα μενου, κ.λ.π. αλλα γυρνουσε παλι σε Πολωνικα.

Τι αναζητηση να εκανα στο google? Πως σεταρουμε στα Πωλωνικα? ή μεταφραση προταση προταση?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, platon2 είπε

65E για αλλαγη γλωσσας στον τεχνικο ???? 

OMG & 3 λολ

χωρις παρεξηγηση νομιζω σε χουφτωσε λιγο :D 

• Like 6
  • Thanks 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, platon2 είπε

Μου έβγαλε σε μπλε φοντο, εγκατάσταση απο την αρχη με χωρα ,ωρα, γλωσα μενου, κ.λ.π. αλλα γυρνουσε παλι σε Πολωνικα.

Τι αναζητηση να εκανα στο google? Πως σεταρουμε στα Πωλωνικα? ή μεταφραση προταση προταση?

ΟΧΙ  ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ (ΑΛΛΑΓΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΩΝΙΚΆ

Αν σου φενεται δύσκολο τοτε καλα εκανες και πληρωσες 65.

Το τι γλωσσά εχουν τα windows  δεν ειναι δουλειά του ε -σοπ και του καθε μαγαζιου γενικοτερα................

• Thanks 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

1) Ο "τεχνικός" πήρε αδικαιολόγητα πολλά λεφτά.

2) το eshop τελευταία δε μας τα λέει καλά.

3) θα μπορούσες να το κάνεις format και όταν ξεκινούσαν τα windows απο την αρχή να επέλεγες τα Ελληνικά :) 

4) Αφού βγήκε άκρη όλα καλά. Είναι λίγο άσκοπο να συζητάμε χαζά πράγματα απο δω και πέρα, καλά έκανες και ενημέρωσες πάντως.

Δημοσ.

Oταν εισαι σε νησι και το πας σε τεχνικο,  και το θελεις να στο σεταρει Σαββατο απογευμα, τοτε τα 65 Ευρω ισως να ειναι και λιγα.

Το προβλημα ειναι αν εδωσα πολλα ή λιγα?  Αν πας σε οποιδηποτε καταστημα που πουλαει λαπτοπ να το δεις και να το παρεις θατο παιρνες με γλωσσα στα Πολωνικα?

Αν ηταν να δωσω παραπανω απο οσο εκανε (650 Ευρω) θα επερνα καποιο αλλο με καλυτερα χαρακτηριστικα.

• Like 1
Δημοσ.

Έστω ότι δεν ήξερες να ψάξεις στο google για το πως να το κάνεις μόνος σου σε λίγα λεπτά…

Δεν άνοιγες και εσύ ένα θέμα εδώ στο φόρουμ…;;; Θα είχες τώρα τα 65 ευρώ…

Τώρα για το αν είναι από Πολωνία είναι εντελώς άσχετο… όταν θέλεις να αγοράσεις κάτι πολύ πιο φτηνό θα ανεχτείς να αγοράσεις κάτι από παρά εισαγωγή…

Αλλιώς αγοράζεις «Ελληνικό» και το πληρώνεις πιο ακριβά…

• Like 7
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο πρωτο boot των windows 10, για να σεταρεις το λαπτοπ, σου λεει επιλεξε γλωσσα. Μπορει default να ειχε πολωνικα (προφανως γιατι απο κει το εισηγαγε το e-shop), αλλα με ενα κλικ και λιγο scroll το κανεις ελληνικα ή οτι αλλο θες. Προσεχουμε τις οδηγιες και δεν παταμε ΟΚ σε ολα.

Και το δικο μου λαπτοπ, που αγορασα απο τον Κωτσοβολο πριν μια βδομαδα, παντου πανω εγραφε χωρα εισαγωγης Πολωνια, οι οδηγιες πρωτιστως στα πολωνικα και πιο πισω στα αγγλικα και τα ελληνικα και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. Δε σημαινει κατι αυτο. Απο κει και περα τα 65 ευρω για "αλλαγη γλωσσας" ειναι υπερογκο ποσο, στα ορια της ληστειας. Ο "επαγγελματιας" που στο εκανε, θα επρεπε να ντρεπεται.

Τελος, αν σε πιεζε ο χρονος και το ηθελες αμεσα για το παιδι σου, δεν επρεπε εξαρχης να το παραγγειλεις. Τι θα συνεβαινε δηλαδη αν καθυστερουσε 1-2 εργασιμες? Επρεπε εξαρχης να πας σε μεγαλη αλυσιδα και να τα σκασεις για να το εχεις στα χερια σου αμεσα.

Επεξ/σία από sexymwro7
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μελος του ινσομνια απο το 2004 με 3 μυνηματα.ΑΝ αντι να ανοίξεις θεμα για να κραξεις το μαγαζι άνοιγες για το προβλημα σου τοτε πιθανων και την δουλεια  σού θα ειχες κανει αλλα και τα 65 ευρω θα ειχες γλυτώσει.

Απο κει και περα ουτε δουλεια του μαγαζιου  ηταν να  σου σεταρει τον υπολογιστη οπως πολυ λανθασμενα πιστεύεις και φυσικα οσο θελει ο καθε τεχνικος  χρεωνει καθώς εχουμε ελεύθερη αγορα .Προφανώς και σε βρηκε στην αναγκη και σε πατησε στο λαιμο........αλλα και μενα αν μου ετρωγες το σαββατο- βραδο σιγα μη σε λυπόμουνα.............

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Like 9
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, bromiaris είπε

Έστω ότι δεν ήξερες να ψάξεις στο google για το πως να το κάνεις μόνος σου σε λίγα λεπτά…

Δεν άνοιγες και εσύ ένα θέμα εδώ στο φόρουμ…;;; Θα είχες τώρα τα 65 ευρώ…

Τώρα για το αν είναι από Πολωνία είναι εντελώς άσχετο… όταν θέλεις να αγοράσεις κάτι πολύ πιο φτηνό θα ανεχτείς να αγοράσεις κάτι από παρά εισαγωγή…

Αλλιώς αγοράζεις «Ελληνικό» και το πληρώνεις πιο ακριβά…

Γιατι πρεπει να ψαχνω, να ανοιγω θεματα δεξια και αριστερα αφου το αγορασα   απο Ελληνικο καταστημα  και  εγραφε οτι εχει windows 10 σε αγγλικα?

2 ώρες πριν, sexymwro7 είπε

Στο πρωτο boot των windows 10, για να σεταρεις το λαπτοπ, σου λεει επιλεξε γλωσσα. Μπορει default να ειχε πολωνικα (προφανως γιατι απο κει το εισηγαγε το e-shop), αλλα με ενα κλικ και λιγο scroll το κανεις ελληνικα ή οτι αλλο θες. Προσεχουμε τις οδηγιες και δεν παταμε ΟΚ σε ολα.

Και το δικο μου λαπτοπ, που αγορασα απο τον Κωτσοβολο πριν μια βδομαδα, παντου πανω εγραφε χωρα εισαγωγης Πολωνια, οι οδηγιες πρωτιστως στα πολωνικα και πιο πισω στα αγγλικα και τα ελληνικα και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. Δε σημαινει κατι αυτο. Απο κει και περα τα 65 ευρω για "αλλαγη γλωσσας" ειναι υπερογκο ποσο, στα ορια της ληστειας. Ο "επαγγελματιας" που στο εκανε, θα επρεπε να ντρεπεται.

Τελος, αν σε πιεζε ο χρονος και το ηθελες αμεσα για το παιδι σου, δεν επρεπε εξαρχης να το παραγγειλεις. Τι θα συνεβαινε δηλαδη αν καθυστερουσε 1-2 εργασιμες? Επρεπε εξαρχης να πας σε μεγαλη αλυσιδα και να τα σκασεις για να το εχεις στα χερια σου αμεσα.

...." αλλα με ενα κλικ και λιγο scroll το κανεις ελληνικα ή οτι αλλο θες. Προσεχουμε τις οδηγιες και δεν παταμε ΟΚ σε ολα......"

Αυτο ακριβως προσπαθησα να κανω βγαζοντας φωτογραφια με το κινητο (γιατι δεν υπαρχουν Πολωνικοι χαρακτηρες στο πληκτρολογιο) αυτο που εγραφε η θοθονη και γκουγκλαροντας να καταλαβω τι λεει.

Δηλαδη αυτο που αγορασες απο Κωτσοβολο οταν το ανοιξες ηταν στα Πολωνικα ?.....................ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

Αν οπως εγραψα ξανα δεν ελεγε για Αγγλικη γλωσσα,  ΔΕΝ θα το αγοραζα.

2 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε

Μελος του ινσομνια απο το 2004 με 3 μυνηματα.ΑΝ αντι να ανοίξεις θεμα για να κραξεις το μαγαζι άνοιγες για το προβλημα σου τοτε πιθανων και την δουλεια  σού θα ειχες κανει αλλα και τα 65 ευρω θα ειχες γλυτώσει.

Απο κει και περα ουτε δουλεια του μαγαζιου  ηταν να  σου σεταρει τον υπολογιστη οπως πολυ λανθασμενα πιστεύεις και φυσικα οσο θελει ο καθε τεχνικος  χρεωνει καθώς εχουμε ελεύθερη αγορα .Προφανώς και σε βρηκε στην αναγκη και σε πατησε στο λαιμο........αλλα και μενα αν μου ετρωγες το σαββατο- βραδο σιγα μη σε λυπόμουνα.............

Προφανως αν δεν ειχα θεμα δεν θα ανοιγα θρεντ, και προφανως θα τους κραξω οταν άλλα γραφουν στο προιον και άλλα ισχυουν.

ΔΕΝ ζητησα να μου σεταρει το μαγαζι το πισι. Αγγλικη γλωσα ζητησα οπως εγραφε στην περιγραφη του λαπτοπ.

Σας περναει απ' μυαλο οτι δεν ξερουμε  ολοι  απο προγραμματα, φορματ, κ.λ.π. αλλα τα βασικα  ΜΟΝΟ και που ΑΝ ηταν στα αγγλικα ισως και να τα καταφερναμε?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΡΩΤΑ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ..

Γιατι  δεν εκανες πρωτα  εδω μεσα το ποστ που ζητας βοηθεια και επελεξες να κανεις μονο το ποστ που κραζεις ΑΥΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΕΓΩ>>>>>>>>>>>

https://support.microsoft.com/el-gr/help/4496404#display_language

τρια κλικ..............................

Αντε να μεταφράσεις και 20 λεξεις απο τα πολωνικά κατα την εγκατασταση που μαλλον την εκανες στα τυφλα εξου και τα βασανα σου

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Sad 1
Δημοσ.

20 ώρες πριν, platon2 είπε

Νομίζω γράφει εδώ γιατί άνοιξε το ποστ (για όσους δεν κατάλαβαν ή/και δουλεύουν στο eshop και παρεξηγήθηκαν για τον εργοδότη τους) 

Από ότι κατάλαβα μάλλον ο άνθρωπος βιαζόταν γιατί το χρειαζόταν άμεσα για χρήση γιαυτό και κάλεσε τον τεχνικό...

και εδώ μερικοί αντί να κράξουν το κάθε κατάστημα που κάνει την παπαριά κράζουν τον πελάτη που πλήρωσε για λάπτοπ στην Ελλάδα και ήρθε με Πολωνική γλώσσα!!!

Έλεος δλδ...

17 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε

Το τι γλωσσά εχουν τα windows  δεν ειναι δουλειά του ε -σοπ και του καθε μαγαζιου γενικοτερα................

Σοβαρά μιλάς τώρα??? ίσως δεν θα έπρεπε να μας νοιάζει σαν καταναλωτές από που τα φέρνει το έκαστοτε κατάστημα τα λάπτοπ, αλλά η γλώσσα πρέπει να έιναι στα Ελληνικά ή τουλάχιστον στα Αγγλικά που τα καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι ή στην χειρότερη να το αναφέρει όπως π.χ. αναφέρει παρακάτω και με bold γράμματα ότι το πληκτρολόγιο είναι στα Αγγλικά όπως και τα windows.

Θεωρώ ότι αν το έγραφε δεν θα το αγόραζε ο άνθρωπος...

(τυχαίο παράδειγμα λάπτοπ όχι του platon2)

• Πληκτρολόγιο: Πλήρους μεγέθους, Αγγλικό, με ενσωματωμένο αριθμητικό πληκτρολόγιο.
  • Τύπος Μπαταρίας: Λιθίου ιόντων.
  • Διαστάσεις (W x D x H): 418 x 292,6 x 24.9 mm.
  • Βάρος: 2.8 kg.
  • Λογισμικό: Windows 10 Home, 64-bit, Αγγλικά
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

και εγώ πιστεύω πως δεν είναι σφάλμα του καταστήματος.. με δυο κλικ λυνόταν το όποιο πρόβλημα στο αρχικό setup .απο εκεί και πέρα και  πολωνικά να μην ξέρεις , έχει εικονίδια το μένουν και σε καθοδηγεί start = γραναζακι για να μπεις ρυθμίσεις βρίσκεις το εικονίδιο με το Α το κινέζικο σύμβολο και το ρόλοι και είσαι έτοιμος σε λιγότερο από 5 λεπτά   

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...