damoclesword Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Έχω το εξής πρόβλημα με μια κάρτα μνήμης που χρησιμοποιώ στο κινητό μου τηλέφωνο: περίπου 1200 φωτογραφίες που βρίσκονταν αποθηκευμένες στην κάρτα μνήμης σταμάτησαν να εμφανίζονται στο άλμπουμ της συσκευής και δεν βρίσκονταν σε κανένα άλλο άλμπουμ. Έβαλα λοιπόν την κάρτα στον card reader του PC μου για να δω μήπως είχαν μεταφερθεί κάπου αλλού. Τις εντόπισα σε έναν φάκελο LOST για κάποιο λόγο, όπου όμως δεν είχαν την κατάληξη αρχείου .jpg, οπότε και ο υπολογιστής με ρωτούσε ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσει για να ανοίξει αυτή την άγνωστη μορφή αρχείου (ανοίγει με κάθε πρόγραμμα επεξεργασίας ή προβολής φωτογραφίας χωρίς πρόβλημα). Μετά πειραματίστηκα στο να αλλάξω την κατάληξη του αρχείου χειροκίνητα και προσθέτοντας .jpg η φωτογραφία ήταν κανονικά ορατή από τη συσκευή και μπορούσε να ανοιχθεί με το πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών κανονικά. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω τώρα βέβαια είναι πως πρέπει να περάσω χειροκίνητα την κατάληξη jpg σε όλες τις φωτογραφίες ούτως ώστε να γίνουν πάλι ορατές, πράγμα αρκετά χρονοβόρο όπως καταλαβαίνει κανείς καθώς μιλάμε για 1200 αρχεία. Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει τρόπος να κάνω αυτή την προσθήκη κατάληξης μαζικά για όλες τις φωτογραφίες. Δοκίμασα να τις επιλέξω όλες και με δεξί κλικ να το προσθέσω, αλλά δεν ήταν εφικτό. Γνωρίζει κανείς κάποιον άλλο τρόπο; Ευχαριστώ.
archer100 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δες εδώ: https://www.online-tech-tips.com/computer-tips/how-to-change-file-extension/
damoclesword Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Ευχαριστώ, όμως δεν λειτουργεί αυτή η μέθοδος που προτείνει το άρθρο, διότι αυτή τη στιγμή οι φωτογραφίες μου δεν έχουν καμία κατάληξη αρχείου. Δεν είναι δλδ png να τις αλλάξω σε jpeg για παράδειγμα, όπου σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να γίνει με ένα από αυτά τα software.
archer100 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Ανοιξε το command prompt πηγαινε στη θεση αρχειου που εχεις τις φωτογραφιες και πατα αυτην την εντολη και θα αλλαξουν ren *. *.jpg
damoclesword Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Πώς μπορώ να βρω το φάκελο που έχω τα αρχεία, μέσα στο cmd;
archer100 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 https://www.watchingthenet.com/open-display-folders-in-windows-explorer-from-the-command-prompt.html
damoclesword Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 44 λεπτά πριν, archer100 είπε Ανοιξε το command prompt πηγαινε στη θεση αρχειου που εχεις τις φωτογραφιες και πατα αυτην την εντολη και θα αλλαξουν ren *. *.jpg Ευχαριστώ αλλά δεν λειτούργησε.
damoclesword Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 δεν έχουν καμία κατάληξη, αυτό είναι το πρόβλημα φοβάμαι. Παραθέτω ένα print screen:
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Εχεις ενεργοποιήσει να βλέπεις τα πλήρη ονόματα των αρχείων;
damoclesword Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Τις επεκτάσεις ονόματος αρχείων; Ναι, μόλις το έκανα αλλά πάλι δεν δείχνει κάτι παραπάνω.
archer100 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 22 λεπτά πριν, damoclesword είπε Ευχαριστώ αλλά δεν λειτούργησε. παραξενο, το δοκιμασα στα δικα μου windows και δουλεψε
Mene Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλή ιδέα θα ήταν να αντιγράψεις τα αρχεία σε ένα φάκελο στον δίσκο σου, μετά πιθανότατα θα δουλέψει σωστά αυτό που σου είπε ο @archer100 Επεξ/σία 30 Μαΐου 2020 από Mene
accipio Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις εφαρμογή για προσθήκη επέκτασης στα αρχεία, προτείνω το Bulk Rename Utility. Υπάρχουν, φυσικά, και άλλες παρόμοιες. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα