Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αυτο το PC:

Πύργος Midi : SHARKOON TG5 BLUE

Τροφοδοτικό 700 watts ZALMAN ZM700-GVM 700W 80 PLUS BRONZE

motherboard : MSI B450 Tomahawk Max

CPU: AMD Ryzen 7 3700X (CPU Cooler :Cryorig H7)

RAM: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz

GPU: Asus GeForce RTX 2070 Super 8GB ROG Strix Advanced Gaming

Samsung 970 Evo Plus 500GB + 8 TB HDD

Keyboard: Havit G400V

Mouse: Logitech G502 Proteus Spectrum Monitor: LG Full HD (DM2752) 27" 60hz

Και εχω παρατηρησει οτι ανεξηγητα framedrops σε αρκετα games

Μηπως φταίει το τροφοδοτικο που είναι μονο 700 watts?

Δημοσ.

700 w είναι υπεραρκετά για το σύστημα σου. Δες μήπως τρώει throttling από θερμοκρασίες. Το κάνει σε όλα τα παιχνίδια ???

Δημοσ.

Έχεις drops σε απαιτητικά παιχνίδια (που μπορεί να οφείλεται το ανεπαρκές cooling της GPU) ή και σε πιο ελαφριά (που μπορείνα είναι πρόβλημα της GPU); Έχεις όλους τους drivers updated; Τέλος μήπως έχεις κάνει overclock που δεν ειναι stable;

Δημοσ.

σε όλα σχεδόν ναι

δεν εχω κανει OC,θερμοκρασίες CPU: 40-45 idle 68-78 σε full load(gaming )

Τωρα παω να δω τα temps της καρτας γραφικων

οκ λοιπον σε 1080p 60hz παντα παιζω να πω

τωρα κοιταξα temps καρτας γραφικών σε full load στο game RDR 2 στο saint dennis και είχα 48-52 βαθμους μεγιστο

τελευταίους drivers

framedrops εννοώ απο 60 να παει στα 58-59 και μετα παλι παει 60 ,αυτό το μικρό αλλα χτυπαει ασχημα στο ματι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρόμοιο πρόβλημα είχα κάποια στιγμή και εγώ σε ενα Mid-High range μηχάνημα .

Ανεξήγητα frame drops τύπου απο 80fps σε 30fps , σε παιχνίδια που έπρεπε να τα παίζει άνετα αλλα και σε τίτλους παλιούς  .. θερμοκρασίες φυσιολογικές .. κάποια στιγμή άρχισαν οι άκυρες επανεκκίνησης , και μια έβλεπε τους δίσκους και μια τους έχανε κτλπ .

Δυστυχώς ήταν το τροφοδοτικό ( πήγε RMA ) , το οποίο άφησε και κουσούρι στην μητρική !  αλλάχθηκαν και τα 2 και έκτοτε ολα φυσιολογικά  .

Επεξ/σία από Mr^Robot
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γενικά αν βάλεις τα parts στο PSU Calculator σου προτείνει 500W, έστω ότι η εκτίμηση αυτή είναι συντηριτική τα 700W θα έπρεπε να είναι αρκετά. Αν μπορείς να βρείς spare parts για να κάνεις δοκιμές θα μπορούσες να βρεις το πρόβλημα αλλάζοντας ένα κομμάτι τη φορά. Κάτι απλό και γρήγορο που μπορείνα βοηθήσει είναι να βγάλεις τις ram να τις καθρίσεις και να τις ξαναβάλεις (συμβουλέψου το manual για να τις βάλεις στα σωστά slots). Αν δεν έχεις spare parts μάλλον θα χρειαστείς τεχνικό. Αν τα κομμάτια έχουν εγγύηση ,εσύ δεν έχεις τρόπο να βρεις άλλο τροφοδοτικό ή μητρική, τότε ο τεχνικός δεν είναι κακή επιλογή γτ θα στείλεις κατευθείαν rma το κομμάτιπου σου προκαλεί το πρόβλημα και θα έχεις επιχείρηματα για να διεκδικήσεις το rma. 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, JTRGamer είπε

σε όλα σχεδόν ναι

δεν εχω κανει OC,θερμοκρασίες CPU: 40-45 idle 68-78 σε full load(gaming )

Τωρα παω να δω τα temps της καρτας γραφικων

οκ λοιπον σε 1080p 60hz παντα παιζω να πω

τωρα κοιταξα temps καρτας γραφικών σε full load στο game RDR 2 στο saint dennis και είχα 48-52 βαθμους μεγιστο

τελευταίους drivers

framedrops εννοώ απο 60 να παει στα 58-59 και μετα παλι παει 60 ,αυτό το μικρό αλλα χτυπαει ασχημα στο ματι

κατσε κατσε .. απο 60 να παει 59-58..  
διαβαζω σωστα ? 

• Like 2
Δημοσ.

Ε απο τα 60 στα 59 δε νομιζω οτι θεωρειται προβλημα. Και οι θερμοκρασιες σου πιστευω εινα αρκετα φυσιολογικες σε σχεση και με το κουτι που δεν παρεχει τοσο επαρκή αερα στην καρτα. Ποσο καιρο το εχεις τροφοδοτικο? Επισης τσεκαρε και το usage cpu και gpu κατα τη διαρκεια του game.

60 frames εχεις βαλει εσυ cap να φανταστω?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mr.lucifer είπε

κατσε κατσε .. απο 60 να παει 59-58..  
διαβαζω σωστα ? 

ναι σωστα.μαλλον δεν είναι μεγαλο προβλημα τελικά.και ουτε windows restart εχω ουτε απο 80 fps drop σε 30 fps που έλεγε το αλλο παιδί πιο πανω

10 λεπτά πριν, sarpan είπε

Ε απο τα 60 στα 59 δε νομιζω οτι θεωρειται προβλημα. Και οι θερμοκρασιες σου πιστευω εινα αρκετα φυσιολογικες σε σχεση και με το κουτι που δεν παρεχει τοσο επαρκή αερα στην καρτα. Ποσο καιρο το εχεις τροφοδοτικο? Επισης τσεκαρε και το usage cpu και gpu κατα τη διαρκεια του game.

60 frames εχεις βαλει εσυ cap να φανταστω?

ναι σωστα cap στα 60

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

ναι σωστα.μαλλον δεν είναι μεγαλο προβλημα τελικά.και ουτε windows restart εχω ουτε απο 80 fps drop σε 30 fps που έλεγε το αλλο παιδί πιο πανω

ναι σωστα cap στα 60

Δεν είναι framedrops αυτά. 😁😉

• Thanks 1
Δημοσ.

δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα το 59 , 58 , 60 
αν βλεπεις γενικα κολληματα ή κατι αλλο  , δοκιμασε να παιξεις χωρις 60 cap .

• Thanks 1
Δημοσ.

Οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλες της καρτας γιατι υπολειτουργει.

Η 2070 super δεν ειναι καρτα για 1080p 60fps παιχνιδια.

Τελος το συστημα δεν χρειαζεται μεγαλο τροφοδοτικο οντως.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βασικά δεν έχεις κανένα  πρόβλημα πρακτικά αλλά ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξεις οθόνη με τέτοια κάρτα 1080 60fps είναι σαν να πετάς λεφτά . Ας επερνες μια 1660 super, αμαρτία είναι  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...