nikos33340 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Γειά σας.Σκεφτόμαστε με την σύζυγο μου να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 1500 ευρώ και έχει τεκμήριο 2600 ευρώ τον χρόνο.Λόγω κάποιων παλιών υποθέσεων που έχω δεν θέλω να το βάλω στο όνομα μου αλλά στο όνομα της γυναίκας μου με την οποία κάνουμε μαζί φορολογική δήλωση αλλά έχει μηδενικό εισόδημα.Αν το προχωρήσω έτσι στην επόμενη φορολογική δήλωση θα έχουμε πρόβλημα με την εφορία ή θα μετρήσει το οικογενειακό εισόδημα;Δεν γνωρίζω αν ο έγγαμος με μηδενικό εισόδημα που κάνει φορολογική δήλωση με τον/την σύζυγο του έχει κάποιο ποσό που είναι αφορολόγητο.Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας μου δώσει μια βοήθεια.
Brazhlias Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Αν κανετε κοινη φορολογικη δηλωση, με τα εισοδηματα σου καλυπτεις και το τεκμηριο της συζυγου σου. Αρκει ομως να εχεις εσυ αρκετο εισοδημα εννοειται. Με τα στοιχεια που αναφερεις, η συζυγος σους στην επομενη φορολογικη δηλωση θα εχει τεκμηριο 7.100 (Θα ειναι λιγοτερο, αναλογα με το σε ποιον μηνα θα γινει η αγορα του αυτοκινητου), μην το αναλυω ομως περισσοτερο. Για να καλυψεις αυτο το τεκμηριο, θα πρεπει αρχικα με το εισοδημα σου να καλυπτεις τα δικα σου τεκμηρια (τεκμηριο διαβιωσης, τεκμηριο σπιτιου, αν πληρωνεις δανεια κλπ) και με οτι σου περισσευει να καλυψεις και της συζυγου. Κατι τελευταιο, αλλα ισως σου φανει χρησιμο. Αν η γυναικα σου ειναι ανεργη εχει την εκπτωση φορου των 1900 ευρω, οποτε στα 7.100 τεκμηριο θα ειναι αφορολογητη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα