Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μόλις αγόρασα την κάρτα ήχου του τίτλου και συνέδεσα πανω της τα Beyerdynamic DT770 Pro 250 ohm (και αυτά αγορασμένα πρόσφατα). Ο ήχος που παίρνω ανεξαρτήτως έντασης είναι blurry-θολός με πολύ τονισμένα τα μπάσα. Σαν να μην πατάει καλά το mini jack και να μην κάνει πλήρη επαφή. Κοιτώντας καλύτερα το βύσμα των ακουστικών, είδα ότι έχουν στο τελείωμα σπείρωμα για να βιδώνει το 6,35mm ανταπτοράκι που δίνει μαζί η Beyerdynamic, οπότε δεν μπαίνει όλο μέσα. Το περίεργο είναι ότι ούτε στην θύρα ακουστικών του κουτιού μου πατάει όλο το mini jack μέσα, αλλά εκεί παίζουν καθαρά (άν και χαμηλά λόγω έλλειψης ενίσχυσης).

Δοκίμασα install/uninstall τον driver της κάρτας (G6MasterInstaller_3.4.06.00), έκανα reset σε default settings μέσα από το Sound Blaster Connect, πέρασα το τελευταίο firmware (v. 2.0), ενεργοποίησα την λειτουργία direct, πείραξα κάτι surround και crystalizer επιλογές μπας και, απεγκατέστησα τα Sonic Radar 3 και Sonic Studio 3 μήπως και δημιουργούσαν θέμα (Asus z390 e-gaming), άλλαξα θύρα USB αλλά τίποτα... Τι μου διαφεύγει?

Ήταν ενεργοποιημένο το 7.1 στο configuration😒

Όλα καλά!

Επεξ/σία από camel555
βρέθηκε η λύση
Δημοσ.
20 ώρες πριν, camel555 είπε

Ήταν ενεργοποιημένο το 7.1 στο configuration😒

Όλα καλά!

Ήταν ενεργοποιημένο το SBX pro surround θες να πεις. Το 7.1 configuration από μόνο του δεν δημιουργεί πρόβλημα.

• Thanks 1
Δημοσ.

wut?Εγω δεν είχα θέμα με το 7.1 βέβαια μετά απο 2 εβδομάδες περίπου αποφάσισα να το συνδέσω στο ps4 γιατί παίζω τα περισσότερα εκει.Πάντως στο pc τώρα έβαλα μια σειρα που έβλεπα εχθες με την κάρτα ήχου και σήμερα που δεν την εχω συνδεδεμένη είναι ημέρα με τη νύχτα ακόμα και στα ηχεία.Μεγάλη διαφορά.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Ήταν ενεργοποιημένο το SBX pro surround θες να πεις. Το 7.1 configuration από μόνο του δεν δημιουργεί πρόβλημα.

Αυτό ακριβώς. Τώρα έχω το direct και είμαι πολύ ευχαριστημένος, τόσο σε flac όσο και σε gaming. Το μόνο σπαστικό είναι ότι επειδή έχω ένα σετ 2.1 ενεργών ηχείων, καρφωμένα στην έξοδο τής μητρικής και όταν θέλω να κόψω τα ακουστικά, πρέπει να μπω settings, sound και να ορίσω χειροκίνητα την σχετική έξοδο.. 

Να υποθέσω ότι οι πίσω είσοδοι της G6 είναι για παθητικά ηχεία; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, camel555 είπε

Αυτό ακριβώς. Τώρα έχω το direct και είμαι πολύ ευχαριστημένος, τόσο σε flac όσο και σε gaming. Το μόνο σπαστικό είναι ότι επειδή έχω ένα σετ 2.1 ενεργών ηχείων, καρφωμένα στην έξοδο τής μητρικής και όταν θέλω να κόψω τα ακουστικά, πρέπει να μπω settings, sound και να ορίσω χειροκίνητα την σχετική έξοδο.. 

Στην πίσω συνδέεις τα ηχεία που έχεις εφόσον αυτά έχουν απόληξη 3.5mm . Τουλάχιστον εγώ έτσι το έκανα όταν το είχα στον υπολογιστή.Θα σου πρότεινα για ταινίες και σειρές να βάλεις το sbx του movie preset που έχει αριστερά στη στήλη του προγράμματος connect 2.Θα δεις μεγάλη διαφορά .Εγώ την είχα μόνιμα σε ακουστικά (ήταν στερεo τα ακουστικά μου ) το 7.1virtual και πάλι σε ηχεία είχα την επιλογή dekstop μαζί με 7.1 (τα ηχεία μου στον υπολογιστή είναι τα soundblaster kratos s3).Και απλώς αλλαζα μόνο όταν από σειρές ή ταινίες έβαζα παιχνίδια που τότε ανάλογα με το παιχνίδι έβαζα καποια προεπιλογή που έχει ή εάν ήταν παιχνίδι με όπλα κλπ που τα βήματα παίζουν σημαντικό ρόλο να δεις που είναι ο εχθρός έβαζα και μόνο τότε το scout mode.Γενικα το direct τώρα που το σκέφτομαι δεν το έβαλα ποτέ.Ουσιαστικα είναι ότι βγάζει το pc,  ή η πηγή ανάλογα με το που το έχεις συνδεδεμένο αλλά πιο δυνατά.Εγω ουσιαστική διαφορά είδα με το sbx και το scout.Να σημειώσω σε περίπτωση που έχεις κονσόλα και σκέφτεσαι στο μέλλον να κάνεις τραμπα όπως εγώ πρόσφατα ,πως τα πάντα λειτουργούν εκτός από το direct mode και η εναλλαγή των χρωμάτων εάν το έχεις βάλει να αλλάζει χρώματα.

Επεξ/σία από jerry banana
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, camel555 είπε

Πίσω έχει πασπαρτού υποδοχές η G6 όπως ακριβώς και η G5. Λειτουργούν και ως είσοδοι και ως έξοδοι για ψηφιακό(optical in/out) και αναλογικό σήμα(line in/out). Επομένως κάνει τόσο για ενισχυτές ηχείων όσο και για διάφορα μηχανήματα με δικό τους DAC.

Επίσης η G5/6 λειτουργεί ως ενισχυτής ακουστικών(χωρίς ανάγκη για drivers) αρκεί να παίρνει ρεύμα από ειδικό usb καλώδιο(πωλείται χωριστά) που καταλήγει σε πρίζα τοίχου.

υ.γ.: Για καλό surround ήχο υπάρχει το PowerDVD που υποστηρίζει εδώ και χρόνια Dolby Headphone. Όπως και το δωρεάν software Hesuvi που μιμείται τον ήχο σχεδόν όλων των surround τεχνολογιών του εμπορίου για να διαλέξει κανείς την καταλληλότερη.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Πίσω έχει πασπαρτού υποδοχές η G6 όπως ακριβώς και η G5. Λειτουργούν και ως είσοδοι και ως έξοδοι για ψηφιακό(optical in/out) και αναλογικό σήμα(line in/out). Επομένως κάνει τόσο για ενισχυτές ηχείων όσο και για διάφορα μηχανήματα με δικό τους DAC.

Επίσης η G5/6 λειτουργεί ως ενισχυτής ακουστικών(χωρίς ανάγκη για drivers) αρκεί να παίρνει ρεύμα από ειδικό usb καλώδιο(πωλείται χωριστά) που καταλήγει σε πρίζα τοίχου.

υ.γ.: Για καλό surround ήχο υπάρχει το PowerDVD που υποστηρίζει εδώ και χρόνια Dolby Headphone. Όπως και το δωρεάν software Hesuvi που μιμείται τον ήχο σχεδόν όλων των surround τεχνολογιών του εμπορίου για να διαλέξει κανείς την καταλληλότερη.

Και με το καλωδιακή του μια χαρά ενίσχυση κάνει .Μέχρι 600hm .

Δημοσ.

Pirmen56 και Jerry banana σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας, άκρως κατατοπιστικοί! Μόλις συνέδεσα τα ηχεία μου (Microlab FC50) στην θύρα line/optical out και η επιλογή της εισόδου γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού στο Sound Blaster Connect!

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, camel555 είπε

Pirmen56 και Jerry banana σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας, άκρως κατατοπιστικοί! Μόλις συνέδεσα τα ηχεία μου (Microlab FC50) στην θύρα line/optical out και η επιλογή της εισόδου γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού στο Sound Blaster Connect!

Τίποτα φίλε σιγά ότι θες.Και εγώ μην νομίζεις κοντά στις 2 εβδομάδες έχω τη κάρτα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να συνδεσω το Usb Καλωδιο της g6 πανω στο usb hub της οθονης (asus xg32vq με εξωτερικο τροφοδοτικο ρευματος) ειναι οκ? Τωρα το εχω με προεκταση 2μ για να φτασει στον πυργο.

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Το να συνδεσω το Usb Καλωδιο της g6 πανω στο usb hub της οθονης (asus xg32vq με εξωτερικο τροφοδοτικο ρευματος) ειναι οκ? Τωρα το εχω με προεκταση 2μ για να φτασει στον πυργο.

Kοιτα γιατι να παιδευτεις ετσι και να μην συνδεσεις απλως τη καρτα με το usb που περιλαμβανεται στη συσκευασια της στο πυργο?Θα εισαι ενταξει.Δεν χρειαζεται συνδεση με την οθονη.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jerry banana είπε

Kοιτα γιατι να παιδευτεις ετσι και να μην συνδεσεις απλως τη καρτα με το usb που περιλαμβανεται στη συσκευασια της στο πυργο?Θα εισαι ενταξει.Δεν χρειαζεται συνδεση με την οθονη.

Χρησιμοποιώ προέκταση για κάποιον λόγο. Προφανώς το δικό του καλώδιο δεν φτάνει στον πύργο, οπότε χρησιμοποιώ και προέκταση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Χρησιμοποιώ προέκταση για κάποιον λόγο. Προφανώς το δικό του καλώδιο δεν φτάνει στον πύργο, οπότε χρησιμοποιώ και προέκταση. 

Φίλε δεν με κατάλαβες εννοώ γιατί να παιδευεσαι και να το συνδέεις πίσω από την οθόνη δεν υπάρχει λόγος μόνο με την μονάδα πρέπει να συνδεθεί.Μπερδευτηκες .Εκτός και εάν δεν έχεις ηχεία και χρησιμοποιείς τα ηχεία που έχει πάνω η οθόνη σου ..

Επεξ/σία από jerry banana
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, jerry banana είπε

Φίλε δεν με κατάλαβες εννοώ γιατί να παιδευεσαι και να το συνδέεις πίσω από την οθόνη δεν υπάρχει λόγος μόνο με την μονάδα πρέπει να συνδεθεί.Μπερδευτηκες .Εκτός και εάν δεν έχεις ηχεία και χρησιμοποιείς τα ηχεία που έχει πάνω η οθόνη σου ..

Η οθόνη μου έχει usb hub. Γενικά προτείνουν με εξωτερική κάρτα ήχου με usb, καλύτερο είναι να πάρεις εξωτερικό usb hub με δικιά του τροφοδοσία. 

Εγώ ρωτάω αν είναι καλύτερο να συνδεθεί πάνω στην οθόνη, της οποίας το usb hub είναι προφανώς με data καλώδιο στον πύργο, και με δικιά του τροφοδοσία (προφανώς όλης της οθόνης) 

Επισης, με ηχεία πάνω στην οθόνη, ποια η χρησιμότητα της κάρτας ήχου? 

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...