Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, gokuthelegend είπε Συμφωνώ, αλλά λέει ότι θέλει να κάνει κατάθεση από ΑΤΜ, που σημαίνει ότι δεν θα εξυπηρετηθεί από κάποιο υπάλληλο ούτε θα χρησιμοποιήσει e-banking που βρίσκει αυτόματα την τράπεζα εισάγοντας το iban. Πρέπει να ξέρει απέξω τα νούμερα των iban και σε ποιες τράπεζες αντιστοιχούν; Όπως είπα και παραπάνω καλό θα ήταν να κοιτάζεις και τα συμφραζόμενα, ο ίδιος ο φίλος έγραψε το πως μπορεί να βρει τα πάντα: Στις 30/5/2020 στις 4:38 ΜΜ, alan2 είπε πράγματι μεσα απο το iban.gr μπορεσα να βρώ τράπεζα και υποκατάστημα μέσω αριθμού iban Εκτός αν αρχίσεις τώρα τις άσχετες υποθέσεις και ερωτήσεις, δλδ αν είμαι έξω και το κινητό μου δεν έχει δεδομένα, αν δεν είναι smart, αν δεν έχω τα γυαλιά μαζί, αν έχει αντηλιά και δεν βλέπω τπτ...
gokuthelegend Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όπως είπα και παραπάνω καλό θα ήταν να κοιτάζεις και τα συμφραζόμενα, ο ίδιος ο φίλος έγραψε το πως μπορεί να βρει τα πάντα: Εκτός αν αρχίσεις τώρα τις άσχετες υποθέσεις και ερωτήσεις, δλδ αν είμαι έξω και το κινητό μου δεν έχει δεδομένα, αν δεν είναι smart, αν δεν έχω τα γυαλιά μαζί, αν έχει αντηλιά και δεν βλέπω τπτ... Μια χαρά είδα τι έγραψε μιας και διάβασα όλο το νήμα από την αρχή, και δεν ισχύει τίποτα από αυτά που λες μιας και έχω κινητό τελευταίας τεχνολογίας, πρόγραμμα με 200GB κάθε μήνα, και η όρασή μου είναι μια χαρά, την τσέκαρα πριν 2 εβδομάδες σε οφθαλμίατρο. Υποθέτεις όμως πάλι ότι αυτός που θα λάβει το iban θα ξέρει τα ίδια πράγματα με τον χρήστη που απάντησε για το iban.gr, μιας και είναι κολλητοί και λένε τα πάντα ο ένας στον άλλο; Μιας και λέει ότι θέλει να κάνει πληρωμή από ΑΤΜ, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι εξοικειωμένος με την χρήση του υπολογιστή. Φυσικά και εγώ υπόθεση κάνω, και δεν μπορώ να ξέρω τι γνωρίζει ο άλλος μέχρι να μας πει, για αυτό λαμβάνω υπόψη όσες ποιο πολλές περιπτώσεις μπορώ. Στο κάτω κάτω ο TS γιατί δεν δίνει και το όνομα της τράπεζας για να μην τρέχει τον άλλον; θα δώσει ολόκληρο iban και την τράπεζα θα την έχει κρυφή; Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2020 από gokuthelegend
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 9 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Στο κάτω κάτω ο TS γιατί δεν δίνει και το όνομα της τράπεζας για να μην τρέχει τον άλλον; θα δώσει ολόκληρο iban και την τράπεζα θα την έχει κρυφή; Το θέμα μας εδώ είναι το αν χρειάζεται, και η απάντηση είναι σαφώς και όχι. Τώρα αν υποθέσουμε πως ο άλλος δεν ξέρει που παν τα 4, μάλλον θα πρέπει να του κάνει ολόκληρο σεμινάριο για να σιγουρευτεί πως θα το κάνει σωστά, το να του πει το όνομα της τράπεζας δεν θα βοηθήσει και πολύ.
gokuthelegend Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το θέμα μας εδώ είναι το αν χρειάζεται, και η απάντηση είναι σαφώς και όχι. Τώρα αν υποθέσουμε πως ο άλλος δεν ξέρει που παν τα 4, μάλλον θα πρέπει να του κάνει ολόκληρο σεμινάριο για να σιγουρευτεί πως θα το κάνει σωστά, το να του πει το όνομα της τράπεζας δεν θα βοηθήσει και πολύ. Τα ΑΤΜ υπάρχουνε εδώ και κάτι δεκαετίες, κάποιος που ήταν ας πούμε 30άρης όταν βγήκαν, σίγουρα έμαθε τις λειτουργίες τους, μιας και δεν είναι πολύπλοκα στην χρήση τους. Αυτός ο 30άρης όμως πριν μερικές δεκαετίες, τώρα είναι 60άρης και βάλε, πόσους 60άρηδες και βάλε γνωρίζεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άνετα τον υπολογιστή; Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτός που θα λάβει το iban είναι ένας από αυτούς. Στο κάτω κάτω ο TS άνοιχτε το θέμα για να μπορέσουμε να τον διευκολύνουμε, αυτός είναι ο σκοπός του φόρουμ, οπότε γιατί δεν δίνει απλώς και το όνομα της τράπεζας και να τελειώνει η υπόθεση; Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2020 από gokuthelegend
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, gokuthelegend είπε Στο κάτω κάτω ο TS άνοιχτε το θέμα για να μπορέσουμε να τον διευκολύνουμε, οπότε γιατί δεν δίνει απλώς και το όνομα της τράπεζας και να τελειώνει η υπόθεση. Για τελευταία φορά, επειδή δεν χρειάζεται.
gokuthelegend Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 30 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για τελευταία φορά, επειδή δεν χρειάζεται. Ας το δώσει και ας μην χρειάζεται.
DrLo Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μ' αρεσει που κάθεστε και περνάτε στα σοβαρά τον Joshua. Χαρά στο κουράγιο σας.
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 56 λεπτά πριν, DrLo είπε Μ' αρεσει που κάθεστε και περνάτε στα σοβαρά τον Joshua. Χαρά στο κουράγιο σας. Ε δεν είναι όλοι προκατειλημμένοι απέναντι μου όπως εσύ, τι να κάνουμε.
arnold94 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Άμα σου στείλει κάποιος στο iban λεφτά τη Κυριακή δεν εμφανίζονται στο λογαριασμό;
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, arnold94 είπε Άμα σου στείλει κάποιος στο iban λεφτά τη Κυριακή δεν εμφανίζονται στο λογαριασμό; Απο Δευτέρα. 2
gokuthelegend Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, arnold94 είπε Άμα σου στείλει κάποιος στο iban λεφτά τη Κυριακή δεν εμφανίζονται στο λογαριασμό; Αν σου στέλνει από την ίδια τράπεζα τότε θεωρείται απλή μεταφορά χρημάτων και γίνεται άμεσα ανεξαρτήτως μέρας και ώρας. Αν σου στέλνει από διαφορετική τράπεζα τότε θεωρείται έμβασμα και κάνει 1-2 εργάσιμες μέρες. 3
StamTheMan Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 29/5/2020 στις 9:44 ΜΜ, sonikk είπε Μια ερωτηση.Για να μου καταθεσει καποιος χρηματα στον τραπεζικο μου λογαριασμο αρκει να του δωσω το ΙΒΑΝ με το ονομα μου ή χρειαζεται και ο αριθμος λογαριασμου? ευχαριστω. Ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα. Αν ειναι για Online μεταφορα,καλο ειναι να δωσεις το ΙΒΑΝ και να πεις σε ποια τραπεζα εχεις λογαριασμο,καθαρα για πρακτικους λογους. Οποιοσδηποτε μπορει να κανει μετατροπη του αρ.λογαριασμου σε ΙΒΑΝ και το αντιστροφο. Στις 30/5/2020 στις 4:06 ΜΜ, Joshua21 είπε Το όνομα της τράπεζας συμπεριλαμβάνεται στο IBAN, αυτό ακριβώς είναι το νόημα του IBAN, να μην χρειάζεται να ξέρεις/πληκτρολογήσεις κανένα άλλο στοιχείο. Μαλλον το ειπε για πρακτικους λογους. edit τωρα ειδα οτι ειναι συζητηση απο 3 χρονια πριν Στις 1/6/2020 στις 2:44 ΜΜ, gokuthelegend είπε Αλλά να έχεις υπόψη ότι δεν μπορείς να κάνεις κατάθεση σε ΑΤΜ απευθείας σε λογαριασμό άλλου ατόμου. Καταθέτεις πρώτα σε δικό σου λογαριασμό στο ΑΤΜ, και αφού μπουν τα λεφτά τότε επιλέγεις μεταφορά ποσού σε άλλο λογαριασμό, αν δίνει αυτή την δυνατότητα το ΑΤΜ. Δεν ισχυει αυτο.Μπορεις να κανεις καταθεση σε λογαριασμο αλλου. Στις 9/7/2023 στις 11:19 ΠΜ, arnold94 είπε Άμα σου στείλει κάποιος στο iban λεφτά τη Κυριακή δεν εμφανίζονται στο λογαριασμό; Στις 9/7/2023 στις 11:21 ΠΜ, Ukforthemoment είπε Απο Δευτέρα. Αν η μεταφορα γινεται μεταξυ λογαριασμων που ανηκουν στην ιδια τραπεζα,μια χαρα φαινεται την ιδια στιγμη Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2023 από StamTheMan 1
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα. Αν ειναι για Online μεταφορα,καλο ειναι να δωσεις το ΙΒΑΝ και να πεις σε ποια τραπεζα εχεις λογαριασμο,καθαρα για πρακτικους λογους. Οποιοσδηποτε μπορει να κανει μετατροπη του αρ.λογαριασμου σε ΙΒΑΝ και το αντιστροφο. Μαλλον το ειπε για πρακτικους λογους. edit τωρα ειδα οτι ειναι συζητηση απο 3 χρονια πριν Δεν ισχυει αυτο.Μπορεις να κανεις καταθεση σε λογαριασμο αλλου. Αν η μεταφορα γινεται μεταξυ λογαριασμων που ανηκουν στην ιδια τραπεζα,μια χαρα φαινεται την ιδια στιγμη Για να ρωτάει δεν του έχουν πάει. Μπορεί βέβαια να έχει πέσει θύμα απατεώνα
StamTheMan Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Για να ρωτάει δεν του έχουν πάει. Μπορεί βέβαια να έχει πέσει θύμα απατεώνα Αποφευγω να υποθετω. Δε διαφωνω σε αυτα που λες. 1
Joshua21 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 10 minutes ago, StamTheMan said: edit τωρα ειδα οτι ειναι συζητηση απο 3 χρονια πριν Πως περνάνε τα άτιμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις