thetiesthatbind Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Καλησπέρα, δε ξέρω αν έτυχε σε κανέναν σας παρόμοιο πρόβλημα αλλά ψάχνω μερικές πληροφορίες - βοήθεια για ένα θέμα μου που έχει προκύψει με τη Ryanair. Στις 27/02/2020 ήταν να πετάξω για Ρώμη ωστόσο μόλις πριν λίγες μέρες έσκασε η καραντίνα στη Β. Ιταλία και επέλεξα να μην πετάξω. Ζήτησα αν γινεται να αλλάξουν οι ημερομηνίες χωρίς να πληρώσω 300 ευρω μέσω του Live Chat, πράγμα που προφανώς αρνήθηκαν και μετά για τυπικούς λόγους refund που εννοείται ότι δε θα δεχόνταν. Στη συνέχεια προχώρησα σε αμφισβήτηση συναλλαγής μέσω της τράπεζας μου -γιατί απέφυγα να πετάξω όχι γιατί έτσι μου τη βάρεσε αλλά γιατι οντως υπήρχε θέμα ασφάλειας- μήπως και πάρω από εκεί τα χρήματα ωστόσο μετά από 1,5 μήνα η τράπεζα με ενημέρωσε ότι το αίτημα απορρίφθηκε. Στο ενδιάμεσο έκλεισα εισιτήρια για τον Ιούλιο πάλι για Ρώμη πάλι με την ίδια εταιρία. Το πρόβλημα μου ειναι το εξής ωστόσο, η Ryanair αξιώνει το ποσό των 55,96€ (τιμή εισιτηριών για το ταξίδι του Φλεβάρη) διότι λέει έχει γίνει chargeback. Εφόσον πληρώσω αυτό το ποσό στην πύλη του αεροδρομίου (Μακεδονία) θα μου επιτραπεί η επιβίβαση στην πτήση. Αυτά, τα είπαν στο Live Chat και μου έδωσαν έναν αριθμο στην Ιρλανδία να καλέσω για περισσότερες πληροφορίες. Το θέμα ειναι οτι το νούμερο δε λειτουργεί και σε νεα επικοινωνια μεσω chat επιμένουν στην πλρηωμή. Το πρόβλημα ειναι οτι δε τους οφείλω τίποτα αφού το ποσό εξοφλήθηκε πλήρως τον Νοέμβριο που αγοράσα αρχικά τα εισιτήρια και κατά δεύτερον η VISA απέρριψε την αμφισβήτηση με αποτέλεσμα να μην πάρω τίποτα πίσω από εκεινή την πτήση όπως ήταν αναμενόμενο. (Έλαβα μόνο τα χρήματα του ξενοδοχείου που επισης αρνηθηκε να τα επιστρέψει). Έχω στείλει και ενα e-mail στην ΥΠΑ ωστόσο δεν έχω λάβει απάντηση. Τέλος, αν ισχύσει το ban προς Ιταλία και τον Ιούλιο θα δικαιούμαι επιστροφή χρημάτων / voucher από εκεινή την πτήση και φοβάμαι μη μου φάνε 160€ με πρόφαση αυτό έαν και εφόσον ισχύσει απαγόρευση. Κάποια πρόταση; Κάποια ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
bilya Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 για αρχή, εφόσον τον Φλεβάρη δεν πέταξες με δικιά σου ευθύνη το μόνο που μπορείς να διεκδικήσεις ειναι τους φόρους αεροδρομίου τπτ αλλο. Οι δύο πτήσεις δεν έχουν σχέση μεταξύ τους οπότε μην τις μπλέκεις.
thetiesthatbind Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 42 λεπτά πριν, bilya είπε για αρχή, εφόσον τον Φλεβάρη δεν πέταξες με δικιά σου ευθύνη το μόνο που μπορείς να διεκδικήσεις ειναι τους φόρους αεροδρομίου τπτ αλλο. Οι δύο πτήσεις δεν έχουν σχέση μεταξύ τους οπότε μην τις μπλέκεις. Δε τις μπλέκω, αυτοι τις έχουν μπλέξει. Ακομη και επιστροφη χρηματων να κανουν στη 2η, μπορουν να κρατησουν -αδικαιολόγητα- τα 55,96 EUR. Καλά οι φόροι αεροδρομιου ελαχιστοι λογω της τιμης των εισιτηριων οποτε αν και εστειλα e-mail δεν έλαβα απαντηση.
bilya Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε Δε τις μπλέκω, αυτοι τις έχουν μπλέξει. Ακομη και επιστροφη χρηματων να κανουν στη 2η, μπορουν να κρατησουν -αδικαιολόγητα- τα 55,96 EUR. Καλά οι φόροι αεροδρομιου ελαχιστοι λογω της τιμης των εισιτηριων οποτε αν και εστειλα e-mail δεν έλαβα απαντηση. πως τις έχουν μπλέξει ακριβώς? έχει ακυρωθεί κ η δεύτερη?
thetiesthatbind Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, bilya είπε πως τις έχουν μπλέξει ακριβώς? έχει ακυρωθεί κ η δεύτερη? Όχι, για τη 2η μιλάμε υποθετικά, σε περίπτωση που δεν αρθεί η απαγόρευση απο και προς Ιταλια τον Ιούλιο. Ωστόσο, εάν δεν εξοφληθεί το ποσό των 55,96 EUR στο αεροδρόμιο (στην πύλη) δε θα μου επιτράπει η επιβίβαση στο αεροπλάνο, σε περίπτωση που εκτελεστεί. Αυτή ειναι η οδηγία. Το θέμα ειναι οτι ΔΕΝ υπάρχει οφειλούμενο ποσό. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2020 από thetiesthatbind
bilya Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Όχι, για τη 2η μιλάμε υποθετικά, σε περίπτωση που δεν αρθεί η απαγόρευση απο και προς Ιταλια τον Ιούλιο. Ωστόσο, εάν δεν εξοφληθεί το ποσό των 55,96 EUR στο αεροδρόμιο (στην πύλη) δε θα μου επιτράπει η επιβίβαση στο αεροπλάνο. Αυτή ειναι η οδηγία. Το θέμα ειναι οτι ΔΕΝ υπάρχει οφειλούμενο ποσό. To bold ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να ισχύει.
thetiesthatbind Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Τα 300€ που λες στην αρχή πως προκύπτουν; Τα 300€ ειναι το κόστος της αλλαγής των εισιτηρίων, θέσεων κοκ. Όταν πήγα να αλλάξω τα εισιτήρια ζητάει μια διαφορά στην τιμή, ε όλα αυτα τα fees έφταναν στα ~300
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε Τα 300€ ειναι το κόστος της αλλαγής των εισιτηρίων, θέσεων κοκ. Όταν πήγα να αλλάξω τα εισιτήρια ζητάει μια διαφορά στην τιμή, ε όλα αυτα τα fees έφταναν στα ~300 Για εισιτήρια 56,κατι€ ζήταγαν 300€ ? Μονο σε εμένα δεν κολλάει κάτι;
thetiesthatbind Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, bilya είπε To bold ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να ισχύει. There is an outstanding amount you need to balance at the airport to be able to use the flight due to a previous charge-back on a different reservation. At first you need to pay the amount at the airport and after that you can get into the plane. Από 2 διαφορετικά chat μου από το live chat. Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Για εισιτήρια 56,κατι€ ζήταγαν 300€ ? Μονο σε εμένα δεν κολλάει κάτι; Εχεις ταξιδέψει ποτέ με Ryanair; Έχει τυχει ποτε να χρειαστείς να κανεις re-schedule? Τι να σου πω, αυτό ήταν το ποσό με τα fees
bilya Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε There is an outstanding amount you need to balance at the airport to be able to use the flight due to a previous charge-back on a different reservation. At first you need to pay the amount at the airport and after that you can get into the plane. Από 2 διαφορετικά chat μου από το live chat. και γιατί σου ζητάνε να το πληρώσεις στο αεροδρόμιο κ όχι πριν? κατι δεν κολλάει σε όλο αυτό
thetiesthatbind Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Εμενα ρωτας; Και εγω μια ακρη προσπαθω να βγαλω. Πρόσεξε, μου ζητανε να πληρωσω για πτηση που εχω πληρωσει ήδη μια φορά γιατί υποτίθεται έκανα chargeback, άσχετα που το chargeback απορρίφθηκε από τη Visa. Μου δινουν το τηλεφωνο να τους πάρω, αλλά στο τηλέφωνο δε βγαίνει κανεις / δεν απαντάει. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2020 από thetiesthatbind
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε There is an outstanding amount you need to balance at the airport to be able to use the flight due to a previous charge-back on a different reservation. At first you need to pay the amount at the airport and after that you can get into the plane. Από 2 διαφορετικά chat μου από το live chat. Εχεις ταξιδέψει ποτέ με Ryanair; Έχει τυχει ποτε να χρειαστείς να κανεις re-schedule? Τι να σου πω, αυτό ήταν το ποσό με τα fees Πολλές φορές.Και αν και δεν χρειάστηκε να αλλάξω πτηση κλπ όταν τον Μάρτη ήταν να επιστρέψω Αγγλία απο την Ελλάδα δεν έγινε η πτήση οπότε πήρα voucher.Και αυτό γιατί ακύρωσαν αυτοί και όχι εγώ.Με την wizz που ήταν να κατέβω Ελλάδα και έγινε η πτήση απλά έχασα 50?£ ? Στην συγκεκριμένη περίπτωση έκανες λάθος.Το chargeback είναι αν δεν γινόταν η πτήση,αφού έγινε δεν έχεις δικαιώμα.Στειλε τους στο τσατ την αρνητικη απάντηση απο την τράπεζα.
bilya Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε Εμενα ρωτας; Και εγω μια ακρη προσπαθω να βγαλω. Πρόσεξε, μου ζητανε να πληρωσω για πτηση που εχω πληρωσει ήδη μια φορά γιατί υποτίθεται έκανα chargeback, άσχετα που το chargeback απορρίφθηκε από τη Visa. Μου δινουν το τηλεφωνο να τους πάρω, αλλά στο τηλέφωνο δε βγαίνει κανεις / δεν απαντάει. ξεκινα ενα διαλογο απο το μηδεν μαζι τους γιατι πρεπει να χουν μπλεξει τα μπουτια τους. Ζητα τους αν σου στειλουν γραπτα με mail πως προκύπτουν αυτα τα 55Ε.
thetiesthatbind Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Πολλές φορές.Και αν και δεν χρειάστηκε να αλλάξω πτηση κλπ όταν τον Μάρτη ήταν να επιστρέψω Αγγλία απο την Ελλάδα δεν έγινε η πτήση οπότε πήρα voucher.Και αυτό γιατί ακύρωσαν αυτοί και όχι εγώ.Με την wizz που ήταν να κατέβω Ελλάδα και έγινε η πτήση απλά έχασα 50?£ ? Στην συγκεκριμένη περίπτωση έκανες λάθος.Το chargeback είναι αν δεν γινόταν η πτήση,αφού έγινε δεν έχεις δικαιώμα.Στειλε τους στο τσατ την αρνητικη απάντηση απο την τράπεζα. Μα το τσατ δε μπορει να κανει κατι για αυτο, αυτο ειναι το πρόβλημα κατάλαβες; Και οι ιδιοι εχουν ενημερωθει μέσω της δικης τους τράπεζας οτι η αξίωση απορρήφθηκε. Ήταν απλα μια απόπειρα, δεν είχα να χάσω κάτι, και η τραπεζα με ειπε δε θα την κερδισουμε λογικα αλλα δε χανεις κατι να προσπαθησεις, απο το ξενοδοχειο το πηρα ολο το ποσο ωστοσο. 1 λεπτό πριν, bilya είπε ξεκινα ενα διαλογο απο το μηδεν μαζι τους γιατι πρεπει να χουν μπλεξει τα μπουτια τους. Ζητα τους αν σου στειλουν γραπτα με mail πως προκύπτουν αυτα τα 55Ε. Το εχω κανει και αυτο, μου λενε να επικοινωνησω με το τμήμα απάτης, μονος τροπος το τηλεφωνο που δινουν και δεν απαντάει κανεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα