Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι ένα βήμα πριν τα ναρκωτικά... βοηθάτε να βρω λύση

Intel Core i3-9100f

Asrock B365M-HDV

8GB RAM DDR4 @2400

PALIT NVIDIA 1030 2GB

PSU 500W

Κάνει "παγώματα," σπανίως επανεκκίνηση, ΠΟΤΕ bluescreen

Αλλάζω κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό, μνήμη και 3 διαφορετικούς ssd, όλα καινουργια αχρησιμοποίητα. Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να αλλάξω και μητρική/επεξεργαστή. Η προμηθεύτρια εταιρία που τους έστειλα το μηχάνημα, ορκίζονται πως δεν έχει κανένα θέμα. Έτρεξαν 4 ώρες BurnIn Test και βγήκε "καθαρό". Τους πιστεύω, όχι γιατί μου έστειλαν το report, αλλά γιατί είναι τεχνικοί με @@

Τα "παγώματα" συνεχίζουν σε ακαθόριστα σημεία.

Pushάρω CPU με cpuid εφαρμογή, μπορεί στα 15 λεπτά, μπορεί στις 2 ώρες να "σκάσει"

Drivers τοσο απο τα sites των κατασκευαστών, όσο και από driver booster που δεν με εχει εκθέσει ΠΟΤΕ

Τι στο καλο συμβαίνει?? ή είναι κάτι τόσο χαζό που δεν πάει το μυαλό μου, ή πραγματικά το πρόβλημα είναι πολύ καλά κρυμμένο...

Δημοσ.

Αν το pc ελέγχθηκε και είναι οκ, κοιτάς τι αλλάζει από μεριάς σου. Ρεύματα, καλώδια, οθόνη, περιφεριακά. Επίσης τι προγράμματα τρεχεις όταν κάνει ότι κάνει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως χρειάζεσαι bios update για να λειτουργεί σωστά η μητρική σου με 9gen? Αν έχεις αλλάξει όλα τα άλλα/ έχεις χρησιμοποιήσει δίσκο από format οπότε ξέρεις ότι δεν είναι κάτι από windows / driver compabillity τότε λογικά τα bios θα ναι.

Δοκίμασε και ένα bios reset πριν κάνεις οτιδήποτε.

Αν δεν χρειάζεσαι bios update και δεν έχεις κάνει format κάνε και πέρασε  μόνο τους βασικούς drivers να δεις.

Αν δεν φτιάξει και τότε έχει κάποιο πρόβλημα η μητρική ή η cpu αλλά δύσκολο, άλλα κόλπα θα σου έκανε.

Επεξ/σία από XristosSp
Δημοσ.

Για δες και το c-state του cpu στο bios. Ή κάποια αντίστοιχη επιλογή που σου λέει πως ρίχνει το voltage σε idle.

Δημοσ.

Το Bios version που τρέχει η μητρική ειναι το latest, ωστόσο εννοείται πως έκανα reset cmos πριν ζητήσω βοήθεια... Βρήκα προσωρινή λύση, όχι ομως το πρόβλημα

Μετά απο συνολική δοκιμή με 3 καινουργιες-σφραγισμενες κάρτες γραφικών, καινούρια μνημη, 3 ssd (1 παλιος και 2 νεοι), και 2 PSU καινουργια, παλαίτερες εκδόσεις Win10 (1803, 1809, 1903 και 1909) και ενα BurnIn Test να τρέχει 3 φορες από 4 σερί ώρες βγαζοντας "καθαρό" το μηχάνημα, με τους drivers να κατεβαζονται απο τα sites των κατασκευαστων...

Και δεν ξερω πως μου ερχεται στο μυαλο, και απενεργοποιω τον driver της κάρτας γραφικων... επι 3 φορες σε 3 διαφορετικά format .... και αφηνω τον default των Windows.... και δεν ξανακολλησε το γ......μενο !!!! 

Το κακο ειναι πως ο προμηθευτης μου (που btw, υποχρεωθηκα και του εστειλα το pc ολοκληρο και έφαγα τα μεταφορικά κανονικά), δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα... Θεωρώ πως το πρόβλημα ειναι είτε η μητρική, είτε κάποια ανώμαλη ασυμαβότητα hardware/software που δεν μπορω να εντοπίσω... τι λέτε εσείς?

Δημοσ.

Δηλαδή με οποία gpu κι αν δοκιμάσεις,αν δε βάλεις τον απλό  windows driver θα κολλήσει; Φαντάζομαι δεν εννοείς τον basic display adapter.αν όντως το κάνει με όλες τις gpu είσαι για μητρική,αφού λες τα άλλα τα δοκίμασες όλα.εγω σε παρόμοια περίπτωση που είχα πάει 3 φορές στο κατάστημα τη μητρική...άκρη δεν έβγαλα.

εστειλα αγανακτισμένο mail στην asrock με λεπτομέρειες του προβλήματος μου,και σε μια βδομάδα είχα αλλά μητρική πίσω,από Ολλανδία.αυτη ήταν εξυπηρέτηση ναι..

Δημοσ.

Είχα ίδιο πρόβλημα με το σύστημα της υπογραφής μου βέβαια (ρυζεν).

Είχα σπάσει το κεφάλι μου. Όταν στις επιλογές ενέργειας το έβαλα υψηλές επιδόσεις από εξισορρόπηση που ήταν, έστρωσε.

Δημοσ.
Στις 7/6/2020 στις 12:14 ΜΜ, countass είπε

Δηλαδή με οποία gpu κι αν δοκιμάσεις,αν δε βάλεις τον απλό  windows driver θα κολλήσει; Φαντάζομαι δεν εννοείς τον basic display adapter.αν όντως το κάνει με όλες τις gpu είσαι για μητρική,αφού λες τα άλλα τα δοκίμασες όλα.εγω σε παρόμοια περίπτωση που είχα πάει 3 φορές στο κατάστημα τη μητρική...άκρη δεν έβγαλα.

εστειλα αγανακτισμένο mail στην asrock με λεπτομέρειες του προβλήματος μου,και σε μια βδομάδα είχα αλλά μητρική πίσω,από Ολλανδία.αυτη ήταν εξυπηρέτηση ναι..

Ακριβως... με οποια gpu, με το που εβαζα τους drivers (ειτε current, ειτε παλαιοτερες εκδοσεις), το μηχάνημα έσκαγε... με τον Basic Display Adapter της Microsoft, το μηχανημα δουλευει κανονικα... Ο προμηθευτης αρνείται το πρόβλημα.. απλά τον έκοψα

21 ώρες πριν, petran91 είπε

Είχα ίδιο πρόβλημα με το σύστημα της υπογραφής μου βέβαια (ρυζεν).

Είχα σπάσει το κεφάλι μου. Όταν στις επιλογές ενέργειας το έβαλα υψηλές επιδόσεις από εξισορρόπηση που ήταν, έστρωσε.

Καπου το ειχα διαβάσει και αυτο και το δοκίμασα, αλλα μάταια... 99,999999999999999% μητρικη, αλλά... :(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...