Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα θέμα. Όταν μπήκα στα bios για να αλλάξω την συχνότητα της ram μου από 2133 σε 3200 η οποία είναι η ταχύτητα που έχω αγοράσει τα windows ξεκίνησαν να με πετανε blue screen τα οποία είχαν να κάνουν με την ram. Έκατσα και είδα μερικά βιντεάκια και βρήκα μερικές λύσεις αλλά δεν ήθελα να ασχοληθώ οπότε απλά ξαναμπήκα στα bios και ξανα άλλαξα την συχνότητα στα 2133. Να το αφήσω έτσι ή να κάτσω να ασχοληθώ;;; Και αν ναι πείτε μου και εσείς καμία λύση. Ευχαριστώ πολύ

Επισκέπτης
Δημοσ.

κάτι δεν έχει συμβατότητα με το 3200 που αναφέρεις και είναι το γνωστό XMP Profile στους AMD

αν όντως οι μνήμες σου υποστηρίζουν τα 3200

αν όντως τις έχεις βάλει στις σωστές θέσεις στην μητρική

πολύ φοβάμαι ότι είναι πρόβλημα της μητρικής

δες μήπως υπάρχει νεώτερη έκδοση στο BIOS της

αλλιώς φαντάζομαι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά...μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα δοκιμαζα τουλαχιστον σε χαμηλοτερες ταχυτητες 3000 κ πιο κατω..λογικα θα ειναι σταθερες κ σε μεγαλυτερη απο 2133..τη θελει την υψηλη συχνοτητα ram o ryzen..κριμα ειναι😁. Στο support της μητρικης σου εχει μια λιστα με ram modules που εχουν δοκιμαστει κ δουλευουν με τη mobo σου.για να  αποφυγεις κατι παρομοιο στο μελλον. 

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.

Τι επεξεργαστη έχεις ? Παίζει ρόλο κ αυτό μιας κ πχ οι ryzen 2000 υποστηριζουν επίσημα εως 2933mhz . Δοκίμασε μικρότερη ταχύτητα από 3200 κ βλέποντας κ κάνοντας .

Επίσης όταν λες "άλλαξα τη μνήμη από 2133 σε 3200 " εννοείς manual ρύθμιση ή άπλα xmp on ? Η δεύτερη μεθοδος είναι καλύτερη αφού δεν έχεις σκοπό να το ψάξεις κ πολύ 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά ο επεξεργαστής μου είναι ο r5 2600x και είχα xmp βέβαια. Επίσης η μητρική μου είναι η ASRock fatality k4 gaming και δεν ξερω αν έχει βγάλει παρόμοια προβληματα

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε, γράψε και τις ram που έχεις, είναι βασική πληροφορία! Επίσης δες εάν τις έχεις στις θέσεις 2-4 της μητρικής.

Δεν χρειάζεται να υπάρχουν στη λίστα της μητρικής για να παίζουν απροβλημάτιστα, γιατί στη λίστα γράφουν μόνο αυτές που έχουν δοκιμάσει ότι παίζουν ενώ τις υπόλοιπες δεν τις έχουν δοκιμάσει καν. Επίσης στο site των ram αναφέρουν και εκεί κάποιες μητρικές που έχουν δοκιμάσει και παίζουν κανονικά, οπότε μπορεί και από εκεί να πάρεις πληροφορίες για συμβατότητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...