μπουρου Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 η πολυκατοικια εχει 5 ιδιοκτητα διαμερισματα, ολα εχουν ως παρακολουθηματα απο μια υπογεια αποθηκη 10τμ, συνολικα 50τμ,που ρευματιδοτουνται απο το κοινοχρηστο, και τα 5 διαμερισματα ενοικιαζονται σε φοιτητες που δεν θελουν την χρηση των αποθηκων, γιαυτο μενουν αδειες- κλειστες και η μη χρηση τους αναγραφεται και στα μισθωτηρια συμβολαια τους...επισης ολα τα διαμερισματα εχουν την αποκλειστικη χρηση ενος ανοιχτου χωρου σταθμευσης το καθενα στον ακαλυπτο χωρο της οικοδομης οπου δεν υπαρχει φωτισμος (ουτε απο το κοιναχρηστο) ...παρακαλω τι απο ολα αυτα πληρωνουν ΤΑΠ και τι ΔΤ-ΔΦ? ευχαριστω ...νικαρης νικος
LabrakisG1992 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, μπουρου είπε η πολυκατοικια εχει 5 ιδιοκτητα διαμερισματα, ολα εχουν ως παρακολουθηματα απο μια υπογεια αποθηκη 10τμ, συνολικα 50τμ,που ρευματιδοτουνται απο το κοινοχρηστο, και τα 5 διαμερισματα ενοικιαζονται σε φοιτητες που δεν θελουν την χρηση των αποθηκων, γιαυτο μενουν αδειες- κλειστες και η μη χρηση τους αναγραφεται και στα μισθωτηρια συμβολαια τους...επισης ολα τα διαμερισματα εχουν την αποκλειστικη χρηση ενος ανοιχτου χωρου σταθμευσης το καθενα στον ακαλυπτο χωρο της οικοδομης οπου δεν υπαρχει φωτισμος (ουτε απο το κοιναχρηστο) ...παρακαλω τι απο ολα αυτα πληρωνουν ΤΑΠ και τι ΔΤ-ΔΦ? ευχαριστω ...νικαρης νικος Νικαρης ειναι το επιθετο ή εισαι ενας απο τους 5 φοιτητες? 😁 Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από LabrakisG1992
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 20 λεπτά πριν, μπουρου είπε η πολυκατοικια εχει 5 ιδιοκτητα διαμερισματα, ολα εχουν ως παρακολουθηματα απο μια υπογεια αποθηκη 10τμ, συνολικα 50τμ,που ρευματιδοτουνται απο το κοινοχρηστο, και τα 5 διαμερισματα ενοικιαζονται σε φοιτητες που δεν θελουν την χρηση των αποθηκων, γιαυτο μενουν αδειες- κλειστες και η μη χρηση τους αναγραφεται και στα μισθωτηρια συμβολαια τους...επισης ολα τα διαμερισματα εχουν την αποκλειστικη χρηση ενος ανοιχτου χωρου σταθμευσης το καθενα στον ακαλυπτο χωρο της οικοδομης οπου δεν υπαρχει φωτισμος (ουτε απο το κοιναχρηστο) ...παρακαλω τι απο ολα αυτα πληρωνουν ΤΑΠ και τι ΔΤ-ΔΦ? ευχαριστω ...νικαρης νικος Καταρχήν η ηλεκτροδότηση μη κοινόχρηστων χώρων από το κοινόχρηστο ρεύμα είναι παράνομη. Επίσης κανονικά ΤΑΠ πληρώνουν τα πάντα (εννοώ όσα δεν είναι κοινόχρηστα), ΔΤ+ΔΦ πληρώνουν μόνο αυτά που ηλεκτροδοτούνται. 16 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Νικαρης ειναι το επιθετο ή εισαι ενας απο τους 5 φοιτητες? 😁 Και μένα αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν το είδα
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 10 λεπτά πριν, μπουρου είπε Nίκαρης το επιθετο του ιδιοκτητη/// Ωρε φίλε, μπέρδεμα να είσαι εκμισθωτής και το επώνυμο σου να είναι νικαρης.
μπουρου Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 ...ευπροσδεκτη η χιουμοριστικη παρατηρηση αλλα νίκαρης οχι νικάρης....τελικα να σε κουρασω ακομα λιγο...τα τμ (12) του αποκλειστικου parking στον ακαλυπτο πρεπει να μπουν στο Ε9 και να προστεθουν με τα (10)τμ της αποθηκης? θα φαινεται δηλ διαμερισμα Α μετρα και βοηθητικοι 12+10=22τμ? δεν ξερω αν με συμφερει να ακυρωσω (ξηλωσω) τις καλωδιωσεις των αποθηκων για να μην εχω στο κεφαλι μου ΔΤ - ΔΦ και αν ποτε χρειασθει καποιος αποθηκη να κατεβαινει με φακο..η να βαλει μια λαμπα με μπαταρια.....η...?
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, μπουρου είπε ...ευπροσδεκτη η χιουμοριστικη παρατηρηση αλλα νίκαρης οχι νικάρης....τελικα να σε κουρασω ακομα λιγο...τα τμ (12) του αποκλειστικου parking στον ακαλυπτο πρεπει να μπουν στο Ε9 και να προστεθουν με τα (10)τμ της αποθηκης? θα φαινεται δηλ διαμερισμα Α μετρα και βοηθητικοι 12+10=22τμ? δεν ξερω αν με συμφερει να ακυρωσω (ξηλωσω) τις καλωδιωσεις των αποθηκων για να μην εχω στο κεφαλι μου ΔΤ - ΔΦ και αν ποτε χρειασθει καποιος αποθηκη να κατεβαινει με φακο..η να βαλει μια λαμπα με μπαταρια.....η...? Ε ok, το αρχικό post (αυτό που με έκανε να αναρωτηθώ) δεν είχε τόνο, συνεπώς μια χαρά μπορούσε να μπερδευτεί κάποιος. Τώρα για να μάθεις πως ακριβώς πρέπει να δηλωθούν στο Ε9, θα πρέπει πρώτα να διαβάσεις το συμβόλαιο αγοράς για να διαπιστώσεις πως ακριβώς περιγράφονται. Είναι ξεχωριστές αυτόνομες ιδιοκτησίες? Είναι βοηθητικοί χώροι? Είναι παρακολουθήματα? Όσο για την αποθήκη, εσύ είσαι αυτός που θα κρίνει τι πρέπει ή τι σε συμφέρει να κάνεις. Εγώ το μόνο που μπορώ να σου υποδείξω είναι το σωστό, και το σωστό είναι να ξηλώσεις εντελώς το καλώδιο που της δίνει ρεύμα από το κοινόχρηστο, την εγκατάσταση μέσα σε αυτή δεν υπάρχει λόγος να την πειράξεις.
sphinxgr Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 31 λεπτά πριν, μπουρου είπε . δεν ξερω αν με συμφερει να ακυρωσω (ξηλωσω) τις καλωδιωσεις των αποθηκων για να μην εχω στο κεφαλι μου ΔΤ - ΔΦ και αν ποτε χρειασθει καποιος αποθηκη να κατεβαινει με φακο..η να βαλει μια λαμπα με μπαταρια.....η...? ΔΤ - ΔΦ κλπ υπολογίζονται βάσει συμβολαίων της οικοδομής. Όχι αν έχει ή δεν έχει καλώδια!!! Στο Ε9 συμπληρώνεται, ότι γραφει στα συμβόλαια κτίσης του του χώρου, όχι οτι θεωρεί ο καθένας σωστό.
μπουρου Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 ..τα διαμερισματα ειναι αυτονομες χωριστες ιδιοκτησιες, και εχει το καθε ενα μια αποθηκη παρακολουθημα και αποκλειστικη χρηση ενος χωρου σταθμευσης σε ανοιχτο χωρο. απο αυτα που καταλαβαινω..στην ιδια γραμμη του Ε9 γραφω πχ 60τμ διαμερισμα και στην στηλη βοηθ. χωροι το συνολο των τμ αποθηκης (10) και σταθμευσης (12) και πληρωνω ΤΑΠ για ολα (60 +10+12) και ΔΤ+ΔΦ στα μετρα του διαμερισματος (60) συν τα μετρα της αποθηκης (10) ...τα τμ της σταθμευσης (12) δεν πρεπει να πληρωνουν ΔΤ+ΔΦ.. πως θα τα ξεχωρησει ο δημος την στιγμη που στο Ε9 που του πηγαινω δεν ξεχωριζουν αλλα φαινονται μαζι με τα μετρα της αποθηκης (22) ?
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Ίδια περίπτωση είναι και ένα δικό μας διαμέρισμα. Η αποθήκη αναγράφεται στην ίδια γραμμή με το διαμέρισμα στα τετραγωνικά των βοηθητικών χωρών. Η ανοιχτή θέση στάθμευσης σε δεύτερη γραμμη. Η αποθήκη του κάθε διαμερίσματος έχει έναν λαμπτήρα και όλες παίρνουν ρεύμα από το κοινόχρηστο. Τα δημοτικά τέλη τα πληρώνεις μέσω των λογαριασμων της ΔΕΗ.
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, μπουρου είπε ..τα διαμερισματα ειναι αυτονομες χωριστες ιδιοκτησιες, και εχει το καθε ενα μια αποθηκη παρακολουθημα και αποκλειστικη χρηση ενος χωρου σταθμευσης σε ανοιχτο χωρο. απο αυτα που καταλαβαινω..στην ιδια γραμμη του Ε9 γραφω πχ 60τμ διαμερισμα και στην στηλη βοηθ. χωροι το συνολο των τμ αποθηκης (10) και σταθμευσης (12) και πληρωνω ΤΑΠ για ολα (60 +10+12) και ΔΤ+ΔΦ στα μετρα του διαμερισματος (60) συν τα μετρα της αποθηκης (10) ...τα τμ της σταθμευσης (12) δεν πρεπει να πληρωνουν ΔΤ+ΔΦ.. πως θα τα ξεχωρησει ο δημος την στιγμη που στο Ε9 που του πηγαινω δεν ξεχωριζουν αλλα φαινονται μαζι με τα μετρα της αποθηκης (22) ? Δεν νομίζω να μπορείς να γράψεις στην ίδια γραμμή του Ε9 και το διαμέρισμα και το γκαράζ και την αποθήκη, και αυτό επειδή δεν βρίσκονται όλα στον ίδιο όροφο. Επίσης ΔΤ+ΔΦ χρεώνονται μόνο στην περίπτωση που ο χώρος ηλεκτροδοτείται μέσω του λογαριασμού ρεύματος. Το ΤΑΠ χρεώνεται ούτως ή άλλως, αν ο χώρος ηλεκτροδοτείται τότε χρεώνεται επίσης μέσω του λογαριασμού ρεύματος, αν δεν ηλεκτροδοτείται τότε πρέπει να πηγαίνεις εσύ μόνος σου στο Δήμο και να ζητάς να στα βγάλουν να πληρώσεις. Ο Δήμος τώρα τι ακριβώς να ξεχωρίσει και γιατί? 13 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Ίδια περίπτωση είναι και ένα δικό μας διαμέρισμα. Η αποθήκη αναγράφεται στην ίδια γραμμή με το διαμέρισμα στα τετραγωνικά των βοηθητικών χωρών. Η ανοιχτή θέση στάθμευσης σε δεύτερη γραμμη. Η αποθήκη του κάθε διαμερίσματος έχει έναν λαμπτήρα και όλες παίρνουν ρεύμα από το κοινόχρηστο. Τα δημοτικά τέλη τα πληρώνεις μέσω των λογαριασμων της ΔΕΗ. Αυτό στα bold ισχύει μόνο στην περίπτωση που στο κοινόχρηστο ρεύμα είναι δηλωμένα και τα τετραγωνικά των αποθηκών, κάτι που είναι απίθανο να συμβαίνει.
μπουρου Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν νομίζω να μπορείς να γράψεις στην ίδια γραμμή του Ε9 και το διαμέρισμα και το γκαράζ και την αποθήκη, και αυτό επειδή δεν βρίσκονται όλα στον ίδιο όροφο. Επίσης ΔΤ+ΔΦ χρεώνονται μόνο στην περίπτωση που ο χώρος ηλεκτροδοτείται μέσω του λογαριασμού ρεύματος. Το ΤΑΠ χρεώνεται ούτως ή άλλως, αν ο χώρος ηλεκτροδοτείται τότε χρεώνεται επίσης μέσω του λογαριασμού ρεύματος, αν δεν ηλεκτροδοτείται τότε πρέπει να πηγαίνεις εσύ μόνος σου στο Δήμο και να ζητάς να στα βγάλουν να πληρώσεις. Ο Δήμος τώρα τι ακριβώς να ξεχωρίσει και γιατί? Αυτό στα bold ισχύει μόνο στην περίπτωση που στο κοινόχρηστο ρεύμα είναι δηλωμένα και τα τετραγωνικά των αποθηκών, κάτι που είναι απίθανο να συμβαίνει. . πολυ σωστα το θετεις λεγοντας ..δεν νομιζεις...μηπως καποιος που γνωριζει μπορει να μας πει με σιγουρια αν γινεται στο Ε9 να γραφουν ...μια γραμμη μονο τα τμ του διαμερισματος και ενδεχομενως αν ηλεκτροδοτειται, στην πιο κατω γραμμη μονο τα τμ της αποθηκης που ειναι παρακολουθημα του διαμερισματος και αν ηλεκτροδοτειται και πιο κατω σε αλλη γραμμη μονο τα τμ του parking στον ανοιχτο ακαλυπτο χωρο την αποκλειστικη χρηση του οποιου εχει το διαμερισμα και αν ηλεκτροδοτειται.... κι εφ οσον η στηλη βοηθητικων χωρων δεν σου δινει την δυνατοτητα να εξηγhσεις τι ειδους βοηθητικος χωρoς ειναι αυτος που αναγραφεις στην 2η γραμμη και τι ειδους αυτος που αναγραφεις στην 3η γραμμη...πως θα εξηγhσεις στον δημο οτι το στην 3η γραμμη αναγραφομενο ειναι το parking...? η πλεον τον δημο δεν τον ενδιαφερει αφου εσυ δηλωνεις ποιοι χωροι ηλεκτροδοτουνται και ποιοι οχι.......αν η σκεψη μου ειναι σωστη ...τοτε η ερωτηση μου περιοριζεται στο αν γινεται δεκτη απο την εφορεια η παρουσιαση μαυτον τον τροπο (δηλ σε τρεις γραμμες) του Ε9....παρακαλω την γνωμη σας,..σας ευχαριστω,,,νίκαρης....
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 @μπουρου Ας πιάσουμε ένα ένα όλα όσα γράφεις: 1 ώρα πριν, μπουρου είπε . πολυ σωστα το θετεις λεγοντας ..δεν νομιζεις...μηπως καποιος που γνωριζει μπορει να μας πει με σιγουρια αν γινεται στο Ε9 να γραφουν ...μια γραμμη μονο τα τμ του διαμερισματος και ενδεχομενως αν ηλεκτροδοτειται, στην πιο κατω γραμμη μονο τα τμ της αποθηκης που ειναι παρακολουθημα του διαμερισματος και αν ηλεκτροδοτειται και πιο κατω σε αλλη γραμμη μονο τα τμ του parking στον ανοιχτο ακαλυπτο χωρο την αποκλειστικη χρηση του οποιου εχει το διαμερισμα και αν ηλεκτροδοτειται.... Τελικά λάθος ήταν η διατύπωση μου, είχα γράψει "δεν νομίζω" ενώ έπρεπε να γράψω "είμαι σίγουρος". Σε μια γραμμή μπορείς να συμπεριλάβεις και κύριο και βοηθητικό χώρο μόνο εφόσον συντρέχουν δύο προϋποθέσεις, η μία είναι να βρίσκονται στον ίδιο όροφο, και η άλλη να έχουν και οι δύο την ίδια παροχή ηλεκτροδότησης (ή να μην έχει κανένα; από τους δύο παροχή). 1 ώρα πριν, μπουρου είπε κι εφ οσον η στηλη βοηθητικων χωρων δεν σου δινει την δυνατοτητα να εξηγhσεις τι ειδους βοηθητικος χωρoς ειναι αυτος που αναγραφεις στην 2η γραμμη και τι ειδους αυτος που αναγραφεις στην 3η γραμμη...πως θα εξηγhσεις στον δημο οτι το στην 3η γραμμη αναγραφομενο ειναι το parking...? Και ποιος σου είπε πως ενδιαφέρει το Δήμο αν ο βοηθητικός χώρος είναι ή χρησιμοποιείται ως αποθήκη, γκαράζ, λεβητοστάσιο ή οτιδήποτε άλλο? Το ΤΑΠ που χρεώνει ανά τετραγωνικό είναι ίδιο σε κάθε περίπτωση. 1 ώρα πριν, μπουρου είπε η πλεον τον δημο δεν τον ενδιαφερει αφου εσυ δηλωνεις ποιοι χωροι ηλεκτροδοτουνται και ποιοι οχι....... Καταρχήν μια λεπτομέρεια αλλά πολύ σημαντική, η ένδειξη ΝΑΙ στο πεδίο ΉΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ του Ε9 σημαίνει πως στο κτίσμα υπάρχει παροχή ρεύματος, και όχι ότι η παροχή είναι ενεργή. Εσύ δηλώνεις στον Δήμο τον αριθμό παροχής (αν υπάρχει), και εφόσον υπάρχει παροχή και είναι ενεργή τότε όλες οι χρεώσεις τις επιβαρύνεσαι μέσα από τον λογαριασμό ρεύματος. 2 ώρες πριν, μπουρου είπε αν η σκεψη μου ειναι σωστη ...τοτε η ερωτηση μου περιοριζεται στο αν γινεται δεκτη απο την εφορεια η παρουσιαση μαυτον τον τροπο (δηλ σε τρεις γραμμες) του Ε9....παρακαλω την γνωμη σας,..σας ευχαριστω,,,νίκαρης.... Όπως έγραψα και παραπάνω, αυτός ο τρόπος (δλδ σε τρεις γραμμές) είναι ο μόνος σωστός τρόπος, αν τα συμπεριλάβεις στην ίδια γραμμή τότε η δήλωση Ε9 θα είναι ψευδής. Να σαι καλά... Τζόσουα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις