Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και όλο μου το σπίτι είναι devolo
(συνολικά 6 προσαρμογείς ενσύμαρτοι και wifi 2.4 & 5 που τους παίζω ώς roaming)
το/τα magic και magic 2 και black magic με band steering σαλτσες και ξινοπικρα mesh με επίγευση airtime fairness
είναι απλά και overkill και υπερτιμημένα, οι τιμές έχουν πετάξει
(το πρώτο wifi set το είχα πάρει 80€ και το dual band signle adapter 2.4/5άρι στα 70-79€, τα δέ υπόλοιπα λίγο πριν ανακοινωθούν τα magic είναι γιγάμπιτα, outlet pass through me διπλά και τριπλά lan όχι παραπάνω απο 60-70€ έκαστο και ΟΛΑ απο μεγάλα επώνυμα μαγαζιά, δεν ψάχτηκα δλδ για πιο κάτω, ενώ σαν συνολικό κόστος και για τα 6 δεν υπερέβη τα 420€ σε βάθος χρόνου..)

Σαφέστατα αν ξεκινούσα τώρα και έπρεπε να δώσω με το καλημέρα €299,9 για 3 σκατούλια με 2 wifi (το ένα είναι το κεντρικό που καταλήγουν και συνδέεται στο ρούτερ δεν είναι γουιφι), θα τα έδινα σε ένα ηλεκτρολόγο και θα άλλαζα οοοολα τα τ/φ καλώδια με utp και εκεί που θα ήθελα access λόγω χαμηλού σήματος θα αγόραζα ένα/δύο/τρία μτχ (από ινσομνια πάντα) γουίφι ρουτεράκι προσαρμογή σε πρίζα και τέλος.
Και πιο φτηνα θα έρθει η εργασία, και όλο το σπίτι θα είναι πλέον συνδεδεμενο (κάθε πρίζα ανάλογα το πάχος του σωλήνα θα είναι με 4 ή 8 καλώδια 100 ή 1000) και λαν πάρτι σε όοολο το σπίτι αμα λάχει..

my 2 eurocents:
Αν το σπίτι δεν αντέχει ή δεν παίρνει μόντα σε κουτιά κ πρίζες
(ή αν το WAF (προφέρεται γουάφ σαν γαβ-γάβ(Wife Acceptable Factor)) είναι υψηλό)
 ψαχτείτε/ξοδευτείτε με powerline, internet over coax ή υοθετείστε έναν πάροχο όχι 300άρια στο χιόνι..

15 ώρες πριν, nvel είπε

όλα τα powerline παίζουν και με τον ουδέτερο, στην πραγματικότητα δεν παίζουν χωρίς ουδέτερο. Το αν δουλεύει σε τριφασικό δεν έχει σχέση ο ουδέτερος αλλά το crosstalk μεταξύ φάσεων

Σωστα, αν δεν υπήρχε ουδέτερος θα ήταν σαν coax υλοποίηση λογικό είναι,

τα devolo που είναι συμβατά με 3Φ παίζουν ΚΑΙ με τη γή, γιαυτό και είναι "σούκο," η υλοποίηση του χρησιμοποιεί και τα 3 καλώδια και έτσι είναι συμβατά με 3Φ, αν πάρει κανείς 3Φ devolo και το βάλει σε απλή πρίζα με 3 οπές χωρίς να χρησιμοποιεί τη γείωση δεν θα παίξει σωστά και θα έχει τις κοινότυπες συχνές συνδέσεις/αποσυνδέσεις.

Επεξ/σία από sugardad78
  • Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ κόντεψα να πάρω φωτιά με δύο τέτοια και τα πέταξα.  Τώρα που έρχεται η οπτική είμαι μπερδεμένος με το τι να κάνω. 

Δημοσ.
Στις 29/5/2020 στις 1:45 ΜΜ, Superuser3 είπε

Ερώτηση αν ξέρει κάποιος να απαντήσει 3 οροφο με ξεχωριστό πίνακα για κάθε οροφο,εάν βάλω το ένα στον 1ο που είναι το ρούτερ και το άλλο στον τριτο,θα έχω σήμα στον τρίτο?Η πρέπει να είναι στον ίδιο πίνακα για να δουλέψει?

Γιατί διάφορα WiFi extender που δοκίμασα δεν έχουν αποτέλεσμα

Με ένα γρήγορο googlάρισμα, βλέπω ότι σε γενικές γραμμές (και ιδανικές συνθήκες), τα powerlines έχουν εμβέλεια μέχρι και 200-300 μέτρα. Τα καλώδια του σπιτιού σου με αυτό του 3ου ορόφου συναντώνται πριν τα ρολόγια σας, στο καλώδιο της ΔΕΗ. Μου φαίνεται απίθανο να διανύουν απόσταση μεγαλύτερη των 100μ.

Η προσωπική μου εμπειρία : Μένω σε καινούργια πολυκατοικία, στον 1ο και μου δίνει ίντερνετ φίλος από τον 6ο. Χρησιμοποίησα ένα powerline d-link 200mbps (σχεδόν 10 χρονών). Έπιανε καλές ταχύτητες αλλά με ασθενές σήμα.

Δεν έπιανε σε όλες τις πρίζες αλλά κατάφερα και βρήκα 2 που λειτουργούν. Ο φίλος έχει 50mbps και στο σπίτι μου έπιανα από 4mbps μέχρι 11mbps με μηδαμινό ping. Για Netflix και Youtube μια χαρά ήταν. Όταν άρχισαν οι ζέστες, έπεφτε ανά διαστήματα το σήμα και επανερχόταν μόνο του αργότερα.

Συμπεραίνω πως στους ενδιάμεσους ορόφους, χρησιμοποιούσαν ηλεκτρικές συσκευές που τραβούσαν αρκετό ρεύμα (πχ : κλιματιστικά λόγω ζέστης) και δημιουργούσαν παρεμβολές στο σήμα μου. Κατέληξα να χρησιμοποιώ καλώδιο ethernet. 

Στην περίπτωσή σου, δεν ξέρω αν οι παρεμβολές θα σου ρίχνουν κι εσένα το δίκτυο ή όχι, όμως εγώ θα το δοκίμαζα καθώς η απόσταση που έχει να διανύσει είναι σημαντικά μικρότερη.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, scalpel1 είπε

Η προσωπική μου εμπειρία : Μένω σε καινούργια πολυκατοικία, στον 1ο και μου δίνει ίντερνετ φίλος από τον 6ο. Χρησιμοποίησα ένα powerline d-link 200mbps (σχεδόν 10 χρονών). Έπιανε καλές ταχύτητες αλλά με ασθενές σήμα.

τι σχέση έχει η πολυκατοικία που μένεις και έχει ο καθένας διαφορετική εγκατάσταση με διαφορετικούς μετρητές με μια μονοκατοικία που είναι μια ηλεκτρική εγκατάσταση ;

οι ταχύτητες που είχες ήταν πολύ καλές για το είδος της σύνδεσης που έκανες

Δημοσ.

Από περιέργεια τσέκαρα τα User Manual του Magic 2 Next και του Magic 2 από το επίσημο site. Η μόνη διαφορά που βρήκα στο εάν υπάρχουν νέες δυνατότητες στο νέο μοντέλο (Next) είναι στην ενότητα Mesh όπου αναφέρει με Bold γράμματα την υποστήριξη Multi-user MIMO Technology. Μετά πήγα στο Data Sheet του "παλιού-απλού" Magic 2 WiFi και βλέπω 2x2 MIMO/5GHz, 2x2 MIMO/2.4GHz

Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα τις διαφορές.

Δημοσ.
Στις 30/5/2020 στις 4:05 ΜΜ, nvel είπε

τι σχέση έχει η πολυκατοικία που μένεις και έχει ο καθένας διαφορετική εγκατάσταση με διαφορετικούς μετρητές με μια μονοκατοικία που είναι μια ηλεκτρική εγκατάσταση ;

οι ταχύτητες που είχες ήταν πολύ καλές για το είδος της σύνδεσης που έκανες

Απλά περιγράφω τη δική μου περίπτωση που είναι σχετική με το θέμα. Άσε που αν έπιασε σε εμένα, με διαφορετικά ρολόγια για κάθε σπίτι, άλλους ενοίκους να δημιουργούν θόρυβο στο σήμα κλπ κλπ... θεωρώ πως ο φίλος έχει σημαντικές πιθανότητες να το κάνει να δουλέψει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...