Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, TopicStrarter said:

πέφτει πολύ το σήμα

Δεν διαφωνώ, τα κράζω full, άλλο σχολίασα όμως. 😛

2 minutes ago, TopicStrarter said:

Με ubiquity έγινε πολύ καλύτερη δουλειά.

Κι εγώ Ubiquiti έχω στο σπίτι, αλλά δουλεύουν ενσύρματα με δομημένη.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δεν διαφωνώ, τα κράζω full, άλλο σχολίασα όμως. 😛

Κι εγώ Ubiquiti έχω στο σπίτι, αλλά δουλεύουν ενσύρματα με δομημένη.

Μιας κι αναφέρατε το Ubiquity... μήπως έχει δοκιμάσει κανείς το Amplify HD (χωρίς τα mesh extender). Σκέφτομαι να το πάρω για καλύτερη απόδοση μιας και το openwrt tplink router που εχω τώρα, για εγκαταλελειμμένο, κάνει αξιοπρεπή δουλειά αλλά έχει κι αυτό τα θεματάκια του όταν συνδέονται πολλές συσκευές. 

Επεξ/σία από _filippos_
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, _filippos_ said:

Μιας κι αναφέρατε το Ubiquity... μήπως έχει δοκιμάσει κανείς το Amplify HD (χωρίς τα mesh extender). Σκέφτομαι να το πάρω για καλύτερη απόδοση μιας και το openwrt tplink router που εχω τώρα, για εγκαταλελειμμένο, κάνει αξιοπρεπή δουλειά αλλά έχει κι αυτό τα θεματάκια του όταν συνδέονται πολλές συσκευές. 

Μόνο UniFi σειρά έχω δοκιμάσει. :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...τη στιγμή ακριβώς που πήγα να ανοίξω το άρθρο, μουλάρωσε για 2-3 λεπτά το κεντρικό Devolo powerline που πέφτει πάνω στο router και χάθηκε το δίκτυο σε όλα τα μηχανάκια που συνδέονται ασύρματα στο Internet. Μετά από καμια 10αριά refresh στο cockpit, η σύνδεση επανήλθε. Τι σου είναι η τεχνολογία.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.
3 ώρες πριν, FELIX είπε

Για ξεχωριστό πίνακα για κάθε οροφο υπαρχει και η λυση internet over coax,με προυποθεση κοινη εγκατασταση ομοαξονικου καλωδιου κεραιας

σε ολους τους οροφους.Εχω δοκιμασει 175 mbps ανταπτορακια με επιτυχια.τωρα υπαρχουν και 1000ρια.

Μπορείς να δώσεις κάποια links αν έχεις εύκαιρα; Έψαχνα πριν κανένα χρόνο internet over coax και έβρισκα πολύ ακριβά μόνο.

Δημοσ.

To devolo magic 2 wi-fi next είναι διαφορετικό από το μέχρι πρότινος devolo magic 2 wi-fi ; Και που μπορούμε να το βρούμε ; Δεν το βρίσκω σε κάποιο site μαγαζιού, νομίζω πως έχουν το "παλιό" μοντέλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Devolo σοβαρά τώρα; Έχουμε δώσει ένα σκασμό λεφτά για τα Magic 2 Wifi και τώρα βγάζεις τα Magic 2 Next ? Εμ..αφού το Access Point Steering που πρόσθεσες στα Next υποτίθεται πως έπρεπε να υπήρχε στο Magic 2 έτσι ώστε να μην υπάρχουν αποσυνδέσεις του WiFi από όροφο σε όροφο καταργώντας αυτόματα την έννοια του Mesh. Κατά τ'άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των 4ων Magic 2 Wifi σαν powerline. Βράχος και ταχύτατα.

Επεξ/σία από Andresalonika
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω που χρησιμοποίησα ενα τέτοιο σετ, έπρεπε να το κάνω reset που και πού γιατί κολλαγε.

Και δεν είναι απλή ιστορία, παίρνει χρόνο.

Επίσης καταναλώνει ρεύμα συνέχεια, πράγμα και ασύμφορο και επικίνδυνο, ζεχταίνεται αρκετά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Thresh είπε

Τέτοιες πατέντες έχουν πέραση παντού ακόμα κι αν έχει κάποιος FTTH. Το πρόβλημα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιων δεν έχει δομημένη καλωδίωση ώστε να υπάρχει πρίζα ethernet σε κάθε δωμάτιο κάθε ορόφου. Αυτό βέβαια δεν είναι θέμα παρόχου αλλά ηλεκτρολογικής εγκατάστασης μιας οικίας.

Δεν με αφήνει η τράπεζα να γκρεμίσω το σπίτι και να το ξαναφτιάξω από την αρχή έτσι όπως πρέπει..

Δημοσ.

να ρωτησω ψαχνω για ενα τετοιο συστημα που να δουλευει με τον ουδετερο και οχι με τις φασεις απο την εγκατασταση.

για να δουλεψει σε τριφασικο.

ξερει κανεις καποιο τετοιο σετ που δουλευει με τον ουδετερο?

Δημοσ.

όλα τα powerline παίζουν και με τον ουδέτερο, στην πραγματικότητα δεν παίζουν χωρίς ουδέτερο. Το αν δουλεύει σε τριφασικό δεν έχει σχέση ο ουδέτερος αλλά το crosstalk μεταξύ φάσεων

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Andresalonika είπε

Devolo σοβαρά τώρα; Έχουμε δώσει ένα σκασμό λεφτά για τα Magic 2 Wifi και τώρα βγάζεις τα Magic 2 Next ? Εμ..αφού το Access Point Steering που πρόσθεσες στα Next υποτίθεται πως έπρεπε να υπήρχε στο Magic 2 έτσι ώστε να μην υπάρχουν αποσυνδέσεις του WiFi από όροφο σε όροφο καταργώντας αυτόματα την έννοια του Mesh. Κατά τ'άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των 4ων Magic 2 Wifi. 

σε MIMO ή σε SISO τα έχεις; Διότι σε μένα σε τριφασικό σε SISO κάνει παπάδες και βγάζει 300 από το wifi στο lan ανταπτοράκι, αλλά σε MIMO κάνει αποσυνδέσεις και δεν πιάνει καλή ταχύτητα ακόμα και σε full power προφίλ. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι το MIMO δεν είναι εγγυημένο ότι θα δουλέψει με σταθερότητα παντού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς αντίθετα εγώ. Τα έχω σε MIMO 17a Profile σε μονοφασικό ρεύμα και όπως βλέπεις στη φώτο παίρνω 400+Mbps bandwidth στον 4ο όροφο (Attic), καλωδιακά μεγάλη απόσταση. Ποτέ αποσύνδεση με ethernet ή να χρειαστεί να τα κάνω Pair. 

Απλώς δεν με ικανοποίησε η πολυδιαφημιζόμενη υλοποίηση του Mesh όπου στην πράξη είναι απλώς WiFi AP.  Όταν βλέπω π.χ ένα stream κόβεται από όροφο σε όροφο. 

Δοκίμασε σε άλλες πρίζες αν έχεις.

Screenshot 2020-05-30 at 01.03.31.png

Επεξ/σία από Andresalonika
Δημοσ.

Μόνο σε εμένα δεν έπαιξαν καλά τα powerline τους... Απογοητευτικες ταχύτητες και επιστροφή στο μαγαζί.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...