polemikos Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Η σειρά devolo Magic είναι γνωστή για την υψηλή ταχύτητα, το μεγαλύτερο εύρος κάλυψης και την σταθερότητα που προσφέρει στο WiFi στο σπίτι. Η σειρά συνδυάζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας Powerline με πανίσχυρο mesh WiFi για να προσφέρει την υψηλότερη απόδοση. Όπως είναι γνωστό, η σειρά devolo Magic χρησιμοποιεί την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού ή του κτιρίου για την μεταφορά δεδομένων χρησιμοποιώντας την πλέον προηγμένη τεχνολογία Powerline. Με αυτό τον τρόπο, κάθε πρίζα μετατρέπεται σε hotspot με αποτέλεσμα οι τοίχοι και τα ταβάνια να μην σταματούν και μην αποδυναμώνουν το σήμα WiFi. Σημαντικό είναι επίσης ότι κάθε προσαρμογέας έχει θύρες Ethernet καθιστώντας εφικτή την απευθείας σύνδεση μίας παιχνιδομηχανής, μιας smart TV ή κάποιου streaming box ενσύρματα χωρίς μπερδέματα με πολλά καλώδια στο σπίτι. Η σειρά devolo Magic 2 WiFi next έρχεται ωστόσο με περισσότερες λειτουργίες WiFi, και συνδυάζουν την κορυφαία τεχνολογία Powerline με mesh WiFi σε συνδυασμό με τα «access point steering» και «multi-user MIMO». Σε συνδυασμό με γρήγορο roaming, η λειτουργία access point steering διασφαλίζει ότι φορητές συσκευές όπως τα smartphones και τα tablets είναι πάντα συνδεδεμένες στο ισχυρότερο WiFi hotspot. Ειδικά όταν κινήστε μέσα στο σπίτι και από δωμάτιο σε δωμάτιο, η συγκεκριμένη λειτουργία εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε ούτε δευτερόλεπτο από τη σύνδεσή σας. Επιπλέον, πρόσθετες λειτουργίες του mesh όπως το band steering, το airtime fairness και το config sync επιλέγονται αυτόματα για καλύτερο mesh WiFi. Το Multi-user MIMO κάνει ένα συνολικό βήμα και φροντίζει όλες οι λειτουργίες να δουλεύουν άριστα όταν όλη η οικογένεια είναι ταυτόχρονα online. Στα πλεονεκτήματα της σειράς devolo Magic είναι ότι η εγκατάσταση των προσαρμογέων πραγματοποιείται αυτόματα καθώς συνδέονται μόνοι τους μεταξύ τους για να δημιουργήσουν το δικό τους ασφαλές δίκτυο. Η εταιρεία ανακοίνωσε το Magic 2 WiFi next, το οποίο είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, μεμονωμένο, σε starter kit και σε multiroom kit. Πιο συγκεκριμένα, αν θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή το πρώτο δίκτυο Magic στο σπίτι σας, το devolo Magic 2 WiFi next Starter Kit είναι διαθέσιμο στα €199,9 (με ΦΠΑ). Το devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit περιέχει τρεις προσαρμογείς για να καλύπτει μεγαλύτερους χώρους και είναι διαθέσιμο στα €299,9 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Αν θέλετε να επεκτείνετε το ήδη υπάρχον δίκτυο Magic στο σπίτι, το Magic 2 WiFi next διατίθεται και μεμονωμένο στα €129,9 (με ΦΠΑ). Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Superuser3 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ερώτηση αν ξέρει κάποιος να απαντήσει 3 οροφο με ξεχωριστό πίνακα για κάθε οροφο,εάν βάλω το ένα στον 1ο που είναι το ρούτερ και το άλλο στον τριτο,θα έχω σήμα στον τρίτο?Η πρέπει να είναι στον ίδιο πίνακα για να δουλέψει? Γιατί διάφορα WiFi extender που δοκίμασα δεν έχουν αποτέλεσμα Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από Superuser3
green_beret Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 10 λεπτά πριν, Superuser3 είπε Ερώτηση αν ξέρει κάποιος να απαντήσει 3 οροφο με ξεχωριστό πίνακα για κάθε οροφο,εάν βάλω το ένα στον 1ο που είναι το ρούτερ και το άλλο στον τριτο,θα έχω σήμα στον τρίτο?Η πρέπει να είναι στον ίδιο πίνακα για να δουλέψει? Γιατί διάφορα WiFi extender που δοκίμασα δεν έχουν αποτέλεσμα Με TP-Link δουλεύει κανονικά σε άλλο όροφο με ξεχωριστό πίνακα. Προσοχή μόνο αν υπάρχει 3φασικό αλλιώς δεν θα έχεις πρόβλημα. Επίσης αν χρειάζεσαι να βάλεις περισσότερα από 2 nod τσέκαρε πριν πάρεις το μοντέλο μέχρι πόσα nod υποστηρίζει το κάθε μοντέλο. 2
nasos74 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, Superuser3 said: Ερώτηση αν ξέρει κάποιος να απαντήσει 3 οροφο με ξεχωριστό πίνακα για κάθε οροφο,εάν βάλω το ένα στον 1ο που είναι το ρούτερ και το άλλο στον τριτο,θα έχω σήμα στον τρίτο?Η πρέπει να είναι στον ίδιο πίνακα για να δουλέψει? Γιατί διάφορα WiFi extender που δοκίμασα δεν έχουν αποτέλεσμα Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τα PLC με βάση την εγκατάσταση που αναφέρεις, οι πιθανότητες να λειτουργήσουν ικανοποιητικά είναι πιο μικρές. Πρόσβαση στο 2 όροφο έχεις? Είσαι σε πυκνό-κατοικημένη περιοχή με πολλά γειτονικά? Την δυνατότητα εξωτερικού καλωδίου την έχεις απορρίψει? Γενικά τα Devolo είναι από τα καλύτερα, αν όχι τα καλύτερα PLC κτλ στην αγορά. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από nasos74 1 1
Superuser3 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 16 λεπτά πριν, green_beret είπε Με TP-Link δουλεύει κανονικά σε άλλο όροφο με ξεχωριστό πίνακα. Προσοχή μόνο αν υπάρχει 3φασικό αλλιώς δεν θα έχεις πρόβλημα. Επίσης αν χρειάζεσαι να βάλεις περισσότερα από 2 nod τσέκαρε πριν πάρεις το μοντέλο μέχρι πόσα nod υποστηρίζει το κάθε μοντέλο. Τριφασικό έχω.Ευχαριστώ για την απάντηση 13 λεπτά πριν, nasos74 είπε Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τα PLC με βάση την εγκατάσταση που αναφέρεις, οι πιθανότητες να λειτουργήσουν ικανοποιητικά είναι πιο μικρές. Πρόσβαση στο 2 όροφο έχεις? Είσαι σε πυκνό-κατοικημένη περιοχή με πολλά γειτονικά? Την δυνατότητα εξωτερικού καλωδίου την έχεις απορρίψει? Γενικά τα Devolo είναι από τα καλύτερα, αν όχι τα καλύτερα PLC κτλ στην αγορά. Δεν θέλω να περάσω καλώδιο.Εχω πρόσβαση στον δεύτερο
nasos74 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Αν έχεις πρόσβαση στον δεύτερο μου φαίνεται περίεργο ότι δεν κατάφερες να βρεις λύση με extenders. Σε κάθε περίπτωση μια λύση που να βασίζεται σε wifi-mesh θα σε βοηθήσει (δεν χρειάζεται να ειναι και PLC και δεν νομίζω να λειτουργήσουν καν με τριφασικό και διαφορετικό πίνακα μαζί)
spsomas Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 15 λεπτά πριν, Superuser3 είπε Τριφασικό έχω.Ευχαριστώ για την απάντηση Δεν θέλω να περάσω καλώδιο.Εχω πρόσβαση στον δεύτερο Εγώ θα κοιτούσα για κάτι τέτοιο πάντως https://www.skroutz.gr/s/21646423/TP-LINK-Deco-E4-V1-3-pack.html 1 1
FELIX Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Για ξεχωριστό πίνακα για κάθε οροφο υπαρχει και η λυση internet over coax,με προυποθεση κοινη εγκατασταση ομοαξονικου καλωδιου κεραιας σε ολους τους οροφους.Εχω δοκιμασει 175 mbps ανταπτορακια με επιτυχια.τωρα υπαρχουν και 1000ρια.
TopicStrarter Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 To αστείο είναι ότι τέτοιες πατέντες έχουν πέραση στην χώρα μας επειδή δεν μπορούμε να δούμε τα αρνητικά τους λόγω το ότι ο ISP ήδη μας δίνει σάπιο internet.. Αυτές οι συσκευές όχι μόνο έχουν θέμα με διαφορετικό πίνακα αλλά και αν η είναι συνδεδεμένες σε πρίζες που περνάνε απο διαφορετική ασφάλεια... βέβαια για να το δεις αυτό θα πρέπει να έχεις σύνδεση στον internet πάνω απο 100 mbps αν έχεις 8... το ίδιο θαναι είχα βάλει στο εξωτερικό τέτοιες (γερμανία) απλά επειδή είχα στην ελλάδα.. πολύ καλύτερη λύση απο θέμα επιδόσεων (και στα λεφτά τα ίδια ειναι περίπου μιας και αυτά τα φις ειναι ακριβά) είναι να βάλεις repeaters τύπου ubiquity. 1 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Τέτοιες πατέντες έχουν πέραση παντού ακόμα κι αν έχει κάποιος FTTH. Το πρόβλημα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιων δεν έχει δομημένη καλωδίωση ώστε να υπάρχει πρίζα ethernet σε κάθε δωμάτιο κάθε ορόφου. Αυτό βέβαια δεν είναι θέμα παρόχου αλλά ηλεκτρολογικής εγκατάστασης μιας οικίας. 4
grgasteus Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Superuser3 είπε Ερώτηση αν ξέρει κάποιος να απαντήσει 3 οροφο με ξεχωριστό πίνακα για κάθε οροφο,εάν βάλω το ένα στον 1ο που είναι το ρούτερ και το άλλο στον τριτο,θα έχω σήμα στον τρίτο?Η πρέπει να είναι στον ίδιο πίνακα για να δουλέψει? Γιατί διάφορα WiFi extender που δοκίμασα δεν έχουν αποτέλεσμα σε πολυκατοικια με το ρουτερ στον 2ο, έχω ιντερνετ στο υπόγειο, τριφασικό σε όλη την πολυκατοικία. Περνά απο τον πίνακα του 2ου, μετά απο τον πίνακα του κοινόχρηστου και voila!!! ιννερνετ στο υπόγειο, όταν είχα cosmote έιχα και φωνή, ΄τωρα με wind ... την πάτησα Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από grgasteus 1
manval Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 €199,9 (με ΦΠΑ) το Duo? Λίγο ακριβά δεν είναι? Το TP-LINK TL-WPA8630PKIT v2 το βρίσκεις με 99,00€ στο Skroutz και έχει 3 x Gigabit Ethernet Port... εκτός αν νομίζει κανείς ότι θα πιάσει 2400 Mbps ταχύτητα Overline!
LLLEFTERIS Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Εχω το ρουτερ στο σαλονι και ο εκτυπωτης με τον υπολογιστη του μικρου ειναι ακριβως στην απεναντι γωνια του σπιτιου. Θελω και στον μικρο να δωσω ιντερνετ αλλα και τον εκτυπωτη να τον κανω δικτυακο επειδη εχει lan τι πρεπει να παρω; Στον δικο μου υπολογιστη που τον εχω στην κρεβατοκαμαρα εχω περασει καλωδιο απο την βεραντα αλλα στην απεναντι γωνια λιγο δυσκολο να βαλω καλωδιο.
Cell_7 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Εχω το ρουτερ στο σαλονι και ο εκτυπωτης με τον υπολογιστη του μικρου ειναι ακριβως στην απεναντι γωνια του σπιτιου. Θελω και στον μικρο να δωσω ιντερνετ αλλα και τον εκτυπωτη να τον κανω δικτυακο επειδη εχει lan τι πρεπει να παρω; Στον δικο μου υπολογιστη που τον εχω στην κρεβατοκαμαρα εχω περασει καλωδιο απο την βεραντα αλλα στην απεναντι γωνια λιγο δυσκολο να βαλω καλωδιο. Ένα PowerLine θα ήταν μία λύση, το αρνητικό είναι ότι μπορεί να ανεβάσει latency, δηλαδή αν παίζει online παιχνίδια ίσως το νιώσει. 1
TopicStrarter Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 16 λεπτά πριν, Thresh είπε Τέτοιες πατέντες έχουν πέραση παντού ακόμα κι αν έχει κάποιος FTTH. Το πρόβλημα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιων δεν έχει δομημένη καλωδίωση ώστε να υπάρχει πρίζα ethernet σε κάθε δωμάτιο κάθε ορόφου. Αυτό βέβαια δεν είναι θέμα παρόχου αλλά ηλεκτρολογικής εγκατάστασης μιας οικίας. πέφτει πολύ το σήμα πχ εγώ στην μια μπρίζα είχα 44/28 στην άλλη 62/37 και καμιά φορά αποσυγχρονίζονται/δεν κάνουν pair και ψάχνεσαι για λίγα λεπτά. (σε σύνδεση 100/50) εδώ ένας τύπος με 200/25 στην Αγγλία (που έχουν γενικά καλύτερες παροχές ρεύματος ) και πάλι δεν πιάνει την ταχύτητα του αγγίζει μόνο το up επειδή το δικό του είναι έτσι και αλλιώς "χαμηλό" (επίσης με tp link wall adapter που δείχνει ότι έχει κατέβαζε ακόμη πιο χαμιλά γύρο στα 45 όπως δείχνει) Με ubiquity έγινε πολύ καλύτερη δουλειά. Tώρα εφόσον κάποιος έχει 10mbps down και 2 up ίσως να μην έχει θέματα αλλά πάλι ειναι ακριβή λύση νομίζω κοστίζει γύρο στα 250 ευρώ ενα σετ απο αυτά τα μαραφέτια. Εγώ τουλάχιστον τα δικά μου τα είχα πάρει πιο φθηνά αλλά δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς και σε 20Mbps down και 2 up θυμάμαι είχα απώλειες αλλά όχι μεγάλες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα