artemisxra Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Όπως λέει και ο τίτλος, πόσο ασφαλείς είναι οι αγορές από φυσικά καταστήματα με pos ? υπάρχει περίπτωση ο έμπορος να κάνει μαιμουδιά με το μηχάνημα pos ? δλδ να πάρω την απόδειξη κανονικά και να κοπεί και δεύτερη απόδειξη που με κάποιο τρόπο δεν θα φανεί ξέρω εγώ.. υπάρχει περίπτωση ? δεν έχω ebanking για να ελέγχω άμεσα
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Να φτιάξεις ebanking ώστε να ελέγχεις άμεσα, δεν παίζει σαν ενδεχόμενο? Πάντως αν φοβάσαι τόσο μπορείς με την ανάλογη χρέωση να ενεργοποιήσεις allerts, ώστε να σου έρχεται άμεσα sms κάθε φορά που χρεώνεται η κάρτα σου. 3
LabrakisG1992 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, artemisxra είπε Όπως λέει και ο τίτλος, πόσο ασφαλείς είναι οι αγορές από φυσικά καταστήματα με pos ? υπάρχει περίπτωση ο έμπορος να κάνει μαιμουδιά με το μηχάνημα pos ? δλδ να πάρω την απόδειξη κανονικά και να κοπεί και δεύτερη απόδειξη που με κάποιο τρόπο δεν θα φανεί ξέρω εγώ.. υπάρχει περίπτωση ? δεν έχω ebanking για να ελέγχω άμεσα Αν το ποσο ειναι κατω απο 25 ευρώ,μπορει να παρει την καρτα σου π.χ. ο σερβιτορος για να παει να την περασει απο το POS στο ταμειο,και να την περασει 2 φορες,δινοντας σου την μια αποδειξη. Πανω απο 25ε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. Οπως και να εχει,να απαιτεις να εισαι μπροστα οταν περνανε την καρτα σου. Σε καθε περιπτωση κανε ενα ebanking για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο αλλιως alerts. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από LabrakisG1992 1
Adrian Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Συναλλαγές με κάρτα γίνονται πολλά χρόνια τώρα και παντού στον κόσμο. Αν είναι να έχεις αυτό το άγχος κάθε φορά που βγάζεις την κάρτα, άστο, θα έχεις άλλα προβλήματα. 4
artemisxra Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 ναι μωρέ απλά για να μην τρέχω να μαζεύω τα χαρτιά που ζητάει η τράπεζα για ebanking ρωτάω.. αυτό για τα alerts με sms κάθε φορά που χρεώνετε η κάρτα μου καλό ακούγετε, πόσο να το χρεώνουν αυτό άραγε ?
LabrakisG1992 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Εχω την αισθηση οτι ειναι 10ε το χρονο αλλα μπορει να λεω και μπουρδες.Ας μας πει καποιος που ξερει σιγουρα. 1
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, artemisxra είπε ναι μωρέ απλά για να μην τρέχω να μαζεύω τα χαρτιά που ζητάει η τράπεζα για ebanking ρωτάω.. αυτό για τα alerts με sms κάθε φορά που χρεώνετε η κάρτα μου καλό ακούγετε, πόσο να το χρεώνουν αυτό άραγε ? Τίποτα απολύτως δεν ζητάει η τράπεζα για να φτιάξεις ebanking, εκτός αν εννοείς πως χρειάζεται επικαιροποίηση στοιχείων, σε αυτή τη περίπτωση ούτως ή άλλως αργά ή γρήγορα θα σου μπλοκάρουν την κάρτα. Κόστος για allerts δεν γνωρίζω, αλλά όλες οι τράπεζες έχουν online τιμοκαταλόγους, που και πάλι θα χρειαστεί να πας στην τράπεζα, και πάλι θα σου ζητήσουν τα χαρτιά για επικαιροποίηση αν χρειάζεται. 1
zygorito Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, artemisxra είπε ναι μωρέ απλά για να μην τρέχω να μαζεύω τα χαρτιά που ζητάει η τράπεζα για ebanking ρωτάω.. αυτό για τα alerts με sms κάθε φορά που χρεώνετε η κάρτα μου καλό ακούγετε, πόσο να το χρεώνουν αυτό άραγε ? Στην αλφαμπανκ είναι 12€/χρόνο η κάρτα με τους bonus πόντους που παρέχει τα sms alerts δωρεάν (κανονικό κόστος sms €1/μήνα) 1
asmilon Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Στην εθνικη μπορεις να ανοιξεις το ebanking αμεσα μονο σου απο το mobile app και εχεις δωρεαν ειδοποιησεις με email και μεσω push notifications στο mobile app. 1
prototypegr Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Ή πολύ απλά δεν κάνεις ανέπαφες συναλλαγές και ζητάς πάντα να τοποθετείς την κάρτα στο εκάστοτε μηχανάκι ώστε να σε ζητάει το ΡΙΝ κι έτσι ταυτόχρονα θα βλέπεις και το ποσό που έχει βάλει για να χρεωθείς. 1
logistoulis Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 18 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Εχω την αισθηση οτι ειναι 10ε το χρονο αλλα μπορει να λεω και μπουρδες.Ας μας πει καποιος που ξερει σιγουρα. στην άλφα τόσο είναι για την bonus χρεωστική που όντως περιλαμβάνει και sms με κάθε συναλλαγή με pos αλλά και μέσω internet 2
Dreammpompo Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Το ebanking είναι χρειάζεται γιατί αρκετές φορές τα pos κολλάνε και χρεώνουν 2 φορές το ποσό και βγαίνει μόνο μια απόδειξη ούτε οι ίδιοι καταστηματάρχες δεν το ξέρουν είναι πρόβλημα από της τράπεζες 1
kon1to Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 29 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Αν το ποσο ειναι κατω απο 25 ευρώ,μπορει να παρει την καρτα σου π.χ. ο σερβιτορος για να παει να την περασει απο το POS στο ταμειο,και να την περασει 2 φορες,δινοντας σου την μια αποδειξη. Πανω απο 25ε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. Οπως και να εχει,να απαιτεις να εισαι μπροστα οταν περνανε την καρτα σου. Σε καθε περιπτωση κανε ενα ebanking για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο αλλιως alerts. το ποσο για ανεπαφες χωρις pin, λόγω corona, είναι 50€ και οχι 25€ πλεον... και μεχρι Σεπτέμβρη... 2
logistoulis Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Dreammpompo είπε Το ebanking είναι χρειάζεται γιατί αρκετές φορές τα pos κολλάνε και χρεώνουν 2 φορές το ποσό και βγαίνει μόνο μια απόδειξη ούτε οι ίδιοι καταστηματάρχες δεν το ξέρουν είναι πρόβλημα από της τράπεζες το έχω πάθει αυτό, αλλά λύθηκε την επομένη με τηλεφωνάκι στην τράπεζα πολλές φορές λόγω τεχνικού κολλήματος μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και κανένα κατάστημα δεν πρόκειται να σε ταλαιπωρήσει λόγω αυτού εγώ μάλιστα όταν το είχα πάθει αναβάθμιζαν οι άλλοι (στην τράπεζα) 6 το απόγευμα τρίτης κιόλας το σύστημά τους και ενώ δεν βγήκε καμία επιβεβαίωση συναλλαγής χρεώθηκα 3 φορές (και μια 4η γιατί πλήρωσα με άλλη κάρτα τελικά άλλης τράπεζας) , την άλλη μέρα μου το έφτιαξαν γιατί παρότι είχα ebanking δεν δούλευε εκείνη τη στιγμή το είδα αργά το βράδυ σπίτι μου άλλες φορές την περνάω δεύτερη φορά γιατί όντως την πρώτη δεν έγινε εκεί που είχα πάει να τσακωθώ (δεν μου έφταιγε η γυναίκα) είναι μια φορά που περνάω κάρτα μου σκάει sms , μου λέει δεν πέρασε και της λέω τι λες; αφού έχω sms τελικά για να μη μου ζαλίζει μιας και ήταν ένα 5ευρω την ξαναπέρασα να τελειώνουμε και τα είχα πάρει, αλλά μετά από κάποια λεπτά σκάει sms ότι ακυρώθηκε η μία χρέωση και αμέσως ξαναμπήκε το ποσό στο λογαριασμό μου αν και είχα φύγει από το κατάστημα ξαναγύρισα να ζητήσω συγγνώμη Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από logistoulis 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Το μοναδικό πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει και έχει αναφερθεί από κάποιους εδώ παλια, είναι την ώρα που περνάει η συναλλαγή από το POS να κολλήσει το σύστημα και να την χρεώσει δύο φορές, ενώ στην απόδειξη θα σου λέει για μια φορά. Όλοι πρέπει να έχουμε ebanking και να ελέγχουμε τι γίνεται στην κάρτα μας, το προβλημα λύνεται αν υπάρξει επικοινωνία με τράπεζα. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα. Την απόδειξη την παίρνεις από το ίδιο το POS που βάζεις την κάρτα δεν μπορεί να γίνει τανζανια, η απόδειξη γράφει τιμή ημέρα και ώρα. Τώρα για τις κάρτες και τους σερβιτόρους, άμα δίνεις έτσι ανέπαφη κάρτα να την πάρει ο άλλος είσαι άξιος της μοίρας σου. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από Βασίλης_29 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα