jumaru99 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 20 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Σε άλλες δουλειές πχ φωτογραφία, γραφιστική, τυπογραφία κτλ η δουλειά γίνεται καλύτερα σε mac. 🤣🤣🤣🤣🤣
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 19 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Για κάθε εργασία υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο. Για render που το προορίζεις καλύτερη λύση είναι pc/windows επειδή είναι πιο ευέλικτο στο θέμα αυτό. Και με mac θα κάνεις την δουλειά σου αλλά όχι το ίδιο αποδοτικά. Σε άλλες δουλειές πχ φωτογραφία, γραφιστική, τυπογραφία κτλ η δουλειά γίνεται καλύτερα σε mac. Εμφάνιση, trendy, πρόβατα για το mac είναι επιχειρήματα παρωχημένα. Φίλιπ δε σε ενοχλούν οι μπεζελούρες και το μέγεθος ...σε σχέση πάντα με μια αντίστοιχη οθόνη μεγαλύτερου μεγέθους και ανάλυσης περί ντιζόιν επίσης δε είναι λες κριτήριο αγοράς?
_filippos_ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Το bezel δεν μ' ενοχλεί. Είμαι απο αυτούς που τους αρέσει τόσο το bezel όσο και το notch στο iphone. Εαν βέβαια βγάλουν imac bezeless, θα το δούμε τότε. Κοίτα, τα πάντα παίζουν ρόλο, φυσικά είναι σημαντικός ο σχεδιασμός αλλά όταν το προορίζεις για επαγγελματική χρήση τότε δίνεις προτεραιότητα στην αποδοτικότητα, τιμή και τελευταίο είναι το design, κατα την άποψή μου. Έχω σχεδιάσει περιοδικά σε γραφείο με windows 7, σχεδιάζω ενα παραμύθι αυτή τη περίοδο στο σπίτι με τον iMac μου. Μπορώ να πω πως προσωπικά λιγότερη μανούρα έχω στον mac απ' ότι στα windows. Πριν απο χρόνια που είχα σχεδιάσει στο cinema4D ενα προσχέδιο, το κατα χάρηκα στο τότε παλιό μου iMac αλλά όταν ήρθε η στιγμή του render... μπου χα χα, εκεί κατάλαβα πως πρέπει να τα σκάσεις χοντρά για να είσαι εντός time frame. Το render έγινε βέβαια αλλά ήταν σουρεαλιστικός ο χρόνος! Γι αυτό διαλέγεις το κατάλληλο εργαλείο για την αντίστοιχη δουλειά. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2020 από _filippos_
kormos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 49 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Για κάθε εργασία υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο. Για render που το προορίζεις καλύτερη λύση είναι pc/windows επειδή είναι πιο ευέλικτο στο θέμα αυτό. Και με mac θα κάνεις την δουλειά σου αλλά όχι το ίδιο αποδοτικά. Σε άλλες δουλειές πχ φωτογραφία, γραφιστική, τυπογραφία κτλ η δουλειά γίνεται καλύτερα σε mac. Εμφάνιση, trendy, πρόβατα για το mac είναι επιχειρήματα παρωχημένα. Κατ αρχήν να ξεχωρίσουμε τα αστικά πράγματα... Δεν είμαι εγώ ο ενδιαφερόμενος!! Επί της ουσίας! Είναι ξεκάθαρο το θέμα και αναφέρθηκε ήδη! Για τη δουλειά που το θέλει δεν είναι η ιδανικότερη λύση αν δεν διαθέσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για καινούργιο! Οπότε αυτομάτως αν δεν είναι θέμα φινέτσας η λύση είναι PC
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 30 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Το bezel δεν μ' ενοχλεί. Είμαι απο αυτούς που τους αρέσει τόσο το bezel όσο και το notch στο iphone. Εαν βέβαια βγάλουν imac bezeless, θα το δούμε τότε. Κοίτα, τα πάντα παίζουν ρόλο, φυσικά είναι σημαντικός ο σχεδιασμός αλλά όταν το προορίζεις για επαγγελματική χρήση τότε δίνεις προτεραιότητα στην αποδοτικότητα, τιμή και τελευταίο είναι το design, κατα την άποψή μου. Έχω σχεδιάσει περιοδικά σε γραφείο με windows 7, σχεδιάζω ενα παραμύθι αυτή τη περίοδο στο σπίτι με τον iMac μου. Μπορώ να πω πως προσωπικά λιγότερη μανούρα έχω στον mac απ' ότι στα windows. Πριν απο χρόνια που είχα σχεδιάσει στο cinema4D ενα προσχέδιο, το κατα χάρηκα στο τότε παλιό μου iMac αλλά όταν ήρθε η στιγμή του render... μπου χα χα, εκεί κατάλαβα πως πρέπει να τα σκάσεις χοντρά για να είσαι εντός time frame. Το render έγινε βέβαια αλλά ήταν σουρεαλιστικός ο χρόνος! Γι αυτό διαλέγεις το κατάλληλο εργαλείο για την αντίστοιχη δουλειά. Σε ρώτησα και συμφωνώ με όσα προείπες μια και έχω φίλη γραφίστρια καραβανού που πλέον από τα παλιά της macbook pro και imac θα πάει στην λύση του mac mini με βαραβάτη εξωτερική οθονούμπα και σε ΄ίντσες αλλά και σε άλλα ποιοτικά καλούδια που δε γνωρίζω επισταμένως... και κάτι ανάλογο σκέφτομαι για αγορά προσωπικά .- Φυσικά ένας λόγος ακόμα είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι σημερινές οθόνες έχουν ξεφύγει σε όλα τα ποιοτικά επίπεδα προς τα πάνω -
_filippos_ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Νταξ, συζήτηση κάνουμε. 1 ώρα πριν, kormos είπε Κατ αρχήν να ξεχωρίσουμε τα αστικά πράγματα... Δεν είμαι εγώ ο ενδιαφερόμενος!! Επί της ουσίας! Είναι ξεκάθαρο το θέμα και αναφέρθηκε ήδη! Για τη δουλειά που το θέλει δεν είναι η ιδανικότερη λύση αν δεν διαθέσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για καινούργιο! Οπότε αυτομάτως αν δεν είναι θέμα φινέτσας η λύση είναι PC Δεν ξέρω τα σημερινά mac mini τι απόδοση έχουν στα γραφιστικά αλλά όταν επιχείρησα να δουλέψω με adobe cc2015.xx σε mac mini (την τελευταία σειρά που είχε DVD player) η ταχύτητα του ήταν εκνευριστικά πιο αργή απο imac. Εαν θα δουλέψεις κατευθείαν σε mac mini δεν νομίζω να σ' ενοχλήσει αλλά εαν εχεις προηγουμένως δουλέψει σε imac τότε θα σ' ενοχλήσει αυτή η δικαιολογημένη διαφορά στην ταχύτητα. Είναι entry level υπολογιστής και δεν θα το συνιστούσα για γραφιστικά εαν δεν εχεις υπομονή. Τώρα οι οθόνες, βοηθά να εχεις οθόνη που να αποδίδει πιστά τα χρώματα αλλά όταν πας για εκτύπωση υπάρχουν πολλοί παράμετροι και κυρίως έχουμε να κάνουμε με διαφορετικό μέσο (και χρωματική παλέτα). Βολεύει να έχεις 5k σε € οθόνη , εαν ο τυπογράφος δεν προσέξει το τελικό αποτέλεσμα δεν θα σου αποσβέσει την οθόνη 1
jumaru99 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Αν δεν υπάρχει σημαντικότατος λόγος να πας σε mac, όπως το να χρησιμοποιείς μια εφαρμογή που όμοιά της δεν υπάρχει διαθέσιμη σε Windows. Για όλα όσα έχουν αναφερθεί εδώ, η λύση ενός PC με Windows είναι η φθηνότερη και η καλύτερη επιλογή για την χρήση που έχει προαναφερθεί. Τώρα αν ο χρήστης, θέλει σώνει και ντε να πάρει Mac γιατί επί τις ουσίας του αρέσει αισθητικά, αγνοώντας την χρηστικότητα του, επιλογή του. Κι όσο για τις ταχύτητες ομοίων προγραμμάτων μεταξύ των δύο αυτών πλατφορμών, είναι σαφέστατα το ελάχιστο ομοίων επιδόσεων ή και σε κάποιες από αυτές καλύτερες αυτές στα windows. Ο μόνος λόγος που κάποιος υποστηρίζει πως "τα mac είναι καλύτερα για γραφιστική χρήση", είτε ζει 20+ χρόνια πίσω, είτε απλά έτσι του μάθανε όταν ξεκινούσε και συνεχίζει να το υποστηρίζει τυφλά. Υπόψιν είμαι χρήστης και των δύο πλατφορμών. 1 1
aris1986 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Στις 5/6/2020 στις 6:35 ΜΜ, jumaru99 είπε "τα mac είναι καλύτερα για γραφιστική χρήση", είτε ζει 20+ χρόνια πίσω, είτε απλά έτσι του μάθανε όταν ξεκινούσε και συνεχίζει να το υποστηρίζει τυφλά. Υπόψιν είμαι χρήστης και των δύο πλατφορμών. Που να το περιμεναν πριν χρονια οι macades. Θα βλεπουν αυτα που γραφετε και θα τους πεφτουν τα μαλλια...!
_filippos_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δεν υπάρχει λόγος να μετατραπεί το θέμα σε pc vs mac. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους δεν αρέσει για τους υποκειμενικούς προσωπικούς λόγους του κάθε ένα. Το να συγκρίνεις pc με mac είναι σαν να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα. Ναι, τα mac είναι πιο ακριβά αλλά μονον εαν χρησιμοποιήσεις macOS θα καταλάβεις γιατί αρκετοί επαγγελματίες τα επιλέγουν. Κι εδώ υπάρχει ένας αστερίσκος με σημείωση: "όπου είναι ρεαλιστικά αποδοτικό ως επιλογή". Όπως αναφέραμε και πιο πάνω... το να προτιμήσεις υπολογιστή mac καθαρά για render δεν είναι έξυπνη επιλογή. Θα γίνει η δουλειά σου; Ασφαλώς , θα είναι ευέλικτη επιλογή; Για την ώρα όχι σε μεγάλο ποσοστό. Jumaru99: το "είμαι χρήστης και των δυο πλατφορμών" μπορεί κάλλιστα να σημαίνει "χρησιμοποιώ pc & mac για να serfάρω στο insomnia και να απαντώ στα νήματα". Εμείς εδώ μιλάμε για επαγγελματική χρήση. Και πλεον, απο εφαρμογές υπάρχουν τα πάντα τόσο σε mac όσο και σε pc. Δεν υπάρχει κενό σε κανένα οικοσύστημα.
jumaru99 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 30 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Δεν υπάρχει λόγος να μετατραπεί το θέμα σε pc vs mac. Συμφωνώ, αλλά όταν η χρήση για την οποία συζητείται δεν προσφέρεται η συγκεκριμένη πλατφόρμα, προτείνεται μια άλλη. Ο λόγος και η έννοια του forum αυτό υπηρετεί. 30 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Ναι, τα mac είναι πιο ακριβά αλλά μονον εαν χρησιμοποιήσεις macOS θα καταλάβεις γιατί αρκετοί επαγγελματίες τα επιλέγουν. 33 λεπτά πριν, _filippos_ είπε Jumaru99: το "είμαι χρήστης και των δυο πλατφορμών" μπορεί κάλλιστα να σημαίνει "χρησιμοποιώ pc & mac για να serfάρω στο insomnia και να απαντώ στα νήματα". Εμείς εδώ μιλάμε για επαγγελματική χρήση. Και πλεον, απο εφαρμογές υπάρχουν τα πάντα τόσο σε mac όσο και σε pc. Δεν υπάρχει κενό σε κανένα οικοσύστημα. Όχι φίλε μου δεν browsάρω απλά το internet όπως πολλοί εδώ μέσα. Είμαι επαγγελματίας στον χώρο του 3D. Και κανένας επαγγελματίας σε αυτόν τον χώρο αν δεν υπάρχει "ιδιαίτερος" λόγος, δεν προτιμά τις λύσεις των mac. Δεν θα μπω σε περαιτέρω αντιπαράθεση. Τοποθετήθηκα όχι ως fanboy, αλλά από τη σκοπιά του επαγγελματία. Αν κάποιων τους χαλάει την ζαχαρένια, υπάρχει και το ignore.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 😎 Και για μένα που δεν είμαι επαγγελματίας αλλά ούτε και μπραουζερίνογλου δεν υπάρχει Σολομώντειος λύση δλδ? Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2020 από userino
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα