Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους.Μολις εφτιαξα το πρωτο μου desktop και ανεβαζει θερμοκρασιες οποτε ειπα να παρω ενα after market  cpu cooler (Arctic CPU Freezer 34 eSports DUO White ).για Ryzen 3600 και mobo MSI B450 Gaming Pro Carbon AC To θεμα ειναι οτι το desktop ειναι ηδη στημμενο,θα ειναι δυσκολο να βγαλω το παλιο και να εγκαταστησω το καινουριο χωρις να βγαλω ολη τη motherboard εξω κτλ;Δεν εκανα το build μονος μου οποτε δεν ξερω ακριβως πως να το ξε-στίσω και να το ξανά στίσω

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από ioannis112
Δημοσ.

Γενικά είναι εύκολη η διαδικασία. Μπορείς πάντα να συμβουλευτείς το manual που εχει το κουτι μεσα ή και το tutorial της Arctic. Προσοχη στο πως θα βγαλεις την υπαρχουσα ψύκτρα. Θελει απαλες περιστροφικες κινησεις και οχι αποτομο τραβηγμα για να μη βγει και ο cpu μαζι. Καλο θα ηταν πριν κανεις την αλλαγη να το δουλεψεις λιγο το συστημα ετσι ωστε να μαλακωσει η παστα για να βγει πιο ευκολα. Καθαριζεις καλα την προηγουμενη παστα με λιγη ισοπροπυλικη αλκοολη ή οινοπνευμα και στη συνεχεια βαζεις αυτη που σου δινει η νεα σου ψυκτρα. Δεν υπαρχει λόγος να βγαλεις τη motherboard εξω μπορεις να το κανεις και μεσα στο κουτι. Προσοχη και ολα καλα

Δημοσ.

Επίσης προσοχή στις βιδούλες. Υπάρχουν σχόλια χρηστών με amd μητρικές που δυσκολεύονταν στην τοποθέτηση γιατί ίσως είναι κοντές οι βίδες για κάποιες μητρικές. 

Και στη δική μου περίπτωση όταν βίδωνα τελείως τη βίδα στο backplate, δεν έφτανε για να περάσει από τις τρυπούλες και να κουμπώσει πάνω η ψύκτρα.

Οπότε τις άφησα αναγκαστικά λίγο πιο λάσκα, και ακόμα ψιλοσκέφτομαι μήπως δεν κάνει την φουλ σωστή επαφή (βέβαια ακόμα κι έτσι, οι θερμοκρασίες φαίνονται ok).

Όταν έχω διάθεση παίζει να ξανα ασχοληθώ μπας και έχω κάνει εγώ κάτι λάθος.

Δημοσ.

Έχω το ίδιο cooler για τον Ryzen 3600. Το βίντεο που πόσταρε το παληκάρι πιο πάνω θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

Άμα μπορείς, βγάλε έξω τη μητρική και κάνε αλλαγή του cooler.

Διαφορετικά, μεγάλη προσοχή πώς θα βάλεις τα φανάκια επάνω στο cooler, γιατί είναι πιασμένα με δύο σιδεράκια το καθένα, που είναι λίγο tricky στην εγκατάσταση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, defaultuser2003 είπε

είναι λίγο tricky στην εγκατάσταση.

Έβγαλα κατά λάθος τον ανεμιστήρα και μου πήρε 2 ώρες να τον βάλω ξανά. Το τι μπινελίκι άκουσε δεν λέγεται (είχα βγάλει και τα σιδεράκια και μάλλον πήγαινα να τα βάλω κάπως ανάποδα, αν δεν βγουν τα σιδεράκια και είναι σωστά μπαίνει εύκολα).

Όταν πήρα και δεύτερο ανεμιστήρα για να κάνω την solo-->duo έβαλα σιδεράκια και ανεμιστήρα σε 5 λεπτά.

Κατά τ'άλλα μην ανησυχείς ts, φοβερή ψήκτρα και απροβλημάτιστη, προχώρα άφοβα 😁!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω την ίδια ψύκτρα στην έκδοση με έναν ανεμιστήρα, σε ryzen 2600. Τοποθέτηση πανεύκολη, απόδοση εκπληκτική, -17 βαθμούς σε φορτίο από την stock ψύκτρα της AMD. Έχω και κουτί με καλή ροή, εννοείται.

EDIT

Λάθος θυμόμουν! Η διαφορά είναι μεγαλύτερη, κοντά 19 βαθμοί!

Για του λόγου το αληθές, σε stress test με όλους τους πυρήνες του 2600 στο 100%, με την stock ψύκτρα, μέγιστη θερμοκρασία 73 βαθμοί, πέρυσι τον Απρίλιο:

Ryzen-2600-Wraith-2019-04-12-002.png

Με ίδιες συνθήκες, με την Arctic 34 esports, μέγιστη 54,8 βαθμοί!

Ryzen-2600-Arctic-34-esports-2019-04-20-

Επεξ/σία από RTW4ever
Προσθήκη screens
Δημοσ.

Να προσθέσω για όποιον ενδιαφέρεται ότι από Arctic επιβεβαίωσαν το πρόβλημα με τις AMD μητρικές της MSI, για τις οποίες οι βίδες που έχουν μέσα είναι κοντές!

Με ένα email και την απόδειξη αγοράς της ψύκτρας, σου στέλνουν δωρεάν μεγαλύτερες βίδες για να βάλεις σφιχτά την ψύκτρα όπως πρέπει.

Εγώ επικοινώνησα με την Arctic και περιμένω να μου στείλουν τις ψηλές βίδες, και θέλω να δω αν θα υπάρξει όντως διαφορά στις θερμοκρασίες (ή στο PBO) όταν μπει φουλ σωστά η ψύκτρα γιατί ήδη κι έτσι έχω νορμάλ θερμοκρασίες.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, raul7 είπε

Να προσθέσω για όποιον ενδιαφέρεται ότι από Arctic επιβεβαίωσαν το πρόβλημα με τις AMD μητρικές της MSI, για τις οποίες οι βίδες που έχουν μέσα είναι κοντές!

Με ένα email και την απόδειξη αγοράς της ψύκτρας, σου στέλνουν δωρεάν μεγαλύτερες βίδες για να βάλεις σφιχτά την ψύκτρα όπως πρέπει.

Εγώ επικοινώνησα με την Arctic και περιμένω να μου στείλουν τις ψηλές βίδες, και θέλω να δω αν θα υπάρξει όντως διαφορά στις θερμοκρασίες (ή στο PBO) όταν μπει φουλ σωστά η ψύκτρα γιατί ήδη κι έτσι έχω νορμάλ θερμοκρασίες.

Υπάρχει περίπτωση οι καινούργιες να έρχονται με τις μεγάλες βίδες? Αγόρασα για ένα φίλο χθες και δεν είχα διαβάσει κάτι σχετικό.

Δημοσ.

Ευκολη ειναι, την πηρε ενας φιλος που δεν ειχε ιδεα απο πσ και την εβαλε, σκεψου οταν του ηρθε με ρωτησε, "που μπαινει?" 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sarpan είπε

Υπάρχει περίπτωση οι καινούργιες να έρχονται με τις μεγάλες βίδες?

Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά δύσκολο μου φαίνεται. Γιατί αν πλέον στέλνουν ψιλότερες βίδες, τότε πιθανόν να έχουν θέμα όλες οι υπόλοιπες μητρικές με socket AM4 που τους κάνουν οι κοντές βίδες.

Επίσης μπορεί να είναι συγκεκριμένα μοντέλα της MSI και όχι όλες οι MSI.

Απλά να έχει το νου όταν την τοποθετεί, αν του φαίνονται κοντές οι βίδες και δεν φτάνει να βιδώσει η ψυκτρα, δεν κάνει κάτι λάθος αλλά είναι όντως κοντές. Αν κάνει αυτό που είπα και τις χαλαρώσει λίγο από το backplate για να φτάνει να βιδώσει, και το προσέξει λίγο ότι είναι σταθερό, θα είναι οκ μέχρι να έρθουν οι νέες βίδες. 

Εγώ σκέψου το έχω κάτι μήνες έτσι.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...