Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βοηθεια γιατί το εχω κάψει...

Η κόρη είναι φοιτητρια αρχιτεκτονικής .Μεχρι τωρα την παλευε με ενα παλιο Dell inspiron 3521 , I5-3337U,Ati 7670M 1GB,16GB ram,SSD κτλ.

Το πρόβλημa είναι πως όλα τα προγράμματα της autodesk δεν είναι συμβατά με την 7670 και η APU απλά δεν αρκει (δεν υποστηρίζει 3d rendering/acceleration ktl).

Εκτός απο τα Autocad, photoshop,Illustrator,Sketchup θέλει και λίγο light gaming αλλά δεν μιλαμε για CS πχ.

Σκέφτομαι κάτι με Ι5-9χχχ η  τον καλύτερο (και δροσερότερο ?) AMD 4600U οταν έρθουν (εχω περιθώριο 2 μηνες).Δεν ξέρω όμως τι να ελεγξω στην οθονη τους, δεδομένο πως κάνει και photoshop/illustrator .....πολύ.

Εντάξει θα μπορούσα να δω κάτι με thunderbolt και εξωτερική οθόνη αλλά οταν εχουν εργαστηρια στην σχολη (2 μέρες την δβομαδα , είναι 8ωρα).Θα πρέπει να έχει μια σχετικά καλή οθόνη.

Οπότε πάμε για νέο με budget 1K και βλέπουμε.

Help.....

Δημοσ.

Για να δουλέψει άνετα σε όλη την πλατφόρμα του autodesk μπορεί να μείνει σε 9300Η και μία gtx 1650. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη απάιτηση στα σχεδιαστικά. 

Το πρόβλημα σχετικά με την ισχύ που θα ζητήσει είναι κατά πόσο χρειάζεται τα render. Σε κάποια πράγματα φωτορεαλισμού και μπορεί να ανέβουν απότομα οι απαιτήσεις για να έχει αποτέλεσμα σε φυσιολογικό χρόνο. 

Το TB3 καλό είναι να το αποφύγεις γιατί κοστίζει ένα 100αρι μόνο του. οθόνες μπορεί να συνδέσει στο HDMI και σε ένα απλό Type C dock. 

Από τη στιγμή που υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά, καλό είναι να περιμένεις τις εκδόσεις 4800Η + 1650 που θα κινηθούν στα 800-1000 για να μπορέσεις να βάλεις και 16GB ram άμεσα. 

Με έναν 4600U ή 4800U καλύπτεις εξίσου τις ανάγκες και ίσως καταφέρεις να κρατήσεις ένα 200αρι στην άκρη για τον επόμενο υπολογιστή που λογικά θα έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις στην πρωτη δουλειά. 

Με τις σημερινές τιμές μπορεις να πας σε 9750Η + 1650 και να προσθέσεις ram, αλλά ξέρεις από τωρα πως θα ψηνεται στα 90αρια και θα χρειαστεί στρωσιμο. ( repaste και undervolt ). 

Με τις τιμές που ελπίζουμε να δουμε το καλοκαιρι, 4800Η+1650 που θα είναι λίγο πιο κρύος και θα βοηθήσει στις πολλες ωρες render. 

Για συγκεκριμένα μοντέλα καλό είναι να κοιτάξει τη σειρά Legion 5 που παραδοσιακά είναι εξαιρετικά σε κατασκευή-εγγύηση-τιμή για τα δεδομένα της Ελλάδας. Και κρατάει ένα blackout θέμα χωρίς gaming εμφανιση. 

Δημοσ.

θα πρότεινα κανένα μεταχειρισμένο Thinkpad P50 ή Ρ51 με Quadro GPU που είναι και σχεδιασμένα για αυτήν την δουλειά

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι στο θέμα .

Ευχαριστώ άπαντες για τι απαντήσεις, θέλαμε να αγοραστεί καινούργιο ( για ολους τους λόγους που φαντάζεστε).Επίσης ήταν εκτός προυπολογισμου οτιδήποτε πάνω απο τα 1200 ευρω.

Βρέθηκε workstation μέσω εμπόρου που συνεργαζόμαστε με Ι7 8ης γενιας/Ρ4000 (νομίζω) αλλά ήθελε 1300 ακατεβατα και με Ι7 φαντάζομαι πως θα είχε φάει υψηλες θερμοκρασίες οπότε το φοβηθηκαμε.

Γενικά περιμέναμε μέχρι αυτές τις μέρες μπας και αρχίσει να ρολάρει η αγορά αλλά δεν.

Τελικά, πιεζόμενοι απο τον χρόνο προχωρήσαμε στην αγορά του Legion 5 (4600/1650/8GB ram ) με 999 ευρώ . 

Υπήρχε και το HP pavilion 15-ec1013NQ στα ιδια specs/χρηματα αλλά έχει κολημένες ram στην μητρική (!!!) όπως και το ASUS TUF A15 FA506II με 4800 και ιδια τα υπολοιπα specs στα 1029 αλλά με 10 εργάσιμες παράδοση .

Τώρα θέλω να δω τα μονιτορ που έχω πόσο καλά ειναι στο RGB ώστε να δούμε αν θα πάμε για αγορά νέου.Αν εχετε να προτείνετε οτιδηποτε σχετικά ελέυθερα....

Επεξ/σία από grlazy
Δημοσ.

Καλά δεν θα καίγεται το λάπτοπ με ιντελ, απλά θα χρειαστεί στρώσιμο στις ρυθμίσεις. 
Το Legion 5 θα βγάλει και με το παραπάνω τα λεφτά του, αλλά αν είναι σε μεγαλύτερο έτος τα 8Gb μπορεί να μην φτάσουν αν τρέξει μεγάλο assembly. 
Η διαθεσιμότητα των AMD παραμένει οριακά απαράδεκτη, αλλά δεν είναι αυτο το ζήτημα στην τελική. 

Κανένα τυπικό 24αρι Dell P2421D. Με ένα 27αρι 1440p είναι σε επίπεδο τεχνικού γραφείου Samsung S27R750Q Dell P2720D. 
Για ακρίβεια στα χρώματα θες φτηνό calibrator για να την περνάς κάθε 2μηνο, αν πάντα κάνει φωτογραφία και το έχει πραγματικά ανάγκη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...