Wolf79 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα στους φίλους, Δεν ξέρω πόσο προτότυπο είναι το θέμα μου αλλά θα το αναφέρω μήπως και ωφεληθώ απο την εμπειρία των παλιών. Αναβάθμισα πριν κάποιους μήνες σε 50αρα γιατι κατήργησαν εμπορικά την 30αρα. Το modem/router το έχω στο υπόγειο που έρχεται η γραμμή του OTE (και απο εκεί το μοιράζω στο σπίτι). Για καλή μου τύχη δεν έχω αποσυνδέσεις κτλ που έχουν άλλοι φίλοι αλλά πτώση ταχύτητας, σε λιγότερο απο 24 ώρες, που θα κάνω ένα reset το router/modem. Χθές το απόγευμα, παρατήρησα ότι κλείδωνα γύρω στα 26Mbps αν θυμάμαι καλα και του τράβηξα ενα reset. Χρειάσθηκα 2-3 προσπάθειες για να περάσει τα 30 και το άφησα εκεί. Σήμερα το πρωί λοιπόν η ταχύτητα είχε πέσει πάλι στα 26 όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Ξανά reset και στην 2η προσπάθεια πέρασε τα 30 όπως βλέπετε στην 2η φωτογραφία. Το παράδοξο σε όλο αυτό είναι ότι μετά το reset το attainable rate είναι μικρότερο του Actual Είναι δυνατόν σε 10 ώρες να πέφτει η ταχύτητα; Παλαιότερα, το πολύ πολύ να έπεφτε 1-2Mbps σε διάστημα 1 μηνός. Άλλο να κάνεις reset όμως κάθε μήνα και άλλο κάθε μέρα. Είναι για βλάβη, τα λάθη είναι σε φυσιολογικά επιπεδα ή να δω κάτι άλλο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από Wolf79
InternetMaster Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Έχεις αρκετά μεγάλο attenuation για VDSL. Η γραμμή του ΟΤΕ έρχεται απευθείας έτσι; Άρα ουσιαστικά δεν υφίσταται εσωτερική εγκατάσταση. Λογικό είναι να βλέπεις το attainable χαμηλότερο του actual γιατί έχει πέσει το SNR κάτω από το κανονικό που είναι το 9 στον ΟΤΕ. Νομίζω πως είσαι εντάξει από θέμα συγχρονισμού καθώς η απόσταση είναι πολύ μεγάλη περίπου 1,5 km καλωδιακά και είναι λογικό να παρουσιάζεται θόρυβος καθώς και crosstalk.
Wolf79 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Το κουτι που μου ειχε δειξει ο τεχνικος του ΟΤΕ το μετρησα και απο τους 2 πιθανους δρομους που μπορει να ερθει η γραμμη. Η μια περιπτωση ειναι 850μ και η αλλη 900μ. Ακομα και ετσι οπως λες ομως, γιατι πεφτει η ταχυτητα μεσα σε 10 ωρες; Απο την στιγμη του αρχικου post μεχρι τωρα που γραφω εχει πεσει στα 30Mbps με 10 SNR!
InternetMaster Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Μήπως έχεις προσέξει να συμβαίνει συγκεκριμένες ώρες όπως π.χ. το βράδυ; Αν ναι ίσως κάτι να δουλεύει εκείνες τις ώρες και να δημιουργεί παρεμβολές στη γραμμή σου και όταν σβήνει να επανέρχεται το SNR.
Wolf79 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Χωρίς να είμαι σίγουρος, μάλλον όχι θα απαντούσα. Σε δοκιμή που έκανα με συνεχόμενα refresh (ανα δευτερόλεπτο) εντός του router παίρνω ένα έυρος τιμών μεταξύ: Mbps: 31.300 - 33.200 SNR: 8.9 - 9.8 Λες και του έχουν βάλει ταβάνι τα 33Mbps ένα πράγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα