Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν πρόσφατα έβαλα VDSL είμαι στα περίπου 250 μέτρα απο την καμπίνα σε χωριό με 40-50 σπίτια όλα κιόλα οπότε δεν νομίζω να κάνει λαβυρίνθους η καλωδίωση και είμαι στην ευθεία με την καμπίνα πάνω στον κεντρικό δρόμο όπως τα περισσότερα σπίτια. 

Το θέμα είναι το εξής έκανα επίσημο παράπονο για 3 πράματα

1) επειδή είμαι rural υποτίθεται πρέπει να έχω 30Mbps up αλλά με το ζόρι φτάνω τα 14 στον συγχρονισμό  (στο τεστ της ookla με σύνδεση στον server του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη πιάνω γύρο στα 12 )

2) Έχω σχετικά μεγάλα ping σε ελληνικούς server (20-30ms ) και ζήτησα να με αλλάξουν σε fast path (τόσο στον τεχνικό που είπε ότι θα το προωθήσει επειδή είναι rural και δεν μπορεί άμεσα ο ίδιος να το αλλάξει όσο και με επίσημο παράπονο -αφού δεν άλλαξε κάτι - αναφέροντας και τα άλλα 2 θέματα που θίγω εδώ- αλλά πέρασε μια βδομάδα και δεν βλέπω φως)

3) Υποτίθεται ότι ο ΟΤΕ ανέβασε τις γραμμές κάτα 10% και κάποιοι συγχρονίζουν στα 55Mbps (και θεωρητικά εγώ θα έπρεπε να είμαι και στα 33Mbps up ) αλλά κλειδώνω καρφωτά στα 50 στον συγχρονισμό

Πέρα απο την μικρή μου απόσταση νομίζω ότι τα χαρακτηριστικά της γραμμής μου δείχνουν πως μπορώ να έχω την σύνδεση που θα έπρεπε να έχω.... αλλά δεν γίνεται τίποτα καμιά ηδέα τι να κάνω;  Το θέμα επίσης είναι ότι για την περιοχή μου ο ΟΤΕ δεν πουλάει μεγαλύτερα πακέτα πχ 100Mbps οπότε και να ήθελα να βελτιώσω την γραμμή με αυτή την οδό δεν μπορώ... 😕 

9516657632.png

(υπόψιν πως αυτά είναι τα καλύτερα νούμερα που έβγαλα ποτέ συνήθως βγάζει 1με 3 Mbps περίπου πιο κάτω τόσο το down όσο το up αλλά το βάζω έτσι ως καλύτερο σενάριο που και πάλι λόγω των χαρακτηριστικών της γραμμής και την απόσταση μου απο την καμπίνα νομίζω θα έπρεπε να είναι καλύτερα) 

VDSL.png

Δημοσ.

1. Αποσύνδεσε στην πρώτη πρίζα του σπιτιού, εκεί που έρχεται το καλώδιο απ' έξω, τυχόν άλλα καλώδια προς άλλες πρίζες και κράτα συνδεδεμένο μόνο του ΟΤΕ. Σε αυτή την πρίζα σύνδεσε μόνο τον router και κάνε έλεγχο. Αν πάλι έχεις θέμα συνέχισε με τον επόμενο έλεγχο.

Κάνε το ίδιο στο κουτί έξω από το σπίτι, με αποσυνδεδεμένη την γραμμή που πάει μέσα σε αυτό. Αν κι εκεί έχεις θέμα το δίνεις βλάβη στον πάροχό σου, ειδάλλως φταίει η εσωτερική σου εγκατάσταση.

2 & 3. Ο πάροχός σου είναι η Cosmote, αλλά η υπηρεσία είναι μέσω χοντρικής από άλλη εταιρεία (την Rural). Μια χαρά στα λέει ο τεχνικός, ότι η άλλη εταιρεία πρέπει να το κάνει (αν το κάνει), όπως επίσης και το 10% της αναβάθμισης του συγχρονισμού. Η Cosmote δεν μπορεί να κάνει κάτι αν η άλλη εταιρεία δεν θέλει να το κάνει. Η Cosmote μόνο το σχετικό αίτημα μπορεί να κάνει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, jkoukos είπε

1. Αποσύνδεσε στην πρώτη πρίζα του σπιτιού, εκεί που έρχεται το καλώδιο απ' έξω, τυχόν άλλα καλώδια προς άλλες πρίζες και κράτα συνδεδεμένο μόνο του ΟΤΕ. Σε αυτή την πρίζα σύνδεσε μόνο τον router και κάνε έλεγχο. Αν πάλι έχεις θέμα συνέχισε με τον επόμενο έλεγχο.

To router μόνο είναι στην μπρίζα τα τηλέφωνα είναι πάνω στο router δεν εχει splitter κτλ και τα τηλέφωνα μπήκαν με φίλτρα πάνω στο router.

Κάνε το ίδιο στο κουτί έξω από το σπίτι, με αποσυνδεδεμένη την γραμμή που πάει μέσα σε αυτό. Αν κι εκεί έχεις θέμα το δίνεις βλάβη στον πάροχό σου, ειδάλλως φταίει η εσωτερική σου εγκατάσταση.

Αυτό δεν το κατάλαβα παίρνω απο ένα κουτί που είναι πάνω στην κολόνα της ΔΕΗ αλλά δεν ειναι rj να το βγάλω και να το βάλω... 

2 & 3. Ο πάροχός σου είναι η Cosmote, αλλά η υπηρεσία είναι μέσω χοντρικής από άλλη εταιρεία (την Rural). Μια χαρά στα λέει ο τεχνικός, ότι η άλλη εταιρεία πρέπει να το κάνει (αν το κάνει), όπως επίσης και το 10% της αναβάθμισης του συγχρονισμού. Η Cosmote δεν μπορεί να κάνει κάτι αν η άλλη εταιρεία δεν θέλει να το κάνει. Η Cosmote μόνο το σχετικό αίτημα μπορεί να κάνει.

Ποια άλλη εταιρία; του ΟΤΕ είναι πάλι OTE rural north πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση μου.

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bblaw20 είπε

Γιατι εχεις βαλει φιλτρα στα τηλεφωνα του ρουτερ?

Γιατί αυτό είναι η οδηγία του ΟΤΕ αλλά επίσης πριν πάω σε VDSL 50 ήμουν σε 4mbps adsl και εκεί αποσυγχρονιζόταν πιο συχνά χωρίς φίλτρο στα τηλέφωνα οπότε είδα πως κάνει δουλειά 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

Γιατί αυτό είναι η οδηγία του ΟΤΕ αλλά επίσης πριν πάω σε VDSL 50 ήμουν σε 4mbps adsl και εκεί αποσυγχρονιζόταν πιο συχνά χωρίς φίλτρο στα τηλέφωνα οπότε είδα πως κάνει δουλειά 

Για VoIP μόνο στην περίπτωση που δε συνδέσεις τα τηλέφωνα απευθείας στο ρούτερ χρειάζεσαι φίλτρο τηλεφώνου όπως εδώ (Αυτο παρεμπιπτόντως είναι επίσημες οδηγίες σύνδεσης του μοντεμ/ρουτερ απο τον ΟΤΕ). Δε ξερω ποιος και γιατι σου πρότεινε να κάνεις κάτι τετοιο αλλά δεν έχει λογική γιατί τα φίλτρα τηλεφώνου είναι για να ελαχιστοποιούν τις παρεμβολές που μπορούν να εμφανιστούν μέσα στη γραμμή σου απο τα τηλέφωνα. Η έξοδος για τηλέφωνο απο το ρούτερ δέν γίνεται να προκαλέσει παρεμβολές στη γραμμή εαν είναι συνδεδεμένη με τα τηλέφωνα και όχι με τη γραμμή σου (Αν και που το έχεις δεν κανει και κατι κακό εδω που τα λέμε αλλά δε χρειάζεται και δε βγαζει νοημα). Άμα μπορείς κοίτα πόσο συγχρονίζει καποιος γείτονας που μένει κοντά σε εσένα και άμα εχει πολύ καλύτερα νούμερα σημαίνει είτε πως είσαι σε προβληματική πόρτα είτε πως έχεις πρόβλημα με την καλωδίωσή σου και μπορείς να το δηλώσεις βλάβη (δεν ξερω αμα χρεωνουν στην περιπτωση που διαπιστωθει οτι το προβλημα είναι από μεριάς σου).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, soclvs είπε

Δε ξερω ποιος και γιατι σου πρότεινε να κάνεις κάτι τετοιο αλλά δεν έχει λογική γιατί τα φίλτρα τηλεφώνου είναι για να ελαχιστοποιούν τις παρεμβολές που μπορούν να εμφανιστούν μέσα στη γραμμή σου απο τα τηλέφωνα.

έχει αντίστοιχο βίντεο ο ΟΤΕ για το πως να συνδέσεις τα τηλέφωνα στο router (με 3d μοντέλα ανθρώπων αν θυμάμαι καλά)  και βάζει φίλτρο και είναι λογικό γιατί μειώνεται έτσι ο θόρυβος στο modem που προωθεί τις αναλογικές γραμμές τους και βρίσκεται μέσα στο router έχει άλλη ονομασία το κύκλωμα που κάνει αυτή την δουλειά αλλά δεν την θυμάμαι τώρα. 

Τέσπα δεν έχει σχέση με το θέμα όμως γιατί και χωρίς τα τηλέφωνα γενικά ή έστω με τα τηλέφωνα χωρίς φίλτρα δεν έχει καμιά διαφορά η γραμμή μου αν έχει είναι ελάχιστα χειρότερη χωρίς φίλτρα αλλά όχι κάτι το σπουδαίο 1-3 χιλιάδες kbps στο attainable data rate που ήδη με φίλτρα είναι στα 78000 οπότε αρκετά πιο πάνω απόσο θα μπορούσα να συνδεθώ έτσι και αλλιώς. 

Δημοσ.

Η τηλεφωνία που έχεις είναι VoIP (που είναι ψηφιακή) και το μοντεμ/ρουτερ του οτε (και του καθε οτε) μετατρέπει το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό(και το αναλογικό που έρχεται απο το τηλ σε ψηφιακό έτσι ώστε να μπορέσει να στείλει το πακέτο φωνής στη VoIP υπηρεσία) στην θύρα τηλεφώνου για να μπορούν να λειτουργήσουν τα τηλέφωνα(που δέχονται και στέλνουν αναλογικό σήμα). Παρεμβολές δε μπορει να δεχτεί απο τη στιγμή που το σήμα απο τη γραμμή έχει ήδη μεταφραστεί σε ψηφιακά δεδομένα απο την είσοδο DSL(και το σημα του τηλεφώνου που έρχεται στο ρουτερ γίνεται ψηφιακό με τη μια).Το σήμα είναι αναλογικό μόνο απο το καλώδιο(που είναι συνδεδεμένο στη θύρα phone) του router μέχρι το τηλέφωνο(οτι φευγει απο το τηλέφωνο γινεται ψηφιακό και οτι παει στο τηλέφωνο γίνεται αναλογικό απο το ρουτερ). Τέλος παντων αμα θέλεις κράτα το δεν χαλαει και κατι απλώς να ξέρεις δεν κάνει απολύτως τίποτα(ουτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο) εκτος αμα καποιος έχει pots(αλλά και πάλι αυτό δε γίνεται στη θύρα του ρουτερ αλλά στην καθε τηλεφωνικη πριζα που καποιος θέλει να συνδέσει τηλέφωνο).Έχει σχέση με το θέμα γιατί αυτό που θέλω να πώ είναι πως άμα έχεις παρεμβολές , οι παρεμβολές δε θα είναι μετά το μόντεμ αλλά πρίν (πχ κακή καλωδίωση στο σπίτι , κακή ποιότητα χαλκού στην περιοχή σου, κεραυνοί/βροχές κλπ) 

Ελπίζω να μην ήμουν κουραστικός!

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, soclvs είπε

Η τηλεφωνία που έχεις είναι VoIP (που είναι ψηφιακή) και το μοντεμ/ρουτερ του οτε (και του καθε οτε) μετατρέπει το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό(και το αναλογικό που έρχεται απο το τηλ σε ψηφιακό έτσι ώστε να μπορέσει να στείλει το πακέτο φωνής στη VoIP υπηρεσία) στην θύρα τηλεφώνου για να μπορούν να λειτουργήσουν τα τηλέφωνα(που δέχονται και στέλνουν αναλογικό σήμα). Παρεμβολές δε μπορει να δεχτεί απο τη στιγμή που το σήμα απο τη γραμμή έχει ήδη μεταφραστεί σε ψηφιακά δεδομένα απο την είσοδο DSL(και το σημα του τηλεφώνου που έρχεται στο ρουτερ γίνεται ψηφιακό με τη μια).Το σήμα είναι αναλογικό μόνο απο το καλώδιο(που είναι συνδεδεμένο στη θύρα phone) του router μέχρι το τηλέφωνο(οτι φευγει απο το τηλέφωνο γινεται ψηφιακό και οτι παει στο τηλέφωνο γίνεται αναλογικό απο το ρουτερ). Τέλος παντων αμα θέλεις κράτα το δεν χαλαει και κατι απλώς να ξέρεις δεν κάνει απολύτως τίποτα(ουτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο) εκτος αμα καποιος έχει pots(αλλά και πάλι αυτό δε γίνεται στη θύρα του ρουτερ αλλά στην καθε τηλεφωνικη πριζα που καποιος θέλει να συνδέσει τηλέφωνο).Έχει σχέση με το θέμα γιατί αυτό που θέλω να πώ είναι πως άμα έχεις παρεμβολές , οι παρεμβολές δε θα είναι μετά το μόντεμ αλλά πρίν (πχ κακή καλωδίωση στο σπίτι , κακή ποιότητα χαλκού στην περιοχή σου, κεραυνοί/βροχές κλπ) 

Ελπίζω να μην ήμουν κουραστικός!

Φίλε εγώ ξέρω ότι χωρίς φίλτρο έτρωγα d/c με το router ή έπεφτε η γραμμή τηλεφώνου (Telephony) επειδή είχα συναγερμό στο ένα slot και τηλέφωνο στο άλλο, έψαξα λίγο στο internet και είχα βρει ένα βίντεο του οτε που έλεγε να βάλεις φίλτρο.

Τώρα αν είναι θέμα όρων δεν ξέρω θες παρεμβολή, θες κάνει θόρυβο,παράσιτα οτιδήποτε; με φίλτρο ήταν οκ έκτοτε. 

Δημοσ.
5 hours ago, TopicStrarter said:

Φίλε εγώ ξέρω ότι χωρίς φίλτρο έτρωγα d/c με το router ή έπεφτε η γραμμή τηλεφώνου (Telephony) επειδή είχα συναγερμό στο ένα slot και τηλέφωνο στο άλλο, έψαξα λίγο στο internet και είχα βρει ένα βίντεο του οτε που έλεγε να βάλεις φίλτρο.

Τώρα αν είναι θέμα όρων δεν ξέρω θες παρεμβολή, θες κάνει θόρυβο,παράσιτα οτιδήποτε; με φίλτρο ήταν οκ έκτοτε. 

εχεις μπερδεψει τρια πραγματα. 

α. κανονικη τηλεφωνια tdm θελει φιλτρα παντου. 

β. voip τηλεφωνια που κανεις επιστροφη το σημα στο σπλιττερ στα ιδια καλωδια που σου φερνουν το dsl θελει φιλτρα. ειναι λαθος η συνδεσμολογια αυτη διοτι εχειςbridge taps αλλσ δυστυχως ο οτε την προτεινει και με video διοτι ειναι ευκολο να γινει απο οποιονδηποτε αντιθετα μρ το να φτιαξεις σωστα την καλωδιωση

γ. voip χωρις επιστροφη χωρις bridge taps δηλαδη  δεν θελει φιλτρο  https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

εχεις μπερδεψει τρια πραγματα. 

α. κανονικη τηλεφωνια tdm θελει φιλτρα παντου. 

β. voip τηλεφωνια που κανεις επιστροφη το σημα στο σπλιττερ στα ιδια καλωδια που σου φερνουν το dsl θελει φιλτρα. ειναι λαθος η συνδεσμολογια αυτη διοτι εχειςbridge taps αλλσ δυστυχως ο οτε την προτεινει και με video διοτι ειναι ευκολο να γινει απο οποιονδηποτε αντιθετα μρ το να φτιαξεις σωστα την καλωδιωση

γ. voip χωρις επιστροφη χωρις bridge taps δηλαδη  δεν θελει φιλτρο  https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Εγώ δεν μπερδεύω τίποτα εγώ λέω απλά τι έκανα και δούλεψε. 

Απο εκεί και πέρα αν θέλετε τα καίω τα φίλτρα και σας στέλνω βίντεο... αν ενδιαφερόσασταν λιγάκι να πείτε κάτι για το κυρίως θέμα και όχι να σκοτωθείτε για το φίλτρο θα είχε ήδη λυθεί :P 

Δημοσ.

a. κλειδωνεις 14 up ενω το attainable ειναι παραπανω οποτε το δινεις βλαβη ετσι και αλλιως. β. δοκιμαζεις σε χωνευτη ή σε κατανεμητη για να δεις αν ειναι δικο σου θεμα ή του χαλκου. 

γ. το παραπανω που θες δεν εχει γινει σε οκους προς ωρας οποτε δεν νομιζω οτι μπορεις να το διεκδικησεις προς ωρας. 

1 hour ago, TopicStrarter said:

Εγώ δεν μπερδεύω τίποτα εγώ λέω απλά τι έκανα και δούλεψε. 

Απο εκεί και πέρα αν θέλετε τα καίω τα φίλτρα και σας στέλνω βίντεο... αν ενδιαφερόσασταν λιγάκι να πείτε κάτι για το κυρίως θέμα και όχι να σκοτωθείτε για το φίλτρο θα είχε ήδη λυθεί :P 

Δημοσ.
Στις 30/5/2020 στις 5:18 ΠΜ, TopicStrarter είπε

Ποια άλλη εταιρία; του ΟΤΕ είναι πάλι OTE rural north πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση μου.

Rural (North και South) και Cosmote, είναι θυγατρικές του Ομίλου ΟΤΕ και μεταξύ τους δεν έχουν καμία σχέση. Υπάρχει και η Rural Connect της Intrakat, που και αυτή είναι άλλη εταιρεία και ούτε έχει σχέση με τον ΟΤΕ γενικά.

Η Cosmote νοικιάζει από την όποια Rural στην χοντρική, για να σου δώσει εσένα λιανικό πακέτο σύνδεσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...