Θανος7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Καλησπερα guys θελω να παρω ενα λαπτοπ κοβωντας τιμολογιο απο εταιρεια φιλου μου. Εχω βρει ενα καταστημα που δεν θελει δικαιολογητικα κ.α. μονο το ΑΦΜ. Το ερωτημα μου ειναι αν θα εχω θεμα να πληρωσω με την προσωπικη μου καρτα (διοτι στις αγορες με τιμολογιο θελουν πληρωμη με καρτα) ? Κατι εχω ακουσει για ενα οριο με 500 ευρω αλλα δεν το εχω καταλαβει ακριβως
Axelq Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Μπορείς να πληρώσεις με την εταιρική του κάρτα και με μετρητά σε περίπτωση που το τελικό ποσό (τιμή laptop - 24% ΦΠΑ) βγαίνει κάτω από 500€. Όλες οι αγορές, συμπεριλαμβανομένων και των αγορών με τιμολόγιο εξοφλούνται υποχρεωτικά με κάρτα σε περίπτωση που το ποσό ξεπερνάει τα 500€.
papp0us Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 42 λεπτά πριν, Θανος7 είπε Καλησπερα guys θελω να παρω ενα λαπτοπ κοβωντας τιμολογιο απο εταιρεια φιλου μου. Εχω βρει ενα καταστημα που δεν θελει δικαιολογητικα κ.α. μονο το ΑΦΜ. Το ερωτημα μου ειναι αν θα εχω θεμα να πληρωσω με την προσωπικη μου καρτα (διοτι στις αγορες με τιμολογιο θελουν πληρωμη με καρτα) ? Κατι εχω ακουσει για ενα οριο με 500 ευρω αλλα δεν το εχω καταλαβει ακριβως Για πάνω απο 500€ δεν μπορείς να πληρώσεις με μετρητά. Κατάθεση ή κάρτα. Αν κοπεί τιμολόγιο, ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρέπει η πληρωμή να γίνει απο λογαριασμό της εταιρίας, ή έστω του ιδιοκτήτη της εταιρίας, ακόμα και αν δεν είναι δηλωμένος ως εταιρικός. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, σε έλεγχο θα τη φάτε.
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Θα πληρώσεις με μετρητα κατάθεση με αιτιολογία ότι τα καταθέτει η εταιρία του φίλου σου.
xsterg Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 φορολογικα δεν γινεται. υπαρχουν και αλλες παγιδες που αυτο δεν μπορει να γινει πλεον...
Θανος7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, papp0us είπε Για πάνω απο 500€ δεν μπορείς να πληρώσεις με μετρητά. Κατάθεση ή κάρτα. Αν κοπεί τιμολόγιο, ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρέπει η πληρωμή να γίνει απο λογαριασμό της εταιρίας, ή έστω του ιδιοκτήτη της εταιρίας, ακόμα και αν δεν είναι δηλωμένος ως εταιρικός. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, σε έλεγχο θα τη φάτε. Το ποσο χωρις ΦΠΑ ειναι 800 περιπου, αν ζητησω να μου κοψει δυο τιμολογια των 400 και να τα δωσω μετρητα, γινεται? Ή και κατω των 500 ευρω πρεπει οπωσδηποτε με καρτα εταιρειας; Επεξ/σία 28 Μαΐου 2020 από Θανος7
papp0us Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Θανος7 είπε Το ποσο χωρις ΦΠΑ ειναι 800 περιπου, αν ζητησω να μου κοψει δυο τιμολογια των 400 και να τα δωσω μετρητα, γινεται? Ή και κατω των 500 ευρω πρεπει οπωσδηποτε με καρτα εταιρειας; Δεν παίζει να σου κόψουν δυο τιμολόγια για το ίδιο προιόν. Η αγορά πρέπει να γίνει απο τον γνωστό σου. Το πως θα του τα δώσεις μετά τα λεφτά ειναι δικό σας θέμα. Εσυ μη φανείς πουθενά στη συναλλαγή, γιατι αμα τον ψάξουν θα τον μπλέξεις. Αν έχει τρόπο να δικαιολογήσει τα λεφτά απο έσοδα (έχει μαγαζί λιανικής π.χ και να μπορεί να τα δικαιολογήσει ως εισπράξεις) μπορείς να πας να του καταθέσεις τα χρήματα στην τράπεζα στο όνομα του. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2020 από papp0us
Θανος7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 13 λεπτά πριν, papp0us είπε Δεν παίζει να σου κόψουν δυο τιμολόγια για το ίδιο προιόν. Η αγορά πρέπει να γίνει απο τον γνωστό σου. Το πως θα του τα δώσεις μετά τα λεφτά ειναι δικό σας θέμα. Εσυ μη φανείς πουθενά στη συναλλαγή, γιατι αμα τον ψάξουν θα τον μπλέξεις. Αν έχει τρόπο να δικαιολογήσει τα λεφτά απο έσοδα (έχει μαγαζί λιανικής π.χ και να μπορεί να τα δικαιολογήσει ως εισπράξεις) μπορείς να πας να του καταθέσεις τα χρήματα στην τράπεζα στο όνομα του. Εγινε, σ ευχαριστω πολυ!
Aris_ Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 αν τον ψάξουν θα μπλέξει ούτω συ άλλος γιατί το μηχάνημα εφόσον το πήρε η εταιρία πρέπει να βρίσκεται στο χώρο της εταιρίας αυτό είναι το πιο βασικό αργότερα μπορεί να γίνει κάτι και για αυτό
bromiaris Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Στις 28/5/2020 στις 8:19 ΜΜ, Θανος7 είπε Το ποσο χωρις ΦΠΑ ειναι 800 περιπου, αν ζητησω να μου κοψει δυο τιμολογια των 400 και να τα δωσω μετρητα, γινεται? Ή και κατω των 500 ευρω πρεπει οπωσδηποτε με καρτα εταιρειας; Οχι Ζητάς να στο αγοράσει ο φίλος και του δίνεις τα Χρήματα στο χέρι. Τόσο απλά...
splanis Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Aris_ είπε αν τον ψάξουν θα μπλέξει ούτω συ άλλος γιατί το μηχάνημα εφόσον το πήρε η εταιρία πρέπει να βρίσκεται στο χώρο της εταιρίας αυτό είναι το πιο βασικό αργότερα μπορεί να γίνει κάτι και για αυτό ελεγχεται αυτο ποτε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα