giorgos1966 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Καλησπερα. Κοιτώντας σημερα την υγεια του ssd που εχω, ειδα οτι δεν ειναι ενεργοποιημένο το trim. Με αποτελεσμα να εχει αποδοση ο δισκος 80% . Πριν λιγο καιρο αλλαξα μητρικη και εβαλα μία ASROCK N68-GS4 FX R2.0. Μήπως κατι φταιει απο εκεί; Βλέπω και στο magician οτι δεν εχω μετρήσεις...
Xristaras12 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Στο bios ο sata controller είναι σε ACHI η σε IDE; αν δεν υποστηρίζει achi η μητρική δεν μπορείς να κάνεις πολλά δυστυχώς. Αν υποστηρίζει και δεν το έχεις βάλει, θα χρειαστεί τροποποίηση στη registry πριν το αλλάξεις γιατί μετά δεν θα εκκινεί το σύστημα.
giorgos1966 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Στο bios ο sata controller είναι σε ACHI η σε IDE; αν δεν υποστηρίζει achi η μητρική δεν μπορείς να κάνεις πολλά δυστυχώς. Αν υποστηρίζει και δεν το έχεις βάλει, θα χρειαστεί τροποποίηση στη registry πριν το αλλάξεις γιατί μετά δεν θα εκκινεί το σύστημα. Α μαλιστα. Θα το κοιταξω φιλε μου να δω...υποστηριζει ACHI; Aπ ότι κοιταξα δεν εχει υποστηριξη achi.Εχει IDE και RAID. Τι κανω, το βαζω σε RAID;
giorgos1966 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Κοιτάζω και για καμμια μεταχειρισμενη εαν δεν γινεται κατι αλλο. Πχ. βρηκα σε αγγελία αυτη στα 60 ευρω: https://www.msi.com/Motherboard/970A-G43-PLUS.html
Dark_Nightfall Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, giorgos1966 είπε Κοιτάζω και για καμμια μεταχειρισμενη εαν δεν γινεται κατι αλλο. Πχ. βρηκα σε αγγελία αυτη στα 60 ευρω: https://www.msi.com/Motherboard/970A-G43-PLUS.html Η απόδοση είναι ξεκάθαρα θέμα της m/b της Asrock δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο,όσον αφορά την MSI δεν έχει νόημα για μένα (στα ίδια λεφτά παίρνεις AM4 καινούργια) μόνο και μόνο για το AHCI και την απόδοση ενός ssd.Εγώ θα το άφηνα ως έχει μέχρι την στιγμή που (αναγκαστικά πχ λόγω βλάβης) θα προχωρούσα σε αναβάθμιση (πουλώντας ότι μπορώ από τα παλιά.) 2
giorgos1966 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Η απόδοση είναι ξεκάθαρα θέμα της m/b της Asrock δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο,όσον αφορά την MSI δεν έχει νόημα για μένα (στα ίδια λεφτά παίρνεις AM4 καινούργια) μόνο και μόνο για το AHCI και την απόδοση ενός ssd.Εγώ θα το άφηνα ως έχει μέχρι την στιγμή που (αναγκαστικά πχ λόγω βλάβης) θα προχωρούσα σε αναβάθμιση (πουλώντας ότι μπορώ από τα παλιά.) Το σκεφτομαι και αυτο για αλλαγή καποια στιγμή... Δε ξερω,δεν εχω προβλημα με το συστημα μου μεχρι στιγμης.
Xristaras12 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Πρόβλημα δεν θα έχεις, απλά η μητρική είναι οριακή για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή απ όποια μεριά και να το δεις. Ιδιαίτερα δε αν τον χρησιμοποιείς για δουλείες γραφείου, πραγματικά καις τσάμπα ρεύμα. FX είχα και ξέρω πως πάνε / πόσο καίνε δυστυχώς.
giorgos1966 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Πρόβλημα δεν θα έχεις, απλά η μητρική είναι οριακή για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή απ όποια μεριά και να το δεις. Ιδιαίτερα δε αν τον χρησιμοποιείς για δουλείες γραφείου, πραγματικά καις τσάμπα ρεύμα. FX είχα και ξέρω πως πάνε / πόσο καίνε δυστυχώς. Επεξεργασία φώτο και βίντεο κάνω. Λες να τα τινάξει τα πέταλα; Να βρω κάνα καλύτερο μεταχειρισμένο... και βλεπω Επεξ/σία 28 Μαΐου 2020 από giorgos1966
Xristaras12 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Πέρα απο το φτωχότατο κύκλωμα τροφοδοσίας για τον επεξεργαστή, δεν διαθέτει καν σύστημα ψύξης για το κύκλωμα αυτό, πιθανότατα τα υποσυστήματα εκει πέρα θα ψήνονται ήδη (στο πισω μέρος του επεξεργαστή εκεί που μπαίνει ο 8πινο τροφοδοσίας.
giorgos1966 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 21 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Πέρα απο το φτωχότατο κύκλωμα τροφοδοσίας για τον επεξεργαστή, δεν διαθέτει καν σύστημα ψύξης για το κύκλωμα αυτό, πιθανότατα τα υποσυστήματα εκει πέρα θα ψήνονται ήδη (στο πισω μέρος του επεξεργαστή εκεί που μπαίνει ο 8πινο τροφοδοσίας. Τέτοια να ακούω να χαίρομαι... Οπότε πρέπει να βρω καμμια άλλη μητρική.
EddieObscurant Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 δώσε μια εικονα απο το as-ssd (δεν χρειάζεται να το τρεξεις) για να δούμε τι driver φοράει
giorgos1966 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 6 ώρες πριν, EddieObscurant είπε δώσε μια εικονα απο το as-ssd (δεν χρειάζεται να το τρεξεις) για να δούμε τι driver φοράει
EddieObscurant Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Eχεις περασμένο τον driver της nvidia ( λογικα θα πέρασες nforce chipset drivers) , που σιγουρα δεν υποστηριζει τριμ μπορεις να δοκιμασεις και τον driver της microsoft (δλδ μην εγκαταστήσεις τπτ) και να δεις αν θα εχεις υποστηριξη αν και πολυ πιθανον παλι να μην εχεις Αν δεν εχεις ορεξη για πειραματισμους, καθως αφαιροντας το driver απο το device manager μπορει να μην μπορεις να μπεις στα windows μετα, η πιο απλη λυση ειναι να παρεις εναν αδειο δισκο και να κανεις μια καθαρη εγκατασταση των win 10 χωρις να βαλεις τπτ αλλο και να ελεγξεις αν δουλευει το τριμ με το trimcheck ή το hd sentinel Περισσοτερες πιθανοτητες εχεις με την επιλογη ide στο bios καθως η nvidia δεν ειχε κανει license το ahci απο intel/amd ωστοσο το ncq περνουσε με ide στο bios, ωστοσο δεν χανεις τπτ να δοκιμασεις και με raid στο bios Πολύ πιθανον να μην εχεις trim με κανεναν τροπο γι'αυτο σου λεω να μην πειραξεις την υπαρχουσα εγκατασταση και να δοκιμασεις σε κάποιον νεον δισκο. Ετσι και αλλιως οι ssd εχουν garbage collector activities οποτε δεν χανεις και πολλα. Εισαι και σε σατα2 , οποτε ουσιαστικα λιγο τα 4k random read χανουν. Φροντισε να χεις 25% του δισκου ελευθερου για μικροτερες απωλειες
giorgos1966 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 12 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε Eχεις περασμένο τον driver της nvidia ( λογικα θα πέρασες nforce chipset drivers) , που σιγουρα δεν υποστηριζει τριμ μπορεις να δοκιμασεις και τον driver της microsoft (δλδ μην εγκαταστήσεις τπτ) και να δεις αν θα εχεις υποστηριξη αν και πολυ πιθανον παλι να μην εχεις Αν δεν εχεις ορεξη για πειραματισμους, καθως αφαιροντας το driver απο το device manager μπορει να μην μπορεις να μπεις στα windows μετα, η πιο απλη λυση ειναι να παρεις εναν αδειο δισκο και να κανεις μια καθαρη εγκατασταση των win 10 χωρις να βαλεις τπτ αλλο και να ελεγξεις αν δουλευει το τριμ με το trimcheck ή το hd sentinel Περισσοτερες πιθανοτητες εχεις με την επιλογη ide στο bios καθως η nvidia δεν ειχε κανει license το ahci απο intel/amd ωστοσο το ncq περνουσε με ide στο bios, ωστοσο δεν χανεις τπτ να δοκιμασεις και με raid στο bios Πολύ πιθανον να μην εχεις trim με κανεναν τροπο γι'αυτο σου λεω να μην πειραξεις την υπαρχουσα εγκατασταση και να δοκιμασεις σε κάποιον νεον δισκο. Ετσι και αλλιως οι ssd εχουν garbage collector activities οποτε δεν χανεις και πολλα. Εισαι και σε σατα2 , οποτε ουσιαστικα λιγο τα 4k random read χανουν. Φροντισε να χεις 25% του δισκου ελευθερου για μικροτερες απωλειες Μπερδεμα ειναι φιλε μου αλλα σε ευχαριστω για την απάντηση. Τελικα βρηκα μία Gigabyte GA-990XA-UD3 μεταχειρισμένη και τέλος. 1
giorgos1966 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Oλα μια χαρά τώρα που άλλαξα την μητρική. 100% σε υγεία και απόδοση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα