MasterX Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 εχω το TP-LINK AV200+ TL-PA251 v1.1 Powerline Adapter With AC Pass Through kit το οποιο γραφει πανω 200Mbps. ειναι χρονια εγκατεστημενο για να παιρνω Ιντερνετ στο PC απο το ρουτερ που ειναι στο διπλανο διαμερισμα αλλα διπλανο δωματιο ουσιαστικα με αποσταση των δυο μπριζων που ειναι συνδεμενα στα 2 μετρα. Ειχα γραμμη 24αρα και περασα σε 100αρα. Η μαξιμουμ ταχυτητα που μου δινει στο ethernet ειναι περιπου 3Mb κατεβασμα.. Συνδεοντας το λαπτοπ κατευθειαν πανω στο ρουτερ πιανω σχεδον 11Mb. Κατεβασα ενα utility της TP-LINK για το συγκεκριμενο για να δω απο εκει τι δυνατοτητα εχει το συγκεκριμενο powerline αλλα μου λεει οτι δεν υποστηριζει τα Windows 10.. δοκιμασα και στα 8.1 αλλα τα ιδια. Αραγε το συγκεκριμενο powerline εχει οριο περιπου εκει; Σκεφτομουν να το αναβαθμισω με ενα πιο καινουργιο που να πιανει φουλ ταχυτητα και να εχει και wifi πανω οπως αυτα: TP-Link Powerline TL-WPA4226KIT AV600 WiFi Range Extender https://www.skroutz.gr/s/15416104/TP-LINK-TL-WPA4226KIT-v4.html TP-Link TL-PA8033P Kit AV1300 3-Port Gigabit Passthrough Starter Kit Powerline TP-Link TL-PA8030P Kit AV1200 Powerline παιζει ρολο να ειναι Gigabit?
koskappas Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Καλησπερα, τα powerline επηρεαζονται πολυ απο την ποιοτητα των καλωδιων με τα οποια συνδεονται. Αν ειναι παλια καλωδια υπαρχουν απωλειες. Ειχα και εγω ενα παρομοιο ζευγαρι παλια και ενω η συνδεση μεταξη τους ηταν 100Μbps, η ταχυτητα μεταφορας αρχειων μεταξυ των υπολογιστων ηταν μολις 1Μb.Μολις μετεφερα το 1 σε καινουρια γραμμη που ειχα περασει για το κλιματιστικο, πηγε στα 6Mb η μεταφορα 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Τα powerline εχουν τους περιορισμούς τους και αυτά στο θέμα ταχύτητας.. όπως πολύ σωστά ανέφεραν και οι συνφορουμίτες παίζει πολύ ρόλο η ποιότητα των καλωδίων. Η ιδανική λύση πάντως είναι να συνδέεσαι με κάποιο καλό καλώδιο Cat 6 FTP. Αν έχεις αυτή την δυνατότητα, τότε θα είσαι μια χαρά.
MasterX Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Το powerline που ειχα μου εδινε 2.5ΜΒ download στο PC. Εκανα μια δοκιμη βαζοντας στο στο ιδιο δωματιο (και συνδεοντας το ενα με μακρυ καλωδιο ethernet που εφτανε στο ρουτερ) και πηγε στα 6.5ΜΒ.. αρα μαλλον θα περναει απο το πινακα (διαφορετικα διαμερισματα) οποτε εγκαταλειπω την ιδεα να παρω κανενα νεωτερο βελτιωμενο καθως παλι δεν θα πιασει πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες.. Το καλώδιο Cat 6 FTP δεν ειναι εφικτο γιατι θα πρεπει να γινουν τρυπες στους τοιχους. Με ενα USB wifi stick aqprox! (εχει εξωτερικη κεραιουλα πανω του) πιανω γυρω στα 5.5ΜΒ εχοντας το στα 3 μετρα μακρια απο το ρουτερ μου (TP-LINK TD-W9970) και τα χωριζει ενας τοιχος. Τελος δοκιμασα και ενα TP-Link TL-WA750RE v1.2 150Mbps Universal WiFi Range Extender που εχω..και αυτο σε πριζα περιπου 3 μετρα απο το ρουτερ μου (τα χωριζει ενας τοιχος).. πιανω περιπου 5.5ΜΒ εχοντας το PC συνδεμενο πανω στη θυρα ethernet του Range Extender. Και ετσι εχω ταυτοχρονα και ενα Repeater που μου βελτιωνει το wifi μεσα στο διαμερισμα μου. Οποτε θα προτιμησω αυτη τη λυση.. θελω να παρω ενα καλυτερο Range Extender ωστε να εχει τη καλυτερη δυνατη ασυρματη συνδεση με το ρουτερ, για να πιασω οσο περισσοτερο απο τα 11ΜΒ/s που δινει max η 100αρα γραμμη μου, και απο το RE θα εχω συνδεμενο με ethernet το PC. Αμα ειναι και Dual Band (2.4 & 5GHz) καλυτερα δε θα ειναι; εχετε να προτεινετε καποια; μαλλον και εδω TP-LINK βλεπω πρωτα σε προτιμησεις. https://www.skroutz.gr/c/2593/wifi-repeater.html?from=catspan&o=range+extender https://www.e-shop.gr/ypologistes-wifi-eksoplismos-tp-link-list?offset=10&table=PER&category=WIRELESS&filter-2131=1 Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2020 από MasterX
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα