Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mr.lucifer είπε τι θερμοκρασία δωματίου έχεις -10 τον χειμώνα ? θα μας τρελαίνεται τελείως .. Οσο για το προβλημα του παιδιου ..παρε artic mx-4 οπως λενε οι απο πανω και κανε μια δοκιμη.. Συμβουλή προς τον φίλο να επιλέξει καλύτερη πάστα από αυτή που έχει μπορεί να δοκιμάσει την Artic Mx 4 αν και προσωπικά εγώ θα επέλεγα κάποια από τις παρακάτω (τις έχω δοκιμάσει όλες Artic Silver 5 Noctua Thermal Grizzly επίσης θα πρέπει να κοιτάξει το θέμα των ανεμιστήρων είσοδο αέρα/έξοδο αέρα τώρα ήρθε η ώρα να απαντήσω στην "εξυπνάδα" άλλου φίλου μας καταρχήν μένω στην Αθήνα - Κέντρο - Παγκράτι σε διαμέρισμα 5ου ορόφου (ρετιρέ) με θερμομόνωση και κουφώματα αλουμινίου έτσι έχουμε σταθερή Θερμοκρασία Χειμώνα/Καλοκαίρι 22-24. πάμε στην ουσία τώρα όπως βλέπεις έχω το μηχάνημα της υπογραφής μου ο επεξεργαστής είναι ο AMD RYZEN 7 2700X με τον stock cpu air cooler (WRAITH PRISM) εννοείται ότι πάστα δεν έβαλα αυτή που είχε αλλά την καλύτερη που υπάρχει το κουτί Cougar Panzer το οποίο έχει 8 NOCTUA 120mm Fans (4 είσοδο αέρα - 4 έξοδο αέρα) και η κάρτα γραφικών είναι η ZOTAC RTX 2070 Amp Extreme (3 Fans) αυτό το μηχάνημα φτιάχτηκε για Gaming και Streaming (σε συνδυασμό με τα άλλα που υπάρχουν ήδη και με αυτά που θα έρθουν) το χειμώνα όταν παίζω παιχνίδια η μέγιστη θερμοκρασία είναι 30 βαθμούς το καλοκαίρι όταν παίζω παιχνίδια η μέγιστη θερμοκρασία είναι 50 βαθμούς το μυστικό είναι πως διαχειρίζεσαι την δύναμη των ανεμιστήρων σου και το πότε πρέπει να δουλεύουν το 100% τα παιχνίδια που παίζω και το έχω τσεκάρει ήδη τα έχω αναφέρει (είναι τα μόνα που ζορίζεται λίγο ο AMD Ryzen 2700X γιατί π.χ PUBG παίζω χαλαρά όπως και το χαζό παιχνίδι το FORTNITE άλλο ένα βαρύ παιχνίδι είναι το World War 3 αλλά αυτό ακόμα σε φάσης δοκιμής είναι όπως και το Escape From Tarkov άρα είναι εκτός σύγκρισης ακόμα χαλαρά παίζει το GTA V ειλικρινά δεν έχω βρει κάποιο βαρύ παιχνίδι...και όχι τίποτα άλλο βλέπω τον AMD FX 8350 που έχω στην άκρη και κάθεται και στεναχωριέμαι πάντως σίγουρα την συμβουλή ανθρώπων εδώ μέσα που όντως ξέρουν πράγματα θα την ζητήσω όταν στήσω τα επόμενα μου μηχανήματα AMD Ryzen 9 3950X και AMD Threadripper για τα οποία θα πάω σε λύσεις Water Cooling. Σας ευχαριστώ Επεξ/σία 30 Μαΐου 2020 από ikorolis
XristosSp Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, ikorolis είπε Συμβουλή προς τον φίλο να επιλέξει καλύτερη πάστα από αυτή που έχει και από αυτή που του προτείνατε (δεν θα χάσει) τώρα ήρθε η ώρα να απαντήσω στην "εξυπνάδα" άλλου φίλου μας καταρχήν μένω στην Αθήνα - Κέντρο - Παγκράτι σε διαμέρισμα 5ου ορόφου (ρετιρέ) με θερμομόνωση και κουφώματα αλουμινίου έτσι έχουμε σταθερή Θερμοκρασία Χειμώνα/Καλοκαίρι 22-24. όπως βλέπεις έχω το μηχάνημα της υπογραφής μου ο επεξεργαστής είναι ο AMD RYZEN 7 2700X με τον stock cpu air cooler (WRAITH PRISM) εννοείται ότι πάστα δεν έβαλα αυτή που είχε αλλά την καλύτερη που υπάρχει το κουτί Cougar Panzer το οποίο έχει 8 NOCTUA 120mm Fans (4 είσοδο αέρα - 4 έξοδο αέρα) και η κάρτα γραφικών είναι η ZOTAC RTX 2070 Amp Extreme (3 Fans) το χειμώνα όταν παίζω παιχνίδια η μέγιστη θερμοκρασία είναι 30 βαθμούς το καλοκαίρι όταν παίζω παιχνίδια η μέγιστη θερμοκρασία είναι 50 βαθμούς το μυστικό είναι πως διαχειρίζεσαι την δύναμη των ανεμιστήρων σου και το πότε πρέπει να δουλεύουν το 100% τα παιχνίδια που παίζω και το έχω τσεκάρει ήδη τα έχω αναφέρει (είναι τα μόνα που ζορίζεται λίγο ο AMD Ryzen 2700X γιατί π.χ PUBG παίζω χαλαρά όπως και το χαζό παιχνίδι το FORTNITE άλλο ένα βαρύ παιχνίδι είναι το World War 3 αλλά αυτό ακόμα σε φάσης δοκιμής είναι όπως και το Escape From Tarkov άρα είναι εκτός σύγκρισης ακόμα χαλαρά παίζει το GTA V ειλικρινά δεν έχω βρει κάποιο βαρύ παιχνίδι...και όχι τίποτα άλλο βλέπω τον AMD FX 8350 που έχω στην άκρη και κάθεται και στεναχωριέμαι πάντως σίγουρα την συμβουλή ανθρώπων εδώ μέσα που όντως ξέρουν πράγματα θα την ζητήσω όταν στήσω τα επόμενα μου μηχανήματα AMD Ryzen 9 3950X και AMD Threadripper για τα οποία θα πάω σε λύσεις Water Cooling. Σας ευχαριστώ Λες την καλύτερη πάστα αλλά δεν λες ποια. Δεν πειράζει θα απαντήσω εγώ. https://www.skroutz.gr/s/9307044/Thermal-Grizzly-TG-K-001-RS-1gr.html Αυτή είναι,δοκιμασμένα σε σύγκριση με όλες τις τοπ. Και εννοώ η καλύτερη για overclocking. Η mx-4 όμως είναι από τις τοπ και πιο φτηνή και πιο εύκολο να την βρεις. Ίσως να είναι και η 2η καλύτερη εταιρία για πάστα.Και εκτός από αυτό για cpu που δεν είναι καν overclocked, δεν θα δει διαφορά.Τώρα εσύ για ποια λες , δεν ξέρω. Επίσης χωρίς να θέλω για κανένα λόγο να σε προσβάλλω, μόνο και μόνο από τις περιγραφές που κάνεις και αυτά που λες, φαίνεται ότι δεν έχεις και πολύ εμπειρία πάνω σε αυτά. Και αν και χαίρομαι που καλοπερνάς καλοκαιριάτικα με 24 βαθμούς, να πιάνεις 30c σε full load δεν γίνεται ούτε με custom loop με το μεγαλύτερο ψυγείο που βγαίνει στη αγορά σε ανοιχτό testbench. Γι'αυτό πετάχτηκαν και αθώες εξυπνάδες για πλάκα. Κοίτα τι κάνει σε ανοιχτό testbench για να πιάσει 25c. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2020 από XristosSp 3
sarpan Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, XristosSp είπε Επίσης χωρίς να θέλω για κανένα λόγο να σε προσβάλλω, μόνο και μόνο από τις περιγραφές που κάνεις και αυτά που λες, φαίνεται ότι δεν έχεις και πολύ εμπειρία πάνω σε αυτά. Και αν και χαίρομαι που καλοπερνάς καλοκαιριάτικα με 24 βαθμούς, να πιάνεις 30c σε full load δεν γίνεται ούτε με custom loop με το μεγαλύτερο ψυγείο που βγαίνει στη αγορά σε ανοιχτό testbench. Γι'αυτό πετάχτηκαν και αθώες εξυπνάδες για πλάκα. Off topic τελειως αλλα δεν μπορω να μην σχολιασω. 30 βαθμους full load δεν εχω δει ουτε με 9 fans και υδροψυξη και corsair 280 AIO με aircondition στους 21 βαθμους. Δεν ξερω που τα βρισκουν αυτα. Ααα. Και με στοκ cooler Επεξ/σία 30 Μαΐου 2020 από sarpan 4
mr.lucifer Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Χωρις και εγω να θελω να προσβαλλω και συγνωμη για το χιουμοριστικο σχολιο μου αλλα το να εισαι 30c full load να ξες οτι δεν γινεται Αλλαξε προγραμμα με το οποιο βλεπεις θερμοκρασιες αρχικα γιατι κατι δεν παει καλα .. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, XristosSp είπε Λες την καλύτερη πάστα αλλά δεν λες ποια. Δεν πειράζει θα απαντήσω εγώ. https://www.skroutz.gr/s/9307044/Thermal-Grizzly-TG-K-001-RS-1gr.html Αυτή είναι,δοκιμασμένα σε σύγκριση με όλες τις τοπ. Και εννοώ η καλύτερη για overclocking. Η mx-4 όμως είναι από τις τοπ και πιο φτηνή και πιο εύκολο να την βρεις. Ίσως να είναι και η 2η καλύτερη εταιρία για πάστα.Και εκτός από αυτό για cpu που δεν είναι καν overclocked, δεν θα δει διαφορά.Τώρα εσύ για ποια λες , δεν ξέρω. Επίσης χωρίς να θέλω για κανένα λόγο να σε προσβάλλω, μόνο και μόνο από τις περιγραφές που κάνεις και αυτά που λες, φαίνεται ότι δεν έχεις και πολύ εμπειρία πάνω σε αυτά. Και αν και χαίρομαι που καλοπερνάς καλοκαιριάτικα με 24 βαθμούς, να πιάνεις 30c σε full load δεν γίνεται ούτε με custom loop με το μεγαλύτερο ψυγείο που βγαίνει στη αγορά σε ανοιχτό testbench. Γι'αυτό πετάχτηκαν και αθώες εξυπνάδες για πλάκα. το μηχάνημα της υπογραφής μου αγαπητέ φίλε μου το έφτιαξα εγώ ο "δεινόσαυρος ή τυραννόσαυρος της τεχνολογίας" καθώς είμαι 48 χρονών (1972) παρέα με έναν συνάδελφο μου επίσης την ίδια ηλικία πρώην πληροφορικάριοι προσωπικά είχα να στήσω μηχάνημα πάνω από 10 χρόνια τώρα καθώς βολευόμουν με refurbished σταθερούς/φορητούς από την εταιρεία που εργάζομαι ότι αφορά τις θερμοκρασίες στο σπίτι μου χειμώνα/καλοκαίρι θα μου επιτρέψεις να τις γνωρίζω καλύτερα μιας για αυτό το σκοπό μπήκε θερμομόνωση/κουφώματα αλουμινίου και κλιματισμός όπως και τις θερμοκρασίες στον υπολογιστή μου αυτές τις θερμοκρασίες δεν τις έχει ούτε ο συνάδελφος που με βοήθησε να στήσουμε το μηχάνημα οποίος έχει Intel i9 9900k με water cooling αυτά όλα γίνονται από την σωστή κατανομή των ανεμιστήρων (NOCTUA) στο κουτί (COUGAR PANZER) και από την πάστα ARTIC SILVER 5 (αυτή χρησιμοποίησα τότε) διαφωνώ με την ARTIC 4 MX (δεν την θεωρώ τόσο καλή) όλα τα ελέγχει το BIOS της μητρικής GIGABYTE. όταν με το καλό αλλάξω τον Stock AMD CPU COOLER σε NOCTUA AMD COOLER (3 Fans) θα βάλω αυτήν που είπες THERMAL GRIZZLY η οποία είναι από τις καλύτερες πάστες ή μπορεί να δοκιμάσω της NOCTUA 6 λεπτά πριν, mr.lucifer είπε Χωρις και εγω να θελω να προσβαλλω και συγνωμη για το χιουμοριστικο σχολιο μου αλλα το να εισαι 30c full load να ξες οτι δεν γινεται Αλλαξε προγραμμα με το οποιο βλεπεις θερμοκρασιες αρχικα γιατι κατι δεν παει καλα .. και όμως γίνεται φίλε μου καθώς μιλάμε για το μηχάνημα μου το όποιο όπως είπα δημιουργήθηκε για να παίζω παιχνίδια και να κάνω streaming όταν παίζω όπως είπα οι θερμοκρασίες αυτές έχουν επιβεβαιωθεί και από το άτομο με το όποιο το στήσαμε καθώς εκείνος έχει INTEL I9 9900K με Water Cooling και δεν έχει τέτοιες θερμοκρασίες... για να σου λυθούν οι απορίες τα προγράμματα είναι τα παρακάτω AMD Ryzen Master HWInfo και φυσικά το πρόγραμμα της GIGABYTE μητρικής (το οποίο είναι περιττό λογισμικό) καθώς όλα ρυθμίζονται από το BIOS ανεμιστήρες/ταχύτητα/θερμοκρασίες και φυσικά το RGB. η πάστα όπως είπα είναι η ARTIC SILVER 5 Stock AMD Ryzen 7 Cooler και ανεμιστήρες για το κουτί Noctua NF-A12x25 PWM 120mm (4 είσοδο και 4 έξοδο) ψάξτε λίγο πληροφορίες για αυτούς θα εκπλαγείτε εσείς που τα ξέρετε αυτά τα πράγματα εγώ πάντως δεν αλλάζω μάρκα σε ανεμιστήρες τα χρήματα τους τα αξίζουν (30 ευρώ το κομμάτι)
dreaming123 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, ikorolis είπε όλα τα ελέγχει το BIOS της μητρικής GIGABYTE. Ορίστε....Ορίστε.... Το είπε ο κύριος και συμφωνώ. Εμένα το μέγιστο που έχει δείξει χειμώνα καλοκαίρι είναι 29 βαθμούς με συνδιασμό οδοντόκρεμας στη cpu. Αν και πρέπει να την αλλάζω κάθε βράδυ αξίζει η ταλαιπωρία.
XristosSp Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, ikorolis είπε το μηχάνημα της υπογραφής μου αγαπητέ φίλε μου το έφτιαξα εγώ ο "δεινόσαυρος ή τυραννόσαυρος της τεχνολογίας" καθώς είμαι 48 χρονών (1972) παρέα με έναν συνάδελφο μου επίσης την ίδια ηλικία πρώην πληροφορικάριοι προσωπικά είχα να στήσω μηχάνημα πάνω από 10 χρόνια τώρα καθώς βολευόμουν με refurbished σταθερούς/φορητούς από την εταιρεία που εργάζομαι ότι αφορά τις θερμοκρασίες στο σπίτι μου χειμώνα/καλοκαίρι θα μου επιτρέψεις να τις γνωρίζω καλύτερα μιας για αυτό το σκοπό μπήκε θερμομόνωση/κουφώματα αλουμινίου και κλιματισμός όπως και τις θερμοκρασίες στον υπολογιστή μου αυτές τις θερμοκρασίες δεν τις έχει ούτε ο συνάδελφος που με βοήθησε να στήσουμε το μηχάνημα οποίος έχει Intel i9 9900k με water cooling αυτά όλα γίνονται από την σωστή κατανομή των ανεμιστήρων (NOCTUA) στο κουτί (COUGAR PANZER) και από την πάστα ARTIC SILVER 5 (αυτή χρησιμοποίησα τότε) διαφωνώ με την ARTIC 4 MX (δεν την θεωρώ τόσο καλή) όλα τα ελέγχει το BIOS της μητρικής GIGABYTE. όταν με το καλό αλλάξω τον Stock AMD CPU COOLER σε NOCTUA AMD COOLER (3 Fans) θα βάλω αυτήν που είπες THERMAL GRIZZLY η οποία είναι από τις καλύτερες πάστες ή μπορεί να δοκιμάσω της NOCTUA Φίλε μου τυραννόσαυρε, τις θερμοκρασίες του σπιτιού σου δεν τις διαμφισβήτησα ποτέ, φυσικά και εσύ τις γνωρίζεις καλύτερα και μια χαρά γίνεται να έχεις 24 βαθμούς το καλοκαίρι. 30c σε full load cpu δεν γίνεται. Δες το βιντεάκι που postαρα να καταλάβεις. Αν εσένα με stock cooler και αυτά που λες ότι έχεις σου πιάνει 30c full load τότε είναι θαύμα, έχεις τον επεξεργαστή πιο δουλεύει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες απ΄όλους τους άλλους στον κόσμο. Στείλτον στην AMD και θα σου δώσουν 10.000 και θα τον βάλουν και στο βιβλίο γκίνες. 3
sarpan Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Και με την Lisa Su να το εστηνες, 30 βαθμους αποκλειεται να πετυχαινατε
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, XristosSp είπε Φίλε μου τυραννόσαυρε, τις θερμοκρασίες του σπιτιού σου δεν τις διαμφισβήτησα ποτέ, φυσικά και εσύ τις γνωρίζεις καλύτερα και μια χαρά γίνεται να έχεις 24 βαθμούς το καλοκαίρι. 30c σε full load cpu δεν γίνεται. Δες το βιντεάκι που postαρα να καταλάβεις. Αν εσένα με stock cooler και αυτά που λες ότι έχεις σου πιάνει 30c full load τότε είναι θαύμα, έχεις τον επεξεργαστή πιο δουλεύει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες απ΄όλους τους άλλους στον κόσμο. Στείλτον στην AMD και θα σου δώσουν 10.000 και θα τον βάλουν και στο βιβλίο γκίνες. δεν έκανα κάτι το περίεργο φίλε μου για να διεκδικήσω το όποιο βραβείο λες (αν και το λες ειρωνικά θα το προσπεράσω) άλλωστε δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης κουβέντα κάνουμε/απόψεις ανταλλάζουμε. τα βασικά πράγματα που έκανα ήταν να διαλέξω τους καλύτερους ανεμιστήρες για το κουτί που σκόπευα να αγοράσω και αυτοί ήταν της Noctua NF-A12x25 PWM 120mm (30+ ευρώ το ένα κομμάτι) και πήρα 120άρηδες καθώς έβαλα 8 κομμάτια αν διάλεγα 140άρηδες έπαιρνε λιγότερα κομμάτια. μιας και το κουτί που μου άρεσε ήταν το Cougar Panzer (υπήρχαν και άλλα υποψήφια θα τα χρησιμοποιήσω σε άλλα project) υποστηρίζει 8 ανεμιστήρες (4 είσοδο αέρα και 4 έξοδο αέρα) επίσης έχει πάρα πολύ καλό Airflow μετά έπρεπε να διαλέξω πάστα σαφώς δεν έβαλα αυτή που δίνει η AMD με τον AMD Ryzen 7 2700X έτσι έβαλα την ARTIC SILVER 5 δεν άλλαξα τον AMD CPU COOLER τώρα (θα αλλαχθεί στο μέλλον όπως είπα και θα δώσει την θέση του στον αντίστοιχο της NOCTUA (με τρεις ανεμιστήρες) το τελευταίο που έμενε ήταν να ρυθμίσω από το BIOS της μητρικής GIGABYTE (που δεν είναι η καλύτερη καθώς θεωρώ την ASUS καλύτερη) να παίζουν όλα την ώρα που πρέπει έτσι το αποτέλεσμα με δικαιώνει αυτό μου αρκεί το αποτέλεσμα αυτό το έχουν δει ο συνάδελφος που αναφέρω οποίος στήσαμε το μηχάνημα και όλο το IT τμήμα της εταιρείας που εργάζομαι καθώς τους αρέσουν τα PC SETUP/BUILD δεν έχω να πω κάτι άλλο εμένα δεν με απογοητεύει το αποτέλεσμα πάντως βέβαια τα επόμενα και τελευταία PC SETUP/BUILD που θα φτιάξω δηλαδή ο AMD Ryzen 9 3950X και ο AMD Threadripper μάλλον θα πάω σε λύσεις Water Cooling που τις προτείνει και η AMD αλλά και ο φίλος που στήσαμε το μηχάνημα μαζί. μακάρι να μπορούσα να σας καλέσω για καφέ να το δείτε με τα μάτια σας. εγώ το βλέπω και το ζω καθημερινά Υ.Σ τα συστήματα της NOCTUA έχουν δώσει άλλο αέρα και στον AMD FX 8350 που έχω και κάθεται (αυτό για την ιστορία) Επεξ/σία 30 Μαΐου 2020 από ikorolis
sarpan Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Καλα ανεβασε καμια φωτογραφια δε χρειαζεται να μας κερασεις καφε. Ολα τα υπολοιπα να χαμε να λεγαμε. Οχι τιποτα αλλο αλλα χαλασαμε και το θεμα του παιδιου που το ξεκινησε 5
XristosSp Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, ikorolis είπε δεν έκανα κάτι το περίεργο φίλε μου για να διεκδικήσω το όποιο βραβείο λες (αν και το λες ειρωνικά θα το προσπεράσω) άλλωστε δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης κουβέντα κάνουμε/απόψεις ανταλλάζουμε. τα βασικά πράγματα που έκανα ήταν να διαλέξω τους καλύτερους ανεμιστήρες για το κουτί που σκόπευα να αγοράσω και αυτοί ήταν της Noctua NF-A12x25 PWM 120mm (30+ ευρώ το ένα κομμάτι) και πήρα 120άρηδες καθώς έβαλα 8 κομμάτια μιας και το κουτί που μου άρεσε ήταν το Cougar Panzer (υπήρχαν και άλλα υποψήφια θα τα χρησιμοποιήσω σε άλλα project) υποστηρίζει 8 ανεμιστήρες (4 είσοδο αέρα και 4 έξοδο αέρα) επίσης έχει πάρα πολύ καλό Airflow μετά έπρεπε να διαλέξω πάστα σαφώς δεν έβαλα αυτή που δίνει η AMD με τον AMD Ryzen 7 2700X έτσι έβαλα την ARTIC SILVER 5 δεν άλλαξα τον AMD CPU COOLER τώρα (θα αλλαχθεί στο μέλλον όπως είπα και θα δώσει την θέση του στον αντίστοιχο της NOCTUA (με τρεις ανεμιστήρες) το τελευταίο που έμενε ήταν να ρυθμίσω από το BIOS της μητρικής GIGABYTE (που δεν είναι η καλύτερη καθώς θεωρώ την ASUS καλύτερη) να παίζουν όλα την ώρα που πρέπει έτσι το αποτέλεσμα με δικαιώνει αυτό μου αρκεί το αποτέλεσμα αυτό το έχουν δει ο συνάδελφος που αναφέρω οποίος στήσαμε το μηχάνημα και όλο το IT τμήμα της εταιρείας που εργάζομαι καθώς τους αρέσουν τα PC SETUP/BUILD δεν έχω να πω κάτι άλλο Ναι από την μία το είπα ειρωνικά γιατί δεν πιστεύω ότι έχεις αυτές τις θερμοκρασίες, από την άλλη αν 1 στο εκατομμύριο σου δουλεύει με τέτοιες θερμοκρασίες όντως ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι για βιβλίο γκίνες, όχι ο 2700 γενικά, ο συγκεκριμένος ο δικός σου. Ότι και να έχεις κάνει, ότι κομμάτια και να έχεις βάλει και να στο έχει στήσει ο καλύτερος τεχνικός στον κόσμο μια normal cpu δεν γίνεται να δουλέψει σε τέτοιες θερμοκρασίες εκτός και αν έχεις το pc μέσα σε ψυγείο ή αν φτιάξεις κανένα "τέρας" cooler σαν αυτό στο βίντεο. Μην αναφέρεις τα ίδια, ότι πάστα/κουτί/ανεμιστήρια και να είχες τα ίδια θα σου λέγαμε. Εγώ θα πω ότι μάλλον δεν θυμάσαι καλά και μπερδεύτικες λίγο και ήταν πιο πάνω από 30c, και θα σταματήσω να απαντάω γιατί του το ξεφτιλίσαμε το post του ανθρώπου. Ότι και να ναι, όπως είπες συζήτηση κάνουμε, δεν είπα κάτι κακοπροαίρετα και συγνώμη αν αισθάνθηκες ότι σε πρόσβαλλα. Καλό βράδυ! 3
Tenshi Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, ikorolis είπε Συμβουλή προς τον φίλο να επιλέξει καλύτερη πάστα από αυτή που έχει μπορεί να δοκιμάσει την Artic Mx 4 αν και προσωπικά εγώ θα επέλεγα κάποια από τις παρακάτω (τις έχω δοκιμάσει όλες Artic Silver 5 Noctua Thermal Grizzly επίσης θα πρέπει να κοιτάξει το θέμα των ανεμιστήρων είσοδο αέρα/έξοδο αέρα τώρα ήρθε η ώρα να απαντήσω στην "εξυπνάδα" άλλου φίλου μας καταρχήν μένω στην Αθήνα - Κέντρο - Παγκράτι σε διαμέρισμα 5ου ορόφου (ρετιρέ) με θερμομόνωση και κουφώματα αλουμινίου έτσι έχουμε σταθερή Θερμοκρασία Χειμώνα/Καλοκαίρι 22-24. πάμε στην ουσία τώρα όπως βλέπεις έχω το μηχάνημα της υπογραφής μου ο επεξεργαστής είναι ο AMD RYZEN 7 2700X με τον stock cpu air cooler (WRAITH PRISM) εννοείται ότι πάστα δεν έβαλα αυτή που είχε αλλά την καλύτερη που υπάρχει το κουτί Cougar Panzer το οποίο έχει 8 NOCTUA 120mm Fans (4 είσοδο αέρα - 4 έξοδο αέρα) και η κάρτα γραφικών είναι η ZOTAC RTX 2070 Amp Extreme (3 Fans) αυτό το μηχάνημα φτιάχτηκε για Gaming και Streaming (σε συνδυασμό με τα άλλα που υπάρχουν ήδη και με αυτά που θα έρθουν) το χειμώνα όταν παίζω παιχνίδια η μέγιστη θερμοκρασία είναι 30 βαθμούς το καλοκαίρι όταν παίζω παιχνίδια η μέγιστη θερμοκρασία είναι 50 βαθμούς το μυστικό είναι πως διαχειρίζεσαι την δύναμη των ανεμιστήρων σου και το πότε πρέπει να δουλεύουν το 100% τα παιχνίδια που παίζω και το έχω τσεκάρει ήδη τα έχω αναφέρει (είναι τα μόνα που ζορίζεται λίγο ο AMD Ryzen 2700X γιατί π.χ PUBG παίζω χαλαρά όπως και το χαζό παιχνίδι το FORTNITE άλλο ένα βαρύ παιχνίδι είναι το World War 3 αλλά αυτό ακόμα σε φάσης δοκιμής είναι όπως και το Escape From Tarkov άρα είναι εκτός σύγκρισης ακόμα χαλαρά παίζει το GTA V ειλικρινά δεν έχω βρει κάποιο βαρύ παιχνίδι...και όχι τίποτα άλλο βλέπω τον AMD FX 8350 που έχω στην άκρη και κάθεται και στεναχωριέμαι πάντως σίγουρα την συμβουλή ανθρώπων εδώ μέσα που όντως ξέρουν πράγματα θα την ζητήσω όταν στήσω τα επόμενα μου μηχανήματα AMD Ryzen 9 3950X και AMD Threadripper για τα οποία θα πάω σε λύσεις Water Cooling. Σας ευχαριστώ Εντάξει,ειλικρινά δέν θέλω να χαλάσω το θέμα,άλλα τα νούμερα είναι απλά αστεία. Αρχικά,όταν μιλάμε για ελεγχόμενη θερμοκρασία χώρου δέν νοείται καλοκαίρι και χειμώνας.Όταν έχουμε 22~24°C ambient,την ίδια μέγιστη θερμοκρασία θα έχουμε στο δωμάτιο τον Ιανουάριο,την ίδια τον Ιούλιο και την ίδια το Νοέμβριο.Πώς είναι δυνατόν τον χειμώνα να βλέπεις 30°C και το καλοκαίρι 50°C;Ο μόνος τρόπος γα να γίνει αυτό,είναι να αυξηθεί η θερμοκρασία περιβάλλοντος κατα αντιστοιχία,οπότε ποια είναι η θερμοκρασία δωματίου το καλοκαίρι; Επίσης η διαφορά (Δt) load/ambient των 6~8°C (22-24°C δωμάτιο / 30°C cpu) επιτυγχάνεται μόνο με μια εξαιρετικά μεγάλη custom υδρόψυξη.Για την ακρίβεια είναι Δt που συναντάται στο enthusiast κομμάτι των υδροψύξεων και απ ότι κατάλαβα,μιλάμε για ψύξη με αέρα. Υγ1. Είχα τον 2700X Υγ2. Έχω υδρόψυξη,3 ψυγεία και 14 ανεμιστήρες στο κουτί. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, Tenshi είπε Εντάξει,ειλικρινά δέν θέλω να χαλάσω το θέμα,άλλα τα νούμερα είναι απλά αστεία. Αρχικά,όταν μιλάμε για ελεγχόμενη θερμοκρασία χώρου δέν νοείται καλοκαίρι και χειμώνας.Όταν έχουμε 22~24°C ambient,την ίδια μέγιστη θερμοκρασία θα έχουμε στο δωμάτιο τον Ιανουάριο,την ίδια τον Ιούλιο και την ίδια το Νοέμβριο.Πώς είναι δυνατόν τον χειμώνα να βλέπεις 30°C και το καλοκαίρι 50°C;Ο μόνος τρόπος γα να γίνει αυτό,είναι να αυξηθεί η θερμοκρασία περιβάλλοντος κατα αντιστοιχία,οπότε ποια είναι η θερμοκρασία δωματίου το καλοκαίρι; Επίσης η διαφορά (Δt) load/ambient των 6~8°C (22-24°C δωμάτιο / 30°C cpu) επιτυγχάνεται μόνο με μια εξαιρετικά μεγάλη custom υδρόψυξη.Για την ακρίβεια είναι Δt που συναντάται στο enthusiast κομμάτι των υδροψύξεων και απ ότι κατάλαβα,μιλάμε για ψύξη με αέρα. Υγ1. Είχα τον 2700X Υγ2. Έχω υδρόψυξη,3 ψυγεία και 14 ανεμιστήρες στο κουτί. η θερμοκρασία του χώρου είναι η θερμοκρασία δωματίου δηλαδή από 22 έως 26 σε αυτές τις θερμοκρασίες δουλεύει και τα κλιματιστικά (A/C) αν ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο θα βρεις τις σωστές θερμοκρασίες δωματίου (χώρου) αλλάζει η θερμοκρασία χώρου πλέον για δύο λόγους ο πρώτος λόγος είναι ο "ιός" καθώς πρέπει να αερίζεται ο χώρος όταν χρησιμοποιείς κλιματιστικά (A/C) και ο δεύτερος και σπουδαιότερος λόγος είναι ότι είμαι χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου (ατμίζω) δηλαδή έτσι συνήθως έχω μόνιμα ανοικτό το παράθυρο (ανάκλιση) στον χώρο που είναι ο υπολογιστής η ψύξη του μηχανήματος όπως είπα στηρίζεται στα εξαρτήματα που αναφέρω σε προηγούμενα μηνύματα όταν στήσω τα άλλα μηχανήματα και βάλω υδρόψυξη (επειδή δεν είμαι ο ειδικός σε αυτά αλλά ο συνάδελφος που με βοήθησε και στήσαμε αυτό το μηχάνημα) τότε θα σου πω ποια μάρκα και μοντέλα θα βάλουμε στους AMD Ryzen 9 και Threadripper (αυτός ήδη χρησιμοποιεί υδρόψυξη στον Intel i9 9900k από όσα γνωρίζω παιδεύτηκε πολύ να βρει κουτί να την χωράει εγώ θα πάω σε έτοιμες/δοκιμασμένες λύσεις δεν μπορώ να παίξω με custom λύσεις για πράγματα που δεν ξέρω.
Tenshi Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, ikorolis είπε η θερμοκρασία του χώρου είναι η θερμοκρασία δωματίου δηλαδή από 22 έως 26 σε αυτές τις θερμοκρασίες δουλεύει και τα κλιματιστικά (A/C) αν ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο θα βρεις τις σωστές θερμοκρασίες δωματίου (χώρου) αλλάζει η θερμοκρασία χώρου πλέον για δύο λόγους ο πρώτος λόγος είναι ο "ιός" καθώς πρέπει να αερίζεται ο χώρος όταν χρησιμοποιείς κλιματιστικά (A/C) και ο δεύτερος και σπουδαιότερος λόγος είναι ότι είμαι χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου (ατμίζω) δηλαδή έτσι συνήθως έχω μόνιμα ανοικτό το παράθυρο (ανάκλιση) στον χώρο που είναι ο υπολογιστής η ψύξη του μηχανήματος όπως είπα στηρίζεται στα εξαρτήματα που αναφέρω σε προηγούμενα μηνύματα όταν στήσω τα άλλα μηχανήματα και βάλω υδρόψυξη (επειδή δεν είμαι ο ειδικός σε αυτά αλλά ο συνάδελφος που με βοήθησε και στήσαμε αυτό το μηχάνημα) τότε θα σου πω ποια μάρκα και μοντέλα θα βάλουμε στους AMD Ryzen 9 και Threadripper (αυτός ήδη χρησιμοποιεί υδρόψυξη στον Intel i9 9900k από όσα γνωρίζω παιδεύτηκε πολύ να βρει κουτί να την χωράει εγώ θα πάω σε έτοιμες/δοκιμασμένες λύσεις δεν μπορώ να παίξω με custom λύσεις για πράγματα που δεν ξέρω. Δέν έχω λόγο να ψάξω κάτι και ειλικρινά αδιαφορώ για τις κακές συνήθεις που μπορεί έχεις.Απλά κάνεις λάθος και αυτό είναι γεγονός.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, XristosSp είπε Ναι από την μία το είπα ειρωνικά γιατί δεν πιστεύω ότι έχεις αυτές τις θερμοκρασίες, από την άλλη αν 1 στο εκατομμύριο σου δουλεύει με τέτοιες θερμοκρασίες όντως ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι για βιβλίο γκίνες, όχι ο 2700 γενικά, ο συγκεκριμένος ο δικός σου. Ότι και να έχεις κάνει, ότι κομμάτια και να έχεις βάλει και να στο έχει στήσει ο καλύτερος τεχνικός στον κόσμο μια normal cpu δεν γίνεται να δουλέψει σε τέτοιες θερμοκρασίες εκτός και αν έχεις το pc μέσα σε ψυγείο ή αν φτιάξεις κανένα "τέρας" cooler σαν αυτό στο βίντεο. Μην αναφέρεις τα ίδια, ότι πάστα/κουτί/ανεμιστήρια και να είχες τα ίδια θα σου λέγαμε. Εγώ θα πω ότι μάλλον δεν θυμάσαι καλά και μπερδεύτικες λίγο και ήταν πιο πάνω από 30c, και θα σταματήσω να απαντάω γιατί του το ξεφτιλίσαμε το post του ανθρώπου. Ότι και να ναι, όπως είπες συζήτηση κάνουμε, δεν είπα κάτι κακοπροαίρετα και συγνώμη αν αισθάνθηκες ότι σε πρόσβαλλα. Καλό βράδυ! το μηχάνημα το έστησα εγώ (μετά από 10 χρόνια που είχα να ακουμπήσω κατσαβίδια και τα σχετικά) με την βοήθεια του συναδέλφου μου που ακολουθάει την τεχνολογία και ξέρει περισσότερα πράγματα από έμενα στα PC SETUP/BUILD καθώς μιλάμε για πράγματα που κοστίζουν αρκετά χρήματα (όλο το PC SETUP/BUILD) και δεν είμαστε για να κάψουμε ή να στραβώσουμε Pins κτλ... εννοείται ότι δεν σε παρεξηγώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις