Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , κάποιο πρόβλημα παρουσίασε ο καινούριος υπολογιστής "πάγωσε" και δεν bootarei με τίποτα στα windows. windows 10 εχει το σύστημα. Επειδή εχω κάποια αρχεία που δεν θέλω να τα χάσω με τίποτα, έβγαλα τον ssd και τον έβαλα στο άλλο μου pc (windows 10 και αυτό). Τον αναγνωρίζει κανονικά μπαίνω μέσα στον φάκελο χρήστες και δεν μου ανοίγει τον φάκελο που θέλω και δεν μπορώ ούτε αντιγραφή να τον κάνω. Μου βγάζει μήνυμα : Δεν έχετε δικαίωμα πρόσβασης σε αυτό το φάκελο. οπότε κανω δεξι κλικ παω ρυθμίσεις ασφάλεια και εκει δεν ξερω τι να διαλέξω να το κανω να δουλέψει. οποιαδήποτε ιδέα θα βοηθούσε πολύ πριν δώσω το 50ρι στο πλαισιο!🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φίλε μου.

Προφανώς στο profile σου στον "προβληματικό δίσκο" είχες password...

Ένα workaround που συνήθως πιάνει είναι να φτιάξεις ένα νέο τοπικό administrator με όνομα και κωδικό ίδια με αυτά που είχες στο άλλο μηχάνημα...

Κάνεις sign in με το νέο account και λογικά έχεις πρόσβαση στα κλειδωμένα αρχεία σου.

Άλλος τρόπος είναι να κάνεις boot από usb με κάποιο live os με GUI (hirens , linux κτλ).

Αυτά νομίζω θα σε βοηθήσουν... καλή επιτυχία!

Για να μην ψάχνεις στις μακρινές γωνίες του internet... Κατέβασε το Hiren's από εδώ:

https://www.hirensbootcd.org/

Ουσιαστικά θα σηκώσεις ένα λειτουργικό σαν windows χωρίς να κάνεις κάποια εγκατάσταση θα μεταφέρεις τα αρχεία σου και ούτε γάτα ούτε ζημιά ούτε σκουπίδια ούτε πλαστικά σε θάλασσες και ακτές από νέα account...

Με ευχαριστείς αργότερα!!!

Επεξ/σία από GKnewsted
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατεβάζεις το ζιπ. Τρέχεις αυτό που λέει add take ownership, συγχωνεύεις τις πληροφορίες και μετά με δεξί κλικ στον φάκελο του χρήστη  και επιλέγεις Take ownership.

https://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2017/03/Take-Ownership-Menu-Hacks.zip

Με ευχαριστείς... Τώρα.

😊

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για την βοήθεια σας , τα δοκίμασα όλα (εκτός απτο hiren που θα το κανω σε λίγο) χωρίς επιτυχία, εχω αρχίσει να πιστεύω ότι ίσως εχει πρόβλημα ο δίσκος (περίεργο αφού δεν εχει ούτε μια εβδομάδα χρήσης! αστοχία υλικού ίσως?) αν και αλλους φακέλους τους ανοίγει κανονικά! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Angelsnow είπε

τα δοκίμασα όλα χωρίς επιτυχία,

έτσι από περιέργεια  Δισκος > ιδιότητες > ασφάλεια > Για προχωρημένους > Δικαιώματα > αλλαγή δικαιωμάτων > Κλικαρισε  το Αντικατάσταση όλων των καταχρήσεων δικαιωμάτων κλπ  > εφαρμογή > οκ

Δημοσ.
Στις 28/5/2020 στις 5:31 ΜΜ, Angelsnow είπε

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για την βοήθεια σας , τα δοκίμασα όλα (εκτός απτο hiren που θα το κανω σε λίγο) χωρίς επιτυχία, εχω αρχίσει να πιστεύω ότι ίσως εχει πρόβλημα ο δίσκος (περίεργο αφού δεν εχει ούτε μια εβδομάδα χρήσης! αστοχία υλικού ίσως?) αν και αλλους φακέλους τους ανοίγει κανονικά! 

Αυτό, αλλά ""run as administrator"

https://www.majorgeeks.com/files/details/takeownershipex.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/5/2020 στις 5:31 ΜΜ, Angelsnow είπε

Αυτό με το ownership θα έπρεπε να δουλέψει. Το έχω κάνει πολλές φορές σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ο λογαριασμός που είχες στον δίσκο ήταν τοπικός λογαριασμός ή microsoft; Δηλαδή έμπαινες με απλό όνομα χρήστη ή το username ήταν κάτι σαν [email protected];

Εναλλακτικά δες αυτό που είπε ο GKnewsted. Κατέβασε δηλαδή ένα live linux iso (π.χ. lubuntu), μετέφερε το σε cd/dvd (σαν εγγραφή αρχείου εικόνας/burn image και όχι σαν δεδομένα) ή usb και μπούταρε από αυτό. Άνοιξε μετά τον file manager και δες αν από εκεί μπορείς να δεις τα περιεχόμενα.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Κατι θέμα είχε ο δίσκος τελικά οπότε δεν πρόλαβα να τα δοκιμάσω όλα... από κάποια στιγμή και μετα δεν τον 'έβλεπα' το πήγα πλαίσιο για αλλαγή. Σας ευχαριστώ ολους για το χρόνο σας!  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...