Προς το περιεχόμενο

Δορυφορική τηλεόραση στο PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παιδιά' date='

δεν ξέρω πόσους ενδιαφέρει το θέμα του AC3 ήχου απο το PC με την SS2 και το ProgDVB...

Η αλήθεια είναι οτι είχα καλοσυνηθίσει με τον παλιό επιτραπέζιο ψηφιακό δέκτη μου, τον οποίο είχα συνδέσει ψηφιακά με έναν A/V Receiver και είχα κανονικότατα 5.1 Dolby Digital super ήχο (...σε όσα κανάλια το υποστήριζαν, φυσικά)

Με την SS2 έχω ξοδέψει πάρα πολλές ώρες ρυθμίσεων, googling κλπ αλλα ακόμη δέν έχω καταφέρει να "βγάλω" ψηφιακό σήμα AC3 από την κάρτα ήχου, από το optical/coaxial out, για χρήση εξωτερικού AV receiver ...

Ίσως είναι αρκετά περίπλοκο το θέμα τελικά (ρυθμίσεις κάρτας ήχου, filter registering, ρυθμίσεις ProgDVB), αλλά κάθε βοήθεια είναι δεκτή. Έχω AMD 2600+, WinXP_SP2 και Audigy 2 Platinum

Τι έκανα εως τώρα :

Εγκατέστησα το Valex AC3 Filter, και του έκανα (υποθέτω) τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Στην κάρτα ήχου επέλεξα sampling rate 48kHz (για Dolby Digital).

Στο ProgDVB επέλεξα κανάλι με AC3 stream (ORF 1), μετα επέλεξα tv with AC3 = elecard + valex AC3, restart, και κατάφερε να παίξει (!) αλλά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα..

Μετά, κόλλησε και η εικόνα. Αυτά !

Καμμιά ιδέα ?

Thanks[/quote']

Δοκίμασε να βάλεις για audio codec αυτόν της cyberlink ή της intervideo και επέλεξε στο output spdif. Ελπίζω να δουλέψει :D

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατ΄αρχάς, Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Χρονιά !!

Φίλε TeoNOKIA ευχαριστώ για την απάντηση. Η μέθοδος που ανέφερα - τελικά - δούλεψε τέλεια. Απλά, κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν με τη σειρά..

1- Στη κάρτα ήχου επιλέγεις SPDIF out στα 48 kHz (σημαντικό)

2- Τρέχεις το Valex AC3Filter και στη τελευταία καρτέλα του μενού, επιλέγεις σε όλα, SPDIF passthrough. Επίσης επιλέγεις 'Prefer AC3Filter'. Το κλείνεις..

3-Ανοίγεις το ProgDVB και επιλέγεις tv with AC3 = elecard + valex AC3, κλείνεις και ξανανοίγεις το ProgDVB και .....voila !

Εδώ http://www.kingofsat.net/en/dd51.php ένα link για τα όλα τα κανάλια με Transmissions in Dolby Digital 5.1

Δημοσ.

Όσοι θέλουν να βλέπουν OSD, δηλαδή να βλέπουν το όνομα του καναλιού, το σήμα και το EPG στην οθόνη τους ακόμα και όταν είναι σε Fullscreen mode πρέπει να κάνουν τα εξής:

1. Πηγαίνουμε στο μενού settings του ProgDVB και επιλέγουμε Audio and Video. Στην καρτέλα DirectShow στο TV Channels θα υπάρχει ο codec Elecard (εγώ προτιμώ τον Cyberlink) και κάτω δεξιά θα είναι επιλεγμένο το Video Renderer. Αλλάξτε το σε By Graph File.

2. Για να εμφανιστεί το OSD, επιλέγουμε OSD settings από το μενού Setings. Τσεκάρουμε το OSD in Softmode και επιλέγουμε από το OSD Windows όσα θέλουμε να εμφανίζονται στην οθόνη μας. Πατάμε ΟΚ και είμαστε έτοιμοι!

Δημοσ.

new progdvb 4.46....

ProgDVB 4.46 (full install)

ProgDVB 4.46 version for intel CPU(update)

/ExtDemux - Use external demultiplexor (from graph)

/DisableMpeg2Decoder - for small CPU use

Changes in skystar1 module

Some internal changes.

den deinw direct link giati .... P.S. Please not use direct link in forums/web pages. I have problem with update files :-(

Δημοσ.

Paidia mia voithia, programatizo oti remote goustaro apsoga sto winlirc alla to progdvb sto settings-controls den mou doulevoun, den thelei na mathei. to winlirc einai on sthn grami ergaleion kai anavei prasino otan pato pliktro.mporei kapoios na me voithisei? palevo arketes meres ti fteiiiiiiiiii??????????

Δημοσ.

Λίγα post πιο πάνω ίσως και αρκετές σελίοδες έχω δώσει ένα μαγαζί που μας κάνει έκπτωση με την χρήση του ονόματος μου..( Γιαννακάκης)

Δημοσ.

blackbox.jpg

ΑΥΤΟ υποτίθεται πως συνεργάζεται με την TECHNISAT DVB-S για να μας βγάλει έξοδο scart απο την κάρτα μας, κάνει όμως για την SS2?

Enjoy the best Video- and Audioquality on the market: BLACKBOX is your choice!In combination with any Technotrend PREMIUM card (DVB-S, C -nd T) you will have best audioquality (Digital Audio/Dolby Digital 5.1*) and best videoquality via Scart-RGB and S-VHS.

Comes with 1.5m RGB-Scartcable

Δημοσ.

Καλή Χρονιά σε όλους!!

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, έχω το altdvb και όταν βάζω το intervideo windvd 6 platinum για να μπορώ να βλέπω εικόνα κανονικά, ο ήχος παραμορφώνεται εντελώς! Ακόμα και στο winamp και όπου γενικά υπάρχει ήχος! Δεν είναι λίγο περίεργο?? Όταν βγάζω το intervideo ο ήχος επανέρχεται στα ίσα του αλλά δεν μπορώ να δω εικόνα στο altdvb... :(. Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω τους codecs που έχει μέσα το intervideo μόνο για την εικόνα ή τέλος πάντων κάποιους codecs για να μην παραμορφώνεται ο ήχος σε όλο το pc?

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...