rasel Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Όλα όσα θέλεις γίνονται, για εκπαιδευτικούς σκοπούς βέβαια. Δες εδώ και εδώ
Panathinaikara Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου: αφού είδα κι απόειδα έχοντας ενα Fortec Star FTA (καλός για τα πρώτα 2 χρόνια από την κυκλοφορία του, τον τελευταίο χρόνο τα firmware updates είναι gtp!) σκέφτομαι να αντικαταστήσω τον προαναφερθέντα δέκτη με κάρτα που θα συνδέεται με υπολογιστή και θα περνάω τα καινούρια keys, software και δε συμμαζεύεται για να σπάω τα κλειδωμένα. Όμως στο σαλόνι δεν υπάρχει χώρος για υπολογιστή. Επομένως σκέφτομαι αν υπάρχει κάποια εξωτερική κάρτα την οποία θα συνδέω με το laptop όταν θέλω να παρακολουθήσω κάποιο πρόγραμμα ή ακόμη καλύτερα να έχει δυνατότητα wireless επικοινωνίας με τον υπολογιστή για να μη κουβαλάω το laptop συνεχώς.Σημειωτέον ότι το καλωδιο της δορυφορικής κεραίας δεν μπορεί να αλλάξει θέση από το σαλόνι καθώς θα χρειαστεί ξύλωμα εντοιχισμένων επίπλων. Επίσης ο δορυφόρος έχει 2 lnbs για Astra/Hotbird. Επίσης θα ήθελα να έχει συνεχή υποστήριξη για τα επόμενα 4-5 χρόνια ώστε να μην κλαίω τα λεφτά όπως τώρα με το δέκτη. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια προϊοντα μιας και είμαι κάπως άσχετος και δεν ξέρω που να ψάξω; Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο με βάση το παραπάνω σκεπτικό;
dreaming123 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2007 Παιδιά ψάχνω ένα πρόγραμμα που σου έλεγε πόσο σήμα 'έχεις... Κάπου είχε ειπωθεί και το είχα κατεβάσει απο εδώ αλλά δν το θυμάμαι. Και δν ξέρω πώς να δω τι σήμα έχω γιατί έχω να χρησιμοποιήσω την skystar2 πάνω απο 1χρόνο.
dreaming123 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2007 passenger57 Σε ευχαριστώ πολύ!!! Υπάρχει κάποιο παλικάρι να με κατατοπίσει λίγο με pm κάποιο σιτε με οδηγίες κτλ γιατι το είχα αφήσει σε copy-paste το softcam αλλά δν ισχύει πλέον. Ευχαριστώ
steliosdj Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Ποιος απο εσας εχει καταφερει να δουλεψει diseqc 1.0 με τη skystar HD ?? Εχω δοκιμασει 2 καρτες (skystar HD) , 3 μητρικες , 4 driver , 3 λειτουργικα , 2 diseqc switches και δε μπορω να παρω σημα απο το 2ο LNB με τιποτα. Η skystar1 και skystar2 που εχω εδω και 7 χρονια λειτουργουν αψογα. Φυσικα ουτε το προγραμμα που ερχεται μαζι με το CD της HD αλλαζει LNB .
keyman Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Καλησπέρα και καλή χρονιά. Έχω ένα πρόβλημα εδώ κι ένα μήνα. Δε μου ανοίγει στον Hotbird το ErtSat καθόλου. Ξέρετε τί μπορεί να φταίει?
sotos65 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2008 Πιθανή παρεμβολή από ασύρματο τηλέφωνο DECT που βρίσκεται κοντά στο δέκτη (ή στο pc με τη κάρτα)...
StavrosD Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Ποιος απο εσας εχει καταφερει να δουλεψει diseqc 1.0 με τη skystar HD ??Εχω δοκιμασει 2 καρτες (skystar HD) , 3 μητρικες , 4 driver , 3 λειτουργικα , 2 diseqc switches και δε μπορω να παρω σημα απο το 2ο LNB με τιποτα. Η skystar1 και skystar2 που εχω εδω και 7 χρονια λειτουργουν αψογα. Φυσικα ουτε το προγραμμα που ερχεται μαζι με το CD της HD αλλαζει LNB . Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά η skystar hd καταργηθηκε επειδη ειχε προβληματα (επίπλεον κυκλοφορει η SkyStar HD2 http://www.technisat.com/index4986.html?nav=PC_products,en,76-215)
littlelouievegos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2008 Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά η skystar hd καταργηθηκε επειδη ειχε προβληματα (επίπλεον κυκλοφορει η SkyStar HD2 http://www.technisat.com/index4986.html?nav=PC_products,en,76-215) Καταργηθηκε; Εαν ειναι ελλατωματικη λοιπον εμεις οι χρηστες της τι κανουμε;
sotos65 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2008 Δεν ξέρω γιατί καταργήθηκε από την technisat (δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, και πριν τρία χρόνια είχε κυκλοφορήσει για ένα χρόνο περίπου την skystar 1 ci που ήταν ουσιαστικά μία rebranded twinhan και ξαφνικά την κατάργησε, μάλλον επιχειρηματικά κόλπα είναι στη μέση), αλλά η κάρτα συνεχίζει να κυκλοφορεί κανονικά από την technotrend (αφού αυτή είναι η πραγματική εταιρία παραγωγής της) ως S2-3200 HDTV-S2, http://www.dvbshop.net/index.php/cat/c57_HDTV-S2-H-264.html Αν κάτι πάντως είναι ελαττωματικό, είναι η υποστήριξη της κάρτας με drivers από τη technisat, και ακόμα περισσότερο ένα σοβαρό software player που να εκμεταλλεύεται σωστά τις δυνατότητες της, και όχι αυτή η βλακεία που βάζουν μέσα στο cd.
passenger57 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Παιδιά έχει παρατηρήσει κανεις το εξής: Με την SKYSTAR 2 pci, με δύο διαφορετικά lnb, σε διαφορετικούς δορυφόρους και με diseque και άνευ, δεν ανιχνεύει ΚΑΝΕΝΑΝ transponder άνω των 12000mhz.Παλαιότερα δεν είχα πρόβλημα.ΑΠό το καλοκαίρι συμβαίνει αυτό.Λέτε να τα έπαιξε η skystar 2? To εχετε ξαναακούσει?
sotos65 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Μια και το ρώτησες κι εδώ, αντιγράφω την ίδια απάντηση που σου έδωσα και στο satleo... -------- Δεν έχω παρατηρήσει τέτοιο θέμα, αλλά υποψιάζομαι ότι είναι θέμα ρύθμισης και όχι βλάβη. Αν ήταν βλάβη θα έπρεπε λογικά να σου παρουσιάζει το πρόβλημα μετά τους 11700 που είναι το κατώφλι μετάβασης από τη low band στην high band (θα σήμαινε ότι δεν λειτουργεί το σήμα των 22KHz πχ). Κατά πάσα πιθανότητα στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς έχεις επιλέξει λάθος τύπο lnb, κι όχι universal (με τους δύο τοπικούς ταλαντωτές δηλαδή, στα 9750MHz για τη low band, και στα 10600MHz για τη high). Για τσέκαρε το στις ρυθμίσεις...
passenger57 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Τελικά να δώσω μερικές καλύτερες πληροφορίες.Έχω στην χρήση το prog dvb και μετα τα 11900mhz ενώ έχω level 40% δεν έχω quality καθόλου ( μέχρι αυτή την συχνότητα έχω 70% quality στα κανάλια) και αυτό συμβαίνει όχι μονο στο ένα lnb hotbird αλλά και στο δεύτερο που το έχω στους astra στις 28.2 μοιρες. Στις ρυθμίσεις ( στο diseque εννοεις προφανώς ) εχω επιλέξει default Ku band ρυθμίσεις! Καμμιά άλλη ιδέα?
sotos65 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2008 Πάμε παρακάτω λοιπόν. Στις ρυθμίσεις δηλαδή του lnb είναι έτσι τα στοιχεία; Με άλλο πρόγραμμα έκανες δοκιμή; Αν πάντως είναι έτσι οι ρυθμίσεις όπως στην εικόνα, με αυτό που λες μάλιστα ότι πάει μέχρι 11900 (αν πήγαινε στα 12000 θα άλλαζε το πράγμα) και από εκεί και πάνω δεν υπάρχει λήψη, σημαίνει ότι δεν γίνεται το switch στους 11700MHz, και κατά πάσα πιθανότητα έχεις βλάβη ακριβώς στο σημείο που είπα πριν, δεν δίνει η κάρτα τα 22ΚHz που είναι απαραίτητα γι αυτή τη μετάβαση. Η συχνότητα 11900 είναι καθοριστική γιατί είναι η ανώτατη συχνότητα που μπορεί να συντονιστεί η skystar2 (και σχεδόν όλοι οι άλλοι δέκτες) χρησιμοποιώντας τον πρώτο ταλαντωτή, δηλαδή τον 9750MHz (9750+2150, που είναι η μεγαλύτερη συχνότητα που πιάνει το tuner της κάρτας, = 11900). Οι πιθανότητες βλάβης είναι μεγάλες λοιπόν. Πιθανότατα όμως να οφείλονται σε ένα καμένο chockάκι, που επισκευάζεται αρκετά εύκολα, κατέβασε το παρακάτω pdf που περιγράφει το πρόβλημα και τη λύση του... http://joshyfun.peque.org/special/Coil_Replacement_Skystar2.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.