sotos65 Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Τι κόλπα είναι πάλι τούτα!!!!! Κεντρικός δορυφόρος δεν υπάρχει, πρέπει να γυρίσεις το σύστημα στο σημείο 0 που αντιστοιχεί καθαρά με το γεωγραφικό σου νότο (αν είσαι Αθήνα, περίπου στις 23.7°Ε δηλαδή). Οι δορυφόροι χρησιμοποιούνται μόνο βοηθητικά για να μπορέσουμε να το βρούμε εύκολα χωρίς ιδιαίτερους υπολογισμούς με πυξίδες κλπ. Για ρίξε μια ματιά στα μηνύματα που υπάρχουν εδώ, σε γενικές γραμμές περιγράφω πως να το βάλεις (υπάρχουν και βοηθητικά λινκ κλπ), αν έχεις δυσκολίες εδώ είμαστε πάλι... http://www.sdtv.gr/forum_posts.asp?TID=1426&PN=1 ΥΓ, εγώ έχω αυτή τη στιγμή τόξο από 85°Ε-30°W, και πάει και λίγο παραπάνω από κάθε πλευρά, αλλά δεν υπάρχει δορυφόρος που να μπορώ να κάνω λήψη, φτάνει και το μοτέρ στα hardware όριά του έτσι κι αλλιώς. ΥΓ2, δεν ξέρω πως λειτουργούν όλα αυτά τα προγράμματα και οι drivers σε XP με SP μικρότερο του 2, από την αρχή αυτό είχα, και τώρα δουλεύω windows 2003 με SP1, μια χαρά και σε αυτά. ΥΓ3, υποθέτω ότι το μοτέρ σου είναι diseqc1.2 (sg2100, stab ή κάτι παρόμοιο, δεν θυμάμαι αν το έχεις αναφέρει), αυτά δεν δουλεύουν με v-box, ούτε το χρειάζονται (αφού έχουν τα κυκλώματα που απαιτούνται για τα diseqc1.2 έτσι κι αλλιώς). To V-Box κάνει μόνο για σύστημα με μοτέρ τύπου actuator.
Apateonas_69 Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 Δημοσ. 18 Απριλίου 2006 ...λοιπον φιλε Sotos65,οσο αναφορα τον γεωγραφικο Νοτο εψαξα στη διευθηνση σατ λινκ που μου εδωσες και βρηκα LATITUDE=40.467 ΚΑΙ LONGITUDE=21.267 αυτα,αλλα ποιο απο αυτα αποτελει το Γεωγραφικο Νοτο για να ορισο το σημειο 0 (μηδεν)? ΥΓ.Οταν ελεγα κεντρικο δορυφορο εννουσα το σημειο μηδεν για να ορισω βαση αυτου τους υπολοιπους..
sotos65 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Άργος Ορεστικό είσαι, σωστά? Ο γεωγραφικός νότος (ή και βοράς) δηλώνεται από το γεωγραφικό μήκος (Longitude) και άρα είναι στις 21.267° (στρογγυλοποίησε στις 21.3 και είσαι εντάξει). Οπότε πρέπει να ψάξεις για δορυφόρο που είναι αρκετά κοντά σ' αυτό το σημείο ώστε να κάνεις τις ρυθμίσεις σου. Κατά σύμπτωση υπάρχει ένας που είναι πολύ κοντά, και είναι ό,τι πρέπει! Είναι ο Eutelsat W6 στις 21.5°Ε (ελάχιστη απόκλιση δηλαδή από τον πραγματικό σου νότο, οπότε στην ουσία δεν έχεις να κάνεις και πολλά), δες τις συχνότητες που είναι ενεργές στο http://www.flysat.com/eutelsatw6.php ή http://www.lyngsat.com/ew6.html και χρησιμοποίησε κάποια από αυτές για να τον βρεις ακριβώς (ρίξε μια ματιά και στο link που έδωσα προηγουμένως, αν θέλεις να δεις με ποια προγράμματα, και άλλες λεπτομέρειες).
Apateonas_69 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Φιλε sotos65 εισαι γατα τελικα...Μεσα επεσες...αν και ειχα αμφιβολια ως προς την εγκυροτητα αυτων των στοιχειων...τελος παντων,θα δοκιμασω αυτο που μου προτεινεις και θα σου πω...Αααα επισης σημερα κυκλοφορησε και σε TEST μορφη το skynet.sys για 4.4.0 DRIVERS(Patched SkyNET.sys 4.4.0 driver for SkyStar2 with support DiSEqC 1.2 (motor driving). Works with my SkyStar2 v2.3 & SS2DiSEqC 1.9. You have to try other revision of SS2. New SkyNET doesn't support Nokia SatScan VSEC protocol and setting DiSEqC timing constant.) και οποιος το θελει να το δοκιμασει μπορει να το βει εδω http://www.dvbskystar.com/download/click.php?id=397 αυτα...αμ εχω καποιο αλλο προβλημα θα σου πω.thnks φιλος
lambra1 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 @tl-sells ένα ξανανοίξει ο ισπανός σύντομα τότε Astra. Έχει αρκετά με ντοκυμοντέρ.
sotos65 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Ως προς το νέο test driver, όποιος τον δοκιμάσει να βάλει και το skydll.dll έκδοσης 4.3.0 (όχι της τελευταίας δηλαδή) στο φάκελλο του ss2diseqc διαφορετικά θα έχει μηνύματα τύπου "Skystar2 Init Error" και φυσικά δεν θα κινείται και το μοτέρ. Αυτό προέκυψε από συζήτηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα με τον ίδιο τον MiBi στο http://dvbn.happysat.org/viewtopic.php?t=34363 (εκεί γράφω ως strs65) Επίσης οι νέοι drivers έχουν από μόνοι τους υποστήριξη σε μοτέρ τύπου diseqc1.2 (χωρίς patch), για την ώρα την εκμεταλλεύεται μόνο η τελευταία έκδοση του MyTheatre (για έκδοση r2.6x της Skystar2, όχι για τις r2.3).
Apateonas_69 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Φιλε sotos65 εβαλα latitude και Longitude αυτα απ το site για την περιοχη μου.Με το pocket pc μου και με το gps που εχω βαση της πυξιδας που εχει εψαξα τον Νοτο και γυρισα το πιατο σαν σημειο μηδεν προς εκεινη την κατευθηνση.Οταν ανοιξα το satfinder τοτε διαπιστωσα πως ο δορυφορος που μου ελεγες να ορισω σαν σημειο μηδεν (παρα κατι ψιλα),δεν ηταν ο eutelsat στις 21,5 αλλα ο arabsat στις 26....Εκανα μετα βημα βημα οσα περιγραφεις στον οδηγο εγκαταστασης,ολα δουλεψαν καλα και το μοτερ επισης,αλλα βαζοντας στη list των δορυφορων για να ψαξω εξτρα τον express AM22 στις 53 μοιρες διαπιστωσα μετα το σκαναρισμα οτι δεν ειχα κανενα αποτελεσμα αλλα ουτε και σημα,ουτε και εικονα,τα ιδια και στον hispasat,ανεξαρτητα που εχει κλειδωσει...δεν ειχα ουτε σημα...Μηπως φταει ο λαθος δορυφορος στο σημειο 0 η ,μηπως κατι αλλο....Εχω 90αρι πιατο και ολα μου λειτουργουσαν αψογα πριν το φορματ και με σημα και εικονα.Μετα το φορματ πριν μια βδομαδα περιπου δεν καταφερα εκτος των δορυφορων στο σημειο Ο να δω εικονα στους υπολοιπους....Τι να φταει αλλο? ΥΓ Το μοτερ μου ειναι sg2100A και οχι sg2100
sotos65 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Μα σου λέω ότι το σημείο 0 πρέπει να είναι ο γεωγραφικός νότος σου και κανένα άλλο! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιον δορυφόρο θέλεις βοηθητικά (είτε τον eutelsat w6 που σου είπα προηγουμένως, επειδή είναι πάρα πολύ κοντά με τον γεωγραφικό νότο σου, είτε άλλον, πχ τον arabsat ή και τον Astra στις 19.2) αλλά στο τέλος της ρύθμισης το σημείο 0 του μοτέρ με ευθυγραμμισμένο το κάτοπτρο σε αυτό πρέπει να βρίσκεται στις 21.3°Ε. Ίσως να χρειαστεί να ξανακοιτάξεις τα στοιχεία που έχεις δώσει στο ss2diseqc και να το βάλεις να κάνει ξανά υπολογισμό των θέσεων των δορυφόρων (βλέπε και http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1026010&postcount=7 ) Από κει και πέρα (αν και έχει ξαναειπωθεί) στέλνεις το κάτοπτρο στον συγκεκριμένο δορυφόρο που θέλεις να χρησιμοποιήσεις ως αναφορά (εντολή send), με λίγα λόγια το κάτοπτρο έχει φύγει σε αυτή τη περίπτωση από το σημείο 0 (λίγο ή πολύ, εξαρτάται από τον δορυφόρο) και στρίβεις όλο το σύστημα από τη βάση μέχρι να δεις σήμα από το fastsatfinder (σε κάποιο transponder που έχεις δει ότι είναι ενεργός). Αυτά είναι τα βασικά, δεν ξέρω που κάνεις κάτι διαφορετικό ή λάθος... ΥΓ, καμία διαφορά δεν έχει στις ρυθμίσεις αυτές αν το μοτέρ είναι sg2100 ή sg2100a, η βασική τους διαφορά είναι στο μπράτσο που βάζεις το κάτοπτρο (έχουν διαφορετική κλίση αλλά και πάχος), και φυσικά πρέπει να υπολογίσεις με τον αντίστοιχο τύπο τη γωνία που θα μπει το κάτοπτρο σε κάθε περίπτωση (για το sg2100a είναι 30-declination αν θυμάμαι καλά).
Apateonas_69 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 εχεις δικιο...και το ελυσα κατα καποιον τροπο το προβλημα και βρηκα σημα και στον hotbird,αλλα εξακολουθω να τα βρισκω σκουρα με Ανατολικοτερους δορυφορους,με ενδιαφερει πχ ο expressAM22 στις 53 αλλα οι 9 transpoters που μπορει καποιος να σκαναρει δε δινουν σημα...δυστηχως,μηπως δε δουλευει?
sotos65 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Δημοσ. 19 Απριλίου 2006 Μια χαρά δουλεύουν τα κανάλια του express am22. Και με αρκετά δυνατό σήμα. Δοκίμασε να μεταβάλλεις λίγο (1-2 μοίρες ανατολικά ή δυτικά) από το ss2diseqc τις μοίρες τις οποίες έχει υπολογίσει αυτόματα, δεν είναι πάντα κεντραρισμένο και ακριβής αυτός ο υπολογισμός (εξαρτάται και από το πόσο καλές είναι οι ρυθμίσεις που έχεις ήδη). Επίσης πριν πας στον express am22, δοκίμασε τα σήματα σε πιο κοντινούς στο κέντρο δορυφόρους, (hellas sat, turksat) για να δεις πόσο καλό σήμα έχουν κι αν χρειάζονται διόρθωση.
tifozif1 Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Δημοσ. 20 Απριλίου 2006 Geia sas, Αυριο θα εχω στα χέρια μου εναν DreamBox 500 με πιατο 80 και LNB 0,5 (μένω Αθήνα).... και έχω ΉΔΗ τραβηξει καλόδιο δικτύου.. Για πείτε τι προγραμματα να βαλω επάνω Καθε P.M. δεκτόν :twisted:
kyttaro Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 kalispera....KALO PASXA na exoume na rwtisw kati paides...kapoios eipe oti uparxei kapoio programa pou mporeis na vreis kai na sou leei ti tha paxei meta sto kate kanali...kserei kaneis pws legetai ka ipou to vriskeis?thanks
aktiZol Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 kalispera....KALO PASXA na exoumena rwtisw kati paides...kapoios eipe oti uparxei kapoio programa pou mporeis na vreis kai na sou leei ti tha paxei meta sto kate kanali...kserei kaneis pws legetai ka ipou to vriskeis?thanks profanws ennoeis to EPG.
takistmr Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 Δημοσ. 22 Απριλίου 2006 ο κανονας "οτι πλήρωσες θα παρεις!!!" ισχύει και εδω.!!!
mpentenis Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Καλημέρα, και χρονια πολλά! χρειάζομαι βοηθεια....χ8ες εβαλα ενα DM500, το οποιο δοκίμασα και επαιζε μια χαρα.Σήμερα όμως, μόλις το ανοίξω μου εμφανίζει "service could not be found". Το έχω συνδέσει σε ένα Lemon με 2 εξόδους, από την μια παίρνει το pc σε Skystar2, ενώ στην άλλη κάθεται το DM500.Δεν έχω μοτερ ή diseq, ενα LNB έιναι μόνο στον HB. Το πρόβλημα εξαφανίζεται μόλις ανοίξω το PC, στου οποίου το startup τρέχει το SERVER4PC της Skystar.Πιστεύω οτι μόλις κλείσω το PC, το SERVER4PC κλείνει το LNB και δεν βλέπει σήμα το DM... Στο DM δεν έχω βάλει diseq, μήπως θέλει single?ούτε στην Skystar δεν άλλαξα ρυθμίσεις, έχει τις ίδιες που είχε κ οταν εβλεπα με ενα μονο invacom
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.