aktiZol Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 kentrare ton ASTRA sto max tou snmatos sou.. kai meta 8a baleis to LNB tou HOTBIRD - opws koitas to piato apo to LNB sta de3ia!!! kai 8a deis oti o Hotbird 8a sou anoi3ei toso eukola pou den 8a to pisteueis. dld 8a sureis to LNB tou Hotbird ligo aristera-de3ia panw stin gefura kai 8a deis poso eukola 8a bgaleis kai ekei MAX sima. omws! kentro ton ASTRA... kai ola ta alla 8a er8oun mona tous.
rasel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Εχω ενα προβλημα με το altdvb. Ενω σκαναρει κανονικά δε βγαζει στο τελος καναλια και δε μου δινει τη δυνατοτητα για update. Μπορείτε να βοηθήσετε;
sotos65 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Όταν γίνεται το scanning εμφανίζονται κανάλια στη λίστα, ή μόνο λάθη όπως τα "no signal", "Pat - table incompleted"; Αν υπάρχουν αυτά σημαίνει ότι από τη μία δεν υπάρχει σήμα για να γίνει το scan, και το δεύτερο βγαίνει συνήθως (αλλά όχι μόνο) όταν υπάρχει χαμηλό σήμα και δεν επαρκεί για να γίνει σωστή αναγνώριση των στοιχείων των καναλιών. Προσπάθησε να αυξήσεις το χρόνο στο "tuner lock time" από το default 1500msec σε μεγαλύτερο, πχ 2500 και πάνω. Επίσης σε transponders με χαμηλό σήμα ίσως είναι καλύτερα να κάνεις scan αποκλειστικά σ' αυτόν και όχι σε όλους μαζί. Τέλος πριν ξεκινήσεις να σκανάρεις πάτα και το "signal test" να δεις ποια transponders έχουν καλό σήμα από το δορυφόρο και ποια όχι.
Miltos_01 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Με ποιές ρυθμίσεις έχω PIP (Picture in Picture) στο alt-dvb??? Γιατί δεν έχω εικόνα στο μικρό παράθυρο...αν και το πρόγραμμα λέει ότι το υποστηρίζει. Το έχει καταφέρει κανείς??? Έχω skystar 2....
sotos65 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Φυσικά και δουλεύει, και μάλιστα με δύο παράθυρα PIP, αρκεί να πας από το settings>video / directshow>DVB-PIP και να επιλέξεις τους audio/video decoders που θέλεις να χρησιμοποιούνται στα pip, τον video renderer (καλύτερα το vmr7, προσωπική άποψη) ή από το ίδιο σημείο να επιλέξεις κάποιο graph file που τυχόν έχεις...
rasel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Με κεντραρισμένο τον horbird, transporter με l=50 q=100 και tuner lock time 5000 δε μου δινει κανενα κανάλι και βγάζει table incompleted.Τι μπορει να συμβαίνει; To δοκίμασα με διάφορους transporters και συμβαίνει συνέχεια το ίδιο.
sotos65 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 @rasel Δε γράφεις και ποια συχνότητα ψάχνεις, αυτό το 50% κάπως μικρό μου φαίνεται για hotbird (με εξαίρεση τα κανάλια που είναι στις δυτικές/super δέσμες). @takis3 Τρία κανάλια (δύο σε PIP δηλαδή), αν βάλεις και το βασικό.
rasel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 τρανσπορτερ 10853 Η 27500 στο πρώτο signal τεστ δίνει l=100 q=100 και στο δεύτερο no signal.Κάτι περίεργο συμβαινει με αυτό το πρόγραμμα. Δύο μήνες στο progdvb δεν είχε συμβεί ούτε ένα περίεργο αλλά θα το παλέψω λίγο ακόμη γιατί φαίνεται αρκετά καλύτερο. Για να διορθωθεί το no signal θέλει επανεκίνηση ο υπολογιστής.
WizeMan Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Μόλις παρήγγειλα SkyStar2 από το e-shop, έχω πάρει και ένα πιάτο 80 πόντους από το LIDL έτσι πρόχειρα για εξάσκηση στον hortbird, θα αγοράσω επίσης καλώδιο και LNB και θα είμαι Complet! Ελπίζω να μην με απογοητεύσει το πιάτο του LIDL (όχι και πολύ καλής κατασκευής...)
Miltos_01 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 <sotos65> Ακολούθησα τις οδηγίες σου αλλά δυστυχώς συνεχίζω να έχω "μαύρη οθόνη" στο παράθυρο PIP>......
sotos65 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Πάμε λοιπόν παρακάτω. Καταρχή pip μπορείς να έχεις μόνο στα κανάλια που είναι στον ίδιο transponder με αυτό που έχεις συντονιστεί στη βασική οθόνη, αν και αυτό το καταλαβαίνει κανείς αφού μόνο αυτά προσφέρονται για pip στη λίστα. Δοκίμασε λοιπόν τα pip μόνο για τα ελεύθερα κανάλια (για τα "άλλα" είναι εφικτό, αλλά χρειάζεται να βάλεις ό,τι υπάρχει στο φάκελλο Av0 και στους Av1 και Av2). Δοκίμασε και με διαφορετικό συνδυασμό από decoders αν έχεις, βάλε και vmr7 ή vmr9 και στη βασική οθόνη. Από κει και πέρα, θα δούμε, δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσε να ρυθμιστεί. Κατά βάση είναι πολύ απλό. @rasel χωρίς να ξέρω τι μπορεί να σου προκαλεί αυτό το πρόβλημα, υπάρχει κάποια πιθανότητα να είναι ο driver. Ακόμα όταν δουλεύεις το AltDVB να έχεις κλειστό το server4pc, δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση και ίσως να δημιουργεί πρόβλημα (στην ουσία δεν χρειάζεται σε κανένα πρόγραμμα, εκτός κι αν έχει κάποιος συνδρομή σε δορυφορικό Internet. Μπορεί να απενεργοποιηθεί άνετα και να μην ξεκινά με τα windows).
rasel Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 sotos65 Με απενεργοποίηση/ενεργοποίηση συσκευής από τη διαχείρηση συσκευών λύθηκε το πρόβλημα, στο scan μου έβγαλε τα κανάλια του transporter που αναφέρω παραπάνω, έδωσα update και τώρα το πρόβλημα είναι ότι δεν τα αποθηκεύει πουθενά. Τι χρειάζεται να κάνω για να τα δω;
Miltos_01 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 <sotos65> Ευχαριστώ για την απάντηση το πρόβλημα λύθηκε...πήγα στα ελεύθερα κανάλια και έπεξε κανονικά... Ευχαριστώ και πάλι
WizeMan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Παίδες ένας φίλος έχει πιάτο με 2 μονά LNB και ένα diseqt και θέλει να δώσει σήμα σε 2 αποκωδικοποιητές, πως μπορεί να γίνει αυτό? Υπάρχει diseqt με 2 εισόδους - εξόδους?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.