Προς το περιεχόμενο

Δορυφορική τηλεόραση στο PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ερώτηση για το μοτέρ επειδή εχω κάποια προβληματάκια. Η θέση που θα πάρει το μοτερ για να πιάσει εναν συγκεκριμένο δορυφόρο υπολογίζεται με βάση αυτόν που βρίσκεται τώρα ή με βάση την θέση αναφοράς που έχουμε ορίσει? Τι εννοώ.. αν πχ είμαστε στον Hotbird και θέλουμε να πάμε Astra, το μοτέρ θα πάρει εντολή να κινηθεί κάποιες μοίρες δεξιά ή αριστερά με βάση τον Hotbird ή με βάση την θέση αναφοράς? (στην συγκεκριμένη περίπτωση Turksat).

Αυτό το ρωτάω γιατί αντιμετωπίζω πολλές φορές το εξής πρόβλημα. Οταν κολλάει το ProgDVB και το κλείνω με Ctrl+Alt+Del την επόμενη φορά που ξεκινάει θεωρεί οτι είμαστε στον δορυφόρο που είχε μείνει την προτελευταία φορά που είχε ανοίξει, μιας και την τελευταία θέση δεν την έχει αποθηκεύσει λόγω του κολλήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ενώ πχ το μοτέρ είναι ήδη γυρισμένο στον Astra, να προσπαθεί να πιάσει τον Astra γυρίζοντας ξανά με αποτέλεσμα βέβαια να χάσει το σήμα και με πατέντες να προσπαθώ να καταλάβω που βρίσκεται και πόσες μοίρες πρέπει να γυρίσει και προς τα που.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός αλλά δε μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. Ξέρω οτι το μοτερ έχει μέσα κάποιες αποθηκευμένες θέσεις δορυφόρων. Πώς ακριβώς είναι αποθηκευμένες αυτές οι θέσεις και μπορούν να μου χρησιμεύσουν σε κάτι? Μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν με το ss2diseqc ή αυτό δουλεύει αποκλειστικά και μόνο με usals?

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορείς κατ' αρχήν στο Progdvb από το settings>options> να ξετσεκάρεις το "set last channel". Έτσι το πρόγραμμα όταν το ανοίγεις δεν θα συντονίζει στο τελευταίο κανάλι που βρισκόσουν, είτε είχε κρασάρει είτε είχε κλείσει κανονικά. Επίσης στις επιλογές του ss2diseqc μπορείς στο configuration να τσεκάρεις το "confirm motor driving" έτσι ώστε να δίνεις εσύ το ok στο μοτέρ να κινηθεί (αυτό είναι λίγο ενοχλητικό στη περίπτωση που χρησιμοποιείς τηλεκοντρόλ για να δίνεις εντολές στο πρόγραμμα). Τέλος μπορείς να δημιουργήσεις και ένα shortcut του ss2diseqc στο desktop και να το δουλεύεις ανεξάρτητα από οποιοδήποτε πρόγραμμα χρησιμοποιείς οδηγώντας το μοτέρ σε όποιο δορυφόρο θέλεις.

Btw, δε ξέρω τι ακριβώς πατέντες κάνεις, και γιατί χάνει τις μοίρες. Οι ρυθμίσεις από το ss2diseqc κανονικά αποθηκεύονται στη registry στο HKEY_CURRENT_USER\Software\MiBi\ και συγκεκριμένα οι εντολές diseqc στο HKEY_CURRENT_USER\Software\MiBi\SS2DiSEqC\SAT (πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να τις σώσεις κιόλας με export σε ένα αρχείο .reg ώστε να τις έχεις έτοιμες προς χρήση σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνεις νέα εγκατάσταση των windows). Επίσης γιατί χρησιμοποιείς για τις ρυθμίσεις κάποιο δορυφόρο ως θέση αναφοράς (και ειδικά τον Turksat που είναι και αρκετά μακριά από ένα πιο κεντρικό ως προς το νότο για τη περιοχή μας); Αυτό χρειάζεται μόνο στη περίπτωση που ο υπολογισμός πατώντας το "auto go to x.x°" (και λέγοντας όχι στην τυχόν ερώτηση για χρήση δορυφόρου αναφοράς) δεν έχει τόσο καλά αποτελέσματα.

Τέλος, οι αποθηκευμένες θέσεις που υπάρχουν στο μοτέρ μάλλον είναι για διευκόλυνση για το συντονισμό και ρύθμιση στους αυτόνομους δέκτες, δεν βοηθούν σε κάτι με το ss2diseqc, εξάλλου η λίστα των δορυφόρων που υπάρχουν σ' αυτές, είναι περιορισμένη και ελλιπής. Πάντως το ss2diseqc δουλεύει και χωρίς usals, οι όποιες ρυθμίσεις γίνονται από το πινακάκι Diseqc1.2 commands επιλέγοντας τον τρόπο που θέλουμε να κινηθεί το μοτέρ στους δορυφόρους από το drop down μενού, και αφού βρούμε τη σωστή θέση (με όποια μέθοδο θέλουμε) του δορυφόρου πατάμε το modify για να αποθηκεύσουμε τη θέση του.

Btw, ποιο μοτέρ έχεις πάρει;

Δημοσ.

Τόσο εξειδικευμένο δε νομίζω. Υπάρχουν τα διάφορα chasse et peche (κυνήγι και ψάρεμα) σε διάφορες εκδοχές (στη nova, στο ιταλικό sky, στο absat) αλλά δεν ξέρω αν ασχολούνται με το συγκεκριμένο...

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

έχω το εξής πρόβλημα, ενώ μέχρι προχθές έβλεπα τα πάντα κανονικά, ξαφνικά σε ΟΛΑ τα κανάλια το σήμα στον Hotbird (και στους άλλους δορυφόρους) άρχισε να παίζει! Και αννοώ οτι απο 98-99% που τον πιάνω, έπεφτε στο 0% και ξανά στο 99 και πάλι στο 0! Σαν να έχανε το σήμα δλδ και να το ξανα έβρσικε! Αποτέλεσμα, εχθές τελικά να μην έχω καθόλου σήμα πλέον!

Μήπως κάηκε η skystar? ΕΧΩ ΦΡΙΚΑΡΕΙ!

Δημοσ.

Θα κοιτάξω απόψε μόλις επιστρέψω σπίτι αλλά δεν πιστεύω οτι έχει συμβεί κάτι τόσο χοντρό! Τώρα θα μου πεις το να καεί η skystar δεν είναι χοντρό? ...Έλα μου ντε...

Δημοσ.
Θα κοιτάξω απόψε μόλις επιστρέψω σπίτι αλλά δεν πιστεύω οτι έχει συμβεί κάτι τόσο χοντρό! Τώρα θα μου πεις το να καεί η skystar δεν είναι χοντρό? ...Έλα μου ντε...

exei tuxei periptwsn opou apla me ena uninstall & re-install tin karta na pai3ei kanonika.

Δημοσ.

Όχι Σώτο, δεν έχει χιόνι! Φοβάμαι μην χάλασε το LNB αλλά ΚΑΙ είναι το 0,3 Invacom 9δεν είναι "τυχαίο" δλδ) και μου είπε ο Γιώργος απο την Technotel οτι 1 στο εκατομμύριο να χαλάσει το LNB!

Τι να πώ??? Θα δω, περιμένω να σχολάσω να πάω σπίτι να δω!

Δημοσ.

Πάντως αν είχε δυνατό άνεμο, υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να έχει κουνήσει ελαφρά το κάτοπτρο και να μην έχεις λήψη. Ειδικά αν είναι κινητό (που είναι νομίζω το δικό σου). Προσπάθησε σ' αυτή τη περίπτωση να το κουνήσεις λίγα βήματα με το τηλεκοντρόλ του vbox (τέτοιο δεν έχεις; ) δεξιά ή αριστερά και αποθήκευσέ το σε όποια θέση δίνει περισσότερο σήμα. Τώρα αν έχει κουνήσει κι από τη βάση του, προφανώς θα θέλει κάποιες ρυθμίσεις στη ταράτσα.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν συντρέχει, αν μπορείς δοκίμασε και με κάποιο άλλο δέκτη, εκτός της skystar, να δεις τι γίνεται...

Δημοσ.

Σκέφτομαι να το καταργήσω το κινητό πιάτο πάντως! Με έχει κουράσει! Όλο προβλήματα έχω! Μια με τοναέρα χάνει τις ρυθμίσεις και ξαναφέρνω τεχνικό να μου βρεί το τόξο, μια αυτά, μια μηδενίζει το VBOX τις "μοίρες" που δείχνει, μια το ένα μια το άλλο....

Να το πουλήσω να βάλω ενα σταθερό να ησυχάσω! Ενδιαφέρεται κανείς για το πλήρες σετ 1,40 κάτοπτρο, Invacom LNB, 30m διπλό καλώδιο (και για το receiver και για τον Positioner), Positioner VBOX II, και actuator 24 ιντσών?

Δημοσ.

Τελικά το έφτιαξα, ήθελε απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση η skystar. Με τους 4.3.2 δεν παίζει με τίποτα! Με τους 4.2.8 δούλεψε κανονικά!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...