Προς το περιεχόμενο

Δορυφορική τηλεόραση στο PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω 2 Lnb hotbird και astra εκανα scan με το dvbviewer της skystar και ολα καλα με τα καναλια...

Στο proDVB δεν μπορω να καταφερω να σκαναρω τον astra ,δεν ξερω τι να επιλεψω απο την λιστα με τους δορυφορους που εχει....

Tι επιλεξω ; Εχει 3 astra εκει στην λιστα...

Ξεχασα να σας πω οτι στο dvbviewer δεν εχω ηχο!!!

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ερωτήσεις:

1)Τί λένε οι τελευταίοι drivers της καρτούλας μας?

2) Σε ποιο κανάλι στους HOTBIRD θα δούμε τον διγωνισμό EUROVISION σήμερα? (με την καλύτερη ποιότητα εικόνας?)

Δημοσ.

@ gpelekanos

Διάλεξε τον Astra που βρίσκεται στις 19.2°Ε, δηλαδή τον Astra 1B,1C,1E,1F,1G,1H,2C (ή αν δεν τον έχει έτσι, αυτόν που βρίσκεται στο 0192.ini). Και μιας και το progdvb έχει παλιά συνήθως transponders ini πήγαινε στο http://joshyfun.peque.org/transponders/index.html να κατεβάσεις τα πιο φρέσκα.

Για το ότι δεν έχεις ήχο στο dvbviewer υποθέτω ότι μάλλον δεν βρίσκει σωστά το πρόγραμμα τη κάρτα ήχου, πήγαινε στο settings>options>direct show filters και εκεί που λέει output device διάλεξε τη κάρτα (καλύτερα να διαλέξεις το "default directsound device" για να είσαι καλυμένος ανεξάρτητα από ποια κάρτα έχεις στο pc).

Η άλλη περίπτωση είναι να μην υπάρχει κάποιο audio decoder εγκατεστημένο στο pc (πχ το moonlight odio decoder που μπαίνει μαζί με το progdvb). Αν όμως ακούς ήχο από το progdvb, κανονικά δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα και το dvbviewer να χρησιμοποιήσει το ίδιο decoder.

@passenger57

Οι drivers σε γενικές γραμμές παίζουν καλά (αυτά είναι όμως σχετικά, εξαρτάται κι απ' το μηχάνημα που έχεις και τις υπόλοιπες κάρτες γραφικών/ήχου που έχεις) αλλά αν χρησιμοποιείς κάτι από τα παρακάτω μην τους βάλεις ακόμα.

Η μόνη έκδοση του MyTheatre που παίζει μ' αυτούς είναι η τελευταία 3.31, όλες οι προηγούμενες δεν δουλεύουν. Καμία έκδοση του DVBDream και όποιου άλλου προγράμματος χρησιμοποιεί το dvbcore.dll (δεν είμαι και σίγουρος αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν αυτά, αφού βασίζονται σε παλιά έκδοση αυτού του dll, το νέο που υπάρχει στο MyTheatre δεν νομίζω ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα προγράμματα).

Αν έχεις μοτέρ επίσης μη τους βάλεις αφού δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα patched έκδοση. Δεν θα δουλεύει το progdvb (δεν θα έχει εικόνα/ήχο) σε περίπτωση που τους βάλεις και μετά αντικαταστήσεις το skynet.sys με κάποιο από παλαιότερη έκδοση. Πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα προβληματάκια, δεν έχω προσέξει όμως κάτι παραπάνω για την ώρα.

Δημοσ.

sotos65 σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση...

Τελικα καταφερα να κανω scan τον astra.

Προσεξα ομως κατι πολυ περίεργο...Με το alt-dvb επιλεγω hotbird 1-5 και astra 1B- 1H ,2C...

Εφόσον εχω 2 lnb ρυθμίζω αντίστοιχα στον καθε εναν και το Lnb του ,επιλεγω simple type Diseq και Linear KU...

Ως εδω καλα... το προβλημα μου ειναι οτι μια φορα καταφερα να εχω σημα και απο τους 2!!!

πχ τωρα σκαναρω τον hotbird και δεν εχει σημα, ενω πριν ειχε... μου εχει συμβει και το αντιθετο, να εχω Hotbird και να μην εχω αστρα!

Ειναι πολύ περιεργο γιατι εχω καλο σημα και στα 2 Lnb το εχω μετρήσει.

Moυ εκανε εντυπωση οτι προσπαθω να κανω scan τον αστρα δεν βρίσκει σημα, ανοιγω μαζι με το alt-dvb και το setup4pc και βλέπω εχει σημα...ξανα σκαναρω και τσουπππ ολα καλα το σημα ηρθε!!!!

Εχω μπερδέψει τα μπουτια μου δεν ξερω εαν ειναι πρόβλημα απο το Diseqc η δεν εχω ρυθμίσει κατι σωστα εγω....

Και το αστειο ειναι οτι εχω μια λιστα με 1500 καναλια απο πριν και τωρα δεν εχει σημα...θα με τρελάνει.

ps το s2emu δουλευει με το alt-dvb ,πρωτη φορα που το δοκιμαζω

Σας ευχαριστω και παλι!!!!

Δημοσ.
sotos65 σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση...

Τελικα καταφερα να κανω scan τον astra.

Προσεξα ομως κατι πολυ περίεργο...Με το alt-dvb επιλεγω hotbird 1-5 και astra 1B- 1H ' date='2C...

Εφόσον εχω 2 lnb ρυθμίζω αντίστοιχα στον καθε εναν και το Lnb του ,επιλεγω simple type Diseq και Linear KU...

Ως εδω καλα... το προβλημα μου ειναι οτι μια φορα καταφερα να εχω σημα και απο τους 2!!!

πχ τωρα σκαναρω τον hotbird και δεν εχει σημα, ενω πριν ειχε... μου εχει συμβει και το αντιθετο, να εχω Hotbird και να μην εχω αστρα!

Ειναι πολύ περιεργο γιατι εχω καλο σημα και στα 2 Lnb το εχω μετρήσει.

Moυ εκανε εντυπωση οτι προσπαθω να κανω scan τον αστρα δεν βρίσκει σημα, ανοιγω μαζι με το alt-dvb και το setup4pc και βλέπω εχει σημα...ξανα σκαναρω και τσουπππ ολα καλα το σημα ηρθε!!!!

Εχω μπερδέψει τα μπουτια μου δεν ξερω εαν ειναι πρόβλημα απο το Diseqc η δεν εχω ρυθμίσει κατι σωστα εγω....

Και το αστειο ειναι οτι εχω μια λιστα με 1500 καναλια απο πριν και τωρα δεν εχει σημα...θα με τρελάνει.

ps το s2emu δουλευει με το alt-dvb ,πρωτη φορα που το δοκιμαζω

Σας ευχαριστω και παλι!!!![/quote']

Kane etsi tis rithmiseis

altdvb16ef.th.jpg

altdvb26an.th.jpg

Δημοσ.

Να σας ρωτήσω κατι!εχω laptop και βάζω κάρτα τηλεόρασης και δεν έχω και το τέλειο σήμα με πολύ καλή κεραία!ξέρει κανείς πως να το διορθώσω αυτό?

Δημοσ.

Παιδιά έχω πρόβλημα με το PROGDVB....επέλεξα dscaler graph και δεν το βρήκε και πετάει error,όταν πάω να το διορθώσω στο default.Δεν μπορώ να λειτουργήσω με τίποτα.Πώς μπορώ να το επαναφέρω στο default me elecard?

Δημοσ.

Άνοιξε το progdvb.ini και εκεί που έχει την εγγραφή VideoGraph=κάποιο graphfile διέγραψε ό,τι υπάρχει μετά το =

Όταν ανοίξεις ξανά το progdvb μπορείς να επιλέξεις αυτό που θέλεις.

Δημοσ.

@issbillos

Εξαρτάται ποια κάρτα tv (προφανώς usb) έχεις, δεν φημίζονται πάντως οι περισσότερες (είτε pci είτε usb) και για την τόσο καλή λήψη τους σε σύγκριση με τα tuners των τηλεοράσεων, οπότε πρέπει να κοιτάξεις μήπως μπορείς να ρυθμίσεις λίγο καλύτερα τη κεραία ή να βάλεις κάποιο ενισχυτή (αυτό ως ύστατη λύση, οι ενισχυτές καλό είναι να αποφεύγονται αν γίνεται).

Δημοσ.

Kalispera

Edo kai mia evdomada exo kani sidromi sto nova alla den katafera na do tipota. Exo energopiisi tin sindromi mou sto nova kai xrisimopoio SS2 karta,i Infinity USB Phoenix to ProgDVB kai to MD Irdeto CAM 1.06. Mipos exi kanenas kamia idea i kapio odigo pos na to kano na doulepsi. exo ekatastisi ta teleftea drivers kai i karta doulevi se apodikopoiti.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...