Finn Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Ναι λογικό είναι να την βρίσκει σαν κάρτα δικτύου
gpelekanos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Λοιπόν απεκατέστησα το software και το πρόβλημα λύθηκε... ' Υπήρχε στο tray ενα εικονίδιο που έλεγε pcsrever κτλ Αυτό έκανε την ζημιά;;;
sotos65 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 @gpelekanos Μήπως έχεις βάλει τους drivers 4.2.11; Το πρόβλημα με τη συνεχή χρήση της cpu το είχα κι εγώ και έφταγαν αυτοί οι drivers. Δεν υπάρχει στους τελευταίους ή προηγούμενους της 4.2.11. Επίσης δεν εμφανίζεται πάντα σε όλα τα συστήματα (κι έγώ έχω AMD, αλλά XP 2800+). Όπως λέει κι ο Finn η skystar2 (και οι άλλες κάρτες dvb υποθέτω) χαρακτηρίζονται στο σύστημα ως κάρτες δικτύου. Nothing to worry about!
sotos65 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Όχι pcserver, server4pc πρέπει να λέει. Δεν είναι απαραίτητο για τα περισσότερα προγράμματα, βασικά χρειάζεται αν έχεις δορυφορική σύνδεση Internet. ΥΓ, βγάζοντας το software κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σου παίζει το progdvb.
gpelekanos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 ΥΓ' date=' βγάζοντας το software κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σου παίζει το progdvb.[/quote'] Mαγος εισαι;;;; Μολις εβαλα το progdvb και μου λεει DEVICE NOT STARTED.... OI drivers βλεπω τωρα οτι ειναι 4.3.0.999 Σας ευχαριστω ολους!!! Κανω μερικες δοκιμες ακομα... και τα λεμε ps. Το δευτερο παρακεντρο LNΒ για τον αστρα... ποσα εκατοστα απο το κεντρικο το βαζω ;;;;
gpelekanos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ... Εχω το προγραμμα της skystar2 DVBviewer και το progdvb... Εχω δοκιμάσει δυο εκδόσεις progdvb το 4,36 και 4.56. Και στις δυο που λες DEVICE NOT STARTED!!! Η καρτα ειναι σωστά τοποθετημένη με τους οδηγους της... Στις συνδέσεις μου την βλέπω σε κατάσταση ΕΝΕΡΓΗ σύνδεση...
sotos65 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Ξαναβάλε το software, δεν βρίσκουν registered το αρχείο Sky2PCAVSrc.ax που βρίσκεται στο C:\Program Files\TechniSat DVB\bin Γι αυτό σου είπα ότι δεν θα παίζει... Αν τυχόν έχεις πάλι πρόβλημα με τη χρήση cpu δοκίμασε και τους νέους drivers 4.3.2 Δεν είχα ακούσει πάντως μέχρι τώρα για παρόμοιο πρόβλημα με την 4.3.0
gpelekanos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Ξαναβάλε το software' date=' δεν βρίσκουν registered το αρχείο Sky2PCAVSrc.ax που βρίσκεται στο C:\Program Files\TechniSat DVB\bin Γι αυτό σου είπα ότι δεν θα παίζει...[/quote'] Eχεις δικιο, τωρα δουλευει! Αν τυχόν έχεις πάλι πρόβλημα με τη χρήση cpu δοκίμασε και τους νέους drivers 4.3.2 Δεν είχα ακούσει πάντως μέχρι τώρα για παρόμοιο πρόβλημα με την 4.3.0 Το προβλημα με την CPU το ελυσα , εκανα RUN--> msconfig---> ξετσεκαρισα το server4pc και ετσι δεν τρεχει οταν ανοιγω το pc... Ελπιζω να μην το χρειαζομαι... Μηπως μπορειτε να μου πειτε για το δευτερο LNB σε τι αποσταση το βαζω; Παιδια σας ευχαριστω... εαν δεν μου απαντουσατε ακομα θα εψαχνα! ¨-)
spyridy Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Τελικά αν όλα πάνε καλά, το Σάββατο θα έχω εγκατεστημένο 1.40 κινητό πιάτο με VBOX II στην Ανάβυσσο. Πολύ φοβάμαι όμως οτι τα παιδιά που θα μου το εγκαταστήσουν λόγω του ότι είμαι στους πρόποδες βουνού, δεν θα μπορέσουν να μου πιάσουν τον hispasat... Μήπως δεν αξίζει να βάλω τελικά κινητό? Ο μόνος άλλος λόγος που σκέφτομαι είναι να πιάνω τον Eutelsat για τα feeds. Μπορεί κάποιος να πεί ποιος άλλος δορυφόρος είναι ενδιαφέρον με δυνατότητες να ¨εκπαιδευτούμε" στα κανάλια του? Φιλικά Γιάννης
sotos65 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Είναι σχετικό το ότι είσαι στους πρόποδες Γιάννη. Η ανύψωση που χρειάζεται στην Αθήνα για τον Hispasat είναι περίπου 19.5°, αν από τη ταράτσα του σπιτιού σου δεν έχεις εμπόδιο που να υπερβαίνει συγκεκριμένο ύψος σε σχέση με την απόσταση που βρίσκεται αυτό, δεν έχεις πρόβλημα. Μπορείς εύκολα να υπολογίσεις αν έχεις οπτική επαφή αν ξέρεις την απόσταση που βρίσκεται η κορυφή του εμποδίου (βουνό) και το ύψος του, με τον τύπο tan(θ)=y/x όπου θ η γωνία ανύψωσης στη περίπτωση μας, y το ύψος του εμποδίου και x η απόσταση. Για παράδειγμα σε απόσταση 1km, το εμπόδιο μπορεί να έχει ύψος μέχρι 350m και δεν θα έχεις πρόβλημα με τον Hispasat. ΥΓ, τελείως συμπτωματικά, ψάχνοντας για άλλο πράγμα έπεσα πάνω στο πρόγραμμα "Satellite Antenna Alignment" το οποίο εκτός από τις γωνίες αζιμουθίου/ανύψωσης μπορεί να υπολογίσει ανάμεσα στα άλλα και τη γωνία offset ενός κατόπτρου, αλλά και με γρήγορο τρόπο υπολογισμό για την τυχόν ύπαρξη εμποδίων. Πολύ καλό θα έλεγα, όποιος θέλει ας το κατεβάσει, είναι και μικρό, μόλις 700kB. http://www.al-soft.com/saa/satinfo.shtml
gpelekanos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Aυριο θα τοποθετησω το πιατο με 2 LNB... μπορειτε να μου πειτε για την αποσταση των 2 lnb σας παρακαλω;
sotos65 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Με ακρίβεια δε μπορώ να σου πω (τέτοια εγκατάσταση είχα κάνει πριν από 4 χρόνια και δεν θυμάμαι καλά). Γύρω στα 6-8 εκατοστά πρέπει να είναι (εξαρτάται κι απ' το μέγεθος του κατόπτρου και την αντίστοιχη εστιακή απόσταση), αλλά για να πιάσεις καλά τον Astra πρέπει να βάλεις στο κέντρο το lnb του και παράπλευρα (ανατολικά απ' το κέντρο) αυτό του Hotbird που έχει ισχυρότερο σήμα. Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να παίξεις και λίγο με τη γωνία που θα μπει το δεύτερο lnb και το ύψος του για καλύτερα αποτελέσματα.
AMMTECH Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Εχω μια ερωτηση για οσους εχουν μοτερ. Αυτη τη στιγμη εχω σταθερα κεντραρισμενο τον Hotbird και εχω σημα 82% περιπου σαν μεγιστο με την ενδειξη που βγαζει η skystar 2 με το Progdvb. Εχω το Motec SG2100. Αν κεντραρω τον Arabsat στις 26 μοιρες σαν κεντρο του τοξου (αυτο προτεινουν οι πιο πολλοι που εχω διαβασει - βρισκομαι Αθηνα) θα πιασω τοσο καλο σημα με το μοτερ ή θα ειναι πολυ χαμηλοτερo το ποσοστο? Εχω 1,20 πιατο με invacom lnb (0.3db). Εννοειται οτι θα προσπαθησω για το καλυτερο κεντραρισμα κ τις λοιπες ρυθμισεις.
sotos65 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Αν είναι για να βρεις τον πραγματικό νότο της περιοχής σου (το σημείο όπου θα είναι στραμένο το κάτοπτρο όταν η ένδειξη θα είναι 0 στο μοτέρ), μπορείς να το κάνεις με όποιον απ' τους δύο δορυφόρους θέλεις (ή τον Astra στις 19.2°Ε ή και τον Eutelsat W2 στις 16°Ε). Απλά ο Arabsat στις 26° είναι πιο κοντά στο πραγματικό νότο της Αθήνας (ο οποίος είναι στις 23.5°Ε) και έτσι θα σε βοηθήσει για καλύτερη ρύθμιση απ' όσο ο Hotbird. Αν μπορούσε να γίνει και λήψη με μικρά κάτοπτρα και του Astra στις 23.5°Ε θα ήταν ακόμα καλύτερα (αφού αυτός θα ήταν πάρα πολύ κοντά στο νότο), δυστυχώς απ' όσο ξέρω θέλει αρκετά μεγάλο για να υπάρχει σήμα στην Αθήνα. Αν ήδη πάντως έχεις βρει σωστά το τόξο με τη βοήθεια του Hotbird, δεν θα δεις διαφορά στο σήμα αν χρησιμοποιήσεις για σκόπευση τον Arabsat.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.