Προς το περιεχόμενο

Δορυφορική τηλεόραση στο PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@Red Phantom

Φίλε μου ρωτάς αν κάνει για τη λήψη που θέλεις ή είναι απλά παρατήρηση αυτά που αναφέρεις; Δεν υπάρχει πουθενά ερωτηματικό και δεν κατάλαβα με σιγουριά.

Πάντως αν ρωτάς, η απάντηση είναι να πας σε λίγο μεγαλύτερο (πχ ένα 1.10Χ1.20 ή και μεγαλύτερο αν διαθέτεις τα χρήματα) με το οποίο θα έχεις αρκετά καλύτερα αποτελέσματα (ειδικά από τον Astra). Αυτό που θέλεις να πάρεις θα είναι μάλλον στα όρια λήψης για τον Astra.

@spyridy

1)Όσον αφορά τα δύο κάτοπτρα δε νομίζω ότι θα βρεις και πολύ σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Διάλεξε αυτό που μπορείς να αισθάνεσαι αργότερα ότι είναι καλύτερη αγορά.

2)Προσωπικά θα αγόραζα το Sharp. Πρέπει να ξέρεις όμως ότι τα lnb συμπεριφέρονται διαφορετικά σε διάφορα κάτοπτρα και έτσι το lnb που δουλεύει καλύτερα σε ένα να μην έχει τόσο καλή απόδοση σ' ένα άλλο. Και το άντίθετο, αυτό που δεν δούλευε στο πρώτο να προσαρμόζει τέλεια στο δεύτερο. Η επιλογή που κάνω στο sharp δεν είναι τυχαία, δοκίμασα τέσσερα lnb, ένα Echostar 0.6db που είχα αρχικά στο κάτοπτρο, ένα Humax 110 με 0.3db, το γνωστό Invacom ενός φίλου και το Sharp. Όσο κι αν φανεί παράξενο τη καλύτερη γενικά απόδοση την είχα με το παλιό Echostar, το Sharp ήταν λίγο πίσω, το Invacom ακόμα πιο πίσω και το Humax ακόμα χειρότερα. Αυτή τη στιγμή έχω το Sharp διότι είδα ότι σε ορισμένες συχνότητες (αρκετά ψηλά στη μπάντα) έχει πολύ καλή απόδοση και επιπλέον υπάρχει μια διαφορά που θα μπορούσε να κάνει το Sharp να δουλεύει καλύτερα από το Echostar γενικότερα. Ο λαιμός του Echostar είναι 38mm ενώ το standard σήμερα στα lnb είναι τα 40mm. Έτσι υποψιάζομαι ότι με λίγη ρύθμιση του κατόπτρου (το οποίο έχει ρυθμιστεί με το Echostar) θα έχω καλύτερα αποτελέσματα. Το θέμα είναι πότε θα το κάνω μιας και πρέπει να ανεβάζω ξανά το Pc στη ταράτσα με όλα τα παρελκόμενα :-(

Αν μπορείς κάνε κάτι παρόμοιο και δοκίμασε 2-3 lnb για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην εγκατάσταση σου.

3)Αν δεν έχει πρόβλημα προσαρμογής στο polar mount, διάλεξε το 24άρι.

4)Το δεύτερο, αν μπορείς να βρεις κάποιον που να ξέρει τι κάνει όμως και να προσφέρεται για εθελοντής ;-)

Αλλιώς θα παιδευτείς για μέρες και θα λες ότι ήταν καλύτερο να δώσεις τα 150?.

Δημοσ.
apo oti eida se ena kainourio scan sotn hotbird, yparxei pleon to ertsateurope, hellastv kai holidays in greece

to hellastv deixnei to poso aksiopisth xwra eimaste... :razz: :razz: :grin: :grin:

blepe... enarksh programmatwn... 1h oktombriou...klp.klp....

eleos

Δημοσ.
apo oti eida se ena kainourio scan sotn hotbird, yparxei pleon to ertsateurope, hellastv kai holidays in greece

Se pia syxnotita na doume... min kanoume scan se olo ton Hotbird!!!! ;-)

Δημοσ.

Να ρωτήσω αν ξέρει κανείς.Tα sky it@lia ανοιγουν με κάποιο τρόπο?Έχω skystar1.

Επίσης πήρα προχτές και έβαλα ένα μοτέρ πάνω στο πιάτο για δέκτη diseq χωρίς τηλεχηριστήριο δηλαδή δίνω τις εντολές απο το δέκτη.

Δουλεύει αλλά μόλις το γύρισα 2-3 φορές κόλισε σε μία θέση και δεν γυρίζει.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει ή αν είναι συμβατή η skystar με τέτοιο μοτέρ?

Δημοσ.
Να ρωτήσω αν ξέρει κανείς.Tα sky it@lia ανοιγουν με κάποιο τρόπο?Έχω skystar1.

Επίσης πήρα προχτές και έβαλα ένα μοτέρ πάνω στο πιάτο για δέκτη diseq χωρίς τηλεχηριστήριο δηλαδή δίνω τις εντολές απο το δέκτη.

Δουλεύει αλλά μόλις το γύρισα 2-3 φορές κόλισε σε μία θέση και δεν γυρίζει.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει ή αν είναι συμβατή η skystar με τέτοιο μοτέρ?

Τα Sky ανοίγουν με Original κάρτα.

Το πιάτο σου τι μέγεθος έχει;

Τα DiSEqC motors μπορούν να γυρίσουν μέχρι 1.20 πιάτα και αυτά αν δεν είναι πολύ βαριά.Αν έχεις μεγαλύτερο πιάτο ίσως να κάηκε το μοτέρ ή να έχει μαγκώσει λόγω βάρους.

Δημοσ.

Έχω πιάτο 1.20 αλλά είναι κάπως βαρύ.Το γύριζε όμως.Άμα κάηκε υπάρχει τρόπος να το καταλάβω ;Παντως το πράσινο λαμπάκι που δείχνει οτι πέρνει ρεύμα τώρα αναβοσβήνει :( ενώ πρίν ήταν αναμένο συνέχεια πράσινο.

Επίσης στις οδηγίες λέει οτι ο δέκτης πρέπει να έχει έξοδο τουλάχιστον 350mA.

Η skystar έχει τόσο ;

Δημοσ.
Έχω πιάτο 1.20 αλλά είναι κάπως βαρύ.Το γύριζε όμως.Άμα κάηκε υπάρχει τρόπος να το καταλάβω ;Παντως το πράσινο λαμπάκι που δείχνει οτι πέρνει ρεύμα τώρα αναβοσβήνει :( ενώ πρίν ήταν αναμένο συνέχεια πράσινο.

Επίσης στις οδηγίες λέει οτι ο δέκτης πρέπει να έχει έξοδο τουλάχιστον 350mA.

Η skystar έχει τόσο ;

Δεν έχω μοτέρ και δεν γνωρίζω τι σημαίνει ότι αναβοσβήνει το πράσινο λαμπάκι (Πιθανότατα ότι έχει κολλήσει).

O συνδυασμός ss2 - DiSEqC μοτέρ είναι μια πονεμένη ιστορία.Σε άλλους δουλεύει' date=' σε άλλους όχι. Λογικά φταίει το βάρος του πιάτου σου, αν είναι σιδερένιο.Αν ήταν αλουμινένιο ίσως να μην είχες πρόβλημα.Η ss2 βγάζει ακριβώς 350mA τάση στο LNB σύμφωνα με την Technisat. Στην περίπτωσή σου θα έβαζα ένα 18άρι actuator σε συνδυασμό με ένα VBOX II για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από την στιγμή που ήθελα κινητό πιάτο.Επίσης πες ποιο μοτέρ έχεις ώστε κάποιο παιδί με μοτέρ όπως ο [b']sotos65 [/b]να σε βοηθήσει... :wink:

Δημοσ.

Αν και δεν ξέρω ποιο ακριβώς μοτέρ έχει ο Takis3, θα δώσω κάποια στοιχεία για το Moteck sg2100 που έχω και είναι και αρκετά διαδεδομένο. Στο manual λοιπόν, υπάρχουν οι παρακάτω περιπτώσεις για τα χρώματο στο led:

A) Πράσινο συνέχεια αναμένο: υπάρχει τάση και το μοτέρ είναι standby.

B) Πορτοκαλί που αναβοσβήνει: λήψη εντολών diseqc1.2 ή λειτουργία reset

Γ) Πορτοκαλί συνεχώς αναμένο: ένδειξη λάθους ή υπερφόρτωση από ρεύμα ή το μοτέρ βρίσκεται στα hardware όριά του.

Πράσινο που αναβοσβήνει δεν αναφέρει, θα μπορούσα να υποθέσω κάποιο πρόβλημα στην τροφοδοσία του μοτέρ. Πάντως πως ακριβώς συμπεριφέρεται η skystar1 (υποθέτω η αρχική skystar1 με το hardware mpeg2 decoder κι όχι η skystar 1 PCI) που έχει ο Takis3 με μοτέρ δεν ξέρω, γιατί έχω skystar2 και σε μένα τουλάχιστον ο συνδυασμός με το μοτέρ δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Στη τελευταία σελίδα του manual υπάρχει και ένα υποτυπώδες troubleshooting που θα μπορούσε να δώσει κάποια παραπάνω ιδέα στο τι μπορεί να έχει συμβεί σε συνάρτηση με τη θέση που σταμάτησε το μοτέρ.

Παρεμπιπτόντως Takis3, δοκίμασες να το κινήσεις χειροκίνητα με το κουμπί που βρίσκεται πάνω του;

Δημοσ.

Πιθανόν να έφταιγε το οτι χρησιμοποίησα 2 προγράμματα "my theatre" και "progdvb" και στο κάθε ένα έδωσα εντολές να αποθηκεύσει τη θέση του hotbird.

Έτσι λοιπόν σήμερα δοκίμασα το εξής :έκανα reset τα τυχόν όρια east west που θα είχε πάρει το πρόγραμμα ( όχι οτι του είχα βάλει όριο αλλα έτσι για να είμαι σιγουρος) έκανα delete το positioner απο το diseq και το άφησα σαν απλό lnb hotbird.

Μετά ανέβηκα στη ταράτσα και δοκίμασα απο τα κουμπιά και δούλευε κανονικά :)

Να σημειώσω οτι εχθές είχα κάνει reset τα όρια και απο τα 2 προγράμματα και δοκίμασα να το κουνίσω χειροκίνητα και δε δούλευε.

Επομένως ήθελε delete εντελώς το positioner γιατί το κρατούσε το software σταματημένο το μοτέρ.

Τώρα όμως έχω άλλο πρόβλημα :) βασικά δεν ξέρω πως ακριβώς πρέπει να βάλω τις ρυθμίσεις στο diseq για να δουλέψει το μοτερ και με τους άλλους δορυφόρους.

Γίνετε το εξής κουφό : Αν δηλώσω οτι έχω ενα positioner με ενα lnb στον hotbird το μοτερ κινείται κανονικα απο το pc.Που σημαίνει πως αν κινήσω το μοτερ τη στιγμή που παιζει ο hotbird το σήμα αρχίζει και χάνεται.Ώς εδώ καλά.

Αν όμως προσθέσω και 2ο lnb στον astra πηγαίνω σε ένα κανάλι του astra και κινώ το μοτερ και περιμένω όταν φτάσει στην σωστή θέση να μου έρθει σήμα ( έτσι είχα κάνει και με τον hotbird). Όμως σήμα δεν έρχεται που σημαίνει οτι ή λάθος έχω ρυθμίσει το πιάτο ή δεν κουνίεται το μοτέρ απο τον hotbird.Και μάλλον είναι το δεύτερο γιατί όταν γυρνάω σε κανάλι του hotbird έχω αμέσως σήμα χωρίς να περιμένω ούτε δευτερόλεπτο

που σημαίνει οτι το μοτέρ δεν έφυγε απο τη θέση hotbird γιατί αν είχε φύγει θα ήθελε κάποιο χρόνο να επιστρέψει στη θέση του.

Sotos αν μπορείς να μου γράψεις τι ρυθμίσεις έχεις βάλει στο diseq.Δηλαδή έχεις δηλώσει diseq απλό ή 1.0 ή custom? Επίσης έχεις δηλώσει ένα positioner?

Το μοτέρ που έβαλα είναι μάρκα NECO.Αυτά ,συγγνώμη για την πολυλογία και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Η ρύθμιση στο diseqc Τάκη είναι στο none! Κι αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι τις εντολές diseqc1.2 δεν τις στέλνει το progdvb μέσω τις δικιάς του λειτουργίας (αμφιβάλλω αν γίνεται κιόλας για τη skystar2), αλλά μέσω ενός plugin (SS2DiSEqC) που συνδυάζεται με τους patched drivers της SS2 (μιας και οι μανίσιοι δεν δίνουν τη δυνατότητα χρήσης τέτοιων εντολών). Απλά στις ρυθμίσεις diseqc του progdvb το μόνο που κάνω είναι να προσθέσω τους διάφορους δορυφόρους, όποτε το plugin όταν γίνει αλλαγή καναλιού από έναν σε άλλο δίνει αυτό τις εντολές στο μοτέρ να στρίψει το κάτοπτρο (με προειδοποίηση ή και χωρίς αν θέλω). Το καλό του είναι ότι οι ρυθμίσεις που κάνει καταγράφονται στη registry και είναι προσβάσιμες σχεδόν απ' όλα τα προγράμματα (ακόμα και από το MyTheatre ή το AltDVB που έχουν δικά τους positioners) και με τη χρήση του ίδιου plugin σε κάθε ένα απ' αυτά δεν χρειάζεται να ξαναγίνουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...