aktiZol Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 file mou emena me piato ( 80cm poli kalo ) apo lidl 30 euro lnb apo to lidl 15 euro omoaxoniko cable 1 euro to metro x 25 metra = 25 euro + thn skystar2 65 euro me topothetisi diki mou ( einai poli eukolo kai den eimai texnikos tipos ) = 135 euro diladi 500-135=365 euro diafora opote aderfe kanto parea me ena filo sou ean mas peis pou meneis mporei kapios apo emas na se voithisi p.x egw menw marousi πάντως και εσύ μην νομίζεις ότι έπιασες την καλή :wink: με 30 euros παίρνεις Invacom Lnb 0.3 που σίγουρα είναι καλύτερο από αυτό του LIDL. 1 ευρώ το μέτρο ομοαξονικό είναι η απάτη του αιώνα στα καλώδια :-P μα καλά τι αγόρασες χρυσάφι.. (0.5 ευρώ και πολύ είναι) την SS2 την πήρες στην normal τιμή που την πουλάνε στην Ελλάδα... τώρα εάν ξέρεις να σεττάρει και VBOX II τότε στείλε μου pm να φτιαξουμε το δικό μου που θέλω να το κάνω κινητό και δεν έχω λεφτά για την εγκατάσταση.
_DiMoN_ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 150? εγκατάσταση 62? SkyStar2 70? Καλώδιο 260? Πιάτα κ.τ.λ. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή η τιμή.
tzinos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 70 euro to kalodio??pola den einai pedia h egkatastash kinhtou einai psilopalouki, den thn kanei kapios asxetos monos tou. Thelei doulia poly (pediometro, dekth,ergaleia...), ego eixa katsei pano apo 2 wres sthn taratsa me ton texniko otan to balame. Kai mou xe parei kai liga giati htan gnostos, 80 h 100 euro den thymamaia kapou ekei. An einai kaneis xania kai thelei egkatastash steilte pm na tou milhso an mporei na analabei. Tora oso gia to paketo tou lidl pou elege o filos, einai san na sygkrineis skoda me mercedes!! Ta piata mexri 1.2m einai ftina apo kei kai pano anebenoun dysanaloga kai para poly oi times. Bebaia alla pianeis me 80ri kai alla me 1.4m kinhto. Ego yplogiso oti xreiazetai PIATO 1.4m gyro sta 120-150 euro LNB 17euro sharp, 30 euro invacom SKYSTAR 2 65 euro VBOX2 65 euro ACTUATOR 35 euro BASEIS/KALODIA 50 euro Ara exoume gyro sta 350-380 ola plin thn egkatastash. Apo auta den nomizo na mporeseis na glitoseis tipota osh ereuna agoras kai na kaneis. Mono apo thn egkatasatsh mporeis na glytoseis fragka. Opote to poly na pesei to paketo gyro sta 450 ama breis kapion na sou xreonei thn egkatastash 100 euro, anti 150. An den briskeis proxora me thn techontel, logikes einai oi times.
spyridy Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Λοιπόν παιδιά έχω update τιμών... Μίλησα με τον Γκάγκα και έχουμε 1.20*1.40 Gibertini πιάτο - 110.55 Polar mount ------------- 34.50 Vbox II ----------------- 56.90 Moter 18" --------------- 26.80 LNB SHARP -------------- 11.20 Καλώδια (2*30 μέτρα) --- 30.00 --------------------------------- ΣΥΝΟΛΟ 269.95 Skystar2 δεν έχει αλλά ο Γιώργος απο Technotel τη δίνει στα 77 ευρώ! Σύνολο χωρίς εγκατάσταση παέι στα 340 με Αλουμινένιο Gibertini χωρίς βάση (επειδή έχω κεκλιμένη κεραμοσκεπή, χρειάζεται ειδική κατασκευή απο σιδερά! Οπότε αυτή πάει έξτρα κόστος που δεν ξέρω ακόμα!). Τα καλώδια είναι 2*30 μέτρα επείδή χρειάζεται άλλο καλώδιο απο την κάρτα στο πιάτο, και άλλο απο τον Vbox II. Εγκατάσταση χοντρικά 120-150 μου είπε... το ερώτημα είναι το εξής... αξίζει να πάω σε 1.20*1.40 Gibertini σε σχέση με λίγο μεγαλύτερο ατσάλινο? Επίσης μου είπε ο τύπος στον Γκάγκαοτι αφού πάω που πάω σε κινητό, καλύτερα να πάρω το Gibertini του 1 μέτρου, που έχει και σημαντική διαφορά στην τιμή (49 ευρώ αντί 110!!!) Ακούω γνώμες (κι ευχαριστώ ήδη όσους με βοηθήσανε με τις απαντήσεις τους!)
_DiMoN_ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Το καλώδιο κοστίζει τόσο διότι έχει και το ρεύμα, αλλά και το σήμα του LNB... Ναι όντως είπα πολλά για καλώδιο...
sotos65 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Πρόσεξε φίλε Spyridy ποιο Sharp θα πάρεις. Κυκλοφορούν δύο τύποι στην αγορά τα BS1R5EL100A (σε μαύρο χρώμα) και το BS1R6EL100W (σε λευκό). Το δεύτερο είναι καλύτερο από το πρώτο (τυχαίνει να χρησιμοποιώ αυτό τώρα). Το αναφέρω διότι μου φαίνεται μάλλον χαμηλή η τιμή των 11,2? για να είναι το δεύτερο. Btw, σε καμία περίπτωση μη πάρεις του ενός μέτρου, υπάρχει αρκετή διαφορά στη λήψη με αυτό του 1.40 από τη στιγμη που αποφάσισες ότι δεν έχεις πρόβλημα να πληρώσεις τη διαφορά στη τιμή. Εξάλλου αν αγόραζες του ενός μέτρου θα μπορούσες να κάνεις και πολύ φτηνότερα τη δουλειά σου με ένα μοτέρ diseqc1.2 στα 60-80? και τίποτε άλλο. Ούτε vbox χρειάζεται σ' αυτή τη περίπτωση ούτε actuator.
tzinos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 opos leei kai o sotos, mexri 1.2m thn douleia thn kaneis me diseq moter pou mporei na to kinei kai h skystar karta/dekths. Apo 1.2m kai pano to pio asfales einai positioner(vbox) kai actuator. Epishs opos leei o sotos to kalo to sharp to 0.3db(ousiastika nomizo einai 0.6db alla symperiferetai os 0.3db) exei 15-17 euro kai einai auto BS1R6EL100W. Theoreitai apo ta koryfaia lnb gia dyskoles leipseis. POLY SHMANTIKO ena piato 1.2m x 1.4m sto poulane gia 1.4m omos sthn pragmotikothta einai 1.2m. To mikrotero logzetai os to megethos tou. To gilbertin 1.2x1.4 sthn pragmatikothta loipon einai 1.2m piato!!! PX gilbertin 1.2m (1.2 x 1.35) den to leei 1.35m piato, alla 1.2m piato. sostos http://www.satlux.gr/satlux/product.asp?dept%5Fid=3&pf%5Fid=GB+1%2D2 omos edo gilbertin 1.4m (1.25m x 1.4m), to leei 1.4m alla einai to 1.25!!! des kai ton titlo tou gilbertin 125C-AL dhladh 1.25 alouminenio. http://www.tele-sat.gr/catalog/product_info.php?cPath=76_60&products_id=105 An eimai lathos se auto as me diorthosei kapios, pantos etsi exo diabasei oti san megethos tou piatou prepei na logizetai h mikroterh diastash kai oti ta magazia to xrhsimopoioun os trick gia na sou poulhsoun ena piato px 1.2 x1.4 os 1.4m piato eno einai to 1.2m. Kai mhn kolas sta gilbertini pou einai pio akriba kai kykloforei kai broma oti auta pou yparxoun sthn ellada den einai gnhsia. Des kai kana mambo pou einai pio fthna. Mhn pas se 1m piato. Den tha bgazeis px pola feeds apo agones, kai tha exeis oriakes lhpseis se kapies dyskoles desmes se polous doryforous. 1.2m to minimum pou tha baleis, to 1.4m ikanopoihtiko kai to 1.85 kalo. Mesh lysh kai kalh loipon to 1.4m. Mia fora ta dineis auta ta lefta kane thn sosth ependysh.
sotos65 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Ακριβώς! Ως μέγεθος του offset κατόπτρου πρέπει να παίρνουμε τη μικρότερη διάμετρο. Δυστυχώς με το κόλπο που χρησιμοποιούν τα μαγαζιά δίνοντας μέγεθος τη μεγάλη διάμετρο πρέπει κι εμείς να αναφερόμαστε σ' αυτήν για να συνεννοούμαστε κάπως. Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι η κανονική διάμετρος είναι η μικρότερη. Γι αυτό κι εγώ σχεδόν πάντα όταν αναφέρω το μέγεθος του δικού μου κατόπτρου λέω και τις δύο διαστάσεις 1.10Χ1.20 για να μην υπάρχουν αμφιβολίες και παρεξηγήσεις.
jsotris Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Re paidia ta ERT SAT, EXTRA Channel kai ta alla ellinika metakomisan apo Hotbird?
mangrill Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 295 eura einai kala gia 1.95 mambo ? to vrika apo rethimno(leptomereis den 3erw).kanenas edw xania 3erei kana ftino (kalo) magazi h prepei na anevw athina gia agora piatou kai loipwn? euxaristw.
coffeex Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Re paidia ta ERT SAT, EXTRA Channel kai ta alla ellinika metakomisan apo Hotbird? Nai.........
TrObAs Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 mborei kapoios na mou pei public i mw pm ti einai to Penta crypt 1.2 ??? Giati grafei oti anoigei ta panta ti einai karta ??
Red_Phantom Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Ena piato me ta exeis xaraktistika ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡ. MODEL:100C-LH Διάμετρος : 103X98cm Απόστ.εστίασης: 66cm Στήριγμα LNB : 40mm Ανύψωση : 18-59o Υλικό κατόπτρ.: Zincor steel Βάρος κατόπτρ.: 5,600Kg total Τελική βαφή : Polyester Χρώμα κατόπτρ.: RAL 7035 Πλάτη στήριξης: Galvanized steel F/D : 0.64 Efficiency : <75.3% Gain 11.50GHz : 39.50dB Gain 12.75GHz : 40.55dB Kanei gia lipsi Astra,Hotbird,Hispasat. Borei na pianei Astra kai Hotbird me dio lnb. Eimai stin korintho arketa konta dhladh sthn Athina.
spyridy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Παιδιά καλημέρα και πάλι... Σας ΥΠΕΡευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Αυτό με το θέμα διαστάσεων του πιάτου το είχα ξαναδιαβάσει σε αυτό το φόρουμ και το είχαστο μυαλό μου αλλά δεν το εξέφρασα πιο πριν (κακώς). Απλά θεώρησα (κακώς μάλλον) οτι ενα πιάτο 1.33*1.45 που μου δίνει ο Γιώργοςαπο Technotel είναι πιθανά ισάξιο με το 1.2*1.4gibertini μιας και το 2ο είναι αλουμινένιο. Μάλλον κάνω λάθος ε? Τέλος πάντων, επειδή είχα πάει την προηγούμενη εβδομάδα απο κει και πήρα αυτό το πιάτο για το Γαμπρό μου, μαζί με τα συναφή (του αγόρασα παρελκόμενα για σταθερό πιάτο, 2 LNB Televes και καλώδια και skystar), ξαναμίλησα με το Γιώργο και του ανέφερα τον προβληματισμό μου για τα θέματα τιμής. Μου είπε οτι επειδή σέβεται το insomnia και έχει αποκτήσει πολλούς πελάτες απο εδώ, θα μουτα δώσει κι αυτός τα ίδια πράγματα στις τιμές του Γκάγκα, οπότε κι εγώ θα τα πάρω απο εκεί μιας και δεν έχω όρεξη να κάνω δουλειές με "πολλούς" αλλά καλύτερα όλα απο έναν! Τέλος πάντων, ας το αφήσω το θέμα "απο που να ψωνίσω" για να μην φανεί οτι του γίνεται και διαφήμιση, και ας πάμε στα τεχνικά... 1)Τελικά να προτιμήσω το1.33*1.45 μη-αλουμινένιο απο το 1.2*1.4 αλουμινένιο? 2) LNB SHARP ή LNB INVACOM? 3) 24" ή 18" actuator? 4) 150 euro για εγκατάσταση, ή μια βόλτα για καφέ απο το σπίτι μου στην Ανάβυσσο απο κάποιο γνώστη της παρέας? lol Φιλικά Γιάννης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.