Προς το περιεχόμενο

Δορυφορική τηλεόραση στο PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αυτό που λέτε πάντως για το πόσο καλό tuner έχει ένας δέκτης είναι μεγάλη μούφα σε μια συνάρτηση απόδοση/τιμή.

δλδ η απόδοση ανά τιμή της SS1 με την SS2 μας λέει -> αγόρασε SS2 χωρίς να το σκέφτεσαι.

- και εάν θέλεις καλύτερο σήμα τότε με την διαφορά των χρημάτων αγόρασε μεγαλύτερο και καλύτερο πιάτο. ναί εκεί θα δείς διαφορά !!!

Δημοσ.

εάν δείτε σε άλλα φόρουμ λένε όλοι ότι αξίζει να αλλάξεις τον Dreambox 500S με τον Dreambox 7020S επειδή έχει καινούργιο και φοβερό tuner.

o DM500S έχει 160 ευρώ και ο DM7020S έχει 390 ευρώ!!!!!

δλδ ήμαρτον... με 230 ευρώ αγοράζω πιάτο > 2,0μ αλουμινίου με μηχανισμό και το καλύτερο μή επαγγελματικό LNB της αγοράς και έλα μετά να δούμε αν πιάνει καλύτερα το 500 ή ο 7020.

- y.g. από προσωπική εμπειρία τα ίδια κανάλια μου ανοίγουν και τα 2 tuner που προανέφερα και έχουν 230 ευρώ διαφορά...

Δημοσ.
einai polyyyyy kalyterh

otan thn dikimaseis kai deis ti tuner kai lypsh exei 8a pa8eis plaka....

exei kai pola alla yper pou ta exoume xanapei' date='mhn ta leme pali.

den xreiazete extra programmata gia na deis hdtv me thn ss1,akoma kai sto

progdvb thn setareis se softmode kai vlepeis[/quote']

1. ποιά είναι τα άλλα υπέρ γιατί μου φαίνεται έχω χάσει επεισόδια.

2. δεν νομίζω να πάθω πλάκα γιατί έχω και Dreambox που έχει καλύτερο tuner πό SS1&SS2 και πάλι τα ίδια κανάλια βλέπω.

3. γιατί ποιός σου είπε ότι θές extra προγράμματα στην SS2 για να δείς HDTV ?

μάλλον απλά εσύ δεν έχεις δεί SS2 και μιλάς ατεκμηρίωτα ;-)

Δημοσ.

Η διαφορά στο tuner φαίνεται αποκλειστικά και μόνο στο άνοιγμα των οριακών καναλιών εν συναρτήσει και του πιάτου/LNB.

Π.χ. εγώ με το 1.40 και Invacom 0.3 LNB βγάζω τα Sky !t@l!@ οριακά εδώ Ηράκλειο και ενώ στο ίδιο setup η SS2 μου κάνει κάποια pixelιάσματα κάποιες φορές, ο DB-500S μου τα ανοίγει καλύτερα.

Aktizol οι τιμές που αναφέρεις για τους DB λίγο χλωμό να τις βρεις και Ελλάδα μάλιστα καθώς ο 500s έχει πάνω από 200+ ευρώ και ο 7020S πάνω από 430+ με το Φ.Π.Α.

Για την SS1 όντως παίζει HDTV μόνο σε software mode καθώς το chip της είναι παλιό και δεν υποστηρίζει native hardware αποκωδικοποίηση HD stream.

Η απόδοση της φαίνεται σε παλαιότερα συστήματα <1GHz σε hardware mode που δεν επιβαρύνει την cpu του συστήματος.

Την SS1 δεν την έχω αλλά έχω ακούσει ότι όντως έχει καλύτερο tuner (Philips) από την SS2 (Samsung) και υπενθυμίζω ότι η διαφορά φαίνεται μόνο στο άνοιγμα των οριακών καναλιών.

Δημοσ.

οι τιμές που αναφέρω για τον Dreambox δεν είναι από Ελλάδα (άλλωστε και την SS2 από Γερμανία την αγόρασα με ομαδική).

και για να γίνω πιο συγκεκριμένος θα σου πώ και το site από το οποίο έχουμε κάνει ομαδική για Dreambox και ισχύουν οι τιμές που σου είπα.

http://www.elektronikwelt.net/index.php?cPath=12_76:P

Δημοσ.
exoun dwthei kapia link paliotera mesa sto thread...kane kapoio search...kai tha vreis sigoura...

mhn ta ksanaleme...

gia prospathise esu etsi opos exei megalosi auto to post einai plewn dislitourgiko ... :( einai adinato na katsi kapios na ta diavasei olla ala akoma kai search na kanis pnigese ..... isos na prepei na gini kapia sinopsi auto tou 8ematos se ena kainourgio kai na arxisi apo thn arxh ... alla opos kai na exei eiste oli kali

Δημοσ.

Σχετικά με τα υπέρ και τα κατά των ss1 και ss2 επειδή τις έχω δοκιμάσει και τις 2 έχω να πώ οτι σε 1000mhz cpu η ss1 έπαιζε σαφώς καλύτερο video απο την ss2.Δηλαδή φενόταν πιο ομαλό και με περισσότερα frames.Επίσης στον ίδιο cpu όταν έκανα εγγραφή με την ss2 στο δίσκο μερικές φορές έκανε κολίματα η ταινία ειδικά όταν έγραφα κανάλι τρέχοντας το yanksee (κλιδωμένο).

Με μεγαλύτερο cpu δεν εχω δοκιμάσει για να ξέρω τί γίνεται.

Η ss1 δεν κολάει ποτέ κατά την εγγραφή και αυτό γιατί δεν χρησιμοποιεί τον cpu για να παίξει video.

Επίσης η ss1 διαθέτει πολύ καλό tv out ενώ η ss2 δεν έχει.Σχετικά με το tuner όντος στο ίδιο πιάτο η ss1 έφερνε καλίτερο σήμα.

Ειδικά τώρα που έμαθα οτι η ss1 πέζει και HDTV με το progdvb σε software mode ( έτσι και αλλιώς η ss2 πέζει σε software mode μονίμως :) ) δεν βλέπω για ποιό λόγο κάποιος θα έπερνε ss2 εκτός από το οτι είναι πιο φτηνή.

Πάντως και εδώ φένεται να ισχύει τελικά το σοφό : ότι πληρώνεις παίρνεις.

ΥΓ Αν κάποιος έχει τεστάρει και τις 2 κάρτες σε μεγαλύτερο cpu με ταυτόχρονη χρήση και άλλων εφαρμογών ας μας πει τις εντυπώσεις του.

Δημοσ.

ena arnitiko pou exw akousei gia thn SS1 alla den to exw testarei o idios einai h thermokrasia pou anaptysei san karta...logo tou encoder pou exei panw...pianei treles thermokrasies...kai to diabaza se kapoia forum san arnhtiko...

Δημοσ.
ena arnitiko pou exw akousei gia thn SS1 alla den to exw testarei o idios einai h thermokrasia pou anaptysei san karta...logo tou encoder pou exei panw...pianei treles thermokrasies...kai to diabaza se kapoia forum san arnhtiko...

Και η SS2 ζεσταίνεται αν μέσα στο κουτί γίνεται χαμός και δεν υπάρχει σωστή ροή αέρα. Οπότε το κουτί θα πρέπει να είναι συμμαζεμένο.

Και μερικές λύσεις για ψύξη των καρτών αυτών.

Δημοσ.

takis3 exw thn skystar 2 se pc me cpu P4 3,2 Ghz (prin liges meres se 3) kai den antimetwpisa kanena problhma,den moy kolhse pote parolou pou ekana egrafh kai arketes douleies tautoxrona. Gia xamhles cpu px 1ghz logiko einai h SS1 na douleuei kalytera..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...