Προς το περιεχόμενο

Δορυφορική τηλεόραση στο PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

file spyridh h kalyterh lysh einai na pas se kinhto piato 1.4m. An den se aposxolei na kaneis to pio oikonomiko setup mh to skeftesai katholou ta lefta pou tha doseis gia kinhto aksizoun. Einai oti kalytero mporeis na kaneis me to piato sou. Me ena stathero piato mporeis na baleis gyro sta 3 lnb. Omos prepei na nai kontinoi doryforoi, px astra, hotbird, eutalsat w2 (19,13 kai 16 east). O hispasat einai apo thn anapodh entelos stis 30 west, ara den mporeis na ton baleis me parakentro kapion apo tous kalous hotbird, astra. Epishs otan bazeis hotbird parakentro kai astra kentro (2lnb dhladh) xaneis se dynamh shmatos. Me to kinhto kinhse pano se ena tokso kai kentrareis se kathe doryforo pou dialegeis, ara exeis to kalytero dhnato shma. Me 1.4m piato an kai einai kalo tha synanthseis arketes dyskoles desmes pou tha xreiazesai oso kalytero kentrarisma ginetai gia tis bgaleis. Me stathero piato kai 2 h 3 lnb auto einai dyskolo os apithano. Kai sthn telikh allh fash na bgaleis 18-25 doryforous kai allh to poly 3!! Kai me ta perisotera paketa na kleidonoun kai na mhn spane xreiazesai oso perisoteres epiloges mporeis na exeis.

Na proteino na pareis kai ena vbox2 me thlexeiristhrio kai na kounas ton doryforo apo to domatio sou se prokathorismenes theseis. Mporeis na kaneis kai fine tune kanontas ligo klik deksia h aristera, bgazontas to kalytero dynato shma, ola apo to saloni sou!.

1.4m piato gyro sta 100-150 euro, 1.85 akoma kalytera alla paei gyro sta 300.vbox 2 gyro sta 60 euro, 1 lnb sharp h invacom 20-30 euro. Actuator (moter kinhshs) gyro sta 40 euro. Egkatastash, bash, kalodia.... eksartatai 70-150. me ena 350ri euro kaneis kalh doulia kai den ksanasxoleisai me alla eksoda. Ama pas se stathero tha glytoseis 100-150 euro alla na sai sigouros oti sthn poreia tha sou mpoun tsites gia na to kaneis kinhto.

Δημοσ.
Ama pas se stathero tha glytoseis 100-150 euro alla na sai sigouros oti sthn poreia tha sou mpoun tsites gia na to kaneis kinhto.

Αυτο ακριβώς είναι που φοβάμαι φίλε τζίνο....τις τσίτες, και τσιτώνω κι εύκολα! Έχω το μικρόβιο!

Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση και κατατοπιστική σου απάντηση.

Τώρα επειδή όμως με τις τιμούλες που μου είπες, προβλέπω να πέφτουν 2-3 ψιλές παντοφλες απο τη γυναίκα :-? αν πάω σε λύση κινητού πιάτου αλλά μικρότερης διάστασης απο 1.40, αξίζει να πάω σε 1.2 ή πλέον αν πέσεις κάτω απο 1.4, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα οπότε πας και σε 1.1 ας πούμε? Γιατί φαντάζομαι οτι η διαφορά στην τιμή θα είναι μεγάλη! (αν έχεις και καμμια ενδεικτική τιμούλα...).

Τι θα χάσω σε σχέση με το 1.4αρι? Απο την εμπειρία σας θα χάσω "σημαντικά" κανάλια ή απλώς θα χάσω σε ισχύ σήματος?

Φιλικά

Γιάννης

Δημοσ.
Παιδιά γεια σας. Εδω και καιρό ψιλοπαρακαλουθούσα το συγκεκριμένο θέμα, αλλά εχθες το πήρα απόφαση και διάβασα και τις 166 σελίδες (χθες και σήμερα τελείωσα!).

πολύ σωστός, είσαι από τους λίγους που το έχουν διαβάσει όλο το τόπικ και μετά ρωτάνε..

Παντρεύομαι το Σεπτέμβριο και φτιάχνω το σπίτι που θα μείνω. Στο σαλόνι λοιπόν θα έχω μια 29" τηλεόραση CRT, για απλό viewing επίγειας τηλεόρασης, και για home cinema viewing θα βάλω εναν Infocus 4805 Projector με ενα πανί 1.80χ1.80.

για τον projector θα σου έλεγα πρίν τον αγοράσεις να ρίξεις μια ματιά και στον BenQ 5120 ο οποίος παίζει στην ίδια κατηγορία, με παρόμοια specifications και κοστίζει τα μισά σχεδόν χρήματα από τον Infocus 4805 (με την διαφορά τους, δηλαδή τα περίπου 1000 ευρώ, παίρνεις ένα πολυ καλό Ηome Cinema ηχοσύστημα 5.1)

την οθόνη (πανί) πρέπει να την ψάξεις λίγο πρίν την πάρεις γιατί υπάρχουν πολλές ποιότητες και κατηγορίες, το σίγουρο είναι ότι δεν θα πάρεις 1.80x1.80 γιατί ο προβολέας σου (αν πάρεις τελικά τον 4805) είναι 16:9, αλλά μια 16:9 διάσταση οθόνης

Μέχρι εδώ είμαι off topic...

υπάρχουν και χειρότερα

Με ενδιαφέρει λοιπόν η κατασκευή ενος HTPC με μια Skystar2, απο το οποίο μέσω της DVI εξόδου της κάρτας γραφικών, θα δίνω σήμα στη DVI θύρα του Projector και να βλεπω δορυφορικά κανάλια.

θα συμπλήρωνα ότι σε ενδιαφέρει και από την TV-Out του υπολογιστή σου να δίνεις και στην 29" CRT σου γιατί με τον καιρό θα καταλάβεις ότι είναι πιο χρήσιμο να έχεις satellite TV στην CRT και λιγότερο στον projector

Τώρα για ελληνικά κανάλια μέσω δορυφόρου, έχω απο γνωστό μου την πληροφορία πως γίνεται με τον Dreambox που έχει (μην γράφω λέξεις κλειδιά, όπως το μοίρασμα ας πούμε μεσω διαδικτύου). Αν βέβαια κάποιος γνωρίζει οτι γίνεται και με τη skystar (πολύ τίμια καρτούλα) δεν θα είχα πρόβλημα αν έμπαινε στον κόπο να μου πει 2 πραγματα μέσω πμ.

το sharing που λές είναι εκτός τόπικ θα έλεγα, πάντως εάν θές να γίνεις συνδρομητής Nova, θα πρέπει απλά να αγοράσεις έναν Card Reader για την Skystar2 και να ακολουθήσεις τις οδηγίες του _Dimon_ που έχει γράψει σε προηγούμενα post για το πώς μπορείς να διαβάσεις κάρτα Irdeto http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=795515&postcount=2403

Το θέμα για το οποίο γράφω δημόσια είναι το εξής. Με προβληματίζει περισσότερο απ'όλα η επιλογή πιάτου (μέγεθος' date=' σταθερό ή κινούμενο) και εφόσον λυθεί αυτό προφανώς θα λυθεί και το επόμενο πρόβλημα, του πόσα LNB πρέπει να βάλω. Φαντάζομαι αν βάλω κινητό πιάτο θα χρειάζομαι ενα LNB μόνο αφού θα μπορώ να κινούμαι απο τον ενα δορυφόρο στον άλλο. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστώ τουλάχιστον 2, για ASTRA & Hotbird. Αν βάλω 3, μπορώ να πιάνω τον Hispasat για τον οποίο λέτε πολύ καλά λόγια? Και ρωτάω αν μπορώ, γιατί θα πρέπει το πιάτο π.χ. να είναι σταθερό και δεν γνωρίζω με τις γωνίες αν υπάρχει συνδυασμός με σταθερό πιάτο και διαφορετικό στήσιμο των LNB να πιάνεις και τους 3 συγκεκριμένους "ταυτόχρονα".

Να πω οτι είμαι ανάμεσα απο 1.2 με 1.4μ πιάτο.

Παιδιά ευχαριστώ όσους κάνατε τον κόπο να με διαβάσετε. Θα τα λέμε συχνά απο δω και μπρος είμαι σίγουρος.

Φιλικά

Γιάννης[/quote']

για το θέμα του πιάτου εγώ θα σου πρότεινα σταθερό αφού έχω δεί κινητό και η ταχύτητα αλλαγής καναλιού όπως και η ποιότητα της εικόνας λόγο στόχευσης είναι καλύτερη σε ένα σταθερό. φυσικά εκεί θα χρειαστείς καλύτερο και μεγαλύτερο κάτοπτρο. βασικά μην πέσεις κάτω από το 1.25x1.35 που περίπου σου δίνει ένα Gibertini. και έαν θές και την γνώμη πάρτο aluminum και ας είναι λίγο πιο ακριβό (θα έχεις πιο ελαφριά κατασκευή, καλύτερο gain και φυσικά no rust)

οι βασικοί δορυφόροι που θα βλέπεις θα είναι Astra & Hotbird, και τώρα που κλείσανε και τα Taquilla, και με βάση ότι θες να γίνεις συνδρομητής Nova, το πιθανότερο είναι να βλέπεις περισσότερο Hotbird. πράγμα που σημαίνει ότι με 2 LNB είσαι μια χαρούλα.

ενδεικτικά σου αναφέρω ότι εγώ έχω σε σταθερό πιάτο Astra,Hotbird & Eurobird.

Δημοσ.
Αρχική Δημοσίευση από dwarves

terma ta mtv apo hotbird??? to mtv5 or to f?

ta mtv 5 kai f kai to vh1 an den kano lathos teleutaia paizan se 2 diaforetikous transporders, me skopo na meinoun mono ston 1. Mhpos tora pou einai mono sto 11075 V esy ta exeis akoma ston palio? gia dokimase na kaneis scan auton ton transpoder mono kai sbhse ta palia.

aktizol

για το θέμα του πιάτου εγώ θα σου πρότεινα σταθερό αφού έχω δεί κινητό και η ταχύτητα αλλαγής καναλιού όπως και η ποιότητα της εικόνας λόγο στόχευσης είναι καλύτερη σε ένα σταθερό

pos einai dynaton na einai kalyterh h eikona kai to shma se stathero me 2 h 3 lnb kai parakentra?? Anagkastika kaneis symbibasmous sth stoxeush, den mporeis na exeis olous tous geitonikous doryforous kampana. Sto kinhto omos kai eidika me to vbox2 exeis brei to kalytero shma gia ton kathe doryforo kentrarontas mono se auton (mono gia na bgaleis kalytero tokso kaneis kapious symbibasmous) kai to apothikeueis san satelite position. Me to remote akoma mporeis na beltioseis to shma kinontas elaxista to piato. Gia no to kaneis auto sto stathero prepei na anebaineis sthn taratsa.

Tora gia thn allagh kanalion, yparxoun dyo periptoseis, h bazeis th skystar na kinh to piato, opote klikarontas kanali allazei kai o doryforos, h me to remote tou vbox prota phgaineis ston doryforo kai meta dialegeis kanali. H kalyterh kai pio asfalhs periptosh gia skystar einai h 2h. Gia dekth saloniou isos h proth.

H alitheia einai oti pros to paron ta perisotera tha ta blepeis se astra kai hotbird, alla yparxoun stous allous doryforous polla feeds pou deixnoun FREE polla diafora pay per view events kai agones, kai akoma kai NBC kai alla amerikanaka network kanalia merikes fores paizoun sta feeds auta. To tv cabo auth th sthgmh einai apo to kalytera anoixta paketa kai einai ston hispasat. ton hispasat san parakentro se astra, hotbird den mporeis na ton baleis, ara anagkastika kinhto h 2ro stathero. an pas se 2ro stathero ta eksoda sou tha einai idia kai parapano me kinhto opote pios o logos? Yparxei kai o nilesat doryforos pou exei ta arabika MBC 1, 2, 3, 4 kai to ONE tv pou einai FREE kai epipedou nova, me tainies kai amerikanikes seires, ola me aggliko hxo. Kai to shmantikotero an endiaferesai gia agones podosfairou, basket .... tote to kinhto tha se sosei, poloi perisoteroi agones diathesimoi. Opote nomizo oti ta 100-150 euro parapano aksizoun.

Skepsou to kala giati ton ekoplismo tha ton pareis mia fora. Ego otan ebala piato phra mapa lnb kai to metaniosa, ksekinhsa me stathero, alla pronohsa na balo bash gia kinhto oste argotera na to metatrepso. E se ligotero apo 2 mhnes to xa kanei kinhto kai alaksa kai to lnb. Oso tha asxoleisai toso tha sou mpainoun tsites, emena fantasou mou xoun mpei tora na paro kana 1.85m anti gia 1.4m, an kai den prokeitai na ginei. Kai telos pes mas kai thn perioxh sou na doume an eisai entaksei me 1.2 h 1.4 h akoma kai an thes 1.85

Δημοσ.

- τζίνος μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο ...

επειδή πρέπει να φύγω τώρα θα σου απαντήσω μόλις βρώ λίγο χρόνο αναλυτικά σε όλα.

πάντως επειδή έβαλες κινητό πιάτο μην νομίζεις ότι έκανες την καλύτερη επιλογή..

Δημοσ.
- τζίνος μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο ...

επειδή πρέπει να φύγω τώρα θα σου απαντήσω μόλις βρώ λίγο χρόνο αναλυτικά σε όλα.

πάντως επειδή έβαλες κινητό πιάτο μην νομίζεις ότι έκανες την καλύτερη επιλογή..

apo apopsh apodoshs/doryforon kai kanalion/timhs nomizo oti einai h kalyterh peripotsh. Tora an esy nomizeis alios kai exeis na proteineis kati allo, den exo kanena problhma na to akouso. Etsi kai alios edo aplos prospathoume na boithisoume ton spyridi na parei mia apofash, den nomizo na paei na kanei kaneis ton magka oute ton kserola. Ego exontas kinhto piato edosa ta yper kai ta kata ths periptoshs kai se sygkrish me to stathero piato. An kapou kano lathos, apla perimeno thn dikia sou gnomh kai protash pros ton spyridh.

Δημοσ.
Παιδιά γεια σας. Εδω και καιρό ψιλοπαρακαλουθούσα το συγκεκριμένο θέμα, αλλά εχθες το πήρα απόφαση και διάβασα και τις 166 σελίδες (χθες και σήμερα τελείωσα!).

Mporeis na peraseis apo ta grafia mas na pareis to ptyxio sou. Axiossss

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Ομολογώ οτι κι εμένα μου φάινεται κάπως περίεργο το να πιάνεις καλύτερο σήμα με ενα σταθερό πιάτο σε σχέση με ένα κινητό, αποκλειστικά σκεφτόμενος οτι με το κινητό θα κντράρεις στον εκάστοτε δορυφόρο που θες να παρακολουθήσεις ενό στο σταθερό θα δουλεύει παράκεντρα. Τέλος πάντως, επειδή δεν εείμαι γνώστης, ίσως να υπάρχει κάποια λεπτομέρεια που δεν μου έρχεται στο μυαλό ή κάποια άλλη που πιθανόν απο εμπειρία κάποιος να γνωρίζει.

Το σύστημα θα στηθεί στην Ανάβυσσο, όπου έχω άπλετη θέα προς νότο, ανατολή και βορά, αλλά η δύση.... καλύπτεται απο το βουνό! (το σπίτι είναι στους πρόποδες βουνού, με "πλάτη" στη Δύση). Κερνάω καφέ αν έχει κανείς όρεξη να βοηθήσει όταν θα το στήσω (σε κανα δίμηνο υποθέτω).

Σας ευχαριστώ όλους για τη μέχρι τώρα βοήθεια άμεση (απαντήσεις σε μένα) και έμμεση (167 σελίδες!). Απο εμπειρία σε φόρα γνωρίζω οτι το να μπαίνεις σαν ξέμπαρκος και να γράφεις σε ενα τόσο μεγάλο τόπικ, χωρίς να διαβάσεις όλη την προϊστορία, το λιγότερο που επιτυγχάνεις είναι να σε πάρουν με τις λεμονόκουπες !

Φιλικά

Γιάννης

Δημοσ.

Στο σταθερό θα έχεις καλύτερο σήμα από το κινητό μόνο στον κεντρικό δορυφόρο και αυτό γιατί στο σταθερό μπορείς να ρυθμίσεις σωστά την στροφή του Lnb ενώ στο κινητό όχι... Στους υπόλοιπους δορυφόρους το κινητό υπερέχει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...