Προς το περιεχόμενο

Δορυφορική τηλεόραση στο PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν κατάφερα να δω Ν**α ακόμα με το prgrammer. Επειδή η κάρτα Ν**α είναι ενός φίλου και φοβούμενος μην την καταστρέψω δεν έχω κάνει reset στο μενού του plug - in. Πηγαίνοντας plugins>irdetocam>reset υπάρχει πιθανότητα διαγραφής της original κάρτας της Ν**α???

Δεν έχει καμία σχέση...Μην σε τρομάζει η λέξη reset..Πάτατο άφοβα!

Δημοσ.

Μπορεί κανένα παλληκάρι να μου εξηγήσει τι πρέπει να κάνω για να δουλέψει το μοτέρ με τα προγράμματα dvb?Χρησιμοποιώ το alt dvb,και το prog dvb.Έβαλα το ssdiseqC18 plugin,στο prog dvb και γυρνάει ανάποδα το πιάτο!Έχασα και αυτά που έπιανα στον astra!Ενώ πηγαίνει σε άλλους δορυφόρους,δεν βγάζει κανάλια στο scanning!Τα έχω παίξει!!!!

Δημοσ.

Dimon,μπορείς δείξεις βήμα-βήμα πως γίνεται το σετάρισμα για μοτέρ,όπως είχες κάνει με την αποκωδικοποίηση των καναλιών?Νομίζω πως θα είναι μεγάλη βοήθεια για πολλούς στο φόρουμ και είναι κάτι που λείπει!Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Φίλε scorpion58 το σετάρισμα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο με το ss2diseqC18. Θα περιγράψω τον τρόπο που το ρυθμιζω εγώ. Αν υποθέσουμε ότι έχεις ήδη βάλει σωστά το plugin, έχεις αλλάξει τον driver με τον patched (για να γυρνάει το κάτοπτρο!) και έχεις τοποθετήσει βέβαια σωστά και το κάτοπτρο. Άνοιξε το plugin και πήγαινε στο configuration, εκεί είναι επιλεγμένο το μοτέρ που έχεις (εγώ έχω το moteck sg2100) και δίπλα γράφει "Υour Earth Station". Στο πεδίο longitude βάζεις το γεωγραφικό μήκος της περιοχής σου (η Θεσσαλονίκη που είσαι έχει 22.93 άρα βάζεις 22.9) και στο latitude το γεωγραφικό πλάτος (στη περίπτωση σου βάζεις 40.6). Τα υπόλοιπα μπορείς να τ' αφήσεις όπως είναι. Πατάς το apply και γυρνάς στο κύριο παράθυρο του plugin. Πατώντας τώρα το "Auto Goto x.x" υπολογίζονται ξανά όλες οι σχετικές θέσεις των δορυφόρων με βάση τα στοιχεία που έβαλες προηγουμένως. Αφού το κάνει αυτό, από τη λίστα των δορυφόρων διαλέγεις αυτόν που θέλεις (πχ hotbird) και πατάς το send. Αν όλα είναι εντάξει το μοτέρ θα κινήθεί προς τη σωστή κατεύθυνση και θα πάει τουλάχιστον στο περίπου (η ακρίβεια των υπολογισμών που κάνει το plugin δεν είναι πάντα ικανοποιητική). Αν είσαι συντονισμένος σε κάποιο κανάλι θα δεις έστω και λίγο σήμα (αν και πάλι αν δεν δεις θα είναι κοντά). Τώρα έχεις κάποιες επιλογές που μπορείς να κάνεις, από το παραθυράκι που γράφει DiseqC 1.2 commands να επιλέξεις ή το Goto Angular position και να μεταβάλλεις με τα βελάκια πάνω κάτω τη θέση λίγο λίγο μέχρι να έχεις το καλύτερο σήμα πατώντας κάθε φορά το goto xx. Όταν το βρεις απλά πατάς το modify και η νέα θέση του δορυφόρου αποθηκεύεται. Υπάρχει και ο αυτόματος τρόπος αν χρησιμοποιήσεις την επιλογή "Max signal" όπου ανιχνεύεται ο αναμεταδότης με το δυνατότερο σήμα και μετά το δίνεται εντολή στο μοτέρ να κινηθεί λίγο ανατολικά και δυτικά μέχρι να βρεθεί πάλι το καλύτερο σήμα όπου θα σου ζητηθεί να αποθηκευθεί η θέση του δορυφόρου. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι θα πρέπει ήδη να υπάρχει έστω και με χαμηλό σήμα λήψη του δορυφόρου και ότι δεν δουλεύει και πολύ καλά σε δορυφόρους με δύσκολη λήψη και λίγους αναμεταδότες. Τα ίδια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις και για τους υπόλοιπους δορυφόρους που θέλεις.

Για το AltDVB τώρα που έχει από μόνο του τη δυνατότητα να οδηγεί το μοτέρ χωρίς το plugin ακολουθώ τη παρακάτω μέθοδο. Αντί να χρησιμοποιήσω τις ρυθμίσεις από το ενσωματωμένο diseqc μέσω του ομώνυμου κουμπιού, πηγαίνω απλά στο satellites και στις ρυθμίσεις όσων έχω βάλει επιλέγω στο dish το Mobile 1, και κάτω χαμηλά στο positioner το raw data, στο πεδίο raw command απλά αντιγράφω από το ίδιο πεδίο του ss2diseqC18 την ένδειξη που αντιστοιχεί στον δορυφόρο (αυτό βέβαια σημαίνει ότι έχω ήδη βρει τους δορυφόρους μ' αυτό το plugin) και την κάνω paste εκεί. Μετά πατώ το save και το altdvb είναι έτοιμο να οδηγήσει το μοτέρ σ' αυτή τη θέση χωρίς άλλα ψαξίματα και έρευνες. Το ίδιο γίνεται για όλους τους δορυφόρους.

ΥΓ, πιθανότατα να χρειάζεται να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις στο plugin για τους δορυφόρους ανά κάποιο διάστημα για να έχεις πάντα το καλύτερο σήμα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ sotos65!Εκείνα τα 13V και 18V σε τι χρησιμεύουν?Εκεί που επιλέγεις το μοτέρ,αν δεν υπάρχει η επιλογή του μοτέρ σου,βάζεις όποια νάναι απο τις υπόλοιπες?

Δημοσ.

Τα 13 ή 18v είναι η τάση τροφοδοσίας του lnb αναλόγως αν κάνει λήψη καναλιών με οριζόντια ή κάθετη πόλωση. Ταυτόχρονα παίζει ρόλο και στην ταχύτητα κίνησης του μοτέρ. Φυσικά στα 18v είναι πιο γρήγορο, το πόσο γρήγορο είναι εξαρτάται από τον τύπο/μάρκα του. Πχ τα stab είναι πιο αργά από άλλα. Καλύτερα όμως μη το πειράζεις ειδικά αν οι αλλαγές από δορυφόρο σε δορυφόρο γίνονται μέσα από κάποιο πρόγραμμα (καταλαβαίνει τότε μόνο του ποια τάση θα επιλέξει αναλόγως με το κανάλι στο οποίο προσπαθείς να συντονιστείς) και όχι από το standalone εκτελέσιμο.

Τώρα για το μοτέρ, στη λίστα έχει 4 τύπους, generic, moteck sg2100, stab HH και το μάλλον πιο σπάνιο Nokia SatScan. Ποιον πρέπει να επιλέξεις εξαρτάται από ποιο μοτέρ έχεις, αν δεν είναι κάποιο από τα παραπάνω πολλά είναι κλώνοι του stab ή του motecq. Αν δεν δουλέψει μ' αυτά δοκίμασε και το generic που είναι για διάφορα άλλα μοτέρ. Αλήθεια, ποιο μοτέρ έχεις;

Δημοσ.

Αν είναι αυτό http://www.tecatel.com/productos/detalle.asp?cod=908&pos=0

μάλλον θα δουλεύει σωστά αν το βάλεις στο moteck.

Edit. Κατέβασα και το manual από εδώ http://www.tecatel.com/donwload/documentos/manuales/MOTSAT3.zip και είμαι σχεδόν 100% σίγουρος ότι είναι κλώνος του moteck.

Δημοσ.

@tzinos Για να πιάσεις Astra στο Ηράκλειο θες πάνω από 1.40 για ικανοποιητική λήψη, κανένα 2μετρο υπολόγιζε.Με το δικό μου 1.40 και Invacom 0.3 LNB βγάζω 8-9 transpoders.

Επίσης DiSEqC 1.0 + 2.0 είναι οι εντολές που δίνουν οι δέκτες σε ένα εναλλαγέα LNB. DiSEqC 1.2 είναι εντολές για μοτέρ.

Για τον δικό μου εξοπλισμό με πιάτο 1.40, 2 twin LNB Invacom 0.3, 2 4x1 DiSEqC, καλώδιο, βύσματα έδωσα 280ε τον Ιούλιο στο Ηράκλειο.Την εγκατάσταση την έκανα εγώ. Οπότε σύγκρινε τιμές. Πάνω κάτω καλές είναι. Προσοχή βέβαια γιατί θες και DiSEqC οπωσδήποτε αν βάλεις 2 LNB και δεύτερο μάλιστα αν βάλεις και δέκτη στο σαλόνι όπως λες, οπότε το κόστος θα ανέβει κανα 50άρικο ακόμα.

@Gl0bAlZer0, Θα έλεγα πως ο σωλήνας της κεραίας της TV είναι ακατάλληλος για το πιάτο λόγω διαφορετικών διαστάσεων και βάρους.

Επίσης καλό θα ήταν να ρωτούσες πρώτα τον ιδιοκτήτη για την τοποθέτηση του πιάτου μιας και μπορεί να έχεις προβλήματα στο άμεσο μέλλον.Παρακάλα να είναι εντάξει τύπος και να μην τον νοιάζει.Στο λέω αυτό μιας και τοποθέτησα ένα πιάτο ενός φίλου σε ένα περβάζι ενός διπλανού σπιτιού γιατί δεν υπήρχε οπτικό πεδίο στο σπίτι του και με τα χίλια ζόρια πείσαμε τον ιδιοκτήτη του να το τοποθετήσουμε.

@zois_gr Η NO*A εννοεί το αυτονόητο, δηλαδή ότι θα αλλάξει σύστημα κρυπτογράφησης από Ird*to2 σε Ird*to3 και θα βάλει τον κοσμάκη πάλι σε έξοδα για νέες κάρτες που μπορεί βέβαια να τις δίνει σε χαμηλότερες τιμές στους ήδη συνδρομητές αλλά μπορεί και όχι.Επίσης θα καταστεί ακόμα δυσκολότερο να αντιγραφούν οι κάρτες της μιας και σήμερα πολλοί λίγοι τις έχουν αντιγράψει.

Δημοσ.

Δεν κατάφερα τίποτα με το programmer ακόμα. Έκανα αρκετά reset από το plug-in του irdetoCAM και από το plugins>irdetoCAm>show monitor είδα ότι διαβάζει τα στοιχεία της κάρτας N**a, αλλά στον άσπρο πίνακα κάτω, από την λέξη LOG, βγάζει ασταμάτητα data. Τι έχω ρυθμίσει λάθος δεν μπορώ να καταλάβω. Τα άλλα plug-ins π.χ. s2emu τα έσβησα τελείως από το progdvb.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...