Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

έχω 3 κάμερες IP, ασύρματα συνδεδεμένες στο LAN οικιακό δίκτυο. Είναι BESDER RA50X10

Υποστηρίζονται απο την android εφαρμογή AnySee, οπού και τις βλέπω κανονικά μέσω του κινητού και του TV BOX.

Δυστυχώς το Anysee δεν υπάρχει για τα Win10.

Επιθυμώ να προβάλω τις κάμερες και στον υπολογιστή.

Επισκέφτηκα την ιστοσελίδα https://www.ispyconnect.com/man.aspx?n=besder&page=1

Μέσω αυτής δημιούργησα εναν σύνδεσμο της μορφής rtsp://admin:[email protected]/user=admin_password=tlJwpbo6_channel=1_stream=0.sdp 

Στη συνέχεια στο VLC, στο Media, Open Network Stream, επικόλλησα αυτόν.

Ωστόσο λαμβάνω το παρακάτω μήνυμα σφάλματος:

Connection failed:

VLC could not connect to "192.168.1.10:554".

Διάβασα ότι υπάρχουν Android Emulators για εγκατάσταση στα Windows, προκειμένου να δουλέψω με την εφαρμογή AnySee.

Θα προτιμούσα, για λόγους ευκολίας και ταχύτητας, τη χρήση του VLC. Πόσο μάλλον που οι περισσότεροι emulators είναι προσανατολισμένοι στο gaming.

Αν έχετε χρόνο και διάθεση, θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δε γνωρίζω πώς να το ελέγξω αυτό...

Μόλις τώρα, jim_p είπε

Η πορτα 554 που εχεις στο url ειναι η σωστη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να γνωρίζεις ότι αυτήν την ip (192.168.1.10) μπορείς να την βλέπεις ΜΟΝΟ όταν είσαι συνδεμένος στο ίδιο δίκτυο με τις κάμερες, δηλαδή στο ίδιο router. Αν προσπαθείς να συνδεθείς από άλλο σημείο δεν υπάρχει περίπτωση.

Αν τώρα είσαι όντως στο ίδιο δίκτυο τότε πες μας με ποια στοιχεία δημιούργησες αυτόν τον σύνδεσμο; Για να καταλάβεις θα σου αναλύσω τον σύνδεσμο.

Αναφορά σε κείμενο

rtsp:// = το πρωτόκολλο μεταφοράς.
admin:admin = το όνομα χρήστη και ο κωδικός για την σύνδεση στην κάμερα, δηλαδή admin χρήστης και admin κωδικός.
@192.168.1.10 = η ip της κάμερας σου
/user=admin_password=tlJwpbo6 = και αυτά είναι όνομα χρήστη και κωδικός, αλλά δεν ξέρω από που, ίσως είναι τα στοιχεία της σύνδεσης στο anysee
_channel=1 = το κανάλι όπου εκπέμπει η κάμερα.
_stream=0 = ο αριθμός του stream
.sdp

Είναι σωστά αυτά τα στοιχεία ή απλά τα έβαλες σαν αναφορά στο μήνυμα σου αλλά στο vlc έβαλες τα σωστά;

Η 554 που σου είπε ο jim_p είναι η default πόρτα για το rtsp stream και μπαίνει αυτόματα όταν βάζεις στην αρχή το rtsp:\\ Αν πχ έβαζες http:\\ η πόρτα θα ήταν 80 ή αν έβαζες ftp:\\ θα ήταν 21. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να το αλλάξεις, αλλά αν το άλλαξες θα πρέπει να ενημερώσεις το λινκ, ακριβώς μετά την ip με άνω-κάτω τελεία δηλαδή rtsp:\\USERNAME:[email protected]:PORT_NUMBER.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
2 ώρες πριν, micos000 είπε

Να γνωρίζεις ότι αυτήν την ip (192.168.1.10) μπορείς να την βλέπεις ΜΟΝΟ όταν είσαι συνδεμένος στο ίδιο δίκτυο με τις κάμερες, δηλαδή στο ίδιο router. Αν προσπαθείς να συνδεθείς από άλλο σημείο δεν υπάρχει περίπτωση.

Καλησπέρα! Ευχαριστώ και εσένα για το χρόνο σου και τη διαθεσή σου.

Ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος στο ίδιο τοπικό δίκτυο LAN.

Κάθε συσκευή έχει τη δική της σταθερή IP μέσω του Router και έτσι έχω τη σωστή IP για την κάμερα.

Είναι σωστά αυτά τα στοιχεία ή απλά τα έβαλες σαν αναφορά στο μήνυμα σου αλλά στο vlc έβαλες τα σωστά;

Ο σύνδεσμος που χρησιμοποίησα ( rtsp://admin:[email protected]/user=admin_password=tlJwpbo6_channel=1_stream=0.sdp  ) είναι το πρότυπο και τα πεδία admin και password, έχουν αντικατασταθεί με τα αντίστοιχα της κάμερας.

= και αυτά είναι όνομα χρήστη και κωδικός, αλλά δεν ξέρω από που, ίσως είναι τα στοιχεία της σύνδεσης στο anysee

Σε αυτά δοκίμασα τόσο τα στοιχεία της σύνδεσης στο AnySee, όσο και τα στοιχεία της σύνδεσης στην κάμερα, χωρίς αποτέλεσμα και με το ίδιο μήνυμα σφάλματος.

_channel=1 = το κανάλι όπου εκπέμπει η κάμερα.
_stream=0 = ο αριθμός του stream

Οι τιμές αυτές προέκυψαν αυτόματα απο τον generator της ιστοσελίδας  https://www.ispyconnect.com/man.aspx?n=besder&page=1 

με βάση το μοντέλο της κάμερας.

Η 554 που σου είπε ο jim_p είναι η default πόρτα για το rtsp stream και μπαίνει αυτόματα όταν βάζεις στην αρχή το rtsp:\\ Αν πχ έβαζες http:\\ η πόρτα θα ήταν 80 ή αν έβαζες ftp:\\ θα ήταν 21. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να το αλλάξεις, αλλά αν το άλλαξες θα πρέπει να ενημερώσεις το λινκ, ακριβώς μετά την ip με άνω-κάτω τελεία δηλαδή rtsp:\\USERNAME:[email protected]:PORT_NUMBER

Δοκίμασα και αλλαγή του πρωτόκολλου μεταφοράς σε http με την αντίστοιχη πόρτα 80, βασιζόμενος στο ανωτέρω πρότυπο, δυστυχώς χωρίς διαφορετικό αποτέλεσμα.

Σκεφτόμουν να δοκιμάσω και κάποιο άλλο λογισμικό για IP κάμερες και αν δε βγάλω άκρη και από αυτό, θα απενοχοποιήσω το VLC, θα παραδεχθώ την άγνοιά μου και θα καταλήξω με emulator...

Να είσαι καλά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...