Προς το περιεχόμενο

Πανελλήνιες 2020/Σχολές Πληροφορικής, Παιδαγωγικά..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, peggyvthlk είπε

Και εμένα αυτά δεν μου αρέσουν που είπες από μαθήματα. Δηλαδή ηλεκτρονική κυκλώματα και τα σχετικά. Και επειδή έχω να διαβάσω φυσική τουλάχιστον τρία χρόνια νιώθω ότι θα περάσω κάπου που είτε μου αρέσει είτε όχι δεν θα μπορέσω να το τελειώσω σαν τμήμα γιατί θα είναι παλούκι τα μαθήματα. Και από ότι έχω δει στο πρόγραμμα σπουδών του ΠΑΔΑ σε κάθε εξάμηνο έχει τουλάχιστον ένα μάθημα ηλεκτρονικής. Εσύ που είσαι φοιτητής στο τμήμα αυτό είναι πολύ δύσκολα τα μαθήματα για κάποια που δεν έχει βασικές γνώσεις επάνω σε φυσική η θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα;:(

τα μαθήματα ηλεκτρονικής δεν εχουν τόσο δυσκολη φυσική, και εχουν κυριως σχέση με λογική. αν καταλάβεις πως λειτουργεί η αλγεβρα boole, πως να κανεις χαρτες καρνο κλπ είσαι κομπλε. τα αναλογικά είναι λιγο πιο δυσκολα αλλά δεν ξερω αν εχουν στο ΠΑΔΑ. Μέχρι τωρα που είμαι 4ο εξαμηνο (πληροφορικής και τηεπικοινωνιων) το πιο δυσκολο που έχω συναντησει ειναι οι αρχές τηλεπικοινωνιών (β εξαμήνου) πραγματικά παλούκι αλλά είχα να πιασω φυσική και μαθηματικά 16 χρόνια, απ οταν ημουν λυκειο. τα δικτυα ειναι ευκολα αλλά βαρετα,  και γενικά τα υπολοιπα μαθηματα με παρακολούθηση και συστηματικό διαβασμα είναι βατα

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, Aggeluska είπε

Πιστευω δεν θα εχεις προβλημα με την Φυσικη. και εγω δεν ειχα πολυ ιδεα αλλα με λιγο διαβασμα περαστηκε. Αν ειναι μονο  1 μαθημα το εξαμηνο που δεν σ αρεσει τοτε καλα ειναι :P Γενικα να ξερεις το τμημα εχει αρκετα μαθηματικα, δεν ειναι μονο τα προφανες μαθηματικα, δηλαδη μαθηματικα Ι, μαθηματικα ΙΙ, αλγεβρα κλπ, ειναι και αλλα μαθηματα που εχουν μαθηματικα οπως Αλγοριθμοι και πολυπλοκοτητα, Σηματα & Συστηματα, Θεωρια κυκλωματων και αλλα. Δεν στο λεω για να σε αποθαρυνω, απλα στο λέω για να ξερεις. Διοτι εγω πριν μπω ελεγα "νταξει μωρε 4 μαθηματα με μαθηματικα ειναι, σιγα θα τα βγαλω".

Οι περισσοτεροι εχω παρατηρησει εχουν θεμα με την λογικη του να φτιαχνουν αλγοριθμους, με τον προγραμματισμο και οχι τοσο με τα μαθηματικα και φυσικη. Πιστευω τα πρωτα 4 εξαμηνα ειναι καθοριστικα για να καταλαβεις αν σου αρεσει η σχολη. Καλο θα ηταν να κανεις κανα εισαγωγικο μαθημα στο ιντερνετ για προγραμματισμο για να δεις αν σ αρεσει ή οχι, πρωτου δηλωσεις σχολη πληροφορικη, διοτι πιστεψε με θα προγραμματισεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην σχολη.

Απο κει και περα μετα μπορεις να ακολουθησεις διαφορες κατευθυνσεις και να παρεις μαθηματα που σου αρεσουν καλυτερα εσενα. γενικα ειτε ερχεσαι απο επαλ ειτε απο γενικο λυκειο, αν εχεις τις βασικες γνωσεις καλυμμενες εισαι οκ πιστευω.Εγω στην θεση σου δυο πραγματα θα τσεκαρα, πρωτον: Να κανω καποιο μαθημα online για προγραμματισμο(π.χ.: Γλωσσα C), και δευτερον: οτι δεν εχω μεινει πισω στα μαθηματικα, δηλαδη να ξερεις να λυνεις βασικα ολοκληρωματα, παραγωγους. Αλλα να ξερεις θελει αρκετο διαβασμα η σχολη και να ασχολεισαι καθε μερα καποιες ωρες, αν θες να την βγαλεις στην ωρα της.

Τα μαθηματικα είναι το αγαπημένο μου μαθημα και ας έχω γράψει μεγαλύτερο βαθμό 11 ξέρω γω😂 Και ο προγραμματισμός από φέτος που ξεκίνησα στα οικονομικά μου αρεσει πάρα πολύ σε σημείο που ξεκίνησα να μαθαίνω python από μόνη μου. Λογικά όμως θα την αφήσω για να ξεκινήσω την C το καλοκαίρι. Μόνο στην φυσική είχα θεμα αλλά αν είναι έτσι όπως λες τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω το τμήμα🥰

17 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

τα μαθήματα ηλεκτρονικής δεν εχουν τόσο δυσκολη φυσική, και εχουν κυριως σχέση με λογική. αν καταλάβεις πως λειτουργεί η αλγεβρα boole, πως να κανεις χαρτες καρνο κλπ είσαι κομπλε. τα αναλογικά είναι λιγο πιο δυσκολα αλλά δεν ξερω αν εχουν στο ΠΑΔΑ. Μέχρι τωρα που είμαι 4ο εξαμηνο (πληροφορικής και τηεπικοινωνιων) το πιο δυσκολο που έχω συναντησει ειναι οι αρχές τηλεπικοινωνιών (β εξαμήνου) πραγματικά παλούκι αλλά είχα να πιασω φυσική και μαθηματικά 16 χρόνια, απ οταν ημουν λυκειο. τα δικτυα ειναι ευκολα αλλά βαρετα,  και γενικά τα υπολοιπα μαθηματα με παρακολούθηση και συστηματικό διαβασμα είναι βατα

Θα κοιτάξω αν έχουν αναλογικά λοιπόν. Αν και δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι τα αναλογικά..

1 hour ago, peggyvthlk said:

Τα μαθηματικα είναι το αγαπημένο μου μαθημα και ας έχω γράψει μεγαλύτερο βαθμό 11 ξέρω γω😂 Και ο προγραμματισμός από φέτος που ξεκίνησα στα οικονομικά μου αρεσει πάρα πολύ σε σημείο που ξεκίνησα να μαθαίνω python από μόνη μου. Λογικά όμως θα την αφήσω για να ξεκινήσω την C το καλοκαίρι. Μόνο στην φυσική είχα θεμα αλλά αν είναι έτσι όπως λες τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω το τμήμα🥰

Θα κοιτάξω αν έχουν αναλογικά λοιπόν. Αν και δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι τα αναλογικά..

εχει αναλογικα ηλεκτρονικα ναι. Νταξει οπως ειπα 4-5 μαθηματα ειναι τα ηλτρκονικα. υπομονη και διαβασμα :P

3 ώρες πριν, Aggeluska είπε

εχει αναλογικα ηλεκτρονικα ναι. Νταξει οπως ειπα 4-5 μαθηματα ειναι τα ηλτρκονικα. υπομονη και διαβασμα :P

Άρα θα μπορέσω να την βγάλω την σχολή; Και επίσης τα αναλογικά είναι στυλ προχωρημένη φυσικη; Δεν έχω πολυκαταλαβει..

18 minutes ago, peggyvthlk said:

Άρα θα μπορέσω να την βγάλω την σχολή; Και επίσης τα αναλογικά είναι στυλ προχωρημένη φυσικη; Δεν έχω πολυκαταλαβει..

Ναι μην φοβάσαι μωρέ. Αν διαβάζεις δεν παίζει να μην την βγάλεις. Τα αναλογικά είναι ηλεκτρονικά. Πχ ένα κύκλωμα με πηγή τάσης, αντιστάσεις κλπ. 

Στις 1/6/2020 στις 5:31 ΜΜ, Aggeluska είπε

Ναι μην φοβάσαι μωρέ. Αν διαβάζεις δεν παίζει να μην την βγάλεις. Τα αναλογικά είναι ηλεκτρονικά. Πχ ένα κύκλωμα με πηγή τάσης, αντιστάσεις κλπ. 

βολτομετρα, αμπερομετρα, γεννητρια συχνοτήτων... 

• Like 1

• 1 μήνα μετά...

Λοιπόν γεια σας και πάλι. Επιτέλους τελείωσαν οι πανελλήνιες και περιμένουμε τις βαθμολογίες. Από όσα έχω δει έχω καταλήξει στην σειρά των τμημάτων πληροφορικής ως εξης:

Πληροφορικής ΠΑΠΕΙ

Πληροφορικής ΟΠΑ 

Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειο

Ψηφιακών Συστημάτων ΠΑΠΕΙ 

Από εκεί και πέρα θα βάλω μέσα τμήματα όπως μάρκετινγκ και διοίκηση επιχειρήσεων γιατί αποφάσισα να μην δηλώσω το μηχανικών υπολογιστών στο ΠΑΔΑ. Αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω σχετικά με την διαφορά Χαροκόπειο με ψηφιακών συστημάτων η αν πρέπει να τα βάλω ανάποδα βοηθήστε με να αποφασίσω γιατί ακόμα αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο.. σας ευχαριστώ πολύ!!

22 hours ago, peggyvthlk said:

Λοιπόν γεια σας και πάλι. Επιτέλους τελείωσαν οι πανελλήνιες και περιμένουμε τις βαθμολογίες. Από όσα έχω δει έχω καταλήξει στην σειρά των τμημάτων πληροφορικής ως εξης:

Πληροφορικής ΠΑΠΕΙ

Πληροφορικής ΟΠΑ 

Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειο

Ψηφιακών Συστημάτων ΠΑΠΕΙ 

Από εκεί και πέρα θα βάλω μέσα τμήματα όπως μάρκετινγκ και διοίκηση επιχειρήσεων γιατί αποφάσισα να μην δηλώσω το μηχανικών υπολογιστών στο ΠΑΔΑ. Αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω σχετικά με την διαφορά Χαροκόπειο με ψηφιακών συστημάτων η αν πρέπει να τα βάλω ανάποδα βοηθήστε με να αποφασίσω γιατί ακόμα αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο.. σας ευχαριστώ πολύ!!

για ποιον λογο βαζεις πιο πανω απο ΠΑΔΑ πληροφορικη το τμημα του χαροκοποιου και των ψηφιακων συστηματων του ΠΑΠΕΙ; και τα δυο ειναι μακραν χειροτερα για μενα. κοιταξες το προγραμμα σπουδων των προγραμματων αυτων και σ αρεσε; ή απλα ετσι επειδη το ΠΑΔΑ ηταν πριν λιγα χρονια ΤΕΙ σε πειραξε; τεσπα, κανε οτι νομιζεις αλλα αποφασισε αντικειμενικα, οχι βασει ποιο πανεπιστημιο εχει καλυτερο ονομα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Aggeluska είπε

αλλα αποφασισε αντικειμενικα

Τα αντικειμενικά κριτήρια είναι τα εξής:

1. Μέσος όρος του αριθμού ετεροαναφορών των μελών ΔΕΠ
  2. Μέσος όρος αριθμού αποφοίτων που βρήκαν δουλειά
    1. Είτε χωρίς άλλο πτυχίο
    2. Είτε με άλλο πτυχίο (που αυτό θέλει λίγο διερεύνηση σχετικά με το τι ήταν το άλλο πτυχίο)
  3. Βάση εισαγωγής

Επειδή δεν γνωρίζω, θεωρείς ότι το ΠΑΔΑ είναι ανιτκειμενικά καλύτερο από αυτό που αναφέρεται του ΠΑΠΕΙ ή του Χαρ; 

Επεξ/σία από Sacadmerde

21 minutes ago, Sacadmerde said:

Τα αντικειμενικά κριτήρια είναι τα εξής:

1. Μέσος όρος του αριθμού ετεροαναφορών των μελών ΔΕΠ
  2. Μέσος όρος αριθμού αποφοίτων που βρήκαν δουλειά
    1. Είτε χωρίς άλλο πτυχίο
    2. Είτε με άλλο πτυχίο (που αυτό θέλει λίγο διερεύνηση σχετικά με το τι ήταν το άλλο πτυχίο)
  3. Βάση εισαγωγής

Επειδή δεν γνωρίζω, θεωρείς ότι το ΠΑΔΑ είναι ανιτκειμενικά καλύτερο από αυτό που αναφέρεται του ΠΑΠΕΙ ή του Χαρ; 

Γενικα δεν εχω ακούσει τα καλύτερα για αυτα τα δυο. Το ΠΑΔΑ αρχικα ειναι 5 ετες πρόγραμμα και διαφημίζεται σαν integrated master. Βεβαια ακομα δεν εχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης. Αλλα ακομα και αν δεν αναγνωριστει(που θα αναγνωριστει) το παδα μολις περσυ εφτιαξε εξαρχης το πρόγραμμα σπουδών του, εμπλούτισε τα ηδη υπάρχοντα μαθήματά του και πρόσθεσε νεα "μοντερνα" μαθήματα οπως οραση υπολογιστων, μηχανική μάθηση, big data και πολλα πολλα άλλα σύμφωνα με αντίστοιχα προγράμματα κορυφαίων πανεπιστημιων του κόσμου. 

Προφανως αν περνάς ΗΜΜΥ ή εκπα πληροφορική να πας εκεί. Εγω το συγκρινω το ΠΑΔΑ με τα δυο τελευταία που εβαλες. 

1 ώρα πριν, Aggeluska είπε

Γενικα δεν εχω ακούσει τα καλύτερα για αυτα τα δυο. Το ΠΑΔΑ αρχικα ειναι 5 ετες πρόγραμμα και διαφημίζεται σαν integrated master. Βεβαια ακομα δεν εχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγνώρισης. Αλλα ακομα και αν δεν αναγνωριστει(που θα αναγνωριστει) το παδα μολις περσυ εφτιαξε εξαρχης το πρόγραμμα σπουδών του, εμπλούτισε τα ηδη υπάρχοντα μαθήματά του και πρόσθεσε νεα "μοντερνα" μαθήματα οπως οραση υπολογιστων, μηχανική μάθηση, big data και πολλα πολλα άλλα σύμφωνα με αντίστοιχα προγράμματα κορυφαίων πανεπιστημιων του κόσμου. 

Προφανως αν περνάς ΗΜΜΥ ή εκπα πληροφορική να πας εκεί. Εγω το συγκρινω το ΠΑΔΑ με τα δυο τελευταία που εβαλες. 

Πολύ ωραία αυτά που λες, αλλά δεν ανήκουν στα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια. Επειδή εσύ ο ίδιος είπες 

6 ώρες πριν, Aggeluska είπε

αποφασισε αντικειμενικα,

Και επειδή υπάρχουν συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια/μεγέθη, για αυτό σε ρώτησα ποια είναι η υφιστάμενη κατάσταση. Εφόσον προτρέπεις τους άλλους να αποφασίσουν αντικειμενικά και εσύ έχεις ήδη γνώμη, τότε το αναμενόμενο και έντιμο είναι να έχεις σχηματίσει την γνώμη σου βάσει αντικειμενικής πληροφορίας. 

Τα όσα ανέφερες δεν είναι κάτι τέτοιο. Δηλαδή, τα όσα αναφέρεις είναι «άκουσα» και «μου είπαν».

Επίσης, το τι μαθήματα εισάγει ένα τμήμα στο πρόγραμμα σπουδών του, δεν συνεπάγεται ούτε την ανταγωνιστικότητα του τμήματος, ούτε την ποιότητα των μαθημάτων γενικά, ούτε την ποιότητα των συγκεκριμένων μαθημάτων. 

Αντιθέτως, ο μέσος όρος του πλήθους ετεροαναφορών ανά ΔΕΠ, μπορεί να δείξει κάτι σχετικά με την ποιότητα των γνώσεων στα μαθήματα. Επίσης, ο αριθμός των χρηματοδοτούμενων έργων που έχει ένα τμήμα, δείχνει την αναγνώριση των καθηγητών και το επίπεδο της ποιότητας των γνώσεων. 

Χωρίς να είμαι up-to-date, θυμάμαι ότι το ΠΑΔΑ υστερεί σε όλα τα αντικειμενικά και μετρήσιμα μεγέθη, τόσο στα επιστημονικά όσο και στα εκπαιδευτικά. Αλλά, όπως ήδη έγραψα, αυτή η γνώση δεν είναι up-to-date. Εάν υπάρχει κανένας που όντως να έχει τέτοια πληροφορία, ας ενημερώσει. 

3 ώρες πριν, xavier είπε

πανεπιστημεια της επαρχιας τι λενε?

Εκτός από επιστημης υπολογιστων Κρητης που είναι το τοπ στην Ελλάδα στα υπόλοιπα πανω κάτω τα ίδια είναι όσον αφορα ύλη μαθήματα κλπ. Αν όμως έχεις στόχο για κάποιο καλό μεταπτυχιακό στο εξωτερικό μετά τη σχολή που δε θα έχεις επαγγελματική εμπειρία προτίμησε κάποιο απο τα τμηματα με "όνομα"

• Like 1

31 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

Εκτός από επιστημης υπολογιστων Κρητης που είναι το τοπ στην Ελλάδα στα υπόλοιπα πανω κάτω τα ίδια είναι όσον αφορα ύλη μαθήματα κλπ. Αν όμως έχεις στόχο για κάποιο καλό μεταπτυχιακό στο εξωτερικό μετά τη σχολή που δε θα έχεις επαγγελματική εμπειρία προτίμησε κάποιο απο τα τμηματα με "όνομα"

τι εννοεις με  "ονομα"? θα προτιμουσε ο ενδιαφερομενος κατι απο Λαρισα και πανω και ψαχνεται τι να επιλεξει αν δεν του κατσει η  Θεσσαλονικη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...