Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Mi Robot VS Roborock S5 Max

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τους ενδοιασμούς μου για το ποια κάνει καλύτερη δουλειά στο σκούπισμα.

1) Κάπου είχα διαβάσει ότι η S5 Max έχει καλύτερο επεξεργαστή και γενικά καλύτερο HW. Υπάρχει καμιά διαφορά όσον αφορά και στο "καβαλίκεμα" των χαλιών ? 
2) Άλλη μια διαφορά είναι ότι η S5 Max σφουγγαρίζει κιόλας, το οποίο πιθανόν να μου είναι αχρείαστο αλλά δε με πειράζει που υπάρχει ως επιλογή... το ερώτημα είναι, σκουπίζει όταν το δοχείο με το πανί δεν είναι τοποθετημένο (ώστε να μην λερώνεται το πανί χωρίς λόγο) ?
3) Ήξερα ότι η Mi Robot είχε κατασκευαστεί με τη συνεργασία μεταξύ Xiaomi και Roborock αλλά πίστευα ότι η μεγαλύτερη δουλειά είχε γίνει απο την Xiaomi. Τελικά, απ 'ότι διαβάζω, η Mi Robot κατασκευάζεται μόνο απο την Roborock και ότι ο ρόλος της Xiaomi ήταν μόνο στο επενδυτικό κομμάτι. Στις "νέας γενιάς" σκούπες όπου ανήκει και η S5 Max, δε γίνεται χρήση του Xiaomi app πλέον, αλλά του Roborock app. Το Roborock app απ' όσο γνωρίζω είχε τα θεματάκια του και αρκετές ελλίψεις λειτουργιών από τότε που κυκλοφόρησε και για ένα χρονικό διάστημα αλλά πολλοί πλέον αναφέρουν ότι είναι και καλύτερο απ' ότι το Xiaomi app.

Δε χρειάζεται να έχετε και τα 2 μοντέλα για να πείτε την άποψη σας, όλες οι απόψεις καλοδεχούμενες :) 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά βρήκα και αγόρασα την S5 Max στα 375 ευρώ.
Δεν μπορώ να συγκρίνω αλλά με τη συγκεκριμένη έμεινα έκπληκτος
Πάει σε σημεία που δεν μπορούσα καν να φανταστώ, εύχρηστο το Roborock App και με πολλά και χρήσιμα features, εύκολο το καθάρισμα του κάδου και των βουρτσών.

Τα μόνα αρνητικά που έχω να αναφέρω είναι ότι:
1) μετά απο το 1ο σκούπισμα (όπου έκανε και τη χαρτογράφηση του σπιτιού) και ενώ επέστρεψε στη βάση του, το μετακίνησα απο τη βάση (χειροκίνητα) για να καθαρίσω το ρολό-βούρτσα και μετά αφού την έβαλα πάλι στη βάση του, την εμφάνιζε σε λάθος θέση... δηλαδή δεν είχε γίνει ενημέρωση τοποθεσίας της σκούπας. Το κακό είναι ότι είχα βάλει ήδη απαγορευμένες περιοχές, με ποια σειρά θα πάει στο κάθε δωμάτιο κτλπ. Ίσως υπήρχε πιο εύκολος τρόπος να το διορθώσω αλλά απλά έσβησα τον χάρτη και το έβαλα να κάνει χαρτογράφηση απο την αρχή. Υπάρχει επιλογή για αυτόματη χαρτογράφηση σε κάθε σκούπισμα οπότε και να συμβεί ξανά, νομίζω μια επαναφορά σε προηγούμενη χαρτογράφηση θα το λύσει αυτό.
2) το καλώδιο της βάσης είναι κοντό, δε γνωρίζω ακριβώς αλλά κάπου στα 75 εκατοστά.

Κάποιες φορές, κατα την επιστροφή, δε βρίσκει τη βάση.. αλλά αυτό είναι καθαρά δικό μου φταίξιμο. Το αναφέρουν ξεκάθαρα στο manual και στο app ότι η βάση πρέπει να έχει 0.5 μέτρο κενό δεξιά/αριστερά και 1.5 μέτρο μπροστά. Όταν το αλλάξω θέση είμαι 100% σίγουρος ότι δε θα συμβεί ξανά.

Όποιος έχει απορίες, ρωτήστε απο κάτω και θα σας απαντήσω σε ότι θέλετε.

• Like 3
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
3 ώρες πριν, suffocater είπε

Τhx για τις πρώτες εντυπωσεις,
αντιμετώπισες κανένα άλλο πρόβλημα ως τώρα?

Η βούρτσα που στριφογυρίζει μπλέχτηκε μια φορά σε ένα απο τα πάρα πολλά καλώδια (το συγκεκριμένο είναι πολύ ελαφρύ και το πάχος ούτε μισό εκατοστό) που υπάρχουν στο σπίτι, και για 2 λεπτά περίπου έκανε μπρος-πίσω η σκούπα. Έλεγξα το app για να δώ σε ποιο δωμάτιο βρίσκεται και την είδα "ακινητοποιημένη", οπότε έκανα pause, την σήκωσα για να ξεμπλέξω το καλώδιο και μετά resume. Κάθε φορά που την σηκώνεις γίνεται repositioning και ευτυχώς πάντα βρίσκει το σωστό σημείο στο οποίο την αφήνω εκτός απο την 1η φορά που ανέφερα στο προηγούμενο μου post.

Μέσα απο την εφαρμογή ρυθμίζεις την ισχύ της σκούπας (5 επίπεδα) και τη στάθμη νερού (4 επίπεδα). Ενώ την ισχύ που επιλέγω την αποθηκεύει, η στάθμη νερού αρχικοποιείται στο 3ο επίπεδο μετά απο κάθε σκούπισμα. Βέβαια, δεν έχω τοποθετημένο το πανί οπότε δε γνωρίζω κατα πόσο χρειάζεται να επιλέγω τη στάθμη... αλλά απο τη στιγμή που δεν μου το έχει απενεργοποιημένο για παν ενδεχόμενο το βάζω στο 1ο επίπεδο (που σημαίνει ότι το δοχείο είναι άδειο) κάθε φορά.

Μικρά και ελαφριά χαλάκια/πατάκια π.χ. μπάνιου πρέπει να τα μαζεύεις πριν απο κάθε σκούπισμα.

Κατα τ' άλλα, πριν την αγορά, πίστευα ότι δε θα κάνει δουλειά π.χ. στις γωνίες.. και ότι θα χρειάζεται η απλή ή ηλεκτρική σκούπα κάθε 2 εβδομάδες. Κι όμως, κάνει καταπληκτική δουλειά και τελευταία φορά που μπήκε άλλου είδους σκούπα ήταν πριν απο 1,5 μήνα.
Επίσης πίστευα ότι θα χρειάζεται να σκουπίζει μέρα παρά μέρα, αλλά τελικά είναι υπερβολή. Το βάζω κάθε Παρασκευή και Δευτέρα και κρατάει το σπίτι πεντακάθαρο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η ερώτησή μου για την ώρα είναι που βρέθηκε στα 375 ευρώ αυτή η σκούπα; Γιατί όπου κοιτάω παίζει κοντά στο 500ρικο...

Θα με έψηνε αρκετά να την έπαιρνα και εγώ, μιας και είμαι στην αναζήτηση αυτές τις μέρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Η ερώτησή μου για την ώρα είναι που βρέθηκε στα 375 ευρώ αυτή η σκούπα; Γιατί όπου κοιτάω παίζει κοντά στο 500ρικο...

Θα με έψηνε αρκετά να την έπαιρνα και εγώ, μιας και είμαι στην αναζήτηση αυτές τις μέρες.

Απο το eglobalcentral, αλλά νομίζω αυτή που παρήγγειλα ήταν το τελευταίο κομμάτι. Θα την έβαζα στις προσφορές αλλά απο τότε δεν την ξαναείδα στο site τους.

Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία το χρώμα αλλά ήταν και η μαύρη όπου στην Ελλάδα κοστίζει 500 ευρώ αυτη τη στιγμή.

Edit: βέβαια, αγοράζοντας απο εκεί ρισκάρεις και με την εγγύηση/service.

Επεξ/σία από nikos032
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Xdanger είπε

Ναι! Αλλά στην αναζήτηση δεν την εμφανίζει, οπότε, αν σ' ενδιαφέρει επιβεβαίωσε πρώτα ότι την έχουν αλλιώς θα περάσει καιρός (ίσως μήνες) για να πάρεις τα χρήματα σου πίσω.

Γενικά έχουν θέμα με την ανανέωση του site όσον αφορά τα stocks, με τις αποστολές αλλά και με τις απαντήσεις.
Αν την έχουν να ξέρεις ότι θα περάσουν πολλές μέρες μέχρι να την παραλάβεις (κατα μέσο όρο κάνουν 1 μήνα).
Τους είχα στείλει e-mail 2 ημέρες μετά την παραγγελία για πληροφορίες σχετικά με την αποστολή και μου απάντησαν 2 ημέρες αφού την παρέλαβα... 😅

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...