Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και μέρες ίσως και μήνες είμαι προβληματισμένος με την αναβάθμιση του υπολογιστή μου 

Το πρόβλημα μου είναι ότι μετά απο 5-6 χρόνια σταθερά έχω αλλάξει μόνο την κάρτα γραφικών μου και έχω βάλει εναν ssd πάνω 

Δεν λέω τα παιχνίδια τα τρέχει αυτά που θέλω που είναι το CS-GO VALORANT PUBG 

Αλλά νομίζω θέλω να του δώσω μια ανάσα ώστε να τα τρέχει σε περισσότερα fps εάν γίνεται  αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει αυτό που έχω στο μυαλό μου για αυτό είμαι εδώ για να ρωτήσω και εσάς 

Ας ξεκινήσουμε απο τα parts του pc 

Intel Core i5 4440 3.1 GHz Quad Core Socket 1150 84w 

Asrock Socket 1150 Fatal1ty H87 Perfomance

G.Skill Ripjaws 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHZ (KIT X2)

Gigabyte GeForce GTX1060 6GB 

Crucial MX500 250GB SSD 

Το κουτί μου είναι το THERMALTAKE CHASER A31 MIDI TOWER 

CORSAIR POWER SUPPLY 650W 

Αυτά είναι τα κομμάτια του υπολογιστή μου επίσης έχω την MAIN οθόνη μου την Dell Alienware 240HZ 

Με αυτά που φοράω τώρα συνήθως το CS το τρέχω στα 100-120 FPS 
Και το valorant κάπου εκεί επίσης και με ΣΤΡΕΑΜ ανοιχτώ που έχω κάπου εκεί τρέχουν 

Μια ιδέα ήταν και που μου πρότειναν ήταν να πάρω αυτά τα 3 κομμάτια που είναι τα κυρίος που θέλω να αλλάξω 

https://www.skroutz.gr/s/19344850/AMD-Ryzen-5-3600-Box.html#description 

https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html 

https://www.skroutz.gr/s/15578573/Asrock-B450-Pro4.html 

Η ερώτηση μου είναι η εξής αξίζει ; 

Θα ανεβούν καθόλου τα fps ?

Θα δώσω ανάσα στο pc μου ; η είναι τζάμπα ο κόπος ; 

Δημοσ.

Εγώ στη θέση σου δεν θα άλλαζα όλα αυτά. Το pc που έχεις είναι ακόμα πολύ καλό!

Αν έπρεπε να αλλάξω κάτι, απλά θα έβαζα 16 ραμ στο σύνολο.

• Like 3
Δημοσ.

για το αν αξιζει η αγορά

αν βρεις να πουλήσεις αυτά που έχεις καλά = ναι

αν κρατήσεις αυτά που θα πάρεις για 4-5 χρόνια = ναι

αν κρατήσεις τα ίδια και πάρεις entry-medium level 10th gen intel η amd zen3 του χρόνου με λεφτά που μαζεύεις = όχι

πάντως θες μνήμη απο χθες 🙂

• Like 1
Δημοσ.

Σκέφτομαι να πουλήσω αυτά τα 3 

Intel Core i5 4440 3.1 GHz Quad Core Socket 1150 84w 

Asrock Socket 1150 Fatal1ty H87 Perfomance

G.Skill Ripjaws 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHZ (KIT X2) 
στα 90-100 ειναι καλά ; τα λεφτά ;

Δημοσ.

δεν μπορώ να πω για τιμές γιατί εγώ έχω άλλα κριτήρια τα βάζεις και βλέπεις

πάντως με 10th gen  zen 3 όλα θα φάνε πάτο γιαυτό πουλάνε zen+ zen2 7700 κλπ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aris_ είπε

δεν μπορώ να πω για τιμές γιατί εγώ έχω άλλα κριτήρια τα βάζεις και βλέπεις

πάντως με 10th gen  zen 3 όλα θα φάνε πάτο γιαυτό πουλάνε zen+ zen2 7700 κλπ

Τι ραμ μου προτείνεις να πάω ; γιατί από όσο ξέρω ddr3 μπορώ να βάλω μόνο οπότε ; 
επίσης δεν πολύ κατάλαβα το  10th gen  zen 3 όλα θα φάνε πάτο γιαυτό πουλάνε zen+ zen2 7700 κλπ δηλαδή ;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, 0Fouskas είπε

Τι ραμ μου προτείνεις να πάω ; γιατί από όσο ξέρω ddr3 μπορώ να βάλω μόνο οπότε ; 
επίσης δεν πολύ κατάλαβα το  10th gen  zen 3 όλα θα φάνε πάτο γιαυτό πουλάνε zen+ zen2 7700 κλπ δηλαδή ;

Δλδ ότι πουλάνε τελευταία μόνο οι cpu ryzen 3000,2000 και οι Ίντελ 7ης 8ης 9ης γενιάς εγώ σου προτείνω να πάρεις άλλη μια 8αρα ραμ και θα είσαι καλυμμένος ακόμα κάμποσο καιρό 

Τώρα να το πουλήσεις δεν ξέρω πάντως θα βγάλεις λίγα χρήματα οπότε λέω καλύτερα να το κρατήσεις και να το έχεις σαν δεύτερο χωρίς την κάρτα γραφικών και σε μερικούς μήνες πας σε νέο pc κρατώντας ssd gpu από το παλιό 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, artshadows είπε

Εμ οκ μπορεί να θέλω να γίνομαι πολύ συγκεκριμένος σε κάποια πράγματα και να ρωτάω συνέχεια ; 
Για να μου έβαλες το βιντεάκι ίσως τι ; μου προτείνεις να ακολουθήσω τα βήματα ; 

Δημοσ.

μηπως καταφερεις και κανεις  λιγο overclock στο pc σου  μηπως και σου δωσει λιγα fps παραπανω , τι  cpu  και τι  gpu  usage εχεις σε αυτα που παιζεις 

Δημοσ.

λες οτι τρέχεις CS και Valorant με 100+ fps, στα πόσα θα ήθελες να φτάσεις δηλαδή; η οθόνη σου μπορεί να τα δείξει τόσα fps; μήπως αντι για parts να κοίταγες για νέα οθόνη; (δεν βλεπω καπου να αναφέρεις τι οθονη έχεις)

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Agent_Orange είπε

λες οτι τρέχεις CS και Valorant με 100+ fps, στα πόσα θα ήθελες να φτάσεις δηλαδή; η οθόνη σου μπορεί να τα δείξει τόσα fps; μήπως αντι για parts να κοίταγες για νέα οθόνη; (δεν βλεπω καπου να αναφέρεις τι οθονη έχεις)

Αν δεις καλύτερα αναφέρω το monitor μου και είναι η Dell Alienware  240HZ 

1 ώρα πριν, artshadows είπε

μηπως καταφερεις και κανεις  λιγο overclock στο pc σου  μηπως και σου δωσει λιγα fps παραπανω , τι  cpu  και τι  gpu  usage εχεις σε αυτα που παιζεις 

Από task manager το βλέπω αυτό όταν παίζω ; να φανταστώ ; 

Δημοσ.

εκτός αν παίζεις competitive fps πάνω από 60hz αρα 60 frames δεν χρειάζεσαι , η cpu που έχεις και με oc δεν θα δώσει πάνω απο 10% στα frames

βάλε την μνήμη για να μην τσιμπάει ssd/hdd και κλείνε  όλα τα backround process όταν παίζεις

εφόσον θες να δεις 144hz/144fps  ας πούμε θες καλύτερη cpu και ίσως lower settings medium και κατω

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Aris_ είπε

εκτός αν παίζεις competitive fps πάνω από 60hz αρα 60 frames δεν χρειάζεσαι , η cpu που έχεις και με oc δεν θα δώσει πάνω απο 10% στα frames

βάλε την μνήμη για να μην τσιμπάει ssd/hdd και κλείνε  όλα τα backround process όταν παίζεις

εφόσον θες να δεις 144hz/144fps  ας πούμε θες καλύτερη cpu και ίσως lower settings medium και κατω

Τα settings μου πάντα είνια medium και κάτω σε competitive fps παιχνίδια 
άρα μια μνήμη πιστεύετε θα βοηθήσει ;  και αν ναι ποια ; 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και εγω ψηφίζω να επενδύσεις κάτι παραπάνω σε Ram. ;) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...