Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, εδω και αρκετά χρόνια έχω Hackintosh ,βασικά απο Leopard 10.5.8 μέχρι και σήμερα που είμαι στο σταθερό μου σύστημα σε Sierra 10.12.6 

Το θέμα είναι πως επειδή το σύστημα είναι παλιό κάποια στιγμή θα δώσω χρήματα να στήσω ένα build συμβατο με Hackintosh οσο το δυνατον πιο natively supported με αξιοπρεπή κ πιο συγχρονα κομμάτια. Μέχρι τότε μιας συνεχίζει να παίζει θα ήθελα με μια φτηνή λύση να συνεχίσω μιας και με τον υπολογιστή πλεον κάνω πολύ βασικά πράγματα. Δλδ μουσική,browsing ελάχιστο Stream και κανένα κατέβασμα. 

Έχω ένα μουσειακό Ga-EX58-UD3R με i7920 LGA 1366 , Corsair XMS 10GB RAM και το βασικό πρόβλημά μου που ειναι η Gainward GeForce GTX 285 1GB . Όπως ξέρετε με Nvidia Drivers στα νέα συστήματα υπάρχει θέμα και παρότι έχω δοκιμάσει πάρα πολλά πχ Nvidia Web Drivers ,διάφορα boot flags για inject, CUDA και άλλα που δεν θυμάμαι καν , η κάρτα δυστυχώς δεν λειτουργεί σε πλήρη ανάλυση.

Σε 10.13.6 ΜΕ ΤΠΤ ,σε 10.13.4 μια φορά χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω ποιος συνδυασμος τελικά λειτούργησε επαιξε αλλά επειδή είχα Random Freezes και ανέβηκα μετά όταν το ξαναδοκίμασα δεν έπαιξε ποτε.

Λέω να παω ειτε σε καινουργια ειτε σε used απο Amazon σε μια Natively Support για Mojave/Catalina και συγκεκριμένα αυτή --> ASUS-710 

Θα ηθελα να σας ρωτήσω a) Κάνει για την mobo που έχω , ενώ μιας και βλέπω πως ειναι PCIe x8 θα χρειαστώ και αντάπτορα εαν κάνει ?

β) Με την τροφοδοσία της θα πρέπει να προσέξω κάτι ? Αυτή που έχω βλέπω πως είναι πάνω της ρεύμα ένα καλώδιο ( ή 2Χ6pin? ) δεν ειμαι σιγουρος ή θα χρειαστω κάτι ?

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από iceage2609
Δημοσ.

Επειδή έχω και εγώ ένα mb 1366 ξέρω ότι το PCIe x8 θα παίξει αλλά πιθανά θα είναι x4 (δεν το έχω διασταυρώσει, δεν καταλαβαίνω διαφορά-δεν με νοιάζει κιόλας) πάντως του έχω φορέσει μια NV 960 και παίζει μια χαρά. 

Τροφοδοσία δεν έχεις να προσέξεις τίποτα αν το τροφοδοτικό σου βαστάει και έχει το εξτρά βυσματάκι για τις κάρτες γραφικών. Αν δεν το έχει πρέπει να πάρεις ένα ανταπτοράκι molex to Graphics card.

• Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, afantos είπε

Επειδή έχω και εγώ ένα mb 1366 ξέρω ότι το PCIe x8 θα παίξει αλλά πιθανά θα είναι x4 (δεν το έχω διασταυρώσει, δεν καταλαβαίνω διαφορά-δεν με νοιάζει κιόλας) πάντως του έχω φορέσει μια NV 960 και παίζει μια χαρά. 

Τροφοδοσία δεν έχεις να προσέξεις τίποτα αν το τροφοδοτικό σου βαστάει και έχει το εξτρά βυσματάκι για τις κάρτες γραφικών. Αν δεν το έχει πρέπει να πάρεις ένα ανταπτοράκι molex to Graphics card.

Οποτε δεν θα χρειαστει καποιον αντάπτορα απο X8 σε Χ16 ή τπτ τετοιο?  Απο οτι βλεπω PCI Express 2.0 ειναι και οι δυο .
Για την τροφοδοσια την σηκωνει (νομιζω δλδ, ενα Corsair 650W εχω) ,απλα και εκει ενοοω εαν χρειαζεται καποιο εξτρα καλωδιο, απο οτι βλεπω σε Specs η GTX285 που εχω λεει Power connectors: 2 x 6-pin ενώ η Asus δν αναφερει κατι σε Power Connector.

Δημοσ.

δεν θα έχεις πρόβλημα, η υποδοχή είναι συμβατή, απλά η μητρική δεν εκμεταλλεύεται το bandwidth της κάρτας στο σύνολο του. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, afantos είπε

δεν θα έχεις πρόβλημα, η υποδοχή είναι συμβατή, απλά η μητρική δεν εκμεταλλεύεται το bandwidth της κάρτας στο σύνολο του. 

Ευχαριστώ φίλε μου, τελικά παρήγγειλα αυτην εδω που είναι παρόμοια απο Ελλάδα ASUS GeForce

Μου πηγε ενα 45αρι€ . Οκ σαν κάρτα ψόφια αλλα εμένα δν με νοιάζει μιας κ για το browsing ή τη μουσική δν με απασχολεί και απο ότι είδα είναι σχεδόν ίδια με την άλλη στο Amazon κ παιζει λογικα oob Mojave-Catalina

Αυριο-μεθαύριο πιθανον να την έχω οπότε κ αναμένονται τεστ.

Επεξ/σία από iceage2609
Δημοσ.

Ολα καλά , η κάρτα δουλεύει κανονικά OOB για Hackintosh , δν χρειάστηκε καν ούτε Inject Nvidia να κάνω, παίζει κατευθείαν κ σε High Sierra 10.13.6 κ σε Catalina 10.15.5 που την δοκίμασα.

429BA32E-6921-4903-8104-416E91C5D7FB.jpeg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...