Προς το περιεχόμενο

Mova: To νέο «στοίχημα» του πρώην CEO της HTC είναι ένα VR headset

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Guys χρησιμοποιούμε τους βαρύγδουπους τίτλους marketing “εικονική πραγματικότητα» κτλ για να περιγράψουμε κάτι που απλά είναι ένα αναβαθμισμένο και πιο φυσικό ως προς το ανθρώπινο σώμα interface μεταξύ χρήστη και hardware/software.

Στην πράξη και με την τεχνολογία που έχουμε αυτή την στιγμή είναι απλώς ένα εναλλακτικό keyboard/mouse/monitor που χρησιμοποιεί τις φυσικές αισθήσεις/κινήσεις του σώματος μας, με μερικές νότες «έξυπνου» software.

Ως προς το φίλο Τσάκαλο που έβγαλε οργή προφανώς και το μυαλό του πήγε σε άλλες καταστάσεις ή απλά δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ένα VR set για να βιώσει τι είναι. Του συνιστώ να το κάνει. Σε κάθε περίπτωση πριν βγάλει οργή να σκεφτεί τις εφαρμογές που μπορεί να έχει αυτή την τεχνολογία σε άτομα που μπορεί να τους λείπουν κάποιες αισθήσεις ή βασικές κινήσεις.

Επεξ/σία από nasos74
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, nasos74 είπε

Guys χρησιμοποιούμε τους βαρύγδουπους τίτλους marketing “εικονική πραγματικότητα» κτλ για να περιγράψουμε κάτι που απλά είναι ένα αναβαθμισμένο και πιο φυσικό ως προς το ανθρώπινο σώμα interface μεταξύ χρήστη και hardware/software.

Στην πράξη και με την τεχνολογία που έχουμε αυτή την στιγμή είναι απλώς ένα εναλλακτικό keyboard/mouse/monitor που χρησιμοποιεί τις φυσικές αισθήσεις/κινήσεις του σώματος μας, με μερικές νότες «έξυπνου» software.

Ως προς το φίλο Τσάκαλο που έβγαλε οργή προφανώς και το μυαλό του πήγε σε άλλες καταστάσεις ή απλά δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ένα VR set για να βιώσει τι είναι. Του συνιστώ να το κάνει. Σε κάθε περίπτωση πριν βγάλει οργή να σκεφτεί τις εφαρμογές που μπορεί να έχει αυτή την τεχνολογία σε άτομα που μπορεί να τους λείπουν κάποιες αισθήσεις ή βασικές κινήσεις.

Περιγραφεις κατι εντελως σωστο αλλα συναμα και διαφορετικο απο αυτο που λεω εγω.Σαφως και σε ατομα με πχ κινητικα προβληματα λυνει πολλα θεματα και ανοιγει για αυτα αλλες προοπτικες..

Εχω χορτασει ομως στην ζωη μου "αγνες προθεσεις" .. και γιαυτο επιφυλασομαι σφοδρα.

Και μαντεψε! Και VR εχω δοκιμασει και μεσα στην τεχνολογια ζω και απο αυτη βιοποριζομαι, ΑΛΛΑ εχω τεραστιες επιφυλαξεις,, Οπως τα συγχρονα videogames αποξενωσαν τα παιδια κανοντας τα Ζομπι μπροστα σε μια οθονη, (ναι ναι οι γονεις φταινε σε μεγαλο βαθμο κτλ κτλ) , οποιοσδηποτε γονεας μιας α ηλικιας αντιλαμβανεται τιο θελω να πω, ε κατι τετοιο και πολυ χειροτερο φοβαμαι οτι θα συμβει με τη επελαση τεχνολογιων οπως το VR..   Και ναι και videogames επαιζα και συνεχιζω και παιζω.   Το αναφερω απλα μη νομισει καποιος οτι βγηκα απο παρθενογενεση.

1 ώρα πριν, whoever81 είπε

Εχω σπουδάσει ψυχολογία. Και ναι υπάρχει αλήθεια σε αυτό που λες αλλά εσύ μίλησες για "'αχρηστα - αβουλα - χειραγωγημενα κρεατα". Υπάρχουν ήδη πολλά και υπήρχαν και πολύ παλαιότερα χωρίς υπολογιστές κτλ. Τούτου λεχθέντος, δεν μου αρέσουν αυτοί οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί. 

Εχεις σπουδασει μεν, αλλα ευκολα προσπερασες την προηγουμεμνη μου φραση "και παμε με φορα ολοταχως εκει" ... να γινουμε αυτο που λεω..  Δεν χαρακτηρησα καποιον η κατι. Απλα δεν θα ηθελα με τιποτα να συμβει αυτο. Λυπαμαι τις νεες γενιες που εγκαταλειπουν το αληθηνο για κατι ψευτικο κατι εικονικο..

Και μιας και εχεις σπουδασει , θα με ενδιεφερε η  γνωμη σου σχετικα με το που βαδιζουμε ως τον τροπο σκεψης, εκφρασης, συμπεριφορας κτλ.. βλεπεις το μελον (ως προς την ανθρωποτητα , η την "ανθρωπια") με αισιοδοξια η μελανο?

1 ώρα πριν, makridis είπε

Επίσης να σημειώσω ότι το "δεις" και το "διαβάζεις" γίνεται με τον ίδιο τρόπο, μάντεψε ποιον! Επίσης θερμή παράκληση για εμάς που "βλέπουμε και διαβάζουμε" βάλε κανένα τόνο και φτιάξε και τα ορθογραφικά γιατί μας βγήκαν τα μάτια!

Δεν εχει να κανει με την "αισθηση" - Οραση φιλε... καμια σχεση... γιατι ναι και ενα βιβλιο το διαβαζεις ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ... Εχει να κανει με το πως ο εγκεφαλος μας λαμβανει ερεθισματα και πως τα επεξεργαζεται.. να στο πως με ενα μικρο παραδειγμα? .. μια διαφημηση.. σε επηρεαζει εντελως αλλιως αν διαβασεις το κειμενο της σε ενα εντυπο και ισως δεις και καμια φωτογραφια, και εντελως αλλιως εαν την δεις με κινουμενες εικονες.. εκει ο εγκεφαλος σου δεχεται , πως να το πω, αφιλτραριστα... 

Και ναι, μαντεψε και ταινιες βλεπω και μουσικη ακουω.. αλλα μαντεψε και κατι αλλο! Επιλεγω ΤΙ θα δω και ΤΙ θα ακουσω... οι ανθρωποι εχουμε αυτη την δυνατοτητα να σου θυμησω αν το χεις ξεχασει.

Επεξ/σία από Tsakalos!
  • Sad 1

11 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Οπως τα συγχρονα videogames αποξενωσαν τα παιδια κανοντας τα Ζομπι μπροστα σε μια οθονη

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευθύνεται γι αυτό. Παλι καλά να λες που υπάρχουν κ αυτά και τα παιδιά κάνουν κάτι πιο ενεργητικό, απο το να κοιτάνε απλά το ...χαζοκούτι.

16 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Και μιας και εχεις σπουδασει , θα με ενδιεφερε η  γνωμη σου σχετικα με το που βαδιζουμε ως τον τροπο σκεψης, εκφρασης, συμπεριφορας κτλ.

Μετά απο αυτή την ερώτηση που κάνεις στον φίλο, ούτε οι δικές σου προθέσεις μου φαίνονται «αγνές»... Μάλλον έριξες το «δόλωμα» με το VR για να πας την κουβέντα αλλού. Αν σε ενδιαφέρει τόσο αυτό, ρωτά τον σε PM. Για VR ήρθα να διαβάσω dude...

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, Tsakalos! said:

Περιγραφεις κατι εντελως σωστο αλλα συναμα και διαφορετικο απο αυτο που λεω εγω.Σαφως και σε ατομα με πχ κινητικα προβληματα λυνει πολλα θεματα και ανοιγει για αυτα αλλες προοπτικες..

Εχω χορτασει ομως στην ζωη μου "αγνες προθεσεις" .. και γιαυτο επιφυλασομαι σφοδρα.

Και μαντεψε! Και VR εχω δοκιμασει και μεσα στην τεχνολογια ζω και απο αυτη βιοποριζομαι, ΑΛΛΑ εχω τεραστιες επιφυλαξεις,, Οπως τα συγχρονα videogames αποξενωσαν τα παιδια κανοντας τα Ζομπι μπροστα σε μια οθονη, (ναι ναι οι γονεις φταινε σε μεγαλο βαθμο κτλ κτλ) , οποιοσδηποτε γονεας μιας α ηλικιας αντιλαμβανεται τιο θελω να πω, ε κατι τετοιο και πολυ χειροτερο φοβαμαι οτι θα συμβει με τη επελαση τεχνολογιων οπως το VR..   Και ναι και videogames επαιζα και συνεχιζω και παιζω.   Το αναφερω απλα μη νομισει καποιος οτι βγηκα απο παρθενογενεση.

Εχεις πουδασει μεν, αλλα ευκολα προσπερασες την προηγουμεμνη μου φραση "και παμε με φορα ολοταχως εκει" ... να γινουμε αυτο που λεω..  Δεν χαρακτηρησα καποιον η κατι. Απλα δεν θα ηθελα με τιποτα να συμβει αυτο. Λυπαμαι τις νεες γενιες που εγκαταλειπουν το αληθηνο για κατι ψευτικο κατι εικονικο..

Και μιας και εχεις σπουδασει , θα με ενδιεφερε η  γνωμη σου σχετικα με το που βαδιζουμε ως τον τροπο σκεψης, εκφρασης, συμπεριφορας κτλ.. βλεπεις το μελον (ως προς την ανθρωποτητα , η την "ανθρωπια") με αισιοδοξια η μελανο?

Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι σαν γονέας τις ανησυχίες σου αν και διαφωνώ ότι το gaming αποξενώνει αντίθετα πια συμβάλει στην κοινωνικοποίηση ενός νέου καθώς εκπαιδεύει στην επιτυχία/αποτυχία, στην σύγκριση, στην προσπάθεια, ομαδικότητα κτλ . Αυτό που περιγράφεις το συναντώ περισσότερο σε social media γιατί εκεί υπάρχει όντως μια παραμόρφωση της πραγματικότητας. 

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι το μέσο-τεχνολογία αλλά η εφαρμογή της, όπου εκεί υπάρχει κοινωνική αλλά και ατομική ευθύνη.

(χαίρομαι για τον τρόπο που σκέφτεσαι αλλά στο αρχικό σου comment ήσουν λίγο Δον Κιχώτης με τους ανεμόμυλους :-) )

Επεξ/σία από nasos74
  • Like 3

3 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευθύνεται γι αυτό. Παλι καλά να λες που υπάρχουν κ αυτά και τα παιδιά κάνουν κάτι πιο ενεργητικό, απο το να κοιτάνε απλά το ...χαζοκούτι.

Μετά απο αυτή την ερώτηση που κάνεις στον φίλο, ούτε οι δικές σου προθέσεις μου φαίνονται «αγνές»... Μάλλον έριξες το «δόλωμα» με το VR για να πας την κουβέντα αλλού. Αν σε ενδιαφέρει τόσο αυτό, ρωτά τον σε PM. Για VR ήρθα να διαβάσω dude...

Σωστα τωρα κοιτανε το χαζοκουτι κρατωντας κατι στα χερια.. ε, οσο να ναι εχει διαφορα...

Οσον αφορα το δολωμα τι να σου πω... κουβεντα θελω να γινεται γυρω απο την εκαστοε τεχνολογια και της επιδρασεις που ισως εχει πανω στην ζωη μας,  δε ψαχνω να βρω γκομενα....

Μόλις τώρα, nasos74 είπε

Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι σαν γονέας τις ανησυχίες σου αν και διαφωνώ ότι το gaming αποξενώνει αντίθετα πια συμβάλει στην κοινωνικοποίηση ενός νέου καθώς εκπαιδεύει στην επιτυχία/αποτυχία, στην σύγκριση, στην προσπάθεια, ομαδικότητα κτλ . Αυτό που περιγράφεις το συναντώ περισσότερο σε social media γιατί εκεί υπάρχει όντως μια παραμόρφωση της πραγματικότητας. 

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι το μέσο-τεχνολογία αλλά η εφαρμογή της, όπου εκεί υπάρχει κοινωνική αλλά και ατομική ευθύνη.

(χαίρομαι για τον τρόπο που σκέφτεσαι αλλά στο αρχικό σου comment ήσουν λίγο Δον Κιχώτης με τους ανεμόμυλους ¨-) )

Εχεις δικο σε πολλα,  και απλα θα πιαστω απο κατι που λες... - Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι το μέσο-τεχνολογία αλλά η εφαρμογή της - ..

Παρατηρεις οτι η εφαρμογη γινεται ολο και ποιο δυσκολη? Για πολλους λογους.. ειτε γιατι ο γονεας δεν μπορει να συμβαδισει με το παιδι, ειτε επειδη εχει ελειψη γνωσεων κτλ...

Δεν θελω να επεκταθω στα παιχνιδια που η σκληρη βια πλεον εχει γινει μια απλη ρουτινα και ενα μικρο παιδι εχει προσβαση για πλακα σε "υλικο" που ενας θεος ξερει πως μπορει να το επηρεασει στο μελλον , γιατι θα αρχησει εδω μεσα πολεμος, αλλα και πες μου σε παρακαλω, τι θα προτιμουσες, να βλεπεις τα παιδακια σου να παιζουν μπαλα σε ενα γηπεδο με αλλους μαζι, η να ναι κλεισμενοι στο δωματιο τους και να παιζουν πισω απο μια οθονη?.. 

Οσον αφορα τον Δονκιχοτισμο, Καμια φορα φιλε εαν εχεις "καει" φυσας και το γιαουρτι,...

• Confused 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Εχεις σπουδασει μεν, αλλα ευκολα προσπερασες την προηγουμεμνη μου φραση "και παμε με φορα ολοταχως εκει" ... να γινουμε αυτο που λεω..  Δεν χαρακτηρησα καποιον η κατι. Απλα δεν θα ηθελα με τιποτα να συμβει αυτο. Λυπαμαι τις νεες γενιες που εγκαταλειπουν το αληθηνο για κατι ψευτικο κατι εικονικο..

Δεν εχει να κανει με την "αισθηση" - Οραση φιλε... καμια σχεση... γιατι ναι και ενα βιβλιο το διαβαζεις ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ... Εχει να κανει με το πως ο εγκεφαλος μας λαμβανει ερεθισματα και πως τα επεξεργαζεται.. να στο πως με ενα μικρο παραδειγμα? .. μια διαφημηση.. σε επηρεαζει εντελως αλλιως αν διαβασεις το κειμενο της σε ενα εντυπο και ισως δεις και καμια φωτογραφια, και εντελως αλλιως εαν την δεις με κινουμενες εικονες.. εκει ο εγκεφαλος σου δεχεται , πως να το πω, αφιλτραριστα... 

Και ναι, μαντεψε και ταινιες βλεπω και μουσικη ακουω.. αλλα μαντεψε και κατι αλλο! Επιλεγω ΤΙ θα δω και ΤΙ θα ακουσω... οι ανθρωποι εχουμε αυτη την δυνατοτητα να σου θυμησω αν το χεις ξεχασει.

.

Η τεχνολογία είναι μία δύναμη εξέλιξης όσο και υστέρησης. Αν στο μέλλον οι ταινίες γίνουν πραγματικά διαδραστικές για τα VR συστήματα της τότε εποχής τι θα πρέπει να λένε οι τότε μεγάλοι...; "Εμείς στην εποχή μας βλέπαμε την ταινία στο σαλόνι... με τους φίλους δίπλα μας... με πίτσα και μπύρες. Όχι φορώντας αυτά τα μαραφέτια" ή "Δεν κλεινόμασταν σε ένα δωμάτιο και ανάβαμε τους 3D projectors..."

To 1940 παίζανε "ξυλίκι" και βόλους όσα παιδιά δεν βοηθούσαν καθημερινά τον πατέρα στα χωράφια! Η διασκέδαση αλλάζει με τα χρόνια, το ίδιο και ο τρόπος που την απολαμβάνεις. Ζόμπι θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις το 1980 και ένα παιδί φανατικό οπαδό μίας ομάδας ποδοσφαίρου που πέρναγε όλη την μέρα με αγώνες στο ραδιόφωνο, πήγαινε στο club ομάδας της γειτονιάς του και δεν έχανε ματς.

Την "χρυσή" εποχή της βίντεοκασέτας ξέρω άτομα που δεν έβγαιναν από το σπίτι τους ΣΚ βλέποντας νοικιασμένες ταινίες συνέχεια.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μας αλλάξει από την χρήση της αλλά το πόση χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα κάνουμε. Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν ξεκινήσει και η εξάρτηση... και αυτό ισχύει για όλα... όχι μόνο για την τεχνολογία!

"Παν μέτρον άριστον"  

Επεξ/σία από skapodis
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Σωστα τωρα κοιτανε το χαζοκουτι κρατωντας κατι στα χερια.. ε, οσο να ναι εχει διαφορα...

Οσον αφορα το δολωμα τι να σου πω... κουβεντα θελω να γινεται γυρω απο την εκαστοε τεχνολογια και της επιδρασεις που ισως εχει πανω στην ζωη μας,  δε ψαχνω να βρω γκομενα....

Απλά φοβάσαι το VR γιατί είναι κάτι που δεν εξοικειώθηκες (δεν έχει σχέση που το δοκίμασες και ο πατέρας μου έλεγε ακριβώς τα ίδια που λες εσυ πιο πίσω αλλά για playstation 1 και τον πρώτο υπολογιστή που πήραμε για τον αδερφό μου και έχει κάτσει και αυτός σε υπολογιστή βασικά τώρα πια έχει και δικό του αλλά δεν μεγάλωσε με υπολογιστές και κονσόλες) 

Δεν έχει καμία διαφορά η χρήση VR με την χρήση υπολογιστή σε όλα τα ηθικά/δεοντολογικά/πρακτικά επίπεδα η διαφορά έγκειται στο ότι (εφόσον ωριμάσει η τεχνολογία γιατί προς το παρόν οι επιδόσεις και οι τιμές είναι απαγορευτικές για να γίνει mainstream) με VR πολλά πράματα είναι πολύ καλύτερα αποτι με οθόνη keyboard κτλ.

Τι να κάνουμε; 

Playstation> κυνηγητό

VR (κάποια στιγμή στο μέλλον) > playstation .

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η συζητηση για αυτα τα θεματα και τα "τρυγυρω" ζητηματα , ειναι παρα πολυ δυσκολη να γινει online... ειναι ευκολο να "παρεξηγηθει" κατι.... αυτο θελει αραγμα, καφεδακι και ωρα... 

...να .. παλι στα λεγομενα μου ερχομαι... κοινωνικη επαφη.. αντε να αραξεις εικονικα...😆

9 λεπτά πριν, skapodis είπε

Η τεχνολογία είναι μία δύναμη εξέλιξης όσο και υστέρησης. Αν στο μέλλον οι ταινίες γίνουν πραγματικά διαδραστικές για τα VR συστήματα της τότε εποχής τι θα πρέπει να λένε οι τότε μεγάλοι...; "Εμείς στην εποχή μας βλέπαμε την ταινία στο σαλόνι... με τους φίλους δίπλα μας... με πίτσα και μπύρες. Όχι φορώντας αυτά τα μαραφέτια" ή "Δεν κλεινόμασταν σε ένα δωμάτιο και ανάβαμε τους 3D projectors..."

To 1940 παίζανε "ξυλίκι" και βόλους όσα παιδιά δεν βοηθούσαν καθημερινά τον πατέρα στα χωράφια! Η διασκέδαση αλλάζει με τα χρόνια, το ίδιο και ο τρόπος που την απολαμβάνεις. Ζόμπι θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις το 1980 και ένα παιδί φανατικό οπαδό μίας ομάδας ποδοσφαίρου που πέρναγε όλη την μέρα με αγώνες στο ραδιόφωνο, πήγαινε στο club ομάδας της γειτονιάς του και δεν έχανε ματς.

Την "χρυσή" εποχή του VHS Video ξέρω άτομα που δεν έβγαιναν από το σπίτι τους ΣΚ βλέποντας νοικιασμένες ταινίες συνέχεια.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μας αλλάξει από την χρήση της αλλά το πόση χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας κάνουμε. Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν ξεκινήσει και η εξάρτηση... και αυτό ισχύει για όλα... όχι μόνο για την τεχνολογία!

"Παν μέτρον άριστον"  

Εχεις δικιο ρε φιλε... απλα οσο περνα ο καιρος, αυτο το "μετρο", για να διατηρηθει "αριστον" γινεται παρα παρα πολυ δυσκολο.... εκει ειναι η ολη "ενσταση" μου.. και ξερεις τι το αποδυκνειει αυτο? το γραψες πριν εσυ.. Δες το λιγο αναλογικα..Ποσοι πηγαιναΜΕ στα κλαμπ των ομαδων και στα γηπεδα ? ποσοι κλεινονταν ολη μερα και εβλεπαν ταινιες? Ποσοι περναγαν ολη την μερα στα ουφαδικα?ενας στους 50? ενας στους 30?στους 20?..ισως... Ηταν οι εξαιρεσειςφιλε...... κανε την συγκριση με το τωρα... 

Επεξ/σία από Tsakalos!
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Tsakalos! είπε

Η συζητηση για αυτα τα θεματα και τα "τρυγυρω" ζητηματα , ειναι παρα πολυ δυσκολη να γινει online... ειναι ευκολο να "παρεξηγηθει" κατι.... αυτο θελει αραγμα, καφεδακι και ωρα... 

...να .. παλι στα λεγομενα μου ερχομαι... κοινωνικη επαφη.. αντε να αραξεις εικονικα...😆

Εχεις δικιο ρε φιλε... απλα οσο περνα ο καιρος, αυτο το "μετρο", για να διατηρηθει "αριστον" γινεται παρα παρα πολυ δυσκολο.... εκει ειναι η ολη "ενσταση" μου..

Κάθε καιρός έχει την ίδια δυσκολία αλλά για διαφορετικούς λόγους...

Ξυλίκη / Βόλους

Μπάλα στον δρόμο  / Μηχανάκι / Πειρατικό Ραδιόφωνο

Τηλεόραση / VHS Video / Home Computers

Personal Computers / Game Consoles / Social Media

VR / VR Interactive Systems ?

Augmented Reality Systems ??

Επεξ/σία από skapodis
  • Like 2

30 minutes ago, Tsakalos! said:

Εχεις δικο σε πολλα,  και απλα θα πιαστω απο κατι που λες... - Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι το μέσο-τεχνολογία αλλά η εφαρμογή της - ..

Παρατηρεις οτι η εφαρμογη γινεται ολο και ποιο δυσκολη? Για πολλους λογους.. ειτε γιατι ο γονεας δεν μπορει να συμβαδισει με το παιδι, ειτε επειδη εχει ελειψη γνωσεων κτλ...

Δεν θελω να επεκταθω στα παιχνιδια που η σκληρη βια πλεον εχει γινει μια απλη ρουτινα και ενα μικρο παιδι εχει προσβαση για πλακα σε "υλικο" που ενας θεος ξερει πως μπορει να το επηρεασει στο μελλον , γιατι θα αρχησει εδω μεσα πολεμος, αλλα και πες μου σε παρακαλω, τι θα προτιμουσες, να βλεπεις τα παιδακια σου να παιζουν μπαλα σε ενα γηπεδο με αλλους μαζι, η να ναι κλεισμενοι στο δωματιο τους και να παιζουν πισω απο μια οθονη?.. 

Οσον αφορα τον Δονκιχοτισμο, Καμια φορα φιλε εαν εχεις "καει" φυσας και το γιαουρτι,...

Θα προτιμούσα να έκανε και τα δύο και να παίζει έξω και μέσα με σωστή ποσόστωση, πρόβλημα θεωρώ θα ήταν να έκανε μόνο το ένα από κάθε μεριά γιατί θα έδειχνε ότι δεν συμβαδίζει με την εποχή μας.

Αντίθετα, πιστεύω πως επειδή η εφαρμογή της τεχνολογίας γίνεται πολύ πιο εύκολή, ο χρήστης παραμένει απαίδευτος. Αυτό που αναφέρεις με την βία στο περιεχόμενο κτλ δεν με ενοχλεί, τα συννεφάκια είναι πιο επικίνδυνα από την κυνικότητα. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως το πρόβλημα είναι του γονιού, αν έχεις προσέξει γύρω μας υπάρχουν γονείς (αλλά και γενικά άτομα) με ένα κοινό χαρακτηρισμό. «Αρνούνται» να μάθουν νέα πράγματα, αρνούνται να εξελίσσουν τις γνώσεις τους, κλειδώνουν σε ένα safe zone της εργασίας τους και στο τέλος απομακρύνονται από την πραγματικότητα που βιώνει το παιδί τους. Αποτέλεσμα όλα αυτά που περιγράφουν οι φίλοι.

Προσωπικά αυτό που λατρεύω στην τεχνολογία είναι πως οτιδήποτε ξέρω τώρα μπορεί να είναι άχρηστο/obsolete σε 1 χρόνο και με αναγκάζει να προσπαθώ (ΟΚ πληρώνομαι για αυτό). Ελπίζω να με βοηθήσει να μην έχω τεράστιο gap με την κορούλα μου. 

• Like 2

Το συγκεκριμένο εγχείρημα απο την συγκεκριμένη εταιρία δεν το βλέπω να πιάνει γιατί το computer vision για hand tracking στην παρούσα φάση είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα περισσότερο με 2 κάμερες που έχει το συγκεκριμένο. Βάλε και την τιμή, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για ένα headset μιας μόνο χρήσης.

Το facebook με την oculus και ειδικά με το quest έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο τεράστιο οικοσύστημα και θα προχωρήσει με τεράστια τεχνολογική υπεροχή hardware/software/τιμής. 

Τα λοιπά περι προβάτων κλπ είναι άσχετα με την κουβέντα και τα έλεγαν πάντα για κάθε τι νέο. Ακόμα και για το διάβασμα βιβλίων! 

2 ώρες πριν, nasos74 είπε

Respect👍!!! 

1 ώρα πριν, Tsakalos! είπε

Εχεις δικιο ρε φιλε... απλα οσο περνα ο καιρος, αυτο το "μετρο", για να διατηρηθει "αριστον" γινεται παρα παρα πολυ δυσκολο.... εκει ειναι η ολη "ενσταση" μου.. και ξερεις τι το αποδυκνειει αυτο? το γραψες πριν εσυ.. Δες το λιγο αναλογικα..Ποσοι πηγαιναΜΕ στα κλαμπ των ομαδων και στα γηπεδα ? ποσοι κλεινονταν ολη μερα και εβλεπαν ταινιες? Ποσοι περναγαν ολη την μερα στα ουφαδικα?ενας στους 50? ενας στους 30?στους 20?..ισως... Ηταν οι εξαιρεσειςφιλε...... κανε την συγκριση με το τωρα... 

Ναι με την διαφορά ότι αυτοί που περνούσαν την ημέρα τους στα γήπεδα είναι κάπως έτσι

tsoukalas.jpg

Ενώ αυτοί που περνούσαν τον καιρό στα ουφάδικα βγήκαν κάπως έτσι 

imported-linus-torvalds-nvidia.jpg

Εννοείται ότι υπάρχουν εξαιρέσεις και στα δύο αλλά όπως και να το κάνουμε όσοι ασχολούνταν με την τεχνολογία είχαν την τάση να ειναι πιο μορφωμένοι και  πολιτισμένοι όσοι ήταν μαγκιά κλανιά και αλητεία είχαν την τάση να παραμείνουν στην οικοδομή κτλ

Ο πατέρας μου που σου είπα ότι έλεγε ακριβώς τα ίδια για τα πρώτα PC και τις πρώτες κονσόλες δημοτικό έβγαλε και δουλεύει σε εγκαταστάσεις πυρασφαλειών κτλ σαν αρχιμάστορας σε μια πολυεθνική (είχε το μυαλό να πάει στο εξωτερικό) εγώ έχω διδακτορικό απο την άλλη. Άρα μάλλον καλύτερα που δεν έτρεχα στα γήπεδα (αν και μικρός μέχρι το λύκειο είχα μια επαφή και με αυτά αλλά όχι τόσο πολύ όσο άλλα παιδιά) 

Ένας λόγος που η χώρα μας είναι τόσο πίσω είναι ακριβώς γιατί τα παιδιά τότε προτιμούσαν αυτά που λες σε σχέση με τα παιδιά της Αμερικής της Γαλλίας της Γερμανίας που προτιμούσαν περισσότερο τα άλλα .. 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...