Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε

Πες μας την μαρκα χρονολογια και ποσο το δινεις να σου πουμε αν ειναι λογικοι ή οχι

ενα Λαντσια δελτα ειναι του 97 διπορτο με υγραεριο, μηχανικα και αναλωσιμα ολα οκ. εναμησι αμαξι δωρο σε ανταλλακτικα

12 ώρες πριν, stefanos_th είπε

η γνωμη μου : πουλα το cinqucento

κρατα αυτο

χαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

ελα π της το ειχα κανει δωρο τον τσιγκο και τωρα πια ειναι καλυτερο και απο καινουργιο που λεει ο λογος, ειναι αερωτευμενη με αυτο και μια φορα της το ανεφερα να το δωσω και δακρυσε... αι βγαλε ακρη τωρα.....

• Like 1
  • Απαντ. 356
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια, τα εξτρα δεν τα πληρώνει κανεις. Όποιος τα έβαλε το έκανε απο γουστο και βίτσιο. Και καλα έκανε αφου ήθελε.Αλλα δυστυχως συναισθηματισμοί δεν πληρώνονται.

Είναι σαν να μου λέτε θα πουλήσω ακριβότερα επειδή έχω καλύτερο ηχοσύστημα ή έχω καλύτερες αναρτήσεις κοκ

Ισως κάποτε να γονόταν. Δύσκολα την τελευταία 10ετία. Πριν λίγα χρόνια ζήταγαν αμαξια μεγάλου κυβισμού σε τιμή ελαστικού :-) (Απαράδεκτο αλλα η αγορα λειτούργησε εκβιαστικά).

Όταν πουλαγα το αμαξι μου άκουσα οποιαδήποτε δικαιολογία για να ριξω την τιμη. Πολλοί εφυγαν. Αλλα επειδή δεν βιαζόμουν, πουλούσα σε "τίμια" τιμη για την κατασταση του και αφιέρωσα χρόνο πουλήθηκε σωστά.

Προκαταβολή παντως δεν νομιζω να βρεθει καποιος να δωσει μπροστά. Αλλα το "Όταν το ελενξουμε στον μηχανικό σου (του αγοραστή) και αμα ειναι ΟΚ το περνεις στα λεφτα που το συμφωνουμε" νομίζω ειναι η τίμια λύση και για τους δυο. Φυσικά δεν θα το πήγαινα εκτός Αθηνα ή Λούτσα για έλεγχο....

Επεξ/σία από Dvs
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Gatilaras είπε

Βρε εγω επιμενω,παιρνεις ενα τετοιο

spacer.png

και ολα γινονται καλυτερα.

Αν εχεις ορεξη και ρευστο ριχνεις και μια 4κινηση και το κανεις τρενο και ασε τους αλλους να κουρεύονται. Εγω αλογα δεν εχω στο ψοφιμακι μου(starlet 1.3 12v 75hp στα νιατα του) αλλα λογω δις φλατζων εχει κατεβει το καπακι και περπατάει καλυτερα αλλα και παλι αν ειχα ρευστο κάτι θα εβαζα να σκάβει λιγο και θα το κραταγα εστω και με πινακιδες ιστορικου.

ειναι μεγαααααλη ιστορια αυτο))))) υπαρχουν ακομα διλιτρα που ειναι και ασπαστα, οσο για την τετρακινηση υπαρχουν και αυτες μετα απο ψαξιμο, αλλα οπως ειπες θελει δουλεια και χρηματα, δουλεια κανω μονος μου. χρηματα αυτο τον καιρο προς το παρον δεν υπαρχουν, για αυτο κ ειχα πει να δωδω αυτο να παρω το ΚΙΑ π στην τελικη θα το πασαρα της γυναικας και θα ξεμενα με τον τσιγκο ωστε με την σειρα μου να το πουλησω και αυτο)))))))))) απο την αλλη πιο ευκολα θα φυγει ο τσιγκος στο χιλιαρικο παρα η λαντσια στα 2. οσο το δικο σου, τα glanza ειναι απιστευτα; μοτερ, ασπαστα και σωστα. πετυχα τις προαλλες ενα στο φεισμπουκ καρφωμενο στα 800 ευρω νομιζω

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, paylidis είπε

Καλα οποιος δώσει προκαταβολη 500€ ειναι εκ των πραγματων θυμα...

Όπως ειπα μια προκαταβολή 50-100€ εφόσον εχει δει ο αγοραστης το αμαξι και του κάνει, εχει ελεγξει αδεια κυκλοφορίας το ποιον του πωλητή κλπ και γίνει με αποδείξεις η εν λόγω διαδικασία, ειναι απολυτα λογική... Και ναι οπως εγραψα προσωπικά το έκανα και ετσι ξεκαθαρισα τη μαριδα απο τον σοβαρα ενδιαφερόμενο, γιατι για καθε εναν που ηθελε να παμε στον κυρ μητσο το μηχανικό του να βγαλει σκαρτο το αμαξι για να κοψει φραγκα, εγω επαιρνα αδεια απο τη δουλειά μου (ελαχιστα συνεργεια ειναι μετα τις 17.00 ανοιχτα, εαν ειναι κ σου βιδιου το κερατο μεχρι να πας εχει παει 18.30-19.00 για πλακα).

Ενα πραγμα θα σου πω μόνο, για το αμαξι που πουλησα προσφάτως, όταν καποια στιγμή το ειχα ξαναβγαλει πριν κανενα χρόνο προς πώληση και κάποιος το ειχε δει και το ήθελε, επειδη τον εκοψα σοβαρο αγοραστή είχα αναγκαστεί να κάνω 200€ εξοδα για καποια χαρτιά που χρειαζόταν για τη μεταβίβαση (έπρεπε να παω αυθημερόν γιατι καιγοταν κιολας αεροπορικώς σε άλλο νομό να παρω εξουσιοδοτήσεις κλπ)... Όλα τα παραπανω μια Παρασκευη.

Ξέρεις τι εγινε; Κυριακή βράδυ που εστειλα για να κανονισουμε ώρα για  το ραντεβου για τη μεταβίβαση, ετσι απλά, λακισε... Δε σηκωνε καν το τηλέφωνο και μου εστειλε ενα sms "Μετανιωσα καλό βράδυ".

Δε του πηρα προκαταβολή γιατι τον εκοψα σοβαρό, πηγα στο συνεργειο που ηθελε (ενα 20αρικο βενζινη, παει στο διαολο λες), το ελεγξε, το βρηκε οκ με εξαιρεση κάτι ασημαντο που το επισκευασα κιολας εκτάκτως Σαββατιάτικα - ενώ στην πραγματικότητα δε χρειαζόταν (αλλα 80€ εκει). Τι κέρδισα τι εχασα; Δε κερδισα τιποτα, εχασα 2 μέρες (η μια εργάσιμη μάλιστα) και 300€... Εαν του ειχα ζητησει ένα κατοστάρικο προκαταβολή (για αμαξι 8500) μολις το ελεγξε το συνεργειο θα το σκεφτόταν καλύτερα να με βάλει εμενα σε όλα αυτά τα εξοδα...

Σε τετοιες περιπτώσεις ,ναι ζητας κατι. 

Δυστυχως οι αγοραπωλησιες με ιδιωτες εχουν ρισκο. 

Προσωπικα δεν εχω κρεμασει ποτε πωλητη/αγοραστη οπως και αρκετοι αλλοι,αλλα δυστυχως ειμαστε η μειοψηφια στη κοινωνια. 

Ενδεικτικα ενα αυτοκινητο και ενα παπι που εχω πουλησει,τα πηραν οι πρωτοι που ηρθαν γιατι ηξεραν τι θα δουν πριν καν το δουν. Και προφανως στα συνεργεια δε βρηκαν τιποτα. Και δεν ειχαν και τιποτα. 

Τι να πει ο πατερας της κοπελας μου που θελει να πουλησει αυτοκινητο και εσκασε η καραντινα και εχει μεινει με το πολο στο γκαραζ ενω εχει βρει αγοραστη. Παλι καλα ειναι συνεργασιμος ανθρωπος και κανει και υπομονη και εκεινος. Και δε γκρινιαζει κιολας δηλαδη γιατι ειχε πληρώσει (ο αγοραστής) για κτεο και προσωρινη ασφαλεια για να γινόταν η μεταβιβαση καθως ηταν με κατατεθημενες πινακιδες. 

• Like 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, paylidis είπε

Όπως ειπα μια προκαταβολή 50-100€ εφόσον εχει δει ο αγοραστης το αμαξι και του κάνει, εχει ελεγξει αδεια κυκλοφορίας το ποιον του πωλητή κλπ και γίνει με αποδείξεις η εν λόγω διαδικασία, ειναι απολυτα λογική... Και ναι οπως εγραψα προσωπικά το έκανα και ετσι ξεκαθαρισα τη μαριδα απο τον σοβαρα ενδιαφερόμενο, γιατι για καθε εναν που ηθελε να παμε στον κυρ μητσο το μηχανικό του να βγαλει σκαρτο το αμαξι για να κοψει φραγκα, εγω επαιρνα αδεια απο τη δουλειά μου (ελαχιστα συνεργεια ειναι μετα τις 17.00 ανοιχτα, εαν ειναι κ σου βιδιου το κερατο μεχρι να πας εχει παει 18.30-19.00 για πλακα).

Ενα πραγμα θα σου πω μόνο, για το αμαξι που πουλησα προσφάτως, όταν καποια στιγμή το ειχα ξαναβγαλει πριν κανενα χρόνο προς πώληση και κάποιος το ειχε δει και το ήθελε, επειδη τον εκοψα σοβαρο αγοραστή είχα αναγκαστεί να κάνω 200€ εξοδα για καποια χαρτιά που χρειαζόταν για τη μεταβίβαση (έπρεπε να παω αυθημερόν γιατι καιγοταν κιολας αεροπορικώς σε άλλο νομό να παρω εξουσιοδοτήσεις κλπ)... Όλα τα παραπανω μια Παρασκευη.

Ξέρεις τι εγινε; Κυριακή βράδυ που εστειλα για να κανονισουμε ώρα για  το ραντεβου για τη μεταβίβαση, ετσι απλά, λακισε... Δε σηκωνε καν το τηλέφωνο και μου εστειλε ενα sms "Μετανιωσα καλό βράδυ".

Δε του πηρα προκαταβολή γιατι τον εκοψα σοβαρό, πηγα στο συνεργειο που ηθελε (ενα 20αρικο βενζινη, παει στο διαολο λες), το ελεγξε, το βρηκε οκ με εξαιρεση κάτι ασημαντο που το επισκευασα κιολας εκτάκτως Σαββατιάτικα - ενώ στην πραγματικότητα δε χρειαζόταν (αλλα 80€ εκει). Τι κέρδισα τι εχασα; Δε κερδισα τιποτα, εχασα 2 μέρες (η μια εργάσιμη μάλιστα) και 300€... Εαν του ειχα ζητησει ένα κατοστάρικο προκαταβολή (για αμαξι 8500) μολις το ελεγξε το συνεργειο θα το σκεφτόταν καλύτερα να με βάλει εμενα σε όλα αυτά τα εξοδα...

παιδια θα συμφωνησω και εγω με τα παραπανω, οσο εισαι καλος με με καποιον και κανεις παρα;χωρησεις δεν νιωθει ο αλλος την ευθυνη του. το βλεπω παρα πολυ στην δουλεια μου. παντα βλεπεις τις προθεσεις του αλλουνου εαν εχει διαθεση να πληρωσει. εγω για να δω αυτοκινητα εχω πληρωσει και εχω συνεισφερει και στις βενζινες, αλλα και τις 2 φορες εχω προτεινει και εγω. απο την αλλη εχω παει και σε κατι μαντραδες που απορια το εχω πως καταφερνουν και πουλανε αυτοκινητα

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, paylidis είπε

Εγώ πάλι θεωρώ εκ των πραγμάτων θύμα όποιον δώσει προκαταβολή πριν τον έλεγχο, ανεξαρτήτως ποσού.

Όπως σου ξαναέγραψα και σε προηγούμενο post το πρόβλημα είναι ότι βλέπεις τα πράγματα μονόπλευρα, κοιτάς μόνο το πως θα μπορέσει να εξασφαλιστεί απόλυτα ο πωλητής ενώ δεν σε ενδιαφέρει καθόλου αν θα μείνει ξεκρέμαστος ο αγοραστής. Ή όχι?

Πρόσφατα πήγα Αθήνα από Πάτρα για να αγοράσω μια μοτοσυκλέτα (αξίας 3.000€) για την οποία ο πωλητής εγγυόταν ότι δεν χρειαζόταν ούτε ευρώ, μου έλεγε "έλεγξε την όπου θέλεις και αν βρεις οποιαδήποτε έλλειψη εγώ θα σου κόψω τα τριπλά από όσο κοστίζει η επισκευή". Τελικά αποδείχθηκε είχε αρκετές ελλείψεις οι οποίες λίαν επιεικώς χρειάζονταν 700€ για να επιδιορθωθούν, αλλά ο πωλητής δεν αναγνώριζε τίποτα, το έπαιζε κινέζος... Α το λαμπάκι του ABS μένει αναμμένο επειδή είναι κρύο, μόλις ζεσταθεί θα σβήσει... από τη φλάντζα κεφαλής χάνουν λάδια όλα τα ίδια μοντέλα, και σήμερα να την αλλάξεις αύριο πάλι θα χάνει... ε και τι έγινε που είναι το φτερό σπασμένο, σιγά μην βρεις μοτό δεκαετίας αγρατζούνιστη... Ε σύμφωνα με τη λογική σου θα ήταν λογικό να του ζητήσω 100-200€ πριν ξεκινήσω ολόκληρο ταξίδι ώστε να διασφαλίσω ότι δεν θα χάσω ούτε χρόνο ούτε χρήμα. Τι, όχι? :)

Δημοσ.

Οι αγοραπωλησιες το εχουν αυτο....

Ο αλλος μπορει ειτε ξαφνικα να μην εχει λεφτα γιατι κατι του προεκυψε,ειτε απλα να βρηκε κατι αλλο που θεωρει καλυτερο (οχι απαραιτητα αυτοκινητο,μπορει να αποφασισε να δωσει λεφτα για ηλεκτρικο ποδηλατο!), ειτε να στραβωσε απο κατι μη αντικειμενικο (ειδε ενα κουρτινακι στο αυτοκινητο που του θυμησε τη πρωην γυναικα του).

Οταν πουλας κατι τοσο συνθετο οσο ενα αυτοκινητο,συνηθως θελει υπομονη,εκτος εαν εχεις κατι που το θελει παρα πολυ η αγορα,πχ μικρα βενζινοκινητα φευγουν σαφως πιο ευκολα στην Αττικη

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Εγώ πάλι θεωρώ εκ των πραγμάτων θύμα όποιον δώσει προκαταβολή πριν τον έλεγχο, ανεξαρτήτως ποσού.

Όπως σου ξαναέγραψα και σε προηγούμενο post το πρόβλημα είναι ότι βλέπεις τα πράγματα μονόπλευρα, κοιτάς μόνο το πως θα μπορέσει να εξασφαλιστεί απόλυτα ο πωλητής ενώ δεν σε ενδιαφέρει καθόλου αν θα μείνει ξεκρέμαστος ο αγοραστής. Ή όχι?

Πρόσφατα πήγα Αθήνα από Πάτρα για να αγοράσω μια μοτοσυκλέτα (αξίας 3.000€) για την οποία ο πωλητής εγγυόταν ότι δεν χρειαζόταν ούτε ευρώ, μου έλεγε "έλεγξε την όπου θέλεις και αν βρεις οποιαδήποτε έλλειψη εγώ θα σου κόψω τα τριπλά από όσο κοστίζει η επισκευή". Τελικά αποδείχθηκε είχε αρκετές ελλείψεις οι οποίες λίαν επιεικώς χρειάζονταν 700€ για να επιδιορθωθούν, αλλά ο πωλητής δεν αναγνώριζε τίποτα, το έπαιζε κινέζος... Α το λαμπάκι του ABS μένει αναμμένο επειδή είναι κρύο, μόλις ζεσταθεί θα σβήσει... από τη φλάντζα κεφαλής χάνουν λάδια όλα τα ίδια μοντέλα, και σήμερα να την αλλάξεις αύριο πάλι θα χάνει... ε και τι έγινε που είναι το φτερό σπασμένο, σιγά μην βρεις μοτό δεκαετίας αγρατζούνιστη... Ε σύμφωνα με τη λογική σου θα ήταν λογικό να του ζητήσω 100-200€ πριν ξεκινήσω ολόκληρο ταξίδι ώστε να διασφαλίσω ότι δεν θα χάσω ούτε χρόνο ούτε χρήμα. Τι, όχι? :)

Καλα προφανως σε αυτη την περιπτωση επρεπε να του ζητησεις και τα εξοδα σου απο πανω... Σε τέτοιες περιπτωσεις θα εστελνα κάποιο γνωστό που να ψιλοκατεχει για ένα πρώτο screening και θα βρισκόμουν απευθείας στο συνεργειο εαν ειναι οκ...

Προφανως και υπάρχουν απατεωνες και ψεύτες, μπορεις ωστόσο να τους διακρινεις σε ενα μεγαλο βαθμό οπως μπορεις να καταλαβεις και την κατασταση του αυτοκινήτου/μηχανής με μια επισκεψη εαν εχεις βασική αντίληψη... Ο δικος σου ήταν απατη ξεκαθαρα...και προφανως εξ αποστάσεως δε στελνει ποτε και κανεις προκαταβολή... Το είδες, το θέλεις; Δωσε για το τυπικό κάτι για να αποδειξεις την "θεληση" σου και όχι οτι με ταλαιπωρείς ασκοπα...

Με την ίδια λογική (και σε μεγαλύτερη κλιμακα) εγω αύριο-μεθαυριο που θα πάω να κλεισω καινουργιο αμαξι δε πρεπει να δωσω προκαταβολή γιατι δε ξέρω εαν η αντιπροσωπεία θα φαληρισει το ΣΚ και θα τα μαζεψει ο ιδιοκτήτης να φυγει για μπαχαμες...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, paylidis είπε

Καλα προφανως σε αυτη την περιπτωση επρεπε να του ζητησεις και τα εξοδα σου απο πανω... Σε τέτοιες περιπτωσεις θα εστελνα κάποιο γνωστό που να ψιλοκατεχει για ένα πρώτο screening και θα βρισκόμουν απευθείας στο συνεργειο εαν ειναι οκ...

Αυτό που λες προϋποθέτει πως όλοι μας έχουμε γνωστούς που ψιλοκατέχουν διασκορπισμένους σε όλη την Ελλάδα, ε προφανώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει. Που και να ίσχυε θα έπρεπε ο γνωστός να είναι εκτός από γνώστης και αργόσχολος.

Προφανως και υπάρχουν απατεωνες και ψεύτες, μπορεις ωστόσο να τους διακρινεις σε ενα μεγαλο βαθμό οπως μπορεις να καταλαβεις και την κατασταση του αυτοκινήτου/μηχανής με μια επισκεψη εαν εχεις βασική αντίληψη... Ο δικος σου ήταν απατη ξεκαθαρα...και προφανως εξ αποστάσεως δε στελνει ποτε και κανεις προκαταβολή...

Το θέμα είναι πως όχι μόνο υπάρχουν απατεώνες και ψεύτες και από τις δύο πλευρές, αλλά και το ότι οι απατεώνες και οι ψεύτες είναι η πλειοψηφία και από τις δύο πλευρές.

Το είδες, το θέλεις; Δωσε για το τυπικό κάτι για να αποδειξεις την "θεληση" σου και όχι οτι με ταλαιπωρείς ασκοπα...

Συνεχίζεις να το βλέπεις μονόπλευρα, γιατί να μην δώσει για το τυπικό κάτι ο πωλητής ώστε να αποδείξει την "ειλικρίνεια" του και όχι ότι ταλαιπωρεί άσκοπα τον αγοραστή?

Με την ίδια λογική (και σε μεγαλύτερη κλιμακα) εγω αύριο-μεθαυριο που θα πάω να κλεισω καινουργιο αμαξι δε πρεπει να δωσω προκαταβολή γιατι δε ξέρω εαν η αντιπροσωπεία θα φαληρισει το ΣΚ και θα τα μαζεψει ο ιδιοκτήτης να φυγει για μπαχαμες...

Μην μπερδεύεσαι, όταν δίνεις προκαταβολή για να κλείσεις καινούργιο αμάξι έχεις ήδη ελέγξει ότι χρειάζεται, σε αντίθεση με το μεταχειρισμένο που πριν τον έλεγχο στο συνεργείο στην ουσία δεν έχεις ελέγξει απολύτως τίποτα.

Κατά τα άλλα δεν έχει γίνει και λίγες φορές να κλείσει ένας ντίλερ και να μείνουν ξεκρέμαστοι οι πελάτες του, και καλά θα κάνεις να διπλοσκεφτείς το που δίνεις την προκαταβολή σου. Πριν 1,5 χρόνο περίπου που αγόρασα καινούργιο Toyota το σκέφτηκα και αυτό, και ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους προτίμησα υποκατάστημα της μαμάς εταιρείας (toyota polis) και όχι κάποιον ντίλερ.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

εαν ο πωλητης ξερει το αυτοκινητο του, βασικα ο οποιοσδηποτε πωλητης ξερει το οποιοδηποτε προιον του και ειναι σιγουρος για αυτο και ΔΕΝ θελει να κατακλεψει τον αλλον, οπως και ο αγοραστης να εινια σιγουρος οτι οντως θελει να αγορασει κατι τοτε πιστευω οτι βρισκεται συννενοηση μεταξυ των, τωρα οσο για τους εξυπνους της υποθεσης και αυτοι που πονταρουν στην αγνοια των αλλων τα βρισκουν στον δρομο τους ολα, εκει το θεμα ειναι ο καθενας μας να καταφερει να κρατησει τις αρχες του ως πωλητης η αγοραστης.

να το ριξουμε και λιγο στην φιλοσοφια....

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Συνεχίζεις να το βλέπεις μονόπλευρα, γιατί να μην δώσει για το τυπικό κάτι ο πωλητής ώστε να αποδείξει την "ειλικρίνεια" του και όχι ότι ταλαιπωρεί άσκοπα τον αγοραστή?

Το έγραψα και ξανά είναι συμφωνία που όσο πιο ξεκάθαρος είσαι απ την αρχή τόσο ευκολότερα γίνεται.  

Ο αγοραστής θα κάνει ένα πρώτο ραντεβού θα δει αρχικά το αμαξι, τους τίτλους ιδιοκτησίας κτλ και αν αποφασίσει ότι του κάνει θα προχωρήσει όποτε έχω αφιερώσει μια φορά το χρόνο μου. Από τη στιγμή που εγώ πουλάω κάτι υπαρκτό που το έχει ήδη δει και δέχομαι να προχωρήσω σε μηχανικό έλεγχο για να αποδείξω τα λεγόμενα μου τότε και αυτός πρέπει να αποδείξει ότι δεν θα χάσω το χρόνο μου και αν ο έλεγχος το βγάλει σωστό να κλείσουμε τη δουλειά για την οποία πήγαμε και όχι να είμαι στο άσε να το σκεφτώ καλύτερα.

Εγώ παίρνω ρίσκο όταν βγάζω ένα αμαξι στο δρόμο να πάει για έλεγχο όχι αυτός. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Morosana είπε

Το έγραψα και ξανά είναι συμφωνία που όσο πιο ξεκάθαρος είσαι απ την αρχή τόσο ευκολότερα γίνεται.  

Ο αγοραστής θα κάνει ένα πρώτο ραντεβού θα δει αρχικά το αμαξι, τους τίτλους ιδιοκτησίας κτλ και αν αποφασίσει ότι του κάνει θα προχωρήσει όποτε έχω αφιερώσει μια φορά το χρόνο μου. Από τη στιγμή που εγώ πουλάω κάτι υπαρκτό που το έχει ήδη δει και δέχομαι να προχωρήσω σε μηχανικό έλεγχο για να αποδείξω τα λεγόμενα μου τότε και αυτός πρέπει να αποδείξει ότι δεν θα χάσω το χρόνο μου και αν ο έλεγχος το βγάλει σωστό να κλείσουμε τη δουλειά για την οποία πήγαμε και όχι να είμαι στο άσε να το σκεφτώ καλύτερα.

Εγώ παίρνω ρίσκο όταν βγάζω ένα αμαξι στο δρόμο να πάει για έλεγχο όχι αυτός. 

Και συ το βλέπεις μονόπλευρα...

Στο πρώτο ραντεβού δεν έχει αφιερώσει χρόνο μόνο ο πωλητής, έχει αφιερώσει χρόνο και ο αγοραστής, και μάλιστα στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ο αγοραστής αφιερώνει περισσότερο χρόνο γιατί αυτός πηγαίνει εκεί που βρίσκεται το αυτοκίνητο, δεν πάει το αυτοκίνητο σε αυτόν. Συνεπώς το επιχείρημα "έχω ήδη αφιερώσει μια φορά το χρόνο μου" δεν έχει ιδιαίτερη αξία.

Ομοίως στον έλεγχο δεν θα χάσεις μόνο εσύ το χρόνο σου, θα χάσει και αυτός τον δικό του, εκτός αν για κάποιο λόγο πιστεύεις πως ο δικός σου είναι πιο πολύτιμος από τον δικό του... την αμοιβή αυτού που θα κάνει έλεγχο ο αγοραστής θα την πληρώσει ούτως ή άλλως, άσχετα αν το αυτοκίνητο βρεθεί σωστό ή όχι, συνεπώς ο αγοραστής χάνει και χρήμα...

Και τέλος επιχειρήματα τύπου "ρίσκο η μετάβαση στο συνεργείο" μου φαίνονται τουλάχιστον αστεία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Και συ το βλέπεις μονόπλευρα...

Στο πρώτο ραντεβού δεν έχει αφιερώσει χρόνο μόνο ο πωλητής, έχει αφιερώσει χρόνο και ο αγοραστής, και μάλιστα στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ο αγοραστής αφιερώνει περισσότερο χρόνο γιατί αυτός πηγαίνει εκεί που βρίσκεται το αυτοκίνητο, δεν πάει το αυτοκίνητο σε αυτόν. Συνεπώς το επιχείρημα "έχω ήδη αφιερώσει μια φορά το χρόνο μου" δεν έχει ιδιαίτερη αξία.

Ομοίως στον έλεγχο δεν θα χάσεις μόνο εσύ το χρόνο σου, θα χάσει και αυτός τον δικό του, εκτός αν για κάποιο λόγο πιστεύεις πως ο δικός σου είναι πιο πολύτιμος από τον δικό του... την αμοιβή αυτού που θα κάνει έλεγχο ο αγοραστής θα την πληρώσει ούτως ή άλλως, άσχετα αν το αυτοκίνητο βρεθεί σωστό ή όχι, συνεπώς ο αγοραστής χάνει και χρήμα...

Και τέλος επιχειρήματα τύπου "ρίσκο η μετάβαση στο συνεργείο" μου φαίνονται τουλάχιστον αστεία.

εδω οπως οδηγαν οι μισοι εχει καταντησει ρισκο να πας στην δουλεια... φαντασου τον αλλον ομως οταν εχει εκθεσιακο αυτοκινητο, να ειναι καποιο volvo s60/80/cx ως παραδειγμα και να γινει καποιο ατυχιμα στον δρομο, την ζημια την επιβαρυνεται μονο ο πωλητης. τουλαχιστον θεσσαλονικη οι μισοι οδηγοι ειναι ετσι. πολυ δυστιχως, παρα πολυ

δεν θα παρω τζιπακι?! ε θα ξεχασω τι συμαινει φρενο!

Δημοσ.

Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι η αγοραπωλησία αναγκαστικά γίνεται με τους όρους του πωλητή.

Αν πχ ο πωλητής δεν θέλει παζάρια, δεν δέχεται έλεγχο ή θέλει προκαταβολή για τον έλεγχο είναι δικαίωμα του, όπως είναι κι επιλογή του αγοραστή αν συμφωνεί με τους όρους αυτούς ή θα πάει σε κάτι άλλο. 

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, bezan είπε

εδω οπως οδηγαν οι μισοι εχει καταντησει ρισκο να πας στην δουλεια... φαντασου τον αλλον ομως οταν εχει εκθεσιακο αυτοκινητο, να ειναι καποιο volvo s60/80/cx ως παραδειγμα και να γινει καποιο ατυχιμα στον δρομο, την ζημια την επιβαρυνεται μονο ο πωλητης. τουλαχιστον θεσσαλονικη οι μισοι οδηγοι ειναι ετσι. πολυ δυστιχως, παρα πολυ

δεν θα παρω τζιπακι?! ε θα ξεχασω τι συμαινει φρενο!

Την ζημιά την αναλαμβάνει η ασφάλεια!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...