Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε εγω επιμενω,παιρνεις ενα τετοιο

spacer.png

και ολα γινονται καλυτερα.

Αν εχεις ορεξη και ρευστο ριχνεις και μια 4κινηση και το κανεις τρενο και ασε τους αλλους να κουρεύονται. Εγω αλογα δεν εχω στο ψοφιμακι μου(starlet 1.3 12v 75hp στα νιατα του) αλλα λογω δις φλατζων εχει κατεβει το καπακι και περπατάει καλυτερα αλλα και παλι αν ειχα ρευστο κάτι θα εβαζα να σκάβει λιγο και θα το κραταγα εστω και με πινακιδες ιστορικου.

• Like 1
  • Απαντ. 356
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, paylidis είπε

Πάντα με κατάθεση και αιτιολογία προκαταβολή αγοράς τάδε πινακίδας ΙΧ... Καλά εκείνο ήταν καφρίλα 3 ώρες μόνο οδήγηση... ε για να αποκλεισεις αυτές τις περιπτώσεις θέλεις ασήμαντη προκαταβολή τύπου 50-100€ θεωρώ 

Ναί αλλά αν στον έλεγχο βρεθούν πράγματα πάνω στα οποία θέλει ο αγοραστής να διαπραγματευτεί και εσύ ως πωλητής δεν θες πως θα εξασφαλίσει την επιστροφή της προκαταβολής αν δεν είσαι συνεργάσιμος ή θες να του παρακρατήσεις μέρος της για τον κόπο σου;

Γενικά τέτοιου είδους προκαταβολή έγκειται στην όρεξη του πωλητή για την επιστροφή της...

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, bezan είπε

αγαπητοί πολύ καλησπέρα,

Πες μας την μαρκα χρονολογια και ποσο το δινεις να σου πουμε αν ειναι λογικοι ή οχι

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Ναί αλλά αν στον έλεγχο βρεθούν πράγματα πάνω στα οποία θέλει ο αγοραστής να διαπραγματευτεί και εσύ ως πωλητής δεν θες πως θα εξασφαλίσει την επιστροφή της προκαταβολής αν δεν είσαι συνεργάσιμος ή θες να του παρακρατήσεις μέρος της για τον κόπο σου;

Γενικά τέτοιου είδους προκαταβολή έγκειται στην όρεξη του πωλητή για την επιστροφή της...

Ο πωλητής σε αυτή την περίπτωση οφείλει είτε να τα διορθώσει είτε να επιστρέψει την προκαταβολή όλη ή επιμέρους ανάλογα με τυχόν έξοδα που έκανε. Εγώ όποτε πούλησα ήξερα οτι δεν ήθελε το Αμαξι τίποτα απολύτως κ πάντα πάω από την προηγούμενη κ στο δικό μου μηχανικό για σιγουριά ...

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, paylidis είπε

Πάντα με κατάθεση και αιτιολογία προκαταβολή αγοράς τάδε πινακίδας ΙΧ... Καλά εκείνο ήταν καφρίλα 3 ώρες μόνο οδήγηση... ε για να αποκλεισεις αυτές τις περιπτώσεις θέλεις ασήμαντη προκαταβολή τύπου 50-100€ θεωρώ 

Καταρχήν η κατάθεση με αιτιολογία προκαταβολή αγοράς τάδε πινακίδας ΙΧ ΔΕΝ διασφαλίζει τον αγοραστή. Έστω ότι ο αγοραστής δίνει με αυτό το τρόπο 20 ή 50 ή 100€, πάνε στο συνεργείο και ο μηχανικός του αγοραστή διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητο που - υποτίθεται δεν χρειαζόταν ούτε ένα ευρώ - χρειάζεται 1.500€ σε επισκευές, ο πωλητής επιμένει πως δεν θέλει τίποτα και δεν επιστρέφει την προκαταβολή, οπότε τι γίνεται? Θα τον κυνηγήσει δικαστικά ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα με αμφίβολα αποτελέσματα?

Όσο για την καφρίλα των 3 ωρών μια χαρά μπορείς είτε να αρνηθείς το ταξίδι και να αντιπροτείνεις να το δει σε κάποιο τοπικό συνεργείο/αντιπροσωπεία (αν θέλει ας φέρει τον μηχανικό του από την Ανάβυσσο ή από όπου θέλει), είτε αν έχεις όρεξη να το κάνεις ζητώντας αποζημίωση και όχι προκαταβολή. Η προκαταβολή πριν τον έλεγχο είναι κάτι εντελώς παράλογο γιατί εξασφαλίζει μόνο τον πωλητή.

5 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ο πωλητής σε αυτή την περίπτωση οφείλει είτε να τα διορθώσει είτε να επιστρέψει την προκαταβολή όλη ή επιμέρους ανάλογα με τυχόν έξοδα που έκανε. Εγώ όποτε πούλησα ήξερα οτι δεν ήθελε το Αμαξι τίποτα απολύτως κ πάντα πάω από την προηγούμενη κ στο δικό μου μηχανικό για σιγουριά ...

Εσύ είσαι καλοπροαίρετος, κάτι που ΔΕΝ ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία των πωλητών.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κάποτε είχα πουλήσει μια vstrom μέσω σχετικού site. Ήμουν τυχερός γιατί ο δεύτερος άνθρωπος που ήρθε να τη δει ήταν απίστευτα συνεννοησιμος και τη πήρε με συνοπτικές διαδικασίες. Τις δύο μέρες που μεσολάβησαν από την αγγελία μέχρι τη πώληση πρέπει να με πήραν πάνω από 70 άτομα, και πραγματικά πιστεύω ότι ούτε ένας ήθελε πραγματικά να τη πάρει. Λες και ήταν όλοι βαλτοι να σε ζαλίσουν κ να σε ξενερωσουν χωρίς λόγο. Άσχημη εμπειρία, φαντάζομαι για αυτοκίνητο θα είναι πολύ χειρότερα. Μια φορά άλλαξα αμάξι, απλά έκανα συμφωνία με την αντιπροσωπεία του καινούργιου. Εδώ πας να πουλήσεις κάτι πχ 20€ και στο τέλος λες καλύτερα να το πεταξω

• Like 4
Δημοσ.

Αυτά είναι συμφωνίες κύριων, αν έχει σοβαρό ή δομικό πρόβλημα που δεν τον εχεις ενημερώσει είτε κανεις deduct απ τη τιμή ή του τα επιστρέφεις αλλά αυτά είναι πράγματα που ξεκαθαρίζονται από την αρχή για να γλιτώσεις παρεξηγήσεις. Ούτε τον πωλητή εξασφαλίζει η προκαταβολή, μπορεί να σου δεσμεύσει ένα αμαξι για μήνες μέχρι να το αποπληρώσει.

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Καταρχήν η κατάθεση με αιτιολογία προκαταβολή αγοράς τάδε πινακίδας ΙΧ ΔΕΝ διασφαλίζει τον αγοραστή. Έστω ότι ο αγοραστής δίνει με αυτό το τρόπο 20 ή 50 ή 100€, πάνε στο συνεργείο και ο μηχανικός του αγοραστή διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητο που - υποτίθεται δεν χρειαζόταν ούτε ένα ευρώ - χρειάζεται 1.500€ σε επισκευές, ο πωλητής επιμένει πως δεν θέλει τίποτα και δεν επιστρέφει την προκαταβολή, οπότε τι γίνεται? Θα τον κυνηγήσει δικαστικά ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα με αμφίβολα αποτελέσματα?

Όσο για την καφρίλα των 3 ωρών μια χαρά μπορείς είτε να αρνηθείς το ταξίδι και να αντιπροτείνεις να το δει σε κάποιο τοπικό συνεργείο/αντιπροσωπεία (αν θέλει ας φέρει τον μηχανικό του από την Ανάβυσσο ή από όπου θέλει), είτε αν έχεις όρεξη να το κάνεις ζητώντας αποζημίωση και όχι προκαταβολή. Η προκαταβολή πριν τον έλεγχο είναι κάτι εντελώς παράλογο γιατί εξασφαλίζει μόνο τον πωλητή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Morosana είπε

Αυτά είναι συμφωνίες κύριων, αν έχει σοβαρό ή δομικό πρόβλημα που δεν τον εχεις ενημερώσει είτε κανεις deduct απ τη τιμή ή του τα επιστρέφεις αλλά αυτά είναι πράγματα που ξεκαθαρίζονται από την αρχή για να γλιτώσεις παρεξηγήσεις.

Sorry, στο παράδειγμα μου παρέλειψα να αναφέρω ότι αυτή ακριβώς ήταν η συμφωνία, πως αν το αμάξι έχει σοβαρές ελλείψεις τότε ο πωλητής είτε θα κόψει από τη τιμή το κόστος των επισκευών είτε θα επιστρέψει την "προκαταβολή", καλύτερα τώρα?

18 λεπτά πριν, Morosana είπε

Ούτε τον πωλητή εξασφαλίζει η προκαταβολή, μπορεί να σου δεσμεύσει ένα αμαξι για μήνες μέχρι να το αποπληρώσει.

Κάπου τα μπέρδεψες λίγο, πως είναι δυνατόν ο υποψήφιος αγοραστής δίνοντας προκαταβολή να δεσμεύσει ένα αμάξι έστω και να ένα λεπτό? Εκτός και αν εννοείς αν το αγοράσει (έτσι μόνο βγάζει νόημα το "μέχρι να το αποπληρώσει" που έγραψες), το οποίο δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Sorry, στο παράδειγμα μου παρέλειψα να αναφέρω ότι αυτή ακριβώς ήταν η συμφωνία, πως αν το αμάξι έχει σοβαρές ελλείψεις τότε ο πωλητής είτε θα κόψει από τη τιμή το κόστος των επισκευών είτε θα επιστρέψει την "προκαταβολή", καλύτερα τώρα?

Κάπου τα μπέρδεψες λίγο, πως είναι δυνατόν ο υποψήφιος αγοραστής δίνοντας προκαταβολή να δεσμεύσει ένα αμάξι έστω και να ένα λεπτό? Εκτός και αν εννοείς αν το αγοράσει (έτσι μόνο βγάζει νόημα το "μέχρι να το αποπληρώσει" που έγραψες), το οποίο δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε.

Όπως έγραψα και πριν εξασφαλίζεις ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου είναι σοβαρός και πως πρέπει και σαν πωλητής να έχεις μια σιγουριά ότι δεν θα χάσεις το χρόνο σου για κάποιον που μπορεί να κάνει πίσω τελευταία στιγμή για λόγους που δεν αφορούν το αμαξι και να είναι απλά joy rider.  

Από τη στιγμή που του πάω για έλεγχο κάτι υπαρκτό πρέπει και εγώ να ξέρω ότι έχει τα λεφτά για να το αγοράσει και δεν θα χάσω το χρόνο μου στα συνεργεία για να λέει αυτός μετά ιστορίες με τους φίλους του πίνοντας καφέ. Όλοι το παίζουν σοβαροί ενδιαφερόμενοι μέχρι να τους πεις δείξε μου το χρήμα. 

Την έχω πατησει με αγοραστή να δινει προκαταβολή δεσμεύοντας ένα αμαξι και να κάνει 2 μήνες να μου το ξοφλήσει γιατί περίμενε να πουληθεί κάτι δικό του. Έκει αν δεν έχεις συμφωνήσει πότε θε κλείσει η δουλειά κάθεσαι και περιμένεις τις ορέξεις του. 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Morosana είπε

Όπως έγραψα και πριν εξασφαλίζεις ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου είναι σοβαρός και πως πρέπει και σαν πωλητής να έχεις μια σιγουριά ότι δεν θα χάσεις το χρόνο σου για κάποιον που μπορεί να κάνει πίσω τελευταία στιγμή για λόγους που δεν αφορούν το αμαξι και να είναι απλά joy rider.  

Από τη στιγμή που του πάω για έλεγχο κάτι υπαρκτό πρέπει και εγώ να ξέρω ότι έχει τα λεφτά για να το αγοράσει και δεν θα χάσω το χρόνο μου στα συνεργεία για να λέει αυτός μετά ιστορίες με τους φίλους του πίνοντας καφέ. Όλοι το παίζουν σοβαροί ενδιαφερόμενοι μέχρι να τους πεις δείξε μου το χρήμα. 

Ο αγοραστής ακόμα και να σου αποδείξει κάπως ότι διαθέτει το απαιτούμενο ποσό, δεν σου εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσεις το χρόνο σου.

Επίσης για την προκαταβολή πριν τον έλεγχο έχω ήδη γράψει πως εξασφαλίζει τον πωλητή, αλλά αφήνει ξεκρέμαστο τον αγοραστή.

16 λεπτά πριν, Morosana είπε

Την έχω πατησει με αγοραστή να δινει προκαταβολή δεσμεύοντας ένα αμαξι και να κάνει 2 μήνες να μου το ξοφλήσει γιατί περίμενε να πουληθεί κάτι δικό του. Έκει αν δεν έχεις συμφωνήσει πότε θε κλείσει η δουλειά κάθεσαι και περιμένεις τις ορέξεις του. 

Δηλαδή πουλούσες ένα αυτοκίνητο ας πούμε 5.000€ και βρέθηκε κάποιος που σου είπε το θέλω αλλά δεν έχω τώρα όλα τα χρήματα, πάρε πχ 500€ τώρα για προκαταβολή και όταν βρω τα υπόλοιπα προχωράμε? Ενώ εσύ πίστευες ότι θα τα μάζευε σε μια βδομάδα? Αν ναι ήταν καθαρά δικό σου λάθος που δεν ξεκαθάρισες το πότε, καθώς επίσης είναι και παντελώς άσχετο με αυτό που συζητάμε.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτα που λετε για προκαταβολη για να παει συνεργειο,τα πιστευετε;

Το εχετε ζητησει απο αγοραστη και το δεχθηκε;

Το car το ιδιο σου λεει με κοκκινα γραμματα να μη δινεις προκαταβολη ενω οι μισες απατες ετσι γινονται. 

Δυστυχως σα πωλητης πρεπει να ψυχολογησεις τον αλλο και να δεις αν σου τρώει το χρονο η όχι. 

Αυτη τη στιγμη ψάχνω αυτοκινητο. Ειμαι σοβαρος αγοραστης και οπως και σε αλλα οχηματα που πηρα,κανω ενα πρωτο ελεγχο στο χωρο του οχηματος και σε οποιο καταληξω το παω συνεργειο και εαν δώσει το οκ,το παίρνω. 

Αλλα αν μου πει δωσε μου 500 ευρω για να το φερω και ευκαιριαρα να είναι,θα του πω ευχαριστώ,αντιο. 

Αν ερχεται απο μακρια και ζητησει τις βενζινες του ο άνθρωπος,τοτε ναι θα τις δωσω σε περιπτωση που δε κατσει η συμφωνια. 

Το θεμα ειναι οτι σαν αγοραστες θελουμε να μας κοψει στη τιμη ο πωλητης,να ειναι οκ το αυτοκινητο κτλ ενω σαν πωλητες να μη μπλεκουμε με αχρειους,να μην εχει βαλει συνεργειο χερι γιατι εγω ξερω καλυτερα απο το μηχανικο αλλα ο αγοραστης να το αναγνωρισει κιολας,θελουμε και να μη χασουμε απο τα χιλιαδες ευρω για τα εξτρα που δώσαμε κιολας κοκ. 

• Like 15
Δημοσ.
11 ώρες πριν, tsam2610 είπε

Κάποτε είχα πουλήσει μια vstrom μέσω σχετικού site. Ήμουν τυχερός γιατί ο δεύτερος άνθρωπος που ήρθε να τη δει ήταν απίστευτα συνεννοησιμος και τη πήρε με συνοπτικές διαδικασίες. Τις δύο μέρες που μεσολάβησαν από την αγγελία μέχρι τη πώληση πρέπει να με πήραν πάνω από 70 άτομα, και πραγματικά πιστεύω ότι ούτε ένας ήθελε πραγματικά να τη πάρει. Λες και ήταν όλοι βαλτοι να σε ζαλίσουν κ να σε ξενερωσουν χωρίς λόγο. Άσχημη εμπειρία, φαντάζομαι για αυτοκίνητο θα είναι πολύ χειρότερα. Μια φορά άλλαξα αμάξι, απλά έκανα συμφωνία με την αντιπροσωπεία του καινούργιου. Εδώ πας να πουλήσεις κάτι πχ 20€ και στο τέλος λες καλύτερα να το πεταξω

δεν εισαι ο μονος. Θα πρεπει να υπαρχει υπομονη και να κλεινεις αυτια σε αστειες προτασεις αγοραπωλησιας.

Το κακο ειναι οτι μερικοι ειτε δεν εχουν χρονο ειτε επηρεαζονται απο αγοραστες και "σκοτωνουν" το προιον προς διαθεση.

Οπως λενε και οι Αμερικανοι  η σαβουρα του ενος, θυσαυρος του αλλου: υπαρχει ο τελειος αγοραστης εκει εξω και για εμας απλως πρεπει να μαθει για το προιον

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αυτα που λετε για προκαταβολη για να παει συνεργειο,τα πιστευετε;

Το εχετε ζητησει απο αγοραστη και το δεχθηκε;

Το car το ιδιο σου λεει με κοκκινα γραμματα να μη δινεις προκαταβολη ενω οι μισες απατες ετσι γινονται. 

Δυστυχως σα πωλητης πρεπει να ψυχολογησεις τον αλλο και να δεις αν σου τρώει το χρονο η όχι. 

Αυτη τη στιγμη ψάχνω αυτοκινητο. Ειμαι σοβαρος αγοραστης και οπως και σε αλλα οχηματα που πηρα,κανω ενα πρωτο ελεγχο στο χωρο του οχηματος και σε οποιο καταληξω το παω συνεργειο και εαν δώσει το οκ,το παίρνω. 

Αλλα αν μου πει δωσε μου 500 ευρω για να το φερω και ευκαιριαρα να είναι,θα του πω ευχαριστώ,αντιο. 

Αν ερχεται απο μακρια και ζητησει τις βενζινες του ο άνθρωπος,τοτε ναι θα τις δωσω σε περιπτωση που δε κατσει η συμφωνια. 

Το θεμα ειναι οτι σαν αγοραστες θελουμε να μας κοψει στη τιμη ο πωλητης,να ειναι οκ το αυτοκινητο κτλ ενω σαν πωλητες να μη μπλεκουμε με αχρειους,να μην εχει βαλει συνεργειο χερι γιατι εγω ξερω καλυτερα απο το μηχανικο αλλα ο αγοραστης να το αναγνωρισει κιολας,θελουμε και να μη χασουμε απο τα χιλιαδες ευρω για τα εξτρα που δώσαμε κιολας κοκ. 

Καλα οποιος δώσει προκαταβολη 500€ ειναι εκ των πραγματων θυμα...

Όπως ειπα μια προκαταβολή 50-100€ εφόσον εχει δει ο αγοραστης το αμαξι και του κάνει, εχει ελεγξει αδεια κυκλοφορίας το ποιον του πωλητή κλπ και γίνει με αποδείξεις η εν λόγω διαδικασία, ειναι απολυτα λογική... Και ναι οπως εγραψα προσωπικά το έκανα και ετσι ξεκαθαρισα τη μαριδα απο τον σοβαρα ενδιαφερόμενο, γιατι για καθε εναν που ηθελε να παμε στον κυρ μητσο το μηχανικό του να βγαλει σκαρτο το αμαξι για να κοψει φραγκα, εγω επαιρνα αδεια απο τη δουλειά μου (ελαχιστα συνεργεια ειναι μετα τις 17.00 ανοιχτα, εαν ειναι κ σου βιδιου το κερατο μεχρι να πας εχει παει 18.30-19.00 για πλακα).

Ενα πραγμα θα σου πω μόνο, για το αμαξι που πουλησα προσφάτως, όταν καποια στιγμή το ειχα ξαναβγαλει πριν κανενα χρόνο προς πώληση και κάποιος το ειχε δει και το ήθελε, επειδη τον εκοψα σοβαρο αγοραστή είχα αναγκαστεί να κάνω 200€ εξοδα για καποια χαρτιά που χρειαζόταν για τη μεταβίβαση (έπρεπε να παω αυθημερόν γιατι καιγοταν κιολας αεροπορικώς σε άλλο νομό να παρω εξουσιοδοτήσεις κλπ)... Όλα τα παραπανω μια Παρασκευη.

Ξέρεις τι εγινε; Κυριακή βράδυ που εστειλα για να κανονισουμε ώρα για  το ραντεβου για τη μεταβίβαση, ετσι απλά, λακισε... Δε σηκωνε καν το τηλέφωνο και μου εστειλε ενα sms "Μετανιωσα καλό βράδυ".

Δε του πηρα προκαταβολή γιατι τον εκοψα σοβαρό, πηγα στο συνεργειο που ηθελε (ενα 20αρικο βενζινη, παει στο διαολο λες), το ελεγξε, το βρηκε οκ με εξαιρεση κάτι ασημαντο που το επισκευασα κιολας εκτάκτως Σαββατιάτικα - ενώ στην πραγματικότητα δε χρειαζόταν (αλλα 80€ εκει). Τι κέρδισα τι εχασα; Δε κερδισα τιποτα, εχασα 2 μέρες (η μια εργάσιμη μάλιστα) και 300€... Εαν του ειχα ζητησει ένα κατοστάρικο προκαταβολή (για αμαξι 8500) μολις το ελεγξε το συνεργειο θα το σκεφτόταν καλύτερα να με βάλει εμενα σε όλα αυτά τα εξοδα...

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...