topaz Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα, να πω την ιστορία μου από το Σαββάτο... Ψάχνω λοιπον MX-5 τρίτης γενιάς και πέτυχα ένα σε αγγελία που στοίχιζε 8200. Τα χρήματα είναι αρκετά πανω από το μέσο όρο, αλλά το αμάξι είχε 50k οπότε με την σκέψη (και τις φωτογραφίες) ότι το αμάξι θα είναι χαρτί, πήγα να το δω. Λοιπόν όσο μπορώ να καταλάβω από μηχανικά φαινόταν σε άριστη κατάσταση, ως αναφορά τη φανοποιία... Είχε αρκετές γρατζουνιές. Μάλιστα είχε μια γρατζουνιά από μέσα, στο πλαστικό της κολώνας του οδηγού (παρμπρίζ). Αυτή ρε φίλε τη γρατζουνιά δεν μπορείς να την φτιάξεις. Πρέπει να αλλάξεις όλο το πλαστικό της κολώνας. Και είχε επίσης στο χερούλι δίπλα, ενα λακουβάκι... δεν υπάρχει χειροτερο σημείο ειλικρινά. Κάθε μα κάθε φορά που πας να μπεις στο αμάξι, βλέπεις αυτή τη ζημιά. Ξενέρωσα. Γύρω γύρω είχε χαζογρατζουνίες, αλλά όταν ζητάς 8 χιλιάρικα, εγώ περιμένω να δω ένα αμαξι του κουτιού φιλε. Όχι να θέλει ενα σκασμο μικρομαζεματάκια. Στο τέλος μου έκοψε και 200ε και με στυλάκι και χάρη σου κάνω. Ευγενικότατος κατα τα άλλα, τι να το κάνω όμως; Το αμάξι φίλε, για να σου δώσω 8000 δλδ περίπου κανα διχίλιαρο πάνω απ΄το μεσο όρο, πρέπει να είναι Α Ψ Ο Γ Ο. Ολα τα αλλα κράτα τα για τον εαυτό σου. Στο φιναλε και του χρόνου εδώ θα είναι το αμάξι... 1
filarhos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, topaz είπε Καλησπέρα, να πω την ιστορία μου από το Σαββάτο... Ψάχνω λοιπον MX-5 τρίτης γενιάς και πέτυχα ένα σε αγγελία που στοίχιζε 8200. Τα χρήματα είναι αρκετά πανω από το μέσο όρο, αλλά το αμάξι είχε 50k οπότε με την σκέψη (και τις φωτογραφίες) ότι το αμάξι θα είναι χαρτί, πήγα να το δω. Λοιπόν όσο μπορώ να καταλάβω από μηχανικά φαινόταν σε άριστη κατάσταση, ως αναφορά τη φανοποιία... Είχε αρκετές γρατζουνιές. Μάλιστα είχε μια γρατζουνιά από μέσα, στο πλαστικό της κολώνας του οδηγού (παρμπρίζ). Αυτή ρε φίλε τη γρατζουνιά δεν μπορείς να την φτιάξεις. Πρέπει να αλλάξεις όλο το πλαστικό της κολώνας. Και είχε επίσης στο χερούλι δίπλα, ενα λακουβάκι... δεν υπάρχει χειροτερο σημείο ειλικρινά. Κάθε μα κάθε φορά που πας να μπεις στο αμάξι, βλέπεις αυτή τη ζημιά. Ξενέρωσα. Γύρω γύρω είχε χαζογρατζουνίες, αλλά όταν ζητάς 8 χιλιάρικα, εγώ περιμένω να δω ένα αμαξι του κουτιού φιλε. Όχι να θέλει ενα σκασμο μικρομαζεματάκια. Στο τέλος μου έκοψε και 200ε και με στυλάκι και χάρη σου κάνω. Ευγενικότατος κατα τα άλλα, τι να το κάνω όμως; Το αμάξι φίλε, για να σου δώσω 8000 δλδ περίπου κανα διχίλιαρο πάνω απ΄το μεσο όρο, πρέπει να είναι Α Ψ Ο Γ Ο. Ολα τα αλλα κράτα τα για τον εαυτό σου. Στο φιναλε και του χρόνου εδώ θα είναι το αμάξι... Πρέπει να ψάξεις πολύ!!! Για το δικό μου nbfl έκανα 6 μήνες να βρω και είχα δει πάνω από 20 και σε αυτό που κατέληξα είχαμε πάει για πλάκα... Με διαφορά το καλύτερο κι ας είχε πολλά χλμ... Τώρα κοιτάω γενικά για nc, δεν είμαι σίγουρος ότι βγαίνω οικονομικά για 3ο αυτοκίνητο, και σκέφτομαι φτηνό με αρκετά χλμ και το μαζεύω λίγο λίγο ή ακριβό και με hard top και να μην θέλει κάτι... Είδα από κοντά αυτό που μοιάζει πολύ με το πρώην δικό μου + το hard top και φαινόταν ότι θέλει ελάχιστα μαζέματα (βάψιμο πίσω προφυλακτήρα και πίσω καπό), αλλά δεν βγαίνω για τόσα... Από την εμπειρία μου με τα μεταχειρισμένα όσο καλύτερη κατάσταση και πιο ακριβό τόσο καλύτερα μακροπρόθεσμα... Καλά για να είναι του κουτιού αυτοκίνητο 10 ετίας θα σου ζητήσει 15 όχι 8 και θα έχει και δίκιο (του κουτιού καινούριο το νέο έχει 30). Όταν έχει 30+ καινούριο μετά από 10 χρόνια τα 7 τα αξίζει (χλμ 100-120χιλ) και αν είναι σε καλή κατάσταση με 50-60χιλχλμ και 10 αξίζει... Υ.Γ. Το nbfl μου έβγαλε διάφορα που οφείλονταν στην απολύτως απαραίτητη συντήρηση του προηγούμενου (π.χ. τρύπα στο ψυγείο το γεμίζουμε κάθε μέρα, δεν αλλάζουμε ψυγείο κ.α.)
topaz Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 καλά ζητάει 10k και δεν έχει ούτε την ευγένια να φτιάξει το προφυλακτήρα; Οκ τι να πω... Κοίτα φίλε filarhos δεν πρόκειται να ψαξω 6 μήνες ή κανενα χρόνο για να βρώ ένα MX-5. Αμάξι αγοράζω, λαμαρίνες, όχι σπίτι με πισίνα. Αν είναι να μην υπάρχει ένα NC σε σωστή τιμή και σε καλή κατάσταση, δεν πειράζει, θα πάω σε άλλο τύπο αυτοκινήτου και ας έχει περισσότερα χιλιόμετρα ή κυβικά. Γούστα είναι αυτά... Προσωπικά ψάχνω μόνο κόκκινο χρώμα και μόνο με soft top, και σε τιμή που να συμβαδίζει με τη λογική. Όσο περισσότερα θέματα έχει, τόσο πέφτει η τιμή. Απ εκεί και πέρα, σαπάκια απορρίπτονται. Αμάξι για το χαβαλέ μου ψάχνω, όχι να μου βγάλει τη ψυχή
imr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Στις 28/6/2020 στις 1:18 ΠΜ, chill είπε Πουλάω το όχημα μου λόγω αγοράς καινούργιου. Βρίσκω αγοραστή στην τιμή που θέλω. Του λέω τι μαζέματα θέλει, τι προβλήματα έχει κτλ. Τα συμφωνούμε όμορφα και ωραία, να το πάμε για έλεγχο να να να. Περφεκτ. Του λέω με το που σου πει οκ ο μηχανικός πάμε αμέσως για μεταβίβαση και πληρωμή. Ναι ναι μου λέει αλλά δεν θα στα πληρώσω κας. Θα σου δώσω τώρα x ευρώ και κάθε μήνα μέχρι το Δεκέμβρη σε δόσεις τα υπόλοιπα. Man μου του λέω chill με λένε όχι chillbanking. Γενικά με τους περισσότερους που έχω εμπλακεί θέλουν με δόσεις. Καινούργια μόδα είναι αυτό; Το αυτοκίνητο για την ώρα θα το σπρωξω αντιπροσωπεία σχεδόν με τα μισά χρήματα απ όσα μπορώ να βρω από ιδιώτη με δόσεις. Απλά γιατί δεν θέλω να μπλέξω με τύπους που δεν γνωρίζω σε μια τέτοια κατάσταση. Μπορείς να κάνεις και εσύ δόσεις μέσω αντιπροσωπείας πχ
filarhos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, topaz είπε καλά ζητάει 10k και δεν έχει ούτε την ευγένια να φτιάξει το προφυλακτήρα; Οκ τι να πω... Κοίτα φίλε filarhos δεν πρόκειται να ψαξω 6 μήνες ή κανενα χρόνο για να βρώ ένα MX-5. Αμάξι αγοράζω, λαμαρίνες, όχι σπίτι με πισίνα. Αν είναι να μην υπάρχει ένα NC σε σωστή τιμή και σε καλή κατάσταση, δεν πειράζει, θα πάω σε άλλο τύπο αυτοκινήτου και ας έχει περισσότερα χιλιόμετρα ή κυβικά. Γούστα είναι αυτά... Προσωπικά ψάχνω μόνο κόκκινο χρώμα και μόνο με soft top, και σε τιμή που να συμβαδίζει με τη λογική. Όσο περισσότερα θέματα έχει, τόσο πέφτει η τιμή. Απ εκεί και πέρα, σαπάκια απορρίπτονται. Αμάξι για το χαβαλέ μου ψάχνω, όχι να μου βγάλει τη ψυχή Συμφωνώ μαζί σου, εγώ πήγα και το είδα στα πεταχτά και δεν συζήτησα τιμές και τέτοια γιατί δεν μπορώ να ανέβω σε αυτό το νούμερο ούτε κοντά... Ίσως να έπεφτε η τιμή αν έφερνα στο παιχνίδι τις επισκευές που χρειαζόταν για να είναι τέλειο... Αν είσαι τόσο τυχερός και βρεις πιο γρηγορα, σου το εύχομαι... Εγώ αυτά που έβρισκα ήταν χάλια και δεν θα έπαιρνα ένα φτηνό έτσι... 1
1988panos2171 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, filarhos είπε Πρέπει να ψάξεις πολύ!!! Για το δικό μου nbfl έκανα 6 μήνες να βρω και είχα δει πάνω από 20 και σε αυτό που κατέληξα είχαμε πάει για πλάκα... Με διαφορά το καλύτερο κι ας είχε πολλά χλμ... Τώρα κοιτάω γενικά για nc, δεν είμαι σίγουρος ότι βγαίνω οικονομικά για 3ο αυτοκίνητο, και σκέφτομαι φτηνό με αρκετά χλμ και το μαζεύω λίγο λίγο ή ακριβό και με hard top και να μην θέλει κάτι... Είδα από κοντά αυτό που μοιάζει πολύ με το πρώην δικό μου + το hard top και φαινόταν ότι θέλει ελάχιστα μαζέματα (βάψιμο πίσω προφυλακτήρα και πίσω καπό), αλλά δεν βγαίνω για τόσα... Από την εμπειρία μου με τα μεταχειρισμένα όσο καλύτερη κατάσταση και πιο ακριβό τόσο καλύτερα μακροπρόθεσμα... Καλά για να είναι του κουτιού αυτοκίνητο 10 ετίας θα σου ζητήσει 15 όχι 8 και θα έχει και δίκιο (του κουτιού καινούριο το νέο έχει 30). Όταν έχει 30+ καινούριο μετά από 10 χρόνια τα 7 τα αξίζει (χλμ 100-120χιλ) και αν είναι σε καλή κατάσταση με 50-60χιλχλμ και 10 αξίζει... Υ.Γ. Το nbfl μου έβγαλε διάφορα που οφείλονταν στην απολύτως απαραίτητη συντήρηση του προηγούμενου (π.χ. τρύπα στο ψυγείο το γεμίζουμε κάθε μέρα, δεν αλλάζουμε ψυγείο κ.α.) Ένα μήνα χάζευα αγγελίες, το πρώτο που πήγα και είδα το πήρα... Τι διάφορα σου έβγαλε; 23 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε Στη δική μου περίπτωση εγώσαν αγοραστής... -Καλησπέρα για την αγγελία τηλεφωνώ, θα ήθελα να δω το αυτοκίνητο, θα έρθω με μηχανικό αλλά θα ήθελα να βρούμε μια ράμπα για να το δούμε και από κάτω -Υπάρχει σε ένα βενζινάδικο οπότε θα μπορέσουμε -Βιβλίο σέρβις υπάρχει; -Ναι -Αν με καλύπτει με τι την τιμή θα κάνουμε κάτι; -Κάτι θα κάνουμε ναι Πήγα, το είδα, του είπα οτι το θέλω και μου κοψε 200€ από τα 4000€. Μετά από κάποιες μέρες πήγα και το πήρα, πληρωμή είχαμε συμφωνήσει μισά στο χέρι μισά κατάθεση κατά τη μεταβίβαση. Δε νομίζω να γινόταν πιο απλά.
filarhos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, 1988panos2171 είπε Ένα μήνα χάζευα αγγελίες, το πρώτο που πήγα και είδα το πήρα... Τι διάφορα σου έβγαλε; Τον πρώτο χρόνο άλλαξα ψυγείο, δυναμό, μπαταρια, δίσκο πλατο λόγω ρουλεμαν, τα διάφορα φίλτρα που δεν είχαν αλλάξει για χρόνια, θεοστραβες ζάντες. Και τίποτα από όλα αυτά δεν φαινόταν. Αλλά από αυτά που είδα ήταν το καλυτερο. Και ανέβηκα τουλάχιστον 20% πάνω από το αρχικό ποσό που σκεφτόμουν. Αλλά είχε καινούρια καθίσματα και κουκούλα, ατρακαριστο και καθολου σκουριές... Α και αυθεντικό nbfl γιατί κυκλοφορούν πολλά nb με κάποια έξτρα από fl...
vamvakoolas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) φιλος μου ηθελε να αγορασει bmw ειναι αθηνα το οχημα θεσ/κη Με εβαλε εμενα να τηλ στον πωλητη (ιδιωτης). Απαντησε μια κυρια. Το οχημα ειναι του αφεντικου της (!) και την εβαλε να αναλαβει τη πωληση (καταλαβα απο μεσα μου οτι παμε για το επομενο οχημα). Εκτος οτι δεν ηξερε απλα τεχνικα θεματα (δεν την ενημερωσε το μπος;) οπως αν αλλαξε και ποτε λαστιχα ή τι μεγεθος ζαντας. Απλως μου ανεφερε οτι το συνεργειο της ειπε οτι το αμαξι θελει 200 ευρ για επισκευες (τι επισκευες και τι ειδους συνεργειο? ουτε καν ασχοληθηκα μιας και προφανως δεν ειχε ιδεα). επισης το ιχ δεν ειχε πληρωμενα τελη και οπωσδηποτε ο αγοραστης θα πληρωνε καποιο ποσο (εξτρα απο το ποσο πληρωμης). Το κερασακι στη τουρτα; οταν ανεφερα οτι το παιδι ειναι Αθηνα αλλα θα ανεβει αν ειναι να το δει, η απαντηση: καλυτερα να βρει κατι Αθηνα, η αγορα ειναι μεγαλυτερη αν δε δει το οχημα πως θα το παρει; και βεβαια μετα μου το εκλεισε στη μουρη τι να σχολιασω και τι να πρωτογραψω, καντε το εσεις Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2020 από vamvakoolas
bjj-p Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 εμφανιζονται και ιδιωτες να πουλανε μαντραδων για ξεκαρφωμα, οποτε προσοχη. 2
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε φιλος μου ηθελε να αγορασει bmw ειναι αθηνα το οχημα θεσ/κη Με εβαλε εμενα να τηλ στον πωλητη (ιδιωτης). Απαντησε μια κυρια. Το οχημα ειναι του αφεντικου της (!) και την εβαλε να αναλαβει τη πωληση (καταλαβα απο μεσα μου οτι παμε για το επομενο οχημα). Εκτος οτι δεν ηξερε απλα τεχνικα θεματα (δεν την ενημερωσε το μπος;) οπως αν αλλαξε και ποτε λαστιχα ή τι μεγεθος ζαντας. Απλως μου ανεφερε οτι το συνεργειο της ειπε οτι το αμαξι θελει 200 ευρ για επισκευες (τι επισκευες και τι ειδους συνεργειο? ουτε καν ασχοληθηκα μιας και προφανως δεν ειχε ιδεα). επισης το ιχ δεν ειχε πληρωμενα τελη και οπωσδηποτε ο αγοραστης θα πληρωνε καποιο ποσο (εξτρα απο το ποσο πληρωμης). Το κερασακι στη τουρτα; οταν ανεφερα οτι το παιδι ειναι Αθηνα αλλα θα ανεβει αν ειναι να το δει, η απαντηση: καλυτερα να βρει κατι Αθηνα, η αγορα ειναι μεγαλυτερη αν δε δει το οχημα πως θα το παρει; και βεβαια μετα μου το εκλεισε στη μουρη τι να σχολιασω και τι να πρωτογραψω, καντε το εσεις Το ότι στο έκλεισε στα μούτρα ήταν ψιλοαγενές, αλλά η ειλικρίνεια μόνο θετικά μπορεί να σχολιαστεί. Εγώ πάντως γενικότερα δεν βλέπω κάτι περίεργο/μεμπτό στο στόρι, ο ιδιοκτήτης για κάποιο λόγο δεν ήθελε (ή δεν μπορούσε) να ασχοληθεί με την πώληση, συνεπώς έβαλε κάποιον άλλον να το κάνει. Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο να πει κάποιος "δεν ξέρω τεχνικές λεπτομέρειες για το προς πώληση όχημα, έλα να το δεις αν θέλεις".
vamvakoolas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 καλα δε περιμενα διαφορετικο σχολιο απο εσενα πηγαινε και αγορασε ετσι εσυ και καλες...αγορες
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε καλα δε περιμενα διαφορετικο σχολιο απο εσενα πηγαινε και αγορασε ετσι εσυ και καλες...αγορες Καλά, η προκατάληψη σου απέναντι μου είναι αδιάφορη. Πάντως εγώ σε παρόμοια περίπτωση - εφόσον το όχημα ήταν κοντά μου και σε συμφέρουσα τιμή - φυσικά και θα πήγαινα να το δω, και αν έκρινα ότι άξιζε και ότι δεν θα έμπλεκα θα το προτιμούσα. Το περίεργο πάντως είναι που σου είπε όλα αυτά και ακόμα το συζητούσες, παρόλο που ήσουν σίγουρος ότι δεν σου έκανε.
topaz Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 ...εντω μεταξύ, και ο αγοραστής έβαλε άλλον να κάνει τη διαπραγματευση, και ο πωλητης! Περίεργη φάση... 2
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 43 λεπτά πριν, topaz είπε ...εντω μεταξύ, και ο αγοραστής έβαλε άλλον να κάνει τη διαπραγματευση, και ο πωλητης! Περίεργη φάση... Σε ότι αφορά τον πωλητή ξέρω μια παρόμοια περίπτωση, ξάδερφος μου έφυγε εσπευσμένα για εξωτερικό επειδή βρήκε δουλειά, μόλις τακτοποιήθηκε εκεί άρχισε να τακτοποιεί εκκρεμότητες για να μπορέσει να πάρει μαζί και την οικογένεια (τη ξαδέρφη και το παιδί του), ε μία από αυτές ήταν να πουληθεί ένα σκούτερ που δεν χρειαζόταν πλέον. Η ξαδέρφη δεν είχε ιδέα, προσφέρθηκα εγώ να βοηθήσω, έβγαλα φωτογραφίες και σήκωσα αγγελία με τις ελάχιστες πληροφορίες που ήξερα, και όποιος την έπαιρνε τηλ και τη ρωτούσε κάτι που δεν ήξερε του έλεγε να πάει από κει να το δει αν θέλει. Ε κανένας από όσους πήραν τηλ δεν του φάνηκε περίεργη η φάση, μάλιστα ο πρώτος που το είδε το αγόρασε κιόλας.
topaz Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Σε ότι αφορά τον πωλητή ξέρω μια παρόμοια περίπτωση, ξάδερφος μου έφυγε εσπευσμένα για εξωτερικό επειδή βρήκε δουλειά, μόλις τακτοποιήθηκε εκεί άρχισε να τακτοποιεί εκκρεμότητες για να μπορέσει να πάρει μαζί και την οικογένεια (τη ξαδέρφη και το παιδί του), ε μία από αυτές ήταν να πουληθεί ένα σκούτερ που δεν χρειαζόταν πλέον. Η ξαδέρφη δεν είχε ιδέα, προσφέρθηκα εγώ να βοηθήσω, έβγαλα φωτογραφίες και σήκωσα αγγελία με τις ελάχιστες πληροφορίες που ήξερα, και όποιος την έπαιρνε τηλ και τη ρωτούσε κάτι που δεν ήξερε του έλεγε να πάει από κει να το δει αν θέλει. Ε κανένας από όσους πήραν τηλ δεν του φάνηκε περίεργη η φάση, μάλιστα ο πρώτος που το είδε το αγόρασε κιόλας. Ξαναδιάβασε τι έγραψα. Χώρια που δεν ξέρεις τι φάνηκε του καθένα που σε πήρε τηλέφωνο. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2020 από topaz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα