Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ανάμεικτα συναισθήματα έχω να ανακοινώσω ότι έφυγε το μαζντακι...

Το πήρε ένα παιδί σωστός σε όλα. Πήγαμε το κοίταξαν μηχανικοί και κουκούλας (ίσως ο καλύτερος) τους είπαν τι είδαν (άψογο για την ηλικία του και τα χρήματα που ζητουσα) και χωρίς αλλη καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η πώληση...

Και καπάκι με πήρε κι άλλος που φαινόταν σωστός... Μακάρι να ειχα τρία ένα για όλους μας...

• Like 7
  • Thanks 1
  • Απαντ. 356
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, filarhos είπε

Με ανάμεικτα συναισθήματα έχω να ανακοινώσω ότι έφυγε το μαζντακι...

Το πήρε ένα παιδί σωστός σε όλα. Πήγαμε το κοίταξαν μηχανικοί και κουκούλας (ίσως ο καλύτερος) τους είπαν τι είδαν (άψογο για την ηλικία του και τα χρήματα που ζητουσα) και χωρίς αλλη καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η πώληση...

Και καπάκι με πήρε κι άλλος που φαινόταν σωστός... Μακάρι να ειχα τρία ένα για όλους μας...

Μπραβο, πολυ μπραβο!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εχω βαλει το αμαξι μου αγγελια σε μια τιμη που θεωρω εγω λογικη για αυτο που πουλαω, εχω δει οτι παιζουν ιδια μοντελα 1500 ευρω κατω και 1500 και βαλε πανω. Επειδη ζουμε σε δυσκολες  εποχες ξερω οτι πρωτα θα δουν τα πιο φθηνα στο μοντελο και μετα ισως παρουν εμενα τηλεφωνο. Προσωπικα επειδη δε καιγομαι να το δωσω δε προκειται να κατεβασω την τιμη, με εχουν παρει καποιοι να μου πουν «μα εχει και με 1500 ευρω πιο κατω στο καρ» και τους λεω ε πανε παρτο τοτε εμενα τι με πηρες τηλεφωνο;; Αν καιγομουν θα το εδινα φθηνοτερα αλλα παντα εχει να κανει με το τι πουλας και πως το κοστολογεις. Εγω ξερω πχ οτι αυτο που πουλαω δεν εχει θεματα (δεν εχει τρακαρει, δε καιει λαδια, εχει αρκετα εξτρα πανω του, εχει βιβλιο σερβις κλπ), επισης ξερω οτι καποιος που δεν εχει το ποσο που ζηταω θα παρει το ιδιο αμαξι απο αλλον που το δινει φθηνοτερα.. Γενικα και σαν αγοραστης δε πριζω κοσμο, αμα δω κατι που μαρεσει δε θα παρω να κανω παζαρια.

Τωρα που εβαλα και το μηχανακι στην αγγελια δεχτηκα αρκετες κλησεις. Η μια ηταν να του κανω γραμματια, ενας 45-50αρης που εδωσε το τηλ και στη μανα του να μου πει οτι ειναι οκ να κανουμε γραμματια, εγω αντε να εξηγησω οτι δεν ειναι μαγαζι/μαντρα και οτι δεν ενδιαφερομαι να δωσω με γραμματια κατι που πουλαω 1500 ευρω, ελεος δηλαδη. Αλλος με παιρνει απο αθηνα, ξενος, με το ζορι καταλαβαινω τι λεει, μου λεει τελικα φιλος στειλτο αθηνα με δικα σου εξοδα και θα στειλω ατομο θεσσαλονικη να σου δωσει τα λεφτα, στην αρχη λεω scam ειναι, την επομενη μετα με παιρνει τηλ ενα παλικαρι απο εδω και λεει μιλησες με τον φιλο μου απο αθηνα ελα να δω το μηχανακι, βρισκομαστε το βλεπει και του λεω ξεκαθαρα, ρε φιλε στην Αθηνα δεν εχει μηχανακια; Δε το δινω και τοσο φθηνα ουτε ειναι καμμια ευκαιριαρα το μηχανακι. Τελικα μου ειπε θα με παρει σε λιγες μερες να κανονισουμε ΑΦΟΥ του ξεκαθαρισα οτι αν δεν παρω τα λεφτα στο χερι και αν δεν γινει μεταβιβαση το μηχανακι δε παει ουτε μεχρι το περιπτερο. Και τελος με πηραν κανα 2 αλλοι με πολυ ενδιαφερον και μετα χαθηκαν, τι να εγινε αραγε;

Και σε νεα παραγραφο για τον πιο γαματο που με πηρε για το μηχανακι. Μπαρμπας, 75+ με παιρνει, ουτε παζαρια ουτε τιποτα, λεει θελει να το δει, του λεω οκ, λεει θα με παρει την επομενη το πρωι, και οντως με παιρνει. Φερτο καλαμαρια να το δουμε λεει, το θελω για ντελιβερι εδω στο μαγαζι μας, του λεω οτι δεν προκειται να φτασω μεχρι καλαμαρια γιατι δεν εχει νοημα, αυτος που θελει να το δει ερχεται και το βλεπει, οτι αν δεν το παρει εγω θα εχω κανει 20 χιλιομετρα χωρις λογο και θα εχω χασει 1 ωρα χωρις λογο.. Του λεω οτι για να τον εξυπηρετησω μπορουμε να μοιρασουμε την αποσταση και να βρεθουμε στο λευκο πυργο (που θα κατεβαινα εται και αλλιως αλλα αυτο δε του το ειπα), και αμεσως δινει το τηλεφωνο σε εναν υπαλληλο του ο οποιος τσατισμενος μου λεει ελα φιλε εμεις δεν εχουμε χρονο να τραβιομαστε μεχρι εκει και κατι τετοια κουλα.. τους το εκλεισα στη μουρη και ελπιζω να μη με ξαναπαρουν τηλεφωνο.. Σιγα μη το παω και μεχρι το Κιλκις για να το δει ο καθε αφραγκος που θα ζητησει να του κατεβασω 50% τη τιμη στο τελος.. Οποιος ενδιαφερεται ερχεται και το βλεπει...

Επεξ/σία από TRILOBYTER
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Και σε νεα παραγραφο για τον πιο γαματο που με πηρε για το μηχανακι. Μπαρμπας, 75+ με παιρνει, ουτε παζαρια ουτε τιποτα, λεει θελει να το δει, του λεω οκ, λεει θα με παρει την επομενη το πρωι, και οντως με παιρνει. Φερτο καλαμαρια να το δουμε λεει, το θελω για ντελιβερι εδω στο μαγαζι μας, του λεω οτι δεν προκειται να φτασω μεχρι καλαμαρια γιατι δεν εχει νοημα, αυτος που θελει να το δει ερχεται και το βλεπει, οτι αν δεν το παρει εγω θα εχω κανει 20 χιλιομετρα χωρις λογο και θα εχω χασει 1 ωρα χωρις λογο.. Του λεω οτι για να τον εξυπηρετησω μπορουμε να μοιρασουμε την αποσταση και να βρεθουμε στο λευκο πυργο (που θα κατεβαινα εται και αλλιως αλλα αυτο δε του το ειπα), και αμεσως δινει το τηλεφωνο σε εναν υπαλληλο του ο οποιος τσατισμενος μου λεει ελα φιλε εμεις δεν εχουμε χρονο να τραβιομαστε μεχρι εκει και κατι τετοια κουλα.. τους το εκλεισα στη μουρη και ελπιζω να μη με ξαναπαρουν τηλεφωνο.. Σιγα μη το παω και μεχρι το Κιλκις για να το δει ο καθε αφραγκος που θα ζητησει να του κατεβασω 50% τη τιμη στο τελος.. Οποιος ενδιαφερεται ερχεται και το βλεπει...

Εγω την πάτησα ετσι ΜΙΑ φορά και απο τοτε δεν κουνιέμαι απο το σπίτι μου για κανένα. Οπως γραφεις και εσυ εαν πραγματικά ενδιαφέρεται, θα μπει στον κοπο να ερθει να το δει.

Οταν πουλούσα το αμαξι μου, με παίρνει ενας μπαρμπας τηλ, ακουγόταν μεγάλος σε ηλικία. Μου λεει να το δω αλλα δεν μπορω, δεν κανω, δεν ρανω, το μηχανακι δεν παει. Ε τον πιστευω και εγω, λεω μεγάλος ανθρωπος είναι, ας μην τον ταλαιπωρήσω. Του λέω να μοιράσουμε την απόσταση, συμφωνεί, να βρεθούμε σε ενα σουπερ μάρκετ 8-10 χλμ μακρυά απο το σπίτι μου. Δίνουμε ξερω γω ραντεβού για μετά απο 3 μέρες, καθε ήμερα στις 12 ο μπάρμπας τηλ αγχωμένο, δεν το έδωσες, ισχύει το ραντεβού κτλ κτλ

Φτάνει η μερα, παω και εγω στήνομαι, περνάνε 10 λεπτά, τίποτα, περνάνε 15 λεπτα, του εχω κανει 5-6 κλήσεις τίποτα. Εκνευρίζομαι απίστευτα, τεσπα το καταπίνω φευγα.

Την Δευτερα 12 η ώρα νταν ξανα τηλεφωνο ο παππούς και γιατι δεν ήρθες και εγω περίμενα, λεω παει θα χαζέψω μηπως εγω δεν κατάλαβα καλά, τι στόκος ειμαι και μου ξεφουρνίζει "Μια που με έστησες μπορούμε να κάνουμε κατι καλύτερο σε τιμη"?😕😆

LOL, τωρα τι να πεις

γι αυτο απο τότε, δεν θα χαραμιζω εγω τον χρονο μου με τους κουτοπόνηρους. Όποιος θέλει, βρισκει τρόπο. Για τους αλλος δε θα μπορέσουμε

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 1
Δημοσ.

Οποιος θελει βρισκει τροπο, ακριβως. Εχω παρει αμαξι και μηχανακι απο αλλη πολη, πηγα τα ειδα μου αρεσαν τα πηρα και εφυγα. Δεν καταλαβαινω αυτη την κουτοπονηρια πραγματικα. 

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ έφτασα από Σπάρτη στην Πτολεμαΐδα για να πάρω το δικό μου.. αυτοκίνητο αγοράζεις όχι τσιγάρα.. δυστυχώς πολλοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό..

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ειναι το ιδιο για την επαρχια. Αν δεν θελεις να εχεις πολυ περιορισμενες επιλογες πρεπει να ταλαιπωρηθεις. Αθηνα δεν χρειαζεται να γινει αυτο. Εχεις ηδη αρκετες. Γιαυτο και τα αυτοκινητα απο επαρχια ειναι φθηνοτερα αν δεν εχουν κατι ξεχωριστο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Δεν ειναι το ιδιο για την επαρχια. Αν δεν θελεις να εχεις πολυ περιορισμενες επιλογες πρεπει να ταλαιπωρηθεις. Αθηνα δεν χρειαζεται να γινει αυτο. Εχεις ηδη αρκετες. Γιαυτο και τα αυτοκινητα απο επαρχια ειναι φθηνοτερα αν δεν εχουν κατι ξεχωριστο.

Και επειδή είναι παρατημένα σε χωράφια πολλές φορές...

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bjj-p είπε

. Γιαυτο και τα αυτοκινητα απο επαρχια ειναι φθηνοτερα αν δεν εχουν κατι ξεχωριστο.

Αυτό είναι δική σου άποψη,δεν ισχύει,είναι ανάλογα το αμάξι και τον πωλητή,άσχετα που βρίσκεται το αμάξι.

1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Και επειδή είναι παρατημένα σε χωράφια πολλές φορές...

Η Παρασκευή έφτασε.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bjj-p είπε

Επίσης τα αθηναϊκά έχουν και την διπλή ταλαιπωρία πρωτη-δευτερα κινηση, μποτιλιάρισμα. Σταματημένα στα φανάρια... Παντα στο μεταχειρισμένο κοιτάζω αυτοκίνητα επαρχίας.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jmmys είπε

Αυτό είναι δική σου άποψη,δεν ισχύει,είναι ανάλογα το αμάξι και τον πωλητή,άσχετα που βρίσκεται το αμάξι.

Δηλ ο ενδιαφερομενος αγοραστης θα χαλασει χρονο και χρημα για να κανει ταξιδι να δει αν του κανει το οχημα, να το ελεγξει και στην καλυτερη περιπτωση να γυρισει πισω με αυτο αυθημερον και ολο αυτο χωρις ειναι χαμηλοτερη η τιμη ή να τη ριξει ο πωλητης;

Αν το πιστευεις αυτο, τοτε θα εχεις μειωμενο ενδιαφερον και αργη πωληση, ουσιαστικα απευθυνεσαι στις τριγυρω περιοχες και σε αλλο μερος επαρχιας που ετσι και αλλιως αυτος απο το αλλο μερος επαρχιας θα κανει ταξιδι για να παρει καποιο. Δε λεω οτι δεν θα τυχει και καποιος απο Αθηνα να ενδιαφερθει αλλα η πλειοψηφια οχι.

1 ώρα πριν, Liapisftw είπε

Επίσης τα αθηναϊκά έχουν και την διπλή ταλαιπωρία πρωτη-δευτερα κινηση, μποτιλιάρισμα. Σταματημένα στα φανάρια... Παντα στο μεταχειρισμένο κοιτάζω αυτοκίνητα επαρχίας.

Αυτη ειναι αποψη του 1990. Εσυ μπορει να κοιταζεις, αλλα αν ισχυε θα επρεπε ολη η Αθηνα να κοιταζει αυτοκινητα επαρχιας.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Αυτη ειναι αποψη του 1990. Εσυ μπορει να κοιταζεις, αλλα αν ισχυε θα επρεπε ολη η Αθηνα να κοιταζει αυτοκινητα επαρχιας.

Μπορεί να είναι και του 1821 αλλά δεν παύει να ισχύει και να είναι μηχανικά τεκμηριωμένη. Οι ώρες λειτουργίας ενός κινητήρα είναι πολύ περισσότερες από τα αναγραφόμενα χλμ και επίσης η συνθήκες είναι πολύ πιο ζορικες βλέπε 1η 2α στην κίνηση.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω συμφωνω οτι ειναι πιο φθηνα στην επαρχια. Προσφατα εφερα μηχανακι απο επαρχια, το ιδιο μοντελο Θεσσαλονικη ειχε σχεδον διπλασια τιμη ακομη και τα ταλαιπωριμενα τρακαρισμενα καγκουρεμενα ηταν ακριβοτερα απο τα καλουτσικα στην επαρχια. Εκτως και αν οταν λεμε επαρχια εννοουμε και τη Θεσσαλονικη, τοτε μαι μπαντ 😁

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, bjj-p είπε

Δηλ ο ενδιαφερομενος αγοραστης θα χαλασει χρονο και χρημα για να κανει ταξιδι να δει αν του κανει το οχημα, να το ελεγξει και στην καλυτερη περιπτωση να γυρισει πισω με αυτο αυθημερον και ολο αυτο χωρις ειναι χαμηλοτερη η τιμη ή να τη ριξει ο πωλητης;

Αν το πιστευεις αυτο, τοτε θα εχεις μειωμενο ενδιαφερον και αργη πωληση, ουσιαστικα απευθυνεσαι στις τριγυρω περιοχες και σε αλλο μερος επαρχιας που ετσι και αλλιως αυτος απο το αλλο μερος επαρχιας θα κανει ταξιδι για να παρει καποιο. Δε λεω οτι δεν θα τυχει και καποιος απο Αθηνα να ενδιαφερθει αλλα η πλειοψηφια οχι.

Λογικά όλα αυτά που λες,δεν αντιλέγω,απλά είναι κάτι πολύ γενικό και αόριστο να πεις ότι τα αμάξια Αθήνα είναι πιο φθηνά από ότι στην επαρχία.Η Θεσσαλονίκη θεωρείται επαρχια;

Πρέπει να βρεις ιδια αμάξια,ίδιας χρονολογίας,κατάστασης,χιλιομετρων,εξοπλισμου,ιδιώτης ή μαντρα ή μεγαλη εταιρεία ή αντιπροσωπεία,ποιος οι ποιοι ηταν οι προκάτοχοι(πολύ σημαντικό αυτό) και ενα κάρο αλλους παραμέτρους και να συγκρίνεις τις τιμές ανά την Ελλάδα,και πάλι από ένα μοντέλο μόνο δεν βγάζεις συμπέρασμα,πολλές φορές παίζει και τι εποχή του χρόνου πουλάς ένα αμάξι,

και σημαντικό ρόλο παίζει πόσο πολύ χρειάζεται τα χρήματα ο πωλητής.

Δηλαδή όλα είναι ανάλογα την κάθε περίπτωση ξεχωριστά,δεν υπάρχει κανόνας και μεμονωμένες περιπτώσεις δεν λένε κάτι,όπως το μηχανάκι του φίλου πιο πάνω,που λέει απλά ίδιο μοντέλο,άσχετα χρονολογία,χλμ κλπ που ανέφερα πιο πάνω.

Μιλάμε πάντα για διαφορές χιλιάδων ευρώ,όχι για 500 και 1000,αγοραστές δεν έχει μόνο η Αθήνα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
6 ώρες πριν, jmmys είπε

Η Παρασκευή έφτασε.

Και το Σάββατο μην σου πω, αλλά που κολλάει στο θέμα;

Ημερολόγιο έχουμε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...