Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Θα μπορούσες πολύ εύκολα να γράψεις την αιτία ή το σκοπό του να πάει κάποιος με 220 στην εθνική και όχι να μπούμε σε συζήτηση.

Κάπου χάθηκες... δεν θυμάμαι να έγραψα κάπου ούτε ότι πήγα με 220, συνεπώς είναι εντελώς κουλό και να απαντάς ειδικά σε μένα ότι δεν ανοίγεις συζήτηση με παραβάτες, και να μου ζητάς να εξηγήσω την αιτία/σκοπό του να πάει κάποιος με 220.

24 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Και αυτό που είπα, είναι ότι ο χρόνος από διόδια σε διόδια, είναι η απόδειξη για να φας μία κλήση.

Και εγώ (και όχι μόνο) σου απάντησα πως όσοι τρέχουν υπερβολικά δεν το κάνουν απαραίτητα για να μειώσουν το χρόνο από διόδια σε διόδια, συνεπώς ένα τέτοιο σύστημα δεν πρόκειται να εντοπίσει τους παραβάτες όπως νομίζεις.

• Απαντ. 356
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Και αυτό που είπα, είναι ότι ο χρόνος από διόδια σε διόδια, είναι η απόδειξη για να φας μία κλήση.

Και εγω πριν σου ειπα οτι δεν ειναι αποδειξη. Αν ηξερε οτι στα διοδια μοιραζουν προστιμα δεν θα τον επιανε ποτε γιατι ενω δεν θα αλλαζε τιποτα στον τροπο οδηγησης του, θα εκανε στασεις. Οτι υπαρχουν τροποι, υπαρχουν. Ο συγκεκριμενος που υποδεικνυεις και μαλιστα ‘τοσο απλα’ δεν λειτουργει.

• Thanks 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι μάλλον έχετε χάσει το νόημα. Εγώ ανέφερα το όλο ζουμί, που συνοψίζεται στη φράση "3 ώρες και 25 λεπτάκια".

Κανένας δε θα πάει γρήγορα για να πιεί καφέ 1 ώρα. Όλοι θέλουν να δείξουν ότι πάνε γρήγορα στον προορισμό.

Επίσης δεν τους ενδιαφέρει απλά να τρέξουν. Αυτό το κάνουν και σε μία ευθεία 10-20 χλμ, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Όσο για να τους πιάσουν, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όπως προείπε ο φίλος παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Κανένας δε θα πάει γρήγορα για να πιεί καφέ 1 ώρα. Όλοι θέλουν να δείξουν ότι πάνε γρήγορα στον προορισμό.

Επίσης δεν τους ενδιαφέρει απλά να τρέξουν. Αυτό το κάνουν και σε μία ευθεία 10-20 χλμ, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Περίεργο πάντως που τα ξέρεις όλα αυτά ενώ όχι μόνο δεν παρανομείς ποτέ, αλλά ούτε καν το συζητάς με αυτούς που παρανομούν!

Εκτός και αν υπάρχει κάποια σχετική έρευνα, την οποία εσύ γνωρίζεις και όλοι οι υπόλοιποι την αγνοούμε.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lanike71 είπε

Νομίζω ότι μάλλον έχετε χάσει το νόημα. Εγώ ανέφερα το όλο ζουμί, που συνοψίζεται στη φράση "3 ώρες και 25 λεπτάκια".

Όσο για να τους πιάσουν, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όπως προείπε ο φίλος παραπάνω.

Αν έγραφε «Αθήνα-Θεσσαλονίκη 5-μιση ώρες με 2 ώρες στάση για τσίπουρα στο Βόλο» όλα καλά δηλαδή;

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Δε θα μπω σε συζήτηση με κάποιον που παρανομεί, είτε για επίδειξη, είτε για οτιδήποτε άλλο.

Μόνο ασθενοφόρα και περιπολικά μπορώ να δεχτώ να τρέχουν πάνω από το όριο και αυτά όταν συντρέχει λόγος.

Εσυ μπορεις να δεχθεις οτι θελεις.Πιασε δεξια με 60, γιατι με 65 μπορει να ντελαπαρεις, ανοιξε παραθυρα, κρεμασε το χερι απ΄ εξω και ασε τους αλλους να "οδηγησουν".Γιατι εσυ μεταφερεσαι και φανταζομαι θα πλητεις  αβασταχτα την ωρα που  πατας γκαζι-φρενο και στριβεις το τιμονι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Εσυ μπορεις να δεχθεις οτι θελεις.Πιασε δεξια με 60, γιατι με 65 μπορει να ντελαπαρεις, ανοιξε παραθυρα, κρεμασε το χερι απ΄ εξω και ασε τους αλλους να "οδηγησουν".Γιατι εσυ μεταφερεσαι και φανταζομαι θα πλητεις  αβασταχτα την ωρα που  πατας γκαζι-φρενο και στριβεις το τιμονι.

Να δεχτώ ότι θέλω; Πού, σε δημόσιο δρόμο; Μάλλον κάτι δεν καταλάβατε σωστά...Φωτο και τηλεφώνημα στην τροχαία.

Επίσης, η λογική δε λέει "Ή 65 ή 220". Η λογική λέει πάω στο μαξ που επιτρέπει ο νόμος, εκτός και αν το μαξ υπό συνθήκες είναι και αυτό επικίνδυνο για την ασφάλειά μου και την ασφάλεια των άλλων.

Έχω κάνει πολλές φορές ταξίδια 1200 χλμ με το μαξ των 130 χλμ/ώρα σε Ιταλία-Αυστρία-Γερμανία και έπινα και καφέδες. Η μεγάλη απόσταση δεν αποτελεί δικαιολογία. Αν δεν τη μπορείς, πάρε αεροπλάνο.

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Να δεχτώ ότι θέλω; Πού, σε δημόσιο δρόμο; Μάλλον κάτι δεν καταλάβατε σωστά...Φωτο και τηλεφώνημα στην τροχαία.

Επίσης, η λογική δε λέει "Ή 65 ή 220". Η λογική λέει πάω στο μαξ που επιτρέπει ο νόμος, εκτός και αν το μαξ υπό συνθήκες είναι και αυτό επικίνδυνο για την ασφάλειά μου και την ασφάλεια των άλλων.

Έχω κάνει πολλές φορές ταξίδια 1200 χλμ με το μαξ των 130 χλμ/ώρα σε Ιταλία-Αυστρία-Γερμανία και έπινα και καφέδες. Η μεγάλη απόσταση δεν αποτελεί δικαιολογία. Αν δεν τη μπορείς, πάρε αεροπλάνο.

Θα βγαζεις φωτο οσους σε προσπερνανε και θα παιρνεις τηλεφωνο; Τηλεφωνικο κεντρο θα χρειαστεις.Ειδικα εαν κινεισαι με τα ξεχασμενα  και γελοια ορια στους περισσοτερους δρομους.

Συμβουλη, παρε και ενα ρανταρ, βαλε και ενα φαρο επανω και κοψε κλησεις.

Επεξ/σία από toyo73
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Θα βγαζεις φωτο οσους σε προσπερνανε και θα παιρνεις τηλεφωνο; Τηλεφωνικο κεντρο θα χρειαστεις.Ειδικα εαν κινεισαι με τα ξεχασμενα  και γελοια ορια στους περισσοτερους δρομους.

Συμβουλη, παρε και ενα ρανταρ, βαλε και ενα φαρο επανω και κοψε κλησεις.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, σε επαρχιακό δρόμο 1 λωρίδας ανά κατεύθυνση, μποτιλιάρισμα λόγω επιστροφής από παραλίες. Ο δρόμος περίπου μήκους 15 χλμ. και τα αυτοκίνητα σημειωτόν στο δρόμο.

Ένας έξυπνος με ΤΤ δε μπορούσε να περιμένει και αποφάσισε να κάνει αλλεπάλληλες προσπεράσεις ενώ απαγορευόταν...Ένα τηλεφωνάκι (και φωτο εννοείται αφού γινόταν) και μάντεψε τι έγινε: Στο τέλος του δρόμου τον περίμεναν, ξέρεις ποιοί.

Ξέρω ότι πονάει, αλλά η Ελλάδα, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα τουλάχιστον, θα σταματήσει να είναι Μπανανία.

• Like 2
  • Sad 2
Δημοσ.
Στις 20/6/2020 στις 7:12 ΜΜ, Lanike71 είπε

Αναγνωρίζεις το ύφος στο "3 ώρες και 25 λεπτάκια";

λανθασμενα φαινεται ειρονικα, καταλαβαινω τι εννοεις, αναφερομουν στο αυτοκινητο αποκλειστικα, το ρενο το λαγκουνα. εχει απο τα καλυτερα κρατηματα που εχω οδηγησει ποτε! δεν το καταλαβα ποτε το γιατι, αλλα ειναι απιστευτο το αυτοκινητο και στην ανεση του και στο κρατημα

περασμενες παλιες εποχες τα παραπανω, αλλα, πολλες φορες ειναι καλυτερο να βγεις αριστερη λωριδα και να εχει μεση ωριαια 150-180 σε μεγαλη διαδρομη και δρομο (εγνατια), παρα να εισαι στην ακρη που θα εισαι μονιμα μπες βγες φρενα μηχανοβιοι παπουδια και ζευγαρια στην κοσμαρα τους και ζωα καρφωμενα στο κινητο τους η καποιοι που βγηκαν απο την πολη μετα απο 3 χρονια και δεν ξερουν τι τους γινεται.

απο την αλλη δεν λεω οτι εινια σωστα τα δικα μου χιλιομετρα και η φωτογραφια. αλλα αλλο να εχεις ενα οποιοδηποτε αυτοκινητο και αλλο να εχεις ενα αυτοκινητο που ξεκινησε να χτιζεται απο τα φρενα προπαντος και μετα περασε στα λατιχα, αμορτισερ, τοπ μαουντ, ολα τα συνεμπλοκ, μπαρες, ψαλιδια, 4 ευθυγραμησεις ωστε να βρεθει σωστο πατημα για να κραταει το αυτοκινητο και να ειναι πιο σφαλες στα φρεναρισματα και τυχον αλλαγες στην πορεια του. 

οτι γραφω δεν το γραφω ωστε να προσβαλλω κανεναν η να προσπαθησω να σηκωσω λιγο την αξια μου, πολυ απλα απο νεο παιδι αυτο ηταν το χομπυ μου και αυτο ηταν δυστιχως που το καταλαβαινα και με ηρεμουσε, 2 φορες το εμαθα το μαθημα μου και αλλαξε ρυζικα ο τροπος που φτιαχνω το καθε αυτοκινητο, και ξεκιναω παντα πρωτα απο φρενα, πολυ καλα λαστιχα και αμορτισερ, και μετα στα υπολοιπα που θεωρω δευτερευοντα. 

ποσα μα ποσα αμαξια εχω δει και εχουν λαστιχα αχρηστα/παλια/κομμενα/ξεφουσκωτα, αλλα μοτερ απο κατω πολυ δυνατοτερο απο το δικο μου, ναι ανθρωπε, εχεις γρηγορο αμαξι, αλλα τι να το κανεις εαν δεν μπορεις να φρεναρεις, φρεναροντας να αποφυγεις κατι, η να μην καρφωθεις ειτε μονος σου ειτε παρεακι με καποιον.

και οφειλω να ομολογησω οτι τις καλυτερες πορειες τις εχω κανει με μεγαλους ανθρωπους, 40 και βαλε, με καλα αυτοκινητα

σορρυ για την πολυλογια, απλα εξηγω την θεση μου προς αποφυγη λανθασμενων υποθεσεων και αντυπωσεων.

τωρα περιμενουμε και εναν μουσκαρο να ερθει στο φως τον δεκεμβρη. εδω και εαν θελει ασφαλεια!!!!

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Το προηγούμενο καλοκαίρι, σε επαρχιακό δρόμο 1 λωρίδας ανά κατεύθυνση, μποτιλιάρισμα λόγω επιστροφής από παραλίες. Ο δρόμος περίπου μήκους 15 χλμ. και τα αυτοκίνητα σημειωτόν στο δρόμο.

Ένας έξυπνος με ΤΤ δε μπορούσε να περιμένει και αποφάσισε να κάνει αλλεπάλληλες προσπεράσεις ενώ απαγορευόταν...Ένα τηλεφωνάκι (και φωτο εννοείται αφού γινόταν) και μάντεψε τι έγινε: Στο τέλος του δρόμου τον περίμεναν, ξέρεις ποιοί.

Ξέρω ότι πονάει, αλλά η Ελλάδα, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα τουλάχιστον, θα σταματήσει να είναι Μπανανία.

Σε αυτο το θεμα συμφωνο.Σε στενο επαρχιακο δρομο και μαλιστα φορτωμενο κινηση.Αλλα στους καινουργιους δρομους(Εγνατια-Ιονια οδο κτλ) τι προβλημα υπαρχει εαν εγω κινουμαι με 120-130 και αλλος θελει να παει 170-180.Εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει καθολου.Πιανω δεξια και ας κανει οτι θελει .

Εγω παντως εχω μια φιλοσοφια,  οταν θελω για τον οποιοδηποτε να κινηθω αργα 60-70--80 κοιταζω παντα καθρεπτες και βοηθαω τον αλλο που για τον οποιοδηποτε λογω θελει να κινηθει γρηγορα.Τραβιεμαι δεξια και τον διευκολυνω.Δεν κανω κοινως τον μ@λακ@ αργα και αριστερα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν τελευταίο ποστ περί του θέματος και συγνώμη αν χάλασε:

Spoiler

Παλιότερα δεν είχα και πολύ διαφορετική άποψη περί ταχύτητας, μέχρι που είδα μία εκπομπή που έδειχνε τις συνέπειες της γρήγορης οδήγησης. Φυσικά τέτοιες εκπομπές δεν υπάρχουν στην ελληνική τιβί.

Συγκεκριμένα είδα την περίπτωση 2 αυτοκινήτων σε κίνηση στην πόλη. Το ένα κινείται με 50χλμ και το άλλο με 75χλμ. Ας υποθέσουμε ότι σε αυτό με τα 50, παρουσιάζεται κίνδυνος και προλαβαίνει οριακά να φρενάρει. Στην ίδια περίπτωση, αυτό με τα 75, ξέρετε με τι ταχύτητα θα "προσγειωθεί" πάνω σε άλλο όχημα, παιδί, μηχανή ή ότι βρεθεί στο δρόμο του; Με 50 χλμ/ ώρα. Ξέρεις τι σημαίνει να χτυπήσεις με 50 χλμ/ ώρα πάνω σε άλλο όχημα αφρενάριστος; Ξέρεις πόσοι στην Αθήνα πάνε χαλαρά με τέτοιες ταχύτητες επειδή το επιτρέπει ο δρόμος και όχι ο νόμος;

Πόσο μάλλον να χτυπάς 200άρες και να κάνεις αντικανονικά προσπεράσεις, να κολλάς από πίσω, με φώτα αναμμένα, "στον παππού που προσπερνάει με 130" ; Νομίζετε ότι σε τέτοια ατυχήματα επηρεάζεται μόνο αυτός που οδηγεί γρήγορα;

Όχι ρε φίλε, υπάρχουν και άλλοι στο δρόμο που θέλουν να γυρίσουν σώοι πίσω.

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 4
Δημοσ.

οχι φιλε μου, προσωπικα εμενα δεν με χαλαει το κειμενο καθολου. αποψη εινια, αρκει να μην επιβαλλεται δογματικα/φανατηκα.

ναι δεν ειναι σωστο

Δημοσ.

Λοιπόν θα σας πω μια εμπειρία μου, να γελάσετε. Πίσω στο 2007 πούλαγα ένα αυτοκίνητο 9000ε. Ήταν στην μέσο όρο των τιμών, δλδ δεν ήταν ούτε το πιο φτηνό, και σίγουρα ούτε το πιο ακριβό. Με πέρνει τηλέφωνο ένας τύπος και μου λεει, καλημέρα, τι καλύτερο μπορείς να μου κάνεις. Του απαντάω 8000ε. Με κράζει και μου λέει εδώ ρε φίλε έχω βρει ένα με 3000ε!!!! Του απαντάω και γω: Συγγνώμη εμένα τότε γιατί με κάλεσες; Πήγαινε πάρε αυτό με τα τρια χιλιάρικα. Εκτός και αν με κάλεσες για να σου κάνω καλύτερη τιμή από τα 3000ε που έχεις βρει, οπότε δεν εξηγείται αλλιώς, πρεπει να είσαι ηλίθιος. Και φυσικά του είπα πες μου που το βρηκες το συγκεκριμένο είδος αυτοκινήτου 3000ε να πάω να το πάρω τώρα. Δεν απάντησε, καλα καλα είπε, και μου το έκλεισε. Μετά από 5 λεπτά με το ρολόι, με πέρνει τηλέφωνο και μου λέει: Θέλω να το πάρω με γραμμάτια. Του απαντάω η τράπεζα είναι απέναντι φίλε, πήγαινε δανείσου απ αυτους, πρέπει να ζησουν κ αυτοι. Γυρνάει και μου λεει: Η τράπεζα δεν με εμπιστεύεται γι αυτό θέλω να κάνω γραμματια. Και το λέω: Καλά, δεν σε εμπιστεύεται η τράπεζα, θα σε εμπιστευτω εγω; Τελικά είσαι όντως ηλίθιος! :D :D :D :D

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...