bjj-p Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Γιαυτο υπαρχουν οι τριτες υπηρεσιες τυπου spot mechanic. Δεν χανει ο αγοραστης το χρονο του και εχει μια ολοκληρωμενη αποψη απο καποιον αμεροληπτο και ως προς τις 2 πλευρες. Φυσικα θα του κοστισει σε χρημα, διοτι ειτε πληρωνεις για το χρονο σου ειτε χρονοτριβεις για το χρημα σου. Απο την αλλη αν ο πωλητης θελει να δειξει φερεγγυος, ας εχει ετοιμο τον ελεγχο να τον προσφερει στους αγοραστες, εχοντας μια αντικειμενικη αποψη για την κατασταση και τις ελλειψεις του οχηματος του. ουτε προκαταβολες ουτε ποιος θα εμπιστευτει ποιον. 1
Gatilaras Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Αυτό ότι ολοι δεν έχουν ανάγκη αλλα το πουλάνε για να μην κάθονται.............. εάν δεν εχεις ανάγκη το κλείνεις σε γκαράζ και το αφήνεις για το μέλλον για να παρει αξια, αυτοκίνητα σαν το MR2 είναι σπάνια, το ότι είναι ευχαριστημένος με τα €11000 και όχι με τα €5000 σημαίνει ότι εχει ανάγκη τα €11000 και όχι τα €5000! Οταν εχεις αναγκη και πουλας το οτιδηποτε, απο παγακια μεχρι πυρηνικες κεφαλες, κοιτας να βγαλεις οσο περισσοτερα μπορεις αλλα συντομα.Θυσιαζεις το κατι παραπανω σε χρηματα για λογους αμεσοτητας.Απο 'κει κ περα επειδη κ εγω κανω μια καβα για να αλλαξω αυτοκινητο(το glanza π λεγαμε) κ ενω δεν ειναι το μηνιατικο τοσο δυνατο λυπαμαι να το δωσω για ψιχουλα.Θα το παω στο χωριο,θα βγαλω κ τα πισω καθισματα και θα το δωσω στον πατερα μ για τα χωραφια να οργωνει. 1
turbat0s Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Όταν υπάρχει αμοιβαία συνεννόηση τότε όλα είναι ιδανικά και η αγοραπωλησία κυλάει ομαλά και γρήγορα. Όμως ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων - τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει αυτό! Γι' αυτό και ο πωλητής ορίζει τους κανόνες της συναλλαγής, διότι βάζει στο τραπέζι και οφείλει να διασφαλίσει ταυτόχρονα: α/ Την περιουσία του (που πρόκειται να μεταβιβαστεί) β/ Το χρόνο του. Ο αγοραστής βάζει μόνο το χρόνο του και γι΄αυτό περιορίζεται απλά στο να αποδεχτεί (ή όχι) τους κανόνες του πωλητή. Αν τους αποδέχεται τότε προχωρά - εάν όχι τρώει πόρτα και προσπερνά. 3
agnostos13 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, bezan είπε ένας μπορεί να εννοεί με την λέξη ανάγκη την, επιθυμία/αποτέλεσμα/αναμενόμενη εκδοχή/είσπραξη. ένας μπορεί να καταλαβαίνει την λέξη ανάγκη κυριολεκτικά ως ανάγκη, πουλάω κάτι επειδή ζορίζομαι, θέλω τα χρήματα γιατί θέλω να αγοράσω φαγητό, σπίτι, οτιδήποτε. χωρίς προσβολή πάντα, εγώ τουλάχιστον μπερδεύομαι καμιά φορά το τι μπορεί να εννοεί ο άλλος Ο άλλος λέει δεν έχω ανάγκη τα λεφτά, απλά θέλω να αλλάξω αμάξι... Άν δεν χρειάζεσαι λεφτά για το νέο αμάξι πήγαινε παρ΄το λοιπόν και άσε το παλιό στο γκαράζ να κάθεται, δώστο δώρο σε κανένα ανηψάκι που τώρα βγάζει δίπλωμα ή στείλ' το για scrap... Πώληση και "δεν θέλω λεφτά" δεν πάει μαζί... 1
kiko33gr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 13 λεπτά πριν, turbat0s είπε Όταν υπάρχει αμοιβαία συνεννόηση τότε όλα είναι ιδανικά και η αγοραπωλησία κυλάει ομαλά και γρήγορα. Όμως ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων - τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει αυτό! Γι' αυτό και ο πωλητής ορίζει τους κανόνες της συναλλαγής, διότι βάζει στο τραπέζι και οφείλει να διασφαλίσει ταυτόχρονα: α/ Την περιουσία του (που πρόκειται να μεταβιβαστεί) β/ Το χρόνο του. Ο αγοραστής βάζει μόνο το χρόνο του και γι΄αυτό περιορίζεται απλά στο να αποδεχτεί (ή όχι) τους κανόνες του πωλητή. Αν τους αποδέχεται τότε προχωρά - εάν όχι τρώει πόρτα και προσπερνά. Σε βρίσκω λίγο λάθος - ο αγοραστής επίσης βάζει στο τραπέζι την περιουσία του (χρήματα) και το χρόνο του, άρα το ίδιο με τον πωλητή. Δεν αγοράζεις αμάξι με χρόνο! Ο αγοραστής λοιπόν δεν πρέπει να διασφαλίσει και αυτός και τα δύο; Μην το βλέπετε μόνο ως "αξιότιμος πωλητής που χάνει το χρόνο του με χασομέριδες", γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις εξαπατούν τον αγοραστή, λίγο δύσκολο να εξαπατήσεις τον πωλητή, χωρίς συνέπειες. Όπως σε κάθε συναλλαγή, και οι δύο ορίζουν μερικούς κανόνες και μερικές υποχωρήσεις για να ολοκληρωθεί. Νομίζω ότι λίγο παραπάνω δύναμη έχει ο αγοραστής, γιατί συνήθως έχει περισσότερες επιλογές, ενώ ο πωλητής προσφέρει κάτι συγκεκριμένο σε μεγάλη αγορά, αν πραγματικά θέλει να πουλήσει δηλαδή. 5 1
bezan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 26 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το έχω ήδη απαντήσει παραπάνω αυτό, για να δω αν ο πωλητής είναι σοβαρός ή όχι, για να δω αν πράγματι ο πωλητής πιστεύει τον ισχυρισμό του "το αυτοκίνητο είναι σε αρίστη κατάσταση και δεν χρειάζεται ούτε ένα ευρώ" ή αν είναι λαμόγιο και το αυτοκίνητο έχει ένα κάρο ελλείψεις. Όπως εσύ δεν καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να δώσεις ως πωλητής χρήματα σε πιθανό αγοραστή, άλλο τόσο και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει σαν υποψήφιος αγοραστής να δώσω χρήματα στον πωλητή. Εγώ σαν υποψήφιος αγοραστής αν σιγουρευτώ πως το αυτοκίνητο μου κάνει τότε χωρίς προκαταβολές και μλκιες κλείνουμε ραντεβού αύριο πρωί στο μηχανολογικό και κάνουμε την αγοραπωλησία μια και έξω. Χρήματα (ή πιο σωστά προκαταβολή) θα δώσω μόνο εφόσον συντρέχουν 2 λόγοι, πρώτον εφόσον είμαι 100% σίγουρος πως αυτό που πουλάς μου κάνει, και δεύτερον μόνο αν δεν μπορώ να το αγοράσω άμεσα και σου ζητήσω να με περιμένεις (σαν τη περίπτωση με το civic που έγραψες παραπάνω). Και μη μου λες για "καλή και ευδιάθετη συνεννόηση", αν υπάρχει κάτι τέτοιο και είναι αμοιβαίο τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητήσει χρήματα κανένας από τους δύο. στην αρχή της τελευταίας πρότασης σου θέλω να συμπληρώσω ότι μοιράζομαι το σκεπτικό μου και το πως θα επραττα η πραττω εγω, μην θέλοντας με τα λεγόμενα μου να προσβάλλω και να αναστατώσω κανέναν. όπως και στο τελευταίο σκέλος της πρότασης ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ! τώρα, σε ότι γράφεις παραπάνω συμφωνώ απόλυτα, γιατί, γιατί όπως περιγράφεις ένα συμβάν παραπάνω το οποίο είναι απόλυτα υγιές ανάμεσα σε έναν αγοραστή και πωλητή, σε αυτί την περίπτωση, εαν εγώ καταλάβαινα απο το τηλέφωνο οτι μιλάω με έναν λογικό άνθρωπο ο οποίος περιμένει από έμενα να ακούσει κατι λογικό και η ροή της συζήτησης μας θα ήταν ομαλή/σωστή/ και θα συμφωνούσαμε σε κάποια πράγματα, δεν θα αναφερόμουν για κανέναν λόγο στις προκαταβολές. και στο ποστ αναφέρω αρκετές φορές τον αεριτζή, τον οποίο μπορείς να τον καταλάβεις απο το τηλέφωνο τις περισσότερες φορές, άλλα υπάρχει και η περίπτωση του ενός που μιλάει κάπως αεράτα και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και εγω σε αυτη την περίπτωση θα ανέφερα την προκαταβολή, παράδειγμα θα ξεκινούσα το σκέλος της προκαταβολής με πρόλογο εαν όντως θα σας αρέσει το αυτοκίνητο είστε διατεθειμένος να πληρώσετε ένα άλφα ποσό? θα περίμενα απάντηση τύπου οκ, δεν βλέπω κανέναν λόγο να πληρώσω εάν δεν δω το προϊόν, δεν θέλω να πληρώσω γιατί φίλε αγοραστή είσαι παράλογος, τι λε ρε φιλαράκι εγώ στα νιάτα σου έδινα και έπαιρνα δεκαχιλιαρα και θα μ πεις εσύ να σ δώσω προκαταβολή κτλ δεν κάνω την σκέψη μου κανόνα και θα έβλεπα ανα περίπτωση.
turbat0s Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 31 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Ο άλλος λέει δεν έχω ανάγκη τα λεφτά Δεν "λέει" αυτό. Λέει ότι δεν είναι διατεθειμένος να πωλήσει όσο όσο, υπονοώντας ότι έχει περιθώριο χρόνου να βρει τον αγοραστή που θα καταβάλει το επιθυμητό τίμημα. 21 λεπτά πριν, kiko33gr είπε ο αγοραστής επίσης βάζει στο τραπέζι την περιουσία του Ο αγοραστής ακόμη δεν έχει βάλει χρήμα μέχρι την τελική συμφωνία. Στο τραπέζι υπάρχει μόνο η περιουσία του πωλητή (ένα αμάξι που περιφέρεται) και ο χρόνος. 3
kiko33gr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 9 λεπτά πριν, turbat0s είπε Ο αγοραστής ακόμη δεν έχει βάλει χρήμα μέχρι την τελική συμφωνία. Στο τραπέζι υπάρχει μόνο η περιουσία του πωλητή (ένα αμάξι που περιφέρεται) και ο χρόνος. Συγνώμη, μάλλον δεν καταλαβαίνω εγώ - σε μία κανονική συναλλαγή περιμένεις από τον αγοραστή να έχει τα χρήματα, οπότε τα λεφτά είναι επίσης στο τραπέζι. Το αν τελικά έχει τα λεφτά ή το αμάξι δε θα εκραγεί μετά από μία μέρα δεν το ξέρει κανένας από τους δύο. Πάντα μιλάω για κανονικές συναλλαγές που και ο αγοραστής ψάχνει να αγοράσει, αλλά και ο πωλητής θέλει να πουλήσει. 2
Joshua21 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 18 λεπτά πριν, bezan είπε στην αρχή της τελευταίας πρότασης σου θέλω να συμπληρώσω ότι μοιράζομαι το σκεπτικό μου και το πως θα επραττα η πραττω εγω, μην θέλοντας με τα λεγόμενα μου να προσβάλλω και να αναστατώσω κανέναν. όπως και στο τελευταίο σκέλος της πρότασης ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ! τώρα, σε ότι γράφεις παραπάνω συμφωνώ απόλυτα, γιατί, γιατί όπως περιγράφεις ένα συμβάν παραπάνω το οποίο είναι απόλυτα υγιές ανάμεσα σε έναν αγοραστή και πωλητή, σε αυτί την περίπτωση, εαν εγώ καταλάβαινα απο το τηλέφωνο οτι μιλάω με έναν λογικό άνθρωπο ο οποίος περιμένει από έμενα να ακούσει κατι λογικό και η ροή της συζήτησης μας θα ήταν ομαλή/σωστή/ και θα συμφωνούσαμε σε κάποια πράγματα, δεν θα αναφερόμουν για κανέναν λόγο στις προκαταβολές. και στο ποστ αναφέρω αρκετές φορές τον αεριτζή, τον οποίο μπορείς να τον καταλάβεις απο το τηλέφωνο τις περισσότερες φορές, άλλα υπάρχει και η περίπτωση του ενός που μιλάει κάπως αεράτα και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και εγω σε αυτη την περίπτωση θα ανέφερα την προκαταβολή, παράδειγμα θα ξεκινούσα το σκέλος της προκαταβολής με πρόλογο εαν όντως θα σας αρέσει το αυτοκίνητο είστε διατεθειμένος να πληρώσετε ένα άλφα ποσό? θα περίμενα απάντηση τύπου οκ, δεν βλέπω κανέναν λόγο να πληρώσω εάν δεν δω το προϊόν, δεν θέλω να πληρώσω γιατί φίλε αγοραστή είσαι παράλογος, τι λε ρε φιλαράκι εγώ στα νιάτα σου έδινα και έπαιρνα δεκαχιλιαρα και θα μ πεις εσύ να σ δώσω προκαταβολή κτλ δεν κάνω την σκέψη μου κανόνα και θα έβλεπα ανα περίπτωση. Εννοείται πως δεν έχουμε σκοπό να προσβάλλουμε κανέναν, να αναστατώσουμε λίγο μπορεί Πάντως η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να ξεχωρίσεις εύκολα τον αεριτζή και το λαμόγιο, είτε πουλάει είτε αγοράζει, αν ήταν εύκολο τότε δεν θα είχε κανένα νόημα να συζητάμε όλα αυτά. Επίσης το πόσο ευγενικά θα πλασάρεις στον υποψήφιο αγοραστή ότι θέλεις προκαταβολή πριν τον έλεγχο, δεν αλλάζει το πόσο παράλογο είναι. Όπως και να μου το πλασάρει ο άλλος δεν θα έχει διαφορά, απλώς όσο ευγενικά θα μου το ζητήσει άλλο τόσο ευγενικά θα τον "χαιρετήσω" και εγώ με τη σειρά μου. 1 1
agnostos13 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, turbat0s είπε Δεν "λέει" αυτό. Λέει ότι δεν είναι διατεθειμένος να πωλήσει όσο όσο, υπονοώντας ότι έχει περιθώριο χρόνου να βρει τον αγοραστή που θα καταβάλει το επιθυμητό τίμημα. Τότε πάμε στην περίπτωση που το αφήνεις στο γκαράζ να κάθεται... Επίσης εκτός από το ενδεχόμενο να το δώσεις όσο-όσο υπάρχει και το ενδεχόμενο να ζητάς όσα (δεν) σου λείπουν! Είπαμε άλλωστε χομπίστες υπάρχουν και από τις δύο πλευρές... 24 λεπτά πριν, turbat0s είπε Ο αγοραστής ακόμη δεν έχει βάλει χρήμα μέχρι την τελική συμφωνία. Στο τραπέζι υπάρχει μόνο η περιουσία του πωλητή (ένα αμάξι που περιφέρεται) και ο χρόνος. Ή ούτε καν το αμάξι...αλλά μόνο μερικές φωτογραφίες... Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2020 από agnostos13 2
turbat0s Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Ε καλά τώρα, άμα ο αγοραστής καταφέρει να εμπλακεί σε συναλλαγή όπου το προϊόν δεν υπάρχει καν, τί να λέμε? Σίγουρα τέτοιος αγοραστής δεν είναι παράδειγμα αγοραστή που ορίζει τους κανόνες της συναλλαγής ή έχει μεγαλύτερη ευελιξία, άρα είναι εκ των πραγμάτων ζημιωμένος. Γενικά πάντως ο πωλητής έχει κάτι χειροπιαστό που φαίνεται εύκολα και το βγάζει στην κρίση του καθενός. Ο αγοραστής δεν έχει κάτι που φαίνεται εύκολα γι αυτό και ο πωλητής είναι πάντα επιφυλακτικός και θέτει τους κανόνες. 1
kiko33gr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 54 λεπτά πριν, turbat0s είπε Ε καλά τώρα, άμα ο πωλητής καταφέρει να εμπλακεί σε συναλλαγή όπου τα χρήματα δεν υπάρχουν καν, τί να λέμε? Σίγουρα τέτοιος πωλητής δεν είναι παράδειγμα πωλητή που ορίζει τους κανόνες της συναλλαγής ή έχει μεγαλύτερη ευελιξία, άρα είναι εκ των πραγμάτων ζημιωμένος. Γενικά πάντως ο αγοραστής έχει κάτι που κλέβεται εύκολα, χωρίς να μπορεί να αποδείξει ότι του ανήκε. Ο πωλητής δεν έχει κάτι που κλέβεται εύκολα και μπορεί να αποδείξει ότι του ανήκε γι αυτό και ο αγοραστής είναι πάντα επιφυλακτικός και θέτει τους κανόνες. Προσπαθώ να σου δείξω ότι υπάρχουν κίνδυνοι και ρίσκα και από τις δύο πλευρές. Έτσι όπως δεν ξέρει ο πωλητής αν ο αγοραστής έχει τα χρήματα, έτσι και ο αγοραστής δεν ξέρει αν το αμάξι που βλέπει είναι κλεμμένο, 2 μισά κολλημένα ή δε θα καεί η μηχανή στον πρώτο μήνα. Καταλαβαίνω τι λες, αλλά και εσύ πρέπει να καταλάβεις ότι τα αγαθά έχουν την αξία που τους δίνει η αγορά. Στην ελεύθερη αγορά, εφόσον δε μιλάμε για ιδιαίτερες περιπτώσεις με σπάνια ή συλλεκτικά αυτοκίνητα, ένα αμάξι θα πουληθεί στην τιμή και συνθήκες, που η αγορά (οι αγοραστές) ορίσει, όχι σ'αυτές που ζητάει ο πωλητής.
turbat0s Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Θα διαφωνήσω με την αλλοιωμένη παράθεση του post μου δεδομένου ότι ο αγοραστής ΔΕΝ έχει κάτι που κλέβεται εύκολα (καθότι δεν κουβαλάει κασέρι απλά πατάει ένα κουμπάκι στο ebanking), ενώ αντίθετα ο πωλητής συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο το περιουσιακό του στοιχείο το διάστημα μέχρι να συντελεστεί η μεταβίβαση (κόστος - φθορές - κλοπή). Συνεπώς, ο αναλαμβανόμενος κίνδυνος δεν είναι ο ίδιος για τις 2 πλευρές. Ο αγοραστής (πρέπει να ) εξαλείφει από την πρώτη στιγμή τον κίνδυνο και τα ρίσκα, ελέγχοντας τα έγγραφα του οχήματος και οδηγώντας το στο μάστορα. Ο πωλητής δεν μπορεί να γνωρίζει ποτέ αν υπάρχει το καθορισμένο τίμημα παρά μόνο τελευταία στιγμή, τη στιγμή της μεταβίβασης. Γι αυτό και πρέπει να ενεργοποιήσει εξαρχής κάποια "φίλτρα" (εκτός αν είναι διατεθειμένος να τρέχει όπου του σφυρίζουν) ώστε να γίνει η αρχική εκκαθάριση και να μείνουν μόνο οι "σοβαρές προτάσεις". 1 1
kiko33gr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 43 λεπτά πριν, turbat0s είπε Θα διαφωνήσω με την αλλοιωμένη παράθεση του post μου δεδομένου ότι ο αγοραστής ΔΕΝ έχει κάτι που κλέβεται εύκολα (καθότι δεν κουβαλάει κασέρι απλά πατάει ένα κουμπάκι στο ebanking), ενώ αντίθετα ο πωλητής συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο το περιουσιακό του στοιχείο το διάστημα μέχρι να συντελεστεί η μεταβίβαση (κόστος - φθορές - κλοπή). Συνεπώς, ο αναλαμβανόμενος κίνδυνος δεν είναι ο ίδιος για τις 2 πλευρές. Ο αγοραστής (πρέπει να ) εξαλείφει από την πρώτη στιγμή τον κίνδυνο και τα ρίσκα, ελέγχοντας τα έγγραφα του οχήματος και οδηγώντας το στο μάστορα. Ο πωλητής δεν μπορεί να γνωρίζει ποτέ αν υπάρχει το καθορισμένο τίμημα παρά μόνο τελευταία στιγμή, τη στιγμή της μεταβίβασης. Γι αυτό και πρέπει να ενεργοποιήσει εξαρχής κάποια "φίλτρα" (εκτός αν είναι διατεθειμένος να τρέχει όπου του σφυρίζουν) ώστε να γίνει η αρχική εκκαθάριση και να μείνουν μόνο οι "σοβαρές προτάσεις". Κοίτα, γενικά δεν διαφωνώ με όλα που γράφεις, αν και δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία να έχουν e-banking και web app. Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν μετρητά, είτε γιατί είναι μαύρα, είτε γιατί έτσι τους βολεύει. Και πιστεύω όσοι είναι οι αγοραστές που θα πάνε να αγοράσουν ένα αμάξι χωρίς λεφτά, τόσοι είναι και οι πωλητές που σου λένε "έλα να το δεις, τέλειο είναι, full extra, δε θέλει τίποτα" και το αυτοκίνητο είναι διαλυμένο. Και αν μιλάς για κίνδυνο πριν την πώληση για τον πωλητή, μπορώ να σου πω για μετά την πώληση για τον αγοραστή. Τα λεφτά που θα πάρει ο πωλητής είναι εξασφαλισμένα. Το αυτοκίνητο; Μπορεί να τα βρει όλα ο μάστορας στη μισή ώρα που θα κάνει έλεγχο ή ο αγοραστής που θα κοιτάξει δύο χαρτιά, χωρίς να καταλάβει αν είναι πλαστά; Και πάλι - το μόνο που λέω είναι ότι σε μία συναλλαγή αυτά τα "φίλτρα" τα βάζουν και οι δύο, όχι μόνο ο πωλητής. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες, υποχωρήσεις και συνεννόηση και από τους δύο! 1
bjj-p Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, turbat0s είπε Θα διαφωνήσω με την αλλοιωμένη παράθεση του post μου δεδομένου ότι ο αγοραστής ΔΕΝ έχει κάτι που κλέβεται εύκολα (καθότι δεν κουβαλάει κασέρι απλά πατάει ένα κουμπάκι στο ebanking), ενώ αντίθετα ο πωλητής συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο το περιουσιακό του στοιχείο το διάστημα μέχρι να συντελεστεί η μεταβίβαση (κόστος - φθορές - κλοπή). Συνεπώς, ο αναλαμβανόμενος κίνδυνος δεν είναι ο ίδιος για τις 2 πλευρές. Ο αγοραστής (πρέπει να ) εξαλείφει από την πρώτη στιγμή τον κίνδυνο και τα ρίσκα, ελέγχοντας τα έγγραφα του οχήματος και οδηγώντας το στο μάστορα. Ο πωλητής δεν μπορεί να γνωρίζει ποτέ αν υπάρχει το καθορισμένο τίμημα παρά μόνο τελευταία στιγμή, τη στιγμή της μεταβίβασης. Γι αυτό και πρέπει να ενεργοποιήσει εξαρχής κάποια "φίλτρα" (εκτός αν είναι διατεθειμένος να τρέχει όπου του σφυρίζουν) ώστε να γίνει η αρχική εκκαθάριση και να μείνουν μόνο οι "σοβαρές προτάσεις". Αν ο πωλητης καθεται αραχτος μεχρι να βρεθει ο εκλεκτος, δεν εχει σοβαρο σκοπο να πουλησει, θα κουραστει απο την αναμονη και το μεγαλυτερο πληθος ανθρωπων που θα πρεπει να επικοινωνησει-εκθεσει το οχημα του, τελικα θα υποκυψει αν οχι χρηματικα τοτε στις ιδιαιτεροτητες του πολλοστου ατομου. Αυτοι που κοιτανε τις αγγελιες συχνα, κοιτουν και το ποσο παλια ειναι η αγγελια του οχηματος, οποτε κατι παιζει οταν ειναι εμπορευσιμο και δεν φευγει. Επισης, ο πωλητης θα πρεπει να εχει στο νου του οτι αρκετα οχηματα ειναι στην ιδια κατασταση με τη δικη του διαθεσιμα και ισως και στην ιδια τιμη. Φυσικα καποιοι θα πανε στη 2η επιλογη τους οταν βλεπουν μεγαλυτερη ανοχη του πωλητη ή μπορει και σε ακριβοτερο. Αυτοι θα εχουν επικοινωνησει και με τον συγκεκριμενο πωλητη οπου εφαγαν ακυρο και τον εχουν κουρασει. Προ ιντερνετ εποχη, η πωληση γινοταν σε συγκεκριμενες πιατσες που μαζευονταν οι πωλητες εκθετοντας το εμπορευμα τους, με το γνωστο πωλητηριο οπου τριγυρνουσαν τους δρομους και αργοτερα σε καποιους εμπορους που πηγαιναν και ζητουσαν τιμη αγορας. Οποτε, ο κινδυνος του περουσιακου τους στοιχειου ηταν πολυ μεγαλυτερος και χωρις να ξερει οτι υπαρχει καν ενδιαφερον απο αγοραστη. Εχει γειρει η πλαστιγγα προς τον πωλητη σημερα, αλλα οχι τοσο πολυ ωστε να ειναι απο πανω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα