zio10 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Εδώ γίνονται παζάρια στα καινούργια στις αντιπροσωπείες, στα μεταχειρισμένα δεν θα γίνουν; Και το λέω αυτό και ας είμαι εναντίον του παζαριού και κακός σε αυτό. Spoiler Τόσο κακός που πήγαινα διακοπές και τους έλεγα τόσο ωραίο δωμάτιο, τέτοια εποχή και τόσο φτηνο; Τσιμπήστε το λίγο!
Gatilaras Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Αδερφός της κουμπαρας μου εχει mr2 διαμαντακι με 10000χλμ γιατι το χρησιμοποιει κανα μηνα το χρονο συνολο το οποιο του ειχε κοστισει πανω απο 35χιλιαρικα. Ατρακαριστο κ δεν συμμαζευεται,το ζηταει ενα 11αρι χιλιαρικα ακατεβατα. Τηλέφωνα για προσφορες φαση 4-5χιλιαρικα σωρο μονο που το συγκεκριμένο παιδι δεν εχει αναγκη για τα φραγκα και το πουλαει απλα να μην παει χαμενο αλλα δεν το σκοτώνει και μ λεει εαν τοσο πολυ πεινασω θα πεσω στα λεφτα αλλα προς το παρον ουτε καν. Ο καθεις κοστολογει το αυτοκίνητο του κ το καθε τι συμφωνα με τα δικα του γουστα κ οποιος θελει αγοραζει αλλιως ο επόμενος.
tutuyo Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Πολλοί αγοραστές ποντάρουν στην κάψα του πωλητή να το δώσει για να κόψουν κάτι από την τιμή. Αυτό βέβαια είναι στρατηγικο λάθος, ειδικά σε αμάξια που θα φύγουν πχ Toyota Πρέπει να υπάρχει και λίγο επίγνωση της κινητικότητας του κάθε μοντέλου. Πουλούσα Toyota κάποτε και είχε έρθει ένας και μου είπε επί λέξη "κακώς δεν τα παίρνεις αυτά που σου δίνω, δεν θα φύγει" Απλά lol
Lanike71 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δυνατό το θέμα, μπράβο στο θεματοθέτη. Γυρνάω πολύ πίσω, 15+ χρόνια. Πουλάω το αυτοκίνητό μου, ένα κάμπριο δεκαετίας τότε στα 3 χιλιάρικα. Τιμή ξεφτίλα, γιατί το αμάξι ήταν οπτικά και μηχανικά μπιμπελό, φρεσκοβαμμένο σε έντονο μπλε, ζάντες, χαμηλωμένο κλπ. Δεν έχω τρέλλα με την ταχύτητα, αλλά ναι, θέλω οπτικά να είναι ωραίο. Ήξερα ότι στόχευα σε συγκεκριμένους αγοραστές και ότι θα δυσκολευόμουν να το πουλήσω. Τέλος πάντων, εμφανίζεται ένας μικρός 18 ετών. Μετά από συνεννόηση, το βλέπει, το κάνει και μία βόλτα. Μου λέει ότι θα με πάρει ξανά τηλέφωνο. Με ξαναπαίρνει για παζάρι, του λέω ούτε ευρώ κάτω, είναι ήδη κάτω κάποια χιλιάρικα, στην ουσία το σκότωνα. Μου λέει θα σε ξαναπάρω. Με παίρνει, μου λέει να το ξαναδώ και οδηγήσω. Το οδηγάει...Στο τέλος της βόλτας μου το ξεφουρνίζει: "Να το αγοράσω με δόσεις και να σου δίνει η γιαγιά μου επί 30 μήνες από 100 ευρώ;" 😀😀😀😀 1 1 1
agnostos13 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 14 ώρες πριν, Gatilaras είπε Αδερφός της κουμπαρας μου εχει mr2 διαμαντακι με 10000χλμ γιατι το χρησιμοποιει κανα μηνα το χρονο συνολο το οποιο του ειχε κοστισει πανω απο 35χιλιαρικα. Ατρακαριστο κ δεν συμμαζευεται,το ζηταει ενα 11αρι χιλιαρικα ακατεβατα. Τηλέφωνα για προσφορες φαση 4-5χιλιαρικα σωρο μονο που το συγκεκριμένο παιδι δεν εχει αναγκη για τα φραγκα και το πουλαει απλα να μην παει χαμενο αλλα δεν το σκοτώνει και μ λεει εαν τοσο πολυ πεινασω θα πεσω στα λεφτα αλλα προς το παρον ουτε καν. Ο καθεις κοστολογει το αυτοκίνητο του κ το καθε τι συμφωνα με τα δικα του γουστα κ οποιος θελει αγοραζει αλλιως ο επόμενος. Κοίτα...τέτοια αμάξια και σε αυτήν την τιμή μόνο σε κάποιο συλλέκτη-mr2 lover ή σε κάποιον που το θέλει για κάποιο project μπορεί να το δώσει. Οι περισσότεροι θα το βλέπουν ως εναλλακτική του mx-5 και εκεί θα το κοστολογούν. Φυσικά αν δεν χρειάζεται άμεσα τα λεφτά ή να το διώξει μπορεί να περιμένει μερικά χρόνια αν θα εμφανιστεί η πρώτη περίπτωση αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα εμφανίζονται οι υπόλοιποι όσο έχει αγγελία.
bezan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Στις 29/5/2020 στις 9:51 ΠΜ, Joshua21 είπε Τώρα είδα αυτό το post. Δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει το σύστημα με το "τουριστικό DMC κομμάτι", αλλά από όσα περιέγραψες σίγουρα δεν έχει και πολύ σχέση με αυτό που συζητάμε. Στη δική σου περίπτωση απλά ξεκαθαρίζεις στους τζαμπατζήδες ότι θα πληρώσουν οι ίδιοι το εισιτήριο για το δικό τους ταξίδι, όπως είναι και το ορθό άλλωστε. Ο λόγος ύπαρξης της προκαταβολής είναι για να κρατήσει ο πωλητής το αυτοκίνητο μέχρι να γίνει η πώληση, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δοθεί προκαταβολή πριν ο αγοραστής σιγουρευτεί πως το αυτοκίνητο του κάνει. Ο υποψήφιος αγοραστής φυσικά και θα το πάρει στραβά, γιατί όπως και να το δεις η προκαταβολή πριν τον έλεγχο είναι κάτι θεόστραβο, ο αγοραστής ΔΕΝ είναι ακόμα σίγουρος πως το αυτοκίνητο του κάνει, οπότε ΔΕΝ πρέπει να δεσμευτεί πως θα το αγοράσει. Ο πωλητής δεν εμπιστεύεται τον αγοραστή και του ζητάει προκαταβολή, ο αγοραστής όμως από τη μεριά του αν δώσει προκαταβολή πριν τον έλεγχο στην ουσία δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη προς τον πωλητή, μόνο ως θύμα θα μπορούσα να χαρακτηρίσω όποιον δεχτεί κάτι τέτοιο. πολύ καλημέρα και σορρυ που δεν έγραψα νωρίτερα, είχα κάποια τρεχάματα. to DMC είναι destination managment company (incoming touroperator), έχουμε λεωφορεία ξενοδοχεία λογιστήρια αντιπροσωπους κτλ ώστε ο touroperator (αυτός που πουλάει πακέτα για Ελλάδα) να μπορεί να κάνει κρατήσεις σε εμάς, μεταφορές και το γενικό διαχειριστηκο κομμάτι σε εμάς. το αναφέρω για να δώσω να καταλάβει κάποιος γιατί έκανα την παρομοίωση προηγουμένως και εστίασα στην τρικ/όρο/πρόθεση που χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε ώστε να καταλάβει τον πελάτη του εάν είναι σοβαρός η όχι, εννοώ ότι και σε άλλα επαγγέλματα υπάρχει αυτό το κομμάτι της προκαταβολής/δέσμευσης από τον πελάτη για μια ενδεχόμενη συναλλαγή. μόνο και μόνο για αυτό ανέφερα το κομμάτι το τουριστικό. απλά ο πωλητής/μαγαζάτορας θέλει να καταλάβει τον πωλητή και πρέπει να βρει τρόπο ώστε να τον καταλάβει. ως ιδιώτες δυστυχώς τις περισσότερες φόρες πρέπει να απορροφησουμε το κομμάτι της τρέλας του αγοραστή, φυσικά εν το μεταξύ συμβαίνει και το ανάποδο, εγώ να πάρω τηλέφωνο για αγγελία και από αυτά που άκουσα τρελάθηκα, μέχρι και ερωτήσεις εάν παίρνω επίδομα ενοικίου με ρώτησε ένας (η χαζομάρα του ανθρώπου να ενδιαφέρεται και να μετράει την τσέπη του αλλουνού περισσότερο από την δικιά του) Στις 29/5/2020 στις 10:37 ΠΜ, agnostos13 είπε Τον ρυθμό μπορεί να τον δίνει οι πωλητής αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει ο αγοραστής... Όπως λένε και οι Αμαρικάνοι, “money talks”! Ο πωλητής έχει ένα αντικείμενο και θέλει λεφτά. Ο αγοραστής έχει λεφτά και θέλει ένα αντικείμενο. Ποίος έχει τον τελευταίο λόγο; Χομπίστες μπορεί να υπάρχουν σαφώς και στις δύο πλευρές... πρέπει να καταλάβεις εάν ο άλλος είναι μόνο talks και του λείπει το money η η φράση τον αντιπροσωπευει αντελως. δυστυχώς Στις 29/5/2020 στις 2:16 ΜΜ, chrxour είπε Επειδή στο σπίτι είμαστε δυο άνθρωποι και αυτή τη στιγμή έχουμε 3 αμάξια, έκανα το λάθος και έβαλα το μικρό το SMART αγγελία στο Car.gr. Αυτό που έγινε δεν περιγράφεται με λόγια, μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που το έκανα και έχω απογοητευτεί πλήρως με την κοινωνία που ζούμε-με έχει πάρει ο κάθε πικραμένος, άλλος μου έλεγε ότι είναι πορτιερης και μπράβος στα μαγαζιά και με ξερει, άλλος έμπαινε στο καράβι τώρα να έρθει Πάτρα αλλά δεν είχε όλα τα λεφτά μαζί, η άλλη μου έκανε ανάκριση για όλες τις επιλογές της ζωής μου σε βάθος δεκαετίας και τελικά καταλήξαμε ότι αφού έχω δουλειά καλά είμαι, πρέπει να της κόψω 500 ευρώ. Ο καλύτερος ήταν αυτός που ήθελε να του κόψω ένα 500 για να το πουλήσει αυτός παραπάνω γιατί είναι έμπορος και έχουν πέσει οι δουλειές και όταν του είπα αν έχει να μου δανείσει αυτός 500 ευρώ παρεξηγήθηκε!! Να μην αναφέρω καν ότι οι έννοιες 'ωρες κοινής ησυχιας','ειναι νυχτα','στοιχειωδεις κανόνες ευγένειας' δεν υπάρχουν καν στο λεξικό! Δεν είναι δουλειά αυτή και πραγματικά απορώ που υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν αυτό το 'αλισβερισι' φυσιολογικό!δεν ξέρω ειλικρινά τι θα γίνει με το αμάξι, δεν με πιέζει και κάτι τόσο πολύ οικονομικά να το δώσω άμεσα και επειδή ουσιαστικά κάθεται έβαλα την αγγελία, απλά μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση όλο αυτό και είπα να τα ξεσπάσω καπου😊 χααχαχαχαχαχαχαχ μια απ τα ιδια με τα γιδια Στις 29/5/2020 στις 11:29 ΜΜ, Lanike71 είπε Δυνατό το θέμα, μπράβο στο θεματοθέτη. Γυρνάω πολύ πίσω, 15+ χρόνια. Πουλάω το αυτοκίνητό μου, ένα κάμπριο δεκαετίας τότε στα 3 χιλιάρικα. Τιμή ξεφτίλα, γιατί το αμάξι ήταν οπτικά και μηχανικά μπιμπελό, φρεσκοβαμμένο σε έντονο μπλε, ζάντες, χαμηλωμένο κλπ. Δεν έχω τρέλλα με την ταχύτητα, αλλά ναι, θέλω οπτικά να είναι ωραίο. Ήξερα ότι στόχευα σε συγκεκριμένους αγοραστές και ότι θα δυσκολευόμουν να το πουλήσω. Τέλος πάντων, εμφανίζεται ένας μικρός 18 ετών. Μετά από συνεννόηση, το βλέπει, το κάνει και μία βόλτα. Μου λέει ότι θα με πάρει ξανά τηλέφωνο. Με ξαναπαίρνει για παζάρι, του λέω ούτε ευρώ κάτω, είναι ήδη κάτω κάποια χιλιάρικα, στην ουσία το σκότωνα. Μου λέει θα σε ξαναπάρω. Με παίρνει, μου λέει να το ξαναδώ και οδηγήσω. Το οδηγάει...Στο τέλος της βόλτας μου το ξεφουρνίζει: "Να το αγοράσω με δόσεις και να σου δίνει η γιαγιά μου επί 30 μήνες από 100 ευρώ;" 😀😀😀😀 ευχαριστω! ε την καιμενη την γιαγιά!!!!!
Dinos1973 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Στις 29/5/2020 στις 8:07 ΜΜ, Gatilaras είπε Αδερφός της κουμπαρας μου εχει mr2 διαμαντακι με 10000χλμ γιατι το χρησιμοποιει κανα μηνα το χρονο συνολο το οποιο του ειχε κοστισει πανω απο 35χιλιαρικα. Ατρακαριστο κ δεν συμμαζευεται,το ζηταει ενα 11αρι χιλιαρικα ακατεβατα. Τηλέφωνα για προσφορες φαση 4-5χιλιαρικα σωρο μονο που το συγκεκριμένο παιδι δεν εχει αναγκη για τα φραγκα και το πουλαει απλα να μην παει χαμενο αλλα δεν το σκοτώνει και μ λεει εαν τοσο πολυ πεινασω θα πεσω στα λεφτα αλλα προς το παρον ουτε καν. Ο καθεις κοστολογει το αυτοκίνητο του κ το καθε τι συμφωνα με τα δικα του γουστα κ οποιος θελει αγοραζει αλλιως ο επόμενος. Αυτό ότι ολοι δεν έχουν ανάγκη αλλα το πουλάνε για να μην κάθονται.............. εάν δεν εχεις ανάγκη το κλείνεις σε γκαράζ και το αφήνεις για το μέλλον για να παρει αξια, αυτοκίνητα σαν το MR2 είναι σπάνια, το ότι είναι ευχαριστημένος με τα €11000 και όχι με τα €5000 σημαίνει ότι εχει ανάγκη τα €11000 και όχι τα €5000!
bezan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 11 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Αυτό ότι ολοι δεν έχουν ανάγκη αλλα το πουλάνε για να μην κάθονται.............. εάν δεν εχεις ανάγκη το κλείνεις σε γκαράζ και το αφήνεις για το μέλλον για να παρει αξια, αυτοκίνητα σαν το MR2 είναι σπάνια, το ότι είναι ευχαριστημένος με τα €11000 και όχι με τα €5000 σημαίνει ότι εχει ανάγκη τα €11000 και όχι τα €5000! ένας μπορεί να εννοεί με την λέξη ανάγκη την, επιθυμία/αποτέλεσμα/αναμενόμενη εκδοχή/είσπραξη. ένας μπορεί να καταλαβαίνει την λέξη ανάγκη κυριολεκτικά ως ανάγκη, πουλάω κάτι επειδή ζορίζομαι, θέλω τα χρήματα γιατί θέλω να αγοράσω φαγητό, σπίτι, οτιδήποτε. χωρίς προσβολή πάντα, εγώ τουλάχιστον μπερδεύομαι καμιά φορά το τι μπορεί να εννοεί ο άλλος
Joshua21 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, bezan είπε πολύ καλημέρα και σορρυ που δεν έγραψα νωρίτερα, είχα κάποια τρεχάματα. to DMC είναι destination managment company (incoming touroperator), έχουμε λεωφορεία ξενοδοχεία λογιστήρια αντιπροσωπους κτλ ώστε ο touroperator (αυτός που πουλάει πακέτα για Ελλάδα) να μπορεί να κάνει κρατήσεις σε εμάς, μεταφορές και το γενικό διαχειριστηκο κομμάτι σε εμάς. το αναφέρω για να δώσω να καταλάβει κάποιος γιατί έκανα την παρομοίωση προηγουμένως και εστίασα στην τρικ/όρο/πρόθεση που χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε ώστε να καταλάβει τον πελάτη του εάν είναι σοβαρός η όχι, εννοώ ότι και σε άλλα επαγγέλματα υπάρχει αυτό το κομμάτι της προκαταβολής/δέσμευσης από τον πελάτη για μια ενδεχόμενη συναλλαγή. μόνο και μόνο για αυτό ανέφερα το κομμάτι το τουριστικό. απλά ο πωλητής/μαγαζάτορας θέλει να καταλάβει τον πωλητή και πρέπει να βρει τρόπο ώστε να τον καταλάβει. ως ιδιώτες δυστυχώς τις περισσότερες φόρες πρέπει να απορροφησουμε το κομμάτι της τρέλας του αγοραστή, φυσικά εν το μεταξύ συμβαίνει και το ανάποδο, εγώ να πάρω τηλέφωνο για αγγελία και από αυτά που άκουσα τρελάθηκα, μέχρι και ερωτήσεις εάν παίρνω επίδομα ενοικίου με ρώτησε ένας (η χαζομάρα του ανθρώπου να ενδιαφέρεται και να μετράει την τσέπη του αλλουνού περισσότερο από την δικιά του) Καλημέρα και σε σένα. Ακόμα και τώρα που μου εξήγησες τι σημαίνει DMC συνεχίζω να πιστεύω πως η παρομοίωση που έκανες είναι άκυρη. Τον λόγο στον εξήγησα σε προηγούμενο post, επειδή τη δική σου περίπτωση απλά ξεκαθαρίζεις στους πιθανούς τζαμπατζήδες ότι θα πληρώσουν οι ίδιοι το εισιτήριο για το δικό τους ταξίδι (έτσι είναι το ορθό), ενώ αυτό που συζητάμε εδώ είναι να ζητήσεις προκαταβολή από έναν υποψήφιο αγοραστή πριν αυτός σιγουρευτεί ότι του κάνει. Στη δική σου περίπτωση οι τουριστικοί πράκτορες (ή ότι άλλο είναι) δεν ρισκάρουν απολύτως τίποτα, αντιθέτως όμως ο υποψήφιος αγοραστής ρισκάρει να χάσει την προκαταβολή του. Προσπάθησε να έρθεις στη θέση του υποψήφιου αγοραστή, εσύ θα έδινες χωρίς δεύτερη σκέψη προκαταβολή πριν τον έλεγχο ενώ γνωρίζεις ότι η προκαταβολή αυτή δεν σου διασφαλίζει απολύτως τίποτα? 2
bezan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 με χαροποιουν όμως όλες οι απαντήσεις που διαβάζω από την στιγμή που δημιουργηθηκε το ποστ υπάρχει ακόμα λογική και ας είναι σε αρκετές αποχρώσεις με συμπέρασμα, κρατάω το αυτοκίνητο και έχει ο θεός για διλιτρο στο μέλλον και μαζεύουμε χρήματα σιγά σιγά για το τανκ το ΚΙΑ 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Καλημέρα και σε σένα. Ακόμα και τώρα που μου εξήγησες τι σημαίνει DMC συνεχίζω να πιστεύω πως η παρομοίωση που έκανες είναι άκυρη. Τον λόγο στον εξήγησα σε προηγούμενο post, επειδή τη δική σου περίπτωση απλά ξεκαθαρίζεις στους πιθανούς τζαμπατζήδες ότι θα πληρώσουν οι ίδιοι το εισιτήριο για το δικό τους ταξίδι (έτσι είναι το ορθό), ενώ αυτό που συζητάμε εδώ είναι να ζητήσεις προκαταβολή από έναν υποψήφιο αγοραστή πριν αυτός σιγουρευτεί ότι του κάνει. Στη δική σου περίπτωση οι τουριστικοί πράκτορες (ή ότι άλλο είναι) δεν ρισκάρουν απολύτως τίποτα, αντιθέτως όμως ο υποψήφιος αγοραστής ρισκάρει να χάσει την προκαταβολή του. Προσπάθησε να έρθεις στη θέση του υποψήφιου αγοραστή, εσύ θα έδινες χωρίς δεύτερη σκέψη προκαταβολή πριν τον έλεγχο ενώ γνωρίζεις ότι η προκαταβολή αυτή δεν σου διασφαλίζει απολύτως τίποτα? παρομοίωση έκανα ως προς την προθυμία του πιθανού αγοραστή για το επιθυμητό υποτιθέμενο αγαθό που θα αγόραζε/επένδυε σε αυτό. ναι όντως είναι ψιλοακυρη άλλα εγώ θα ζητούσα χρήματα ώστε να δω εάν είναι σοβαρός η όχι. (χιούμορ - εδώ μου θυμίζω την φάση σε συζήτηση 2 προσώπων, εγώ συμφωνώ μαζί σου ΑΛΛΑ) είχα 2 περιπτώσεις παλαιότερα και μερικές τώρα την μια φορα ηταν 200 ευρω οταν αλλαζα το Nissan Sunny που ειχα, εκεινο τον καιρο ειχα βρει απο του τζαβολακη στα χανια ενα ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟ honda civic το μακρυ του 97, μπλε χρωμα, κινητηρας B16B με μπλόκε σασμάν, λάστιχα καινούργια, φρένα κτλ κτλ. το αμαξι πραγματικά ήταν σε απίστευτη κατάσταση. το έδινε τότε 2400 ευρό! τσάμπα. πηγα μιλησα με το παλικαρι, μου λεει φιλε εγω θελω 200 ευρω να στο κρατησω μια εβδομαδα, εαν δεν το θελεις τα χρηματα τα χανεις, εγω ειχα συμφωνησει γιατι ημουν σιγουρος για την αγορα. δινω τα 200 ευρω και μετα απο 2 μερες γινεται κατι ασχημο και εφυγαν 4000 και κατι ευρω. τον πηρα τηλεφωνο και ακυρωσα το αυτοκινητο, δεν το διεκδικησα το χρηματικο ποσο γιατι στην συννενοηση που καναμε οτι ειχε να μου πει το ειπε, οτι θα μ εκοβε απο το αμαξι το εκοψε. (θα μου πεις χαζομάρα μου π δεν ζήτησα χρήματα, θα μου πεις χαμηλο IQ, προτιμησα ομως να το κανω οπως το εκανα, απλα τις επομενες φορες δεν βιαζομαι, και η κινηση που θα κανω θα ειναι σιγουρη) και αλλη μια φορα παρομοια περιπτωση, εδινα χρηματα αλλα δεν επαιρναν, εφτιαχνα το αυτοκινητο μου με τον κολλητο μου. και οι 2 σαν τους λετσους γιατι κατεβαζαμε σασμαν ημιαξονια. βγαινουμε για ενα test drive αφου τελειωσαμε και οπως περναω απο μια μαντρα βλεπω ενα Lancia Beta Coupe, σε μετρια κατασταση ΑΛΛΑ καλη, τον λεω τον αλλον μεχρι 2000 ευρω εαν πει το παιρνουμε? ναι μ λεει το παιρνουμε. μπαινουμε μέσα στην μαντρα, οχι στο μαγαζι. βγαινει ενας κ τον ρωταω (δυστιχως παντα ευγενικα με σεβασμο χωρις ιχνος ειρωνιας/ εξυπναδας/ λαμογιας) ποσο εχει το αμαξι? μου απανταει αστο "φιλαρακι" δεν ειναι για σενα, εγω παλι, μπορειτε να μου πειτε σας παρακαλω εαν το δινετε και ποσο εχει? (εγω 33 αυτος καμια 40αρια), φιλαρακι αυτο θελει πολλα και ειναι για γνωστες. οκ λεω, δινω 70 ευρω να το βαλεις μπορστα να το αφησεις λιγο να ζεσταθει και να με πας μια βολτα γυρο απο το τετραγωνο για να καταλαβω εγω αυτα που με ενδιαφερουν. απαντηση που ελαβα ηταν ρε φιλαρακι, αυτο θελει λευτα για να το αγορασεις, αστο που σου λεω, δεν ειναι για σενα. νευριαζω εγω και φευγουμε. ζηταω απο εναν υπαλληλο της εταιριας π δουλευα τοτε να παει απο εκει, οδηγος E36 318 τετραπορτο, παντα στην πενα αυτος μιας και ηταν μοναχος του και ψαχνοταν για γυναικες ))) με τα πολλα, 1700 ευρω το εδινε το λαντσια........ επισης εχω παει να δω 3 SPORTAGE που ειχα δει στο καρ.γρ, εξαρχης ξεκαθαρησα οτι δεν εχω καταληξει ακομα, και οτι ενδιαφερομαι να δω το αυτοκινητο, ποτε θα βολευε τον ιδιοκτητη να ερθω να το δω για να πιουμε εναν καφε και να μου πει για το αυτοκινητο. μπορει να ετυχα σε περιπτωσεις και οι ανθρωποι να ηταν καλοι και ευδιαθετοι. επαιρνα καφεδακια και πηγαινα, 2 που με εκαναν βολτα, ερκετα μεγαλη με τα χιλια ζορια καταφερα και τους εδωσα απο 20 ευρω για την βενζινα και τον χρονο τους, ο ενας μαλιστα ετυχε να ειναι του κλαδου μου και τα λεμε περιστασιακα )) προσωπικα παντα λεω τις προθεσεις μου και ξεκαθαριζω τον λογο για τον οποιο ερχομαι για ραντεβου, και ξερω οτι εαν καποιος μου πει οχι θα του πω ευχαριστω γιατι δικαιωμα του ειναι να πει οχι. ο λογος που το κανω ειναι επειδι το αμαξι που εχω ειναι το 14ο μου, ολα τα αλλα εχω ανταλλαξει η τα εχω πουλησει, εχω ακουσει τα οσα (απλα τελευταια παραγινεται το κακο με την ελευθερια εκφρασης χωρις καποια ελαχιστα στοιχεια ευγενιας/τροπων/συζητησης/διαλογου/συμφωνιας) δυστιχως θα με κάνουν BAN από την πολυλογία 3
Joshua21 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, bezan είπε παρομοίωση έκανα ως προς την προθυμία του πιθανού αγοραστή για το επιθυμητό υποτιθέμενο αγαθό που θα αγόραζε/επένδυε σε αυτό. ναι όντως είναι ψιλοακυρη άλλα εγώ θα ζητούσα χρήματα ώστε να δω εάν είναι σοβαρός η όχι. (χιούμορ - εδώ μου θυμίζω την φάση σε συζήτηση 2 προσώπων, εγώ συμφωνώ μαζί σου ΑΛΛΑ) Ε ok, εσύ θα ζητούσες χρήματα για να δεις αν είναι σοβαρός ή όχι, και εγώ σαν υποψήφιος αγοραστής θα σου αντιπρότεινα να μου δώσεις εσύ χρήματα ώστε να δω αν εσύ είσαι σοβαρός ή όχι. Όσο ψιλοάκυρο είναι να μου ζητάς εσύ χρήματα πριν τον έλεγχο, άλλο τόσο ψιλοάκυρο είναι να σου ζητάω και εγώ. Όσο για τις περιπτώσεις που περιέγραψες, πάλι είναι εντελώς άσχετες με αυτό που συζητάμε. 1 ώρα πριν, bezan είπε θα με κάνουν BAN από την πολυλογία Μπα δεν παίζει αυτό, όσο η συζήτηση γίνεται κόσμια δεν θα σου κάνουν τπτ. Εκτός βέβαια αν τους τα κάνεις τσουρέκια, οπότε το πολύ πολύ να το κλειδώσουν 😁 1
bezan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ε ok, εσύ θα ζητούσες χρήματα για να δεις αν είναι σοβαρός ή όχι, και εγώ σαν υποψήφιος αγοραστής θα σου αντιπρότεινα να μου δώσεις εσύ χρήματα ώστε να δω αν εσύ είσαι σοβαρός ή όχι. Όσο ψιλοάκυρο είναι να μου ζητάς εσύ χρήματα πριν τον έλεγχο, άλλο τόσο ψιλοάκυρο είναι να σου ζητάω και εγώ. Όσο για τις περιπτώσεις που περιέγραψες, πάλι είναι εντελώς άσχετες με αυτό που συζητάμε. Μπα δεν παίζει αυτό, όσο η συζήτηση γίνεται κόσμια δεν θα σου κάνουν τπτ. Εκτός βέβαια αν τους τα κάνεις τσουρέκια, οπότε το πολύ πολύ να το κλειδώσουν 😁 οκ, εδώ εφόσον είμαστε διαφέρει η γνώμη μας (κάτι το οποίο δεν είναι κακό) παραμένω στο δικό μου και εσύ παραμένεις στο δικό σου, όποτε όλα καλά όσοι παίρνουν για τρέλα τηλέφωνο, μόνον με τρέλα κι χαμόγελο πολεμιούνται ίσως
Joshua21 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, bezan είπε οκ, εδώ εφόσον είμαστε διαφέρει η γνώμη μας (κάτι το οποίο δεν είναι κακό) παραμένω στο δικό μου και εσύ παραμένεις στο δικό σου, όποτε όλα καλά όσοι παίρνουν για τρέλα τηλέφωνο, μόνον με τρέλα κι χαμόγελο πολεμιούνται ίσως Δεν μου απάντησες όμως, γιατί βρίσκεις λογικό το να εξασφαλιστείς εσύ ως πωλητής και να μείνω ξεκρέμαστος εγώ ως αγοραστής, ενώ το ακριβώς αντίθετο το βρίσκεις παράλογο? Κουβέντα κάνουμε υποτίθεται, θα ήθελα - αν θέλεις και εσύ φυσικά - να παραθέσεις τα δικά σου επιχειρήματα, και όχι άσχετα παραδείγματα. 1
bezan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν μου απάντησες όμως, γιατί βρίσκεις λογικό το να εξασφαλιστείς εσύ ως πωλητής και να μείνω ξεκρέμαστος εγώ ως αγοραστής, ενώ το ακριβώς αντίθετο το βρίσκεις παράλογο? Κουβέντα κάνουμε υποτίθεται, θα ήθελα - αν θέλεις και εσύ φυσικά - να παραθέσεις τα δικά σου επιχειρήματα, και όχι άσχετα παραδείγματα. φυσικα και κανουμε κουβεντα) τα παραδειγματα μου ειναι ως προς την ερωτηση εαν θα εδινα χρηματα εγω για να δω ενα αμαξι, εκτος και εαν καταλαβα λαθος εγω, τοτε λαθος μου σαν πωλητης εγω, γιατι να δωσω χρηματα? δεν βλεπω λογο να δωσω χρηματα εγω για να ερθεις να δεις εσυ( η οποιοσδηποτε υποψηφιος αγοραστης) ενα αυτοκινητο και να αποδειξω εγω την σοβαροτητα μου ως πωλητης γιατι ειμαι σιγουρος για αυτο που δινω, μπορω να πω οτι θα υποχωρουσα στην τιμη εαν ερχοταν καποιος απο μακρυα και μ ζητουσε το αμαξι 200 ευρω κατω εγω θα το κατεβαζα 300, για να φυγει με καλη και ευδιαθετη συννενοηση το αυτοκινητο. αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εγω πρεπει να δωσω ως πωλητης χρηματα σε πιθανο αγοραστη. η μπερδευομαι εγω η δεν καταλαβαινω την ερωτηση οπως θα επρεπε να την καταλάβω 25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν μου απάντησες όμως, γιατί βρίσκεις λογικό το να εξασφαλιστείς εσύ ως πωλητής και να μείνω ξεκρέμαστος εγώ ως αγοραστής, ενώ το ακριβώς αντίθετο το βρίσκεις παράλογο? Κουβέντα κάνουμε υποτίθεται, θα ήθελα - αν θέλεις και εσύ φυσικά - να παραθέσεις τα δικά σου επιχειρήματα, και όχι άσχετα παραδείγματα. μα δεν μένεις ξεκρέμαστος εαν συννενοεισαι με τον πωλητή σωστά οπως θα βολευε κ τους 2
Joshua21 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 15 λεπτά πριν, bezan είπε φυσικα και κανουμε κουβεντα) τα παραδειγματα μου ειναι ως προς την ερωτηση εαν θα εδινα χρηματα εγω για να δω ενα αμαξι, εκτος και εαν καταλαβα λαθος εγω, τοτε λαθος μου σαν πωλητης εγω, γιατι να δωσω χρηματα? δεν βλεπω λογο να δωσω χρηματα εγω για να ερθεις να δεις εσυ( η οποιοσδηποτε υποψηφιος αγοραστης) ενα αυτοκινητο και να αποδειξω εγω την σοβαροτητα μου ως πωλητης γιατι ειμαι σιγουρος για αυτο που δινω, μπορω να πω οτι θα υποχωρουσα στην τιμη εαν ερχοταν καποιος απο μακρυα και μ ζητουσε το αμαξι 200 ευρω κατω εγω θα το κατεβαζα 300, για να φυγει με καλη και ευδιαθετη συννενοηση το αυτοκινητο. αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εγω πρεπει να δωσω ως πωλητης χρηματα σε πιθανο αγοραστη. η μπερδευομαι εγω η δεν καταλαβαινω την ερωτηση οπως θα επρεπε να την καταλάβω μα δεν μένεις ξεκρέμαστος εαν συννενοεισαι με τον πωλητή σωστά οπως θα βολευε κ τους 2 Το έχω ήδη απαντήσει παραπάνω αυτό, για να δω αν ο πωλητής είναι σοβαρός ή όχι, για να δω αν πράγματι ο πωλητής πιστεύει τον ισχυρισμό του "το αυτοκίνητο είναι σε αρίστη κατάσταση και δεν χρειάζεται ούτε ένα ευρώ" ή αν είναι λαμόγιο και το αυτοκίνητο έχει ένα κάρο ελλείψεις. Όπως εσύ δεν καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να δώσεις ως πωλητής χρήματα σε πιθανό αγοραστή, άλλο τόσο και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει σαν υποψήφιος αγοραστής να δώσω χρήματα στον πωλητή. Εγώ σαν υποψήφιος αγοραστής αν σιγουρευτώ πως το αυτοκίνητο μου κάνει τότε χωρίς προκαταβολές και μλκιες κλείνουμε ραντεβού αύριο πρωί στο μηχανολογικό και κάνουμε την αγοραπωλησία μια και έξω. Χρήματα (ή πιο σωστά προκαταβολή) θα δώσω μόνο εφόσον συντρέχουν 2 λόγοι, πρώτον εφόσον είμαι 100% σίγουρος πως αυτό που πουλάς μου κάνει, και δεύτερον μόνο αν δεν μπορώ να το αγοράσω άμεσα και σου ζητήσω να με περιμένεις (σαν τη περίπτωση με το civic που έγραψες παραπάνω). Και μη μου λες για "καλή και ευδιάθετη συνεννόηση", αν υπάρχει κάτι τέτοιο και είναι αμοιβαίο τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητήσει χρήματα κανένας από τους δύο. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα